Læsetid: 2 min.

V: Reformkurs skal fortsætte

Det reformspor, som regeringen har lagt sig i, bør man ifølge oppositionen sørge for at holde. I hvert fald hvis man spørger Venstre, som vil prioritere kampen for reformerne højt i efteråret
25. juli 2013

Reformerne finansierer velfærdssamfundet og skaber et mere indholdsrigt liv for den enkelte. Det mener Kristian Jensen, gruppeformand i Venstre. Ifølge ham bliver en fortsat reformkurs Venstres store satsning i efteråret.

»Uden reformer vil økonomien stagnere, og for mange ville blive hængende uden for arbejdsmarkedet,« siger Kristian Jensen.

Hans oplevelse er, at de fleste nu til dags har en eller flere i deres omgangskreds, som ikke kan finde et job. Reformer, som skærer ned på de offentlige omkostninger, kan ifølge ham hjælpe.

»Når omkostningerne bliver lettet, vil vi få råd til at ansætte flere mennesker,« siger han.

I Venstre beklager man økonomiminister Margrethe Vestagers (R) udmelding i juni, hvor hun i sin grundlovstale sagde, at »tempoet (af reformerne, red.) bliver nok aldrig som i det seneste halvandet års tid. Men lidt mindre kan også gøre det.«

Kristian Jensen synes, at det er foruroligende, at der bliver talt om at sætte tempoet ned.

»Vi har jo sådan set i Venstre været glade for, at regeringen har overtaget de reformer, som vi har arbejdet med, da vi sad i regering,« siger Kristian Jensen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Søren 2 Jensen
Søren 2 Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Rasmus Kongshøj

Venstre skal have ros for langt om længe at overveje hvad man egentlig får ud af de milliarder, man hvert år hælder i det sorte aktiveringshul. Det er egentlig ret fornuftigt, at man vil spare på arbejdsløshedsindustrien, og bruge pengene på noget fornuftigt - uddannelse for eksempel.

Indtil videre en overraskende positiv udmelding for et af de mest arbejder-fjendtlige partier. Desværre vokser træerne ikke ind i himlen. Når nu Venstre vil til at uddanne de arbejdsløse, så skal de i hvert fald ikke have lov til selv at bestemme hvad de skal uddannes til; det skal en jobcenter-bureaukrat. Det der med at lade borgerne bestemme selv, det er for hippie-agtigt for Danmarks Liberale Parti.

Anders Kristensen, Flemming Scheel Andersen, Jens Falkesgaard, Dorte Sørensen, Mette Hansen, Lise Lotte Rahbek, Lene Christensen, lars abildgaard, Alan Strandbygaard, Erik Jensen og Jesper Wendt anbefalede denne kommentar
Per Jongberg

Der er vist ikke tvivl om, at der er virksomheder, der kan "loese opgaven" billigere end det offentlige.

Hr Jensen burde maaske hellere stille spoergsmaalet : Er der private virksomheder, som kan løse opgaven BEDRE OG billigere end det offentlige? Og saa faar han vist ret i, at : "Det spørgsmål ser han stillet ufatteligt få steder."

De offentlige budgettere tjener ikke til at skabe profit for private virksomheder, men til at skabe service ydelser til befolkningen.

Henning Pedersen, Rasmus Kongshøj, Jens Falkesgaard, Verner Nielsen, Anders Reinholdt, Lise Lotte Rahbek, Lene Christensen, C Munk, Claus Jørgensen, Alan Strandbygaard, Dennis Berg, Tue Romanow og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Claus Jensen

Der er nogle, som har et bedre overblik end de arbejdsløse

Det isner ned ad ryggen.

Alan Strandbygaard, Henning Pedersen, Rasmus Kongshøj, Steffen Gliese, John Hansen, John Vedsegaard, Flemming Scheel Andersen, Søren 2 Jensen, Peter Taitto, Heidi Larsen, Verner Nielsen, Anders Reinholdt, Mette Hansen, Lise Lotte Rahbek, Lene Christensen, Vivi Rindom, lars abildgaard, Dennis Berg, Torben Nielsen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Kristoffer Larsen

Der bør i det mindste hentes 3-4 mia. som skal bruges til ny vækstpakke der sænker skatter og afgifter på erhvervslivet, så der kan komme en smule mere vægt bag den allerede vedtagne vækstpakke fra i foråret.

Danmark skal ihvertfald ikke have en selskabsskat over den svenske og finske og så er der også behov for en lavere sats for virksomheder der tager patenter som i UK der netop har indført en patenbox med en beskatning på 10 %.

En yderligere grænsehandelspakke med afskaffelse af de underlige danske afgifter på kaffe, te, chokolade og slik som man ikke har i Sverige og Tyskland bør man også stræbe efter. Det vil også spare administration i det offentlige og omkostninger i erhvervslivet.

Alan Strandbygaard

"Reformerne finansierer velfærdssamfundet og skaber et mere indholdsrigt liv for den enkelte."

Gælder det alle, eller er det kun millionærbyrden?

Per Jongberg, Henning Pedersen, Rasmus Kongshøj, John Hansen, Jørgen Lambert, Flemming Scheel Andersen, Torben Nielsen, Søren 2 Jensen, Peter Nielsen, Jens Falkesgaard, Verner Nielsen, Heidi Larsen, Eddie Pier, Carsten Mortensen, Mette Hansen, Lene Christensen, C Munk, lars abildgaard, Kim Houmøller, Erik Jensen , Bjarne Nielsen og Jesper Wendt anbefalede denne kommentar
Claus Jensen

Rasmus Kongshøj:

Den "positive udmelding" går vel blot ud på, at Venstre synes det såkaldte uddannelsespålæg er en alt for blødsøden affære.

Det er vigtigt, at unge kommer i gang med en uddannelse eller et arbejde, frem for at starte voksenlivet med passiv forsørgelse. I dag nedsættes kontanthjælp og dagpenge til arbejdsmarkedsparate unge mellem 18 og 24 år for at øge tilskyndelsen til at tage en uddannelse.

Uddannelsespålægget indebærer, at man selv skal finde en uddannelse, søge optagelse og gennemføre den. Hvis man uden rimelig grund ikke overholder pålægget, kan kommunen standse udbetalingen af kontanthjælp eller dagpengene.

Hvis man først har meldt sig som arbejdsløs, mister man selvsagt retten til selv at finde en uddannelse, hvem fanden tror man, man er?

Henning Pedersen, Rasmus Kongshøj, Steffen Gliese, John Hansen, Flemming Scheel Andersen, Mette Hansen og Lene Christensen anbefalede denne kommentar
Ole Brockdorff

Kristian Jensen og de øvrige 178 folkevalgte politikere på Christiansborg ved udmærket godt, at SRSF-regeringen lige siden tiltrædelsen den 15. september 2011, udelukkende har fulgt de ”landespecifikke henstillinger” fra EU-kommissionen til punkt og prikke, fordi man reelt har overladt den økonomiske styring af Kongeriget Danmark til ikke-folkevalgte teknokratiske embedsmænd i Bruxelles, fuldt velsignet af Venstre og De Konservative samt Liberal Alliance, der sammen med regeringen snød danskerne for en folkeafstemning om Lissabon-traktaten i 2008.

Vælgerbefolkningen er fuldstændig til grin, når vi taler om debatten i medierne omkring de mange økonomiske reformer, fordi den førte politik er forudbestemt af teknokraterne i EU-kommissionen, der igen styres af de internationale superkapitalister med deres konglomerater, og derfor fremstår alle politikerne på Christiansborg – inklusive Kristian Jensen – blot som nogle elendige marionetdukker og nyttige idioter for den globale storkapital, også selvom et ocean af højt betalte mikrofonholdere blandt journalisterne gør alt for at få dem til at fremstå seriøse og alvorsfulde.

Helle Thorning-Schmidt fremstår i min bevidsthed ikke som en statsminister for et selvstændigt land ved navn Kongeriget Danmark, men nærmere som en billigudgave af en delstatsguvernør i det nordlige Europa, der gør alt hvad "forbundsregeringen" i Bruxelles siger hun skal gøre, og det samme vil Lars Løkke Rasmussen eller Kristian Jensen gøre, hvis en af de to bliver den næste regeringsleder i Danmark, så derfor kan man uden overdrivelse konkludere, at det politiske cirkus på Christiansborg anno 2013 er rent brød og skuespil for en sagesløs vælgerbefolkning.

Vi bliver alle forrådt af vores egne folkevalgte politikere.

Henning Pedersen, Jørn Sonny Chabert, Torben K L Jensen, Rasmus Kongshøj, Mads Kjærgård, John Hansen, Jørgen Lambert, Flemming Scheel Andersen, Torben Nielsen, Steffen Gliese, Søren 2 Jensen, Moh Abu Khassin , elsebeth haals christiansen, Peter Nielsen, Dan Johannesson, Jørn Petersen, Anders Reinholdt, Mette Hansen, Lene Christensen, Pia Nielsen, lars abildgaard, Claus Jørgensen, Alan Strandbygaard, Erik Jensen , Bjarne Nielsen, Jesper Wendt og Dennis Berg anbefalede denne kommentar
Kristoffer Larsen

Ole Brockdorff

Fuldstændigt korrekt, idet den danske regeringen skal overholde budgetkravene om balance på den strukturelle saldo.

Men så må man jo tage fat på de det offentlige forbrug der var på 527,6 mia. i 2012 og samlede offentlige udgifter på 1.077 mia. De fleste af disse er dog allerede på forhånd givne, da de bunder i aftaler om alt fra politi til folkepension.

Endvidere er man bundet af følgerne af Danmark som en åben og lille økonomi med en større og større samhandel og deraf krav om konkurrenceevne.

"Reformerne finansierer velfærdssamfundet og skaber et mere indholdsrigt liv for den enkelte. Det mener Kristian Jensen"

"Reformer" = nedskæringer
"Velfærdssamfundet" = de sidste trevler, som snart "reformeres" væk
"Indholdsrigt liv" = henslæbe i liv et defacto slavesamfund med bl.a. nedrivning af astbest- og PCB-fyldte bygninger, uden uddannelse til det

Alan Strandbygaard, Henning Pedersen, Dan Johannesson, Torben K L Jensen, Rasmus Kongshøj, John Hansen, Flemming Scheel Andersen, Søren 2 Jensen, Moh Abu Khassin , elsebeth haals christiansen, Peter Nielsen, Jens Falkesgaard, Dorte Sørensen, Verner Nielsen, Heidi Larsen, Mette Hansen, Lise Lotte Rahbek, Lene Christensen, lars abildgaard, Kim Houmøller, Erik Jensen , Bjarne Nielsen, Claus Jensen og Jesper Wendt anbefalede denne kommentar

http://en.wikipedia.org/wiki/Slavery
"Slavery is a system under which people are treated as property to be bought and sold, and are forced to work.[1] Slaves can be held against their will from the time of their capture, purchase or birth, and deprived of the right to leave, to refuse to work, or to demand compensation."

Hvor langt er vi egentlig væk fra den definition?
Hvis man ser tvungen erhvervspraktik/løntilskud som "køb og salg", så kan man faktisk sige, at vi er oppe på 100% af definitionen med de nye "reformer".

Alan Strandbygaard, Henning Pedersen, Rasmus Kongshøj, John Hansen, Flemming Scheel Andersen, Søren 2 Jensen, Moh Abu Khassin , Peter Nielsen, Jens Kofoed, Dan Johannesson, Jens Falkesgaard, Steffen Gliese, Eddie Pier, Jørn Petersen, Mette Hansen, Lene Christensen, Pia Nielsen, lars abildgaard, Kim Houmøller, Erik Jensen , Bjarne Nielsen, Claus Jensen og Jesper Wendt anbefalede denne kommentar

Rikard:
Og hvad sker der så?
Ingen penge = ingen mad+bolig = tvang.

Henning Pedersen, Rasmus Kongshøj, John Hansen, Søren 2 Jensen, Moh Abu Khassin , Peter Nielsen, lars abildgaard, Jens Falkesgaard, Kim Houmøller, Mette Hansen og Bjarne Nielsen anbefalede denne kommentar
Jesper Wendt

Det smuttede dengang med eu-afstemningen, men, havde dog trods alt håbet, EU, kunne udvikle sig mere skandinavisk.

Det tyder det ikke på, danske politikere er blevet most i Bruxelles. Måske en sammenhæng i den manglende dækning.

Netop magtfordelingen/strukturen blev talt op, men den økonomiske koncentration i nord - har skubbet det billede.

Flemming Scheel Andersen, Steffen Gliese og Lene Christensen anbefalede denne kommentar

Venstre vil ligeså lidt "reformer" som den nuværende regering vil.

Angsten for især de 1 mio vælgere over 65 er udtalt også naturligvis for det højre nationalisisk DF, hvis økonomiske politik er på niveau med EL

Sålænge der blandt stort set alle partier eksisterer en afgrunds stor frygt for for alvor at skære i de offentlige udgifter, så vil DKs økonomiske sitiuation fortsætte med at blive forværret, i bedste fald status quo, men slet ikke forbedret.

Claus Jensen

Dennis Berg:

Der er intet køb og salg, kun udleje, hvorfor den arbejdsløses situation på sin vis er værre end slavens, som man altid har forstået:

The point that has to he examined is: what effective gain the suppression of slavery has brought to them. I say with as much sorrow as frankness: all that they have gained is to be every moment tormented by the fear of death from hunger, a calamity that at least never visited their predecessors in this lowest rank of mankind ... He is free! That is precisely why I pity him. For that reason, he is much less cared for in the labours in which be is used. His life is much more readily hazarded. The slave was precious to his master because of the money he had cost him. But the handicraftsman costs nothing to the rich voluptuary who employs him. Men’s blood had some price in the days of slavery. They were worth at least as much as they could be sold for in the market. Since they have no longer been sold they have no real intrinsic value. Linguet, 1767

Torben K L Jensen, Rasmus Kongshøj, John Hansen, Søren 2 Jensen, Moh Abu Khassin , Peter Nielsen, Jens Kofoed, Dennis Berg, Jens Falkesgaard, Dan Johannesson og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Liliane Morriello

HVis tempoet på reformerne ikke sættes ned meget snart, så har vi ikke noget velfærdssystem om 10 år.

Og går det som venstre vil, vil borgerne i fremtiden ingen indflydelse selv have over jobvalg og karriere.

Vi vil endelig blive et østeuropæisk kommunistisk diktatur.

Henning Pedersen, Rasmus Kongshøj, John Hansen, Søren 2 Jensen, Moh Abu Khassin , Peter Nielsen, Heidi Larsen, Mette Hansen, Lise Lotte Rahbek, Lene Christensen og Pia Nielsen anbefalede denne kommentar
Liliane Morriello

I udlandet er Danmark allerede, grundet vores dynelyfteri, anonyme anmeldelser, overvågning, angiveri, stikkeri, blevet sammenlignet med Østtyskland og Stasi.

Og gad vide hvor mange er blevet anmeldt grundet nabostrid, eller venner der er blevet sure på hinanden. En anklaget bør altid have ret til at vide hvem der har anmeldt dem og hvad beskyldningen lyder på, ellers lever man ikke i en retsstat.

Henning Pedersen, Tue Romanow, Rasmus Kongshøj, John Hansen, Søren 2 Jensen, Moh Abu Khassin , Jens Falkesgaard, Dan Johannesson, Jørn Petersen, Mette Hansen, Klara Liske, Pia Nielsen, Kim Houmøller og Erik Jensen anbefalede denne kommentar
Liliane Morriello

Væk med de anonyme anmeldelser!

Henning Pedersen, Flemming Scheel Andersen, Søren 2 Jensen, Moh Abu Khassin , Heidi Larsen, Kim Houmøller, lars abildgaard, Lise Lotte Rahbek og Pia Nielsen anbefalede denne kommentar
Bjarne Nielsen

Med artiklen har Venstres eksperter i politisk propaganda fået udgivet deres synspunkter gratis i avisen.

Naturligvis vil Venstre efter valget - som de vinder takket være svigt fra SF og SD - fortsætte den nedskæringspolitik, som er en direkte fortsættelse af deres egen politik.

Og de vil fortsætte med deres reklamesprog og kalde det reformer, når velfærdssamfundet nedbrydes og de ældre, syge, arbejdsløse og svage ofres for at det bliver sjovere at eje en virksomhed.

De vil så forfærdeligt gerne skære i offentlige udgifter. Det lyder positivt og neutralt at spare penge. Men hvad er det, som de vil spare på?

Det er ikke militæret. Det er ikke motorvejene.

De helt store "besparelser" er at tage pengene fra pensionisterne, de studerende på SU, de arbejdsløse. Og fjerne den offentlige service, der endnu er tilbage. Står det til Venstre, vil der komme brugerbetaling for sundhed, biblioteker mv.
Vi går helt sikkert en uhyggelig tid i møde, hvor den der har meget, skal gives endnu mere, og de, der har mindst, skal ned med nakken og ydmyges.

Henning Pedersen, Rasmus Kongshøj, John Hansen, Flemming Scheel Andersen, Søren 2 Jensen, Moh Abu Khassin , Peter Nielsen, elsebeth haals christiansen, Dennis Berg, lars abildgaard, Jens Falkesgaard, Dan Johannesson, Heidi Larsen, Mette Hansen, Lene Christensen, Claus Jørgensen, Kim Houmøller, Jesper Wendt og Erik Jensen anbefalede denne kommentar
Robert Kroll

»Når omkostningerne bliver lettet, vil vi få råd til at ansætte flere mennesker,« siger Kristian Jensen ,MF (V).

Det er en lille variation over det gamle ( i dag kun lidt brugte) arbejdsgiverargument, som brugtes ved overenskomstforhandlinger - og fagforeningernes NATURLIGE og KORREKTE svar var blot, at hvis en virksomhed ikke var rentabel nok til at betale for arbejdskraften, så måtte den lukke. ( Og så kunne arbejdskraften så gå til de mere veldrevne og rentable aktiviteter.)

Udlicitering og outsourcing er basalt set blot, at man tager en leverandør ind med et lavere lønniveau og fyrer dem, som man hidtil har haft ansat og lønnet.

Det kan være nødvendigt , hvis man på et givet konkret område har fået et skævt forhold med for store offentlige lønninger i forhold til det private lønniveau

(- eller hvis en super godt indtjenende ingeniørvirksomhed i den generelle lønfest f eks har fået fjumret sig til tårn-høje lønninger i kantinen i forhold til andre kantiner - det er jo ikke kantinefolkene, der laver de værdifulde ingeniøropgaver.)

Så i det omfang Kristian Jensens underliggende dagsorden er " realløns - nedgang", så skal han tænke sig om - det er ikke en generelt anvendelig "medicin"

Men der ud over, så er det da fint at køre videre i "reform-sporet" .

Danmark er i forhold til andre lande fint kørende på stort set alle parametre , og hvis andre lande havde haft tilsvarende orden i sagerne , som Danmark , så havde vi ikke haft alt det bøvl med Grækenland, Italien , Frankrig, Spanen, Cypern o s v - og USA er "meget mildt sagt" heller ikke for god til økonomistyring.

Med en god "reform-kurs" kan vi fastholde vores velfærdssystem og sikre gode lønninger til alle - der skal altså også være råd til fodboldbilletter, ferierejsen, turen i byen, ungernes fritidsaktiviteter og alt det andet, der gør tilværelsen lys og god.

seneste eksempel på dansk politik.

Tomatavler insterer 120 mio i Sverige istedet for DK

Robert.

Hvor står det skrevet at der SKAL være til diverse ting du nævner.

Hvis prisen er at der kommr flere arbejdsløse, hvad er det så værd ??

Hvad er gode lønninger o hvad er de værd, hvis arbejdspladserne flytter ??

Er god reform kurs at lånefinaniserer velfærdsnarkoen med 50 mia om året og smide regningen til nuværende og fremtidige skaffedyr ??

Bjarne.

Overførselsindkomster udgør 330 mia om året, offentlige lønninger omkring 450 mia,
Forsvaret bliver beskåret med 2,5 mia.

Fastsfrys samtlige offentlige lønninger samt alle overførselsindkomster i 3 år samt udfase 50000 ofetlige stiinger, efterfere og seniorjobforkælelse. Så begynder det at ligne noget

Jeg glæder mig til reformerne har skabt et (endnu) mere indholdsrigt liv for mig. Det må være noget i retning af udfordrende arbejdsopgaver, at læse en masse bøger, mere energi til fritidsprojekter og tilbringe flere timer sammen med min familie.

Sikke noget snak.

Alan Strandbygaard, Henning Pedersen, Rasmus Kongshøj, Moh Abu Khassin , Peter Nielsen, Dennis Berg, Carsten Mortensen, lars abildgaard, Mette Hansen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Per Nielsen, få dig et rigtigt job, der gør noget for nogen mennesker. Måske også lidt bedre lønnet.

Alan Strandbygaard, Henning Pedersen, Anders Kristensen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

Hverken det offentlige eller de private virksomheder på aktiveringsmarkedet kan skaffe flere i job og det er bedre at bruge pengene på uddannelse - rigtig uddannelse - rigtige erhvervsrettede kurser - ingen tvivl om det.

"Uddannelserne skal målrettes virksomhederne, i stedet for at den enkelte selv bestemmer. Der er nogle, som har et bedre overblik end de arbejdsløse" -
Det er, som reglerne er nu, meget svært at få uddannelse som ledig. Han får det til at lyde som et ta selv bord for ledige at uddanne sig til hvad som helst - Hvor får han dog det fra.

Rapporter viser, at vi ikke får nok for pengene.«
"Kristian Jensen tror derfor, at de ledige kan understøttes bedre for færre penge".

Kommunerne, mener han, er komplet ligeglade med hvad det koster. Det han efterlyser er vel at de tager det billigste tilbud der er på markedet.
Det er nu ikke mit indtryk at der bliver ruttet med pengene i det offentlige.
Problemet er snarere at pengene bliver brugt til en masse tåbeligheder som politikere har fundet på. Kommunerne gør ikke andet end at udføre de opgaver de er blevet pålagt af politikere der enten befinder sig milevidt fra den virkelige verden eller bevidst fordrejer den.

Det er interessant hvis Kristian har ret i at det er billigere at uddanne de ledige end gøre det samme som for øjeblikket. Det regnestykke vil jeg gerne se.

Men måske lægger han bare billet ind på finanslovs forhandlingerne - Udtalelsen er henvendt til hans gode ven Magrethe Vestager - Desværre er der også et kommunalvalg i november at tage hensyn til så måske er det lidt sværere denne gang.

Lise Lotte Rahbek

Når Venstre kommer til magten igen...

Når Venstre kommer til magten igen, så overtager de et Danmark, hvor konjunkturerne stille og roligt er på vej op igen. Fordi konjunkturer går op og ned og ikke på grund af nogen særlig nødvendig politik.
Og så horer de hele overskuddet væk igen i udlånsbobler og 'vi kan købe hele verden'retorik og øger uligheden yderligere, fordi det er så sjovt at se underklassen hyle.
Og da S-SF-R har ført en tilsvarende politik i deres regerings tid, så vil begrebet om opposition til regeingspolitik være rent til grin.

Taberne bliver.. ja, tænk engang. De sædvanlige. Dem som ikke kan forsvare sig.

Alan Strandbygaard, Henning Pedersen, Anders Kristensen, Tue Romanow, Rasmus Kongshøj, John Hansen, Flemming Scheel Andersen, Søren 2 Jensen, Moh Abu Khassin , Peter Nielsen, Jens Falkesgaard, Dan Johannesson, Heidi Larsen, Verner Nielsen, Jørn Petersen, Keld Sandkvist, Steffen Gliese, lars abildgaard og Mette Hansen anbefalede denne kommentar
Robert Kroll

Kære Per Nielsen ( kl 08.29)

Hvis Danmark bestemte sig for at konkurrere med Bangladesh, Pakistan m fl på textil området, så måtte vi ned på lønninger i størrelsesordenen 5 kr i timen. ( Og dermed farvel til velfærdsstaten.)

Men vi skal ikke "erobre" markedet for skjorter, T-shirts , nederdele o s v fra Bangladesh m fl.

Vi skal sigte mod produktioner, der ikke er løntunge, og som derfor kan bære gode lønninger til medarbejderne - hvis du er i en sektor, der er løntung og derfor "klemt" af lavtlønslande, så er det tid at finde på noget andet eller udvikle produktet til et "højere niveau", så det kan bære gode lønninger. (Det har vi hidtil været gode til. )

Og jeg synes altså, at livet skal være andet end slid og slæb og pietistisk sortsyn - der skal være råd til at more sig og have det rart for hele familien.

Henning Pedersen, Jørn Sonny Chabert, Tue Romanow, Flemming Scheel Andersen, Søren 2 Jensen, Verner Nielsen, Steffen Gliese og Anders Reinholdt anbefalede denne kommentar
Mette Hansen

Tænk at vi finder os i at blive styret af embedsmænd fra EU!
At der skulle være forskel på Vs, Ss, RVs, DFs og Ks politik er rent spin!
Der findes kun et regeringsparti, og det hedder Det Liberale EU Parti!!
Hvis Venstre får magten drejer vi endnu mere mod en diktatstat hvor dem i det underste lag bliver ufrie slaver!
Er I klar over hvor elendigt rigtig mange syge er blevet behandlet i nullerne? Det er til at kaste op over!!

Alan Strandbygaard, Henning Pedersen, Tue Romanow, Rasmus Kongshøj, Søren 2 Jensen, Moh Abu Khassin , Peter Nielsen, lars abildgaard, Claus Jørgensen, Dan Johannesson, Heidi Larsen, Pia Nielsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Flemming Nielsen

Pessimister!
Politik er det muliges kunst 0g det nødvendiges kunst. og regeringen bliver selvfølgelig genvalgt.
V har ikke selv nogen politik de tør tale højt om, så de render regeringen i bagen. Den politik de har tier de med, da Danskerne ikke ønsker den politik, den kommer frem inden valget. V og de blå vil reformere samfundet til et bruger betalt og forsikrings samfund (liberalisme) reformer der skal give skattelettelser til de rige, og i stedet kalde de skat for brugerbetaling det bliver det ikke billigere af. Jeg obs. at de fleste kommentatoren i tråden her, ikke kan kende forskel på den nødvendige reformpolitik, for at bevare det skatte finansierede velfærdssamfund og så V spin, artiklen her er en gang træden vande intet andet.

Lise Lotte Rahbek

Reformerne er jo bare lappeløsninger og småjusteringer i et maskineri,
som visse steder skulle nytænkes og skiftes ud med nye og bedre dele.

Alan Strandbygaard, Peter Nielsen, Claus Jørgensen og Pia Nielsen anbefalede denne kommentar
Robert Kroll

Kære Mette Hansen ( kl 09.25) og andre "EU-kritikere".

EUROPA har historisk været hjemsted for en masse krige, og to af dem udviklede sig endda til verdenskrige.

Grundtanken med EU er at få sat stop for den slags "narrestreger" fremover - og det ser ud til at EU får succes på dette område.

Prisen er , at EU-landene går ind i et gensidigt forpligtende samarbejde, med beslutningsprocedurer, afstemningsregler o s v.

Dette samarbejde er på nogen områder gået længere end ønskeligt , men hellere dette ( trods alt løselige) problem , end en tilbagevenden til et Europa præget af nationalstater og nationalister og endnu flere europæiske krige.

"Grundtanken med EU er at få sat stop for den slags "narrestreger" fremover - og det ser ud til at EU får succes på dette område."

Det er prisværdigt men for snævert og ensidigt et mål. Krig er ikke udelukket blot fordi man stimler en masse stater sammen og banker deres befolkninger på plads. Er fredens pris så indskrænkninger af demokratiet og forarmelse af store dele af befolkningerne ?

Mette Hansen, Tue Romanow, Rasmus Kongshøj, Søren 2 Jensen, Dan Johannesson og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Lasse Damgaard

Manden har fået hedeslag.

Hetzen fortsætter.
- næste gang forslår Venstre arbejdslejre, hvor det er obligatorisk at blive interneret i når man er arbejdsløs.

Hans udtalelser om
-"Der er nogle, som har et bedre overblik end de arbejdsløse,« siger han.
Afsløre en snigende totalitær tilgang til nogle samfundsborgeres status

- Skridtet mod en yderlige fratagelse af borgeres selvbestemmelses ret - som Venstre jo postulere er deres værdi - ligger jo lige for.

Hetzens anatomi.

Start med at finde en gruppe borger som er marginaliseret eller på anden måde ikke er de stærkeste,, hverken organisatorisk eller socialt

Begynd så at lave myter og skabe fortællinger der skal miskreditere den gruppe
Vedbliv med at propagandere om hvilken byrde denne gruppe lægger dig til last
- find nogle arketyper fra den virkelige verden - som kan udstille den ringe menneskelige karaktere denne gruppe kan identificeres med.

Når myterne og den almen forståelse for at denne gruppe er en byrde og har en slet karaktere - er næste skridt - degradering og ydmygelse.
Nu er momentet til at sende den valgte samfundsgruppe ud for døren fra det gode selskab. opfattelsen af at denne gruppe ikke har de samme grundlæggende borgerrettigheder som andre borger - giver plads til den ekskluderende handling der indbefatter statslig kontrol udover hvad man ellers bruger af kontrol overfor borgerne. Oprettelse af særlove hvor universelle borgerrettigheder og personlig respekt tilsidesættes og gøres til et myndigheds anliggende
- Man er nu andenrangs borger som må tåle spot og spe, indskrænket borgerrettigheder og må acceptere du ligger under for statsregulativer der styre din ret til at færdes frit.
Når denne gruppe succesfuld er degraderet, kommer inddæmnings internerings fasen.
- Nu bliver gruppen stemplet officielt. Ingen har indvenderinger - vi ved jo at det er samfund skadelige elementer der er både en byrde og en brist på "vores" værdi fællesskab
Du bliver oprettet i et særlig arkiv hvor du bliver registrere i de mest intime detaljer og du bliver pålagt pligt til at lade dig kontrollere i tanke og handling
- Derfor er den logiske konsekvens - internering. Her er det muligt at holde det uønskede indesluttet fra resten af samfundet, dels fordi det er praktisk og nemt - men også fordi nu er resten af borgerne skærmet mod denne byrde og brist i samfundskarakteren.

Sidste fase er ekstermanisation - udryddelsen - den endelige løsning på et samfundsproblem vi anser for uønsket og en byrder for samfundet

Venstre er helt væk
Hans konkluderende udtalelse er med til at skabe andenrangs borgere

FØJ hvor det stinker !

Alan Strandbygaard, Henning Pedersen, Mette Hansen, Jørn Sonny Chabert, Flemming Nielsen, Rasmus Kongshøj, Jørgen Lambert, Flemming Scheel Andersen, Søren 2 Jensen og Dan Johannesson anbefalede denne kommentar

Reformer skal afskaffe de tidligere reformer :
- som har vist sig at ha` uforudsete skadelige virkninger
- som styrker staten og begrænser den personlige frihed.
- som kun er gennemført for at profilere politiker og partier i kampen om magten.
- som indskrænker demokratiet.
- som koster samfundet alt for mange penge uden at komme nogen til gavn.
- som medfører alt for meget overflødigt bureaukrati.
- som er for følgagtige over for EU.
- som .......................
Afskaffelsesreformer. Demokratiseringsreformer. Frihedsreformer.

Alan Strandbygaard, Henning Pedersen, Mette Hansen, Rasmus Kongshøj, John Hansen, Flemming Scheel Andersen, Søren 2 Jensen, Jens Kofoed, Pia Nielsen, Claus Jørgensen, Dan Johannesson og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Heidi Larsen

Jeg gad egentlig bare godt vide hvornår de forskellige partier har tænkt sig at lave reformer andre steder end hos os på bunden... hvornår kommer der reformer mod de rige og den store middelklasse?
Eller dem er de måske så bange for at røre, at det er lettest for dem at tage fra dem der reelt ikke har en kinamands chance for at gøre noget til gengæld... jeg mener, os på bunden har jo ingen pressionsmidler at "forhandle" med.

Alan Strandbygaard, Henning Pedersen, Mette Hansen, Rasmus Kongshøj, John Hansen, Flemming Scheel Andersen, Søren 2 Jensen, Claus Jørgensen, Lise Lotte Rahbek og Dan Johannesson anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

PS. P1-morgen har kørt på at 21 økonomer med undtagelse af en, der også var tilknyttet AE ikke ville sige at østeuropæerne var et gode for den danske økonomi og gav større produktivitet. Denne økonom fra Ålborg påpegede, at jo flere danskere der gik ledige pga. af arbejdsgiverne heller ansatte østeuropæere pga af lavere løn mv. samt større fleksibilitek i arbejdstid osv gav det danske samfund udgifter til dagpenge og kontanthjælp samt mindre skatte indtægt mv.

Henning Pedersen og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Dan Johannesson

"Kristian Jensen tror derfor, at de ledige kan understøttes bedre for færre penge."
VKO's samlede ideologi, formuleret i en sætning. En neoliberal ideologi vi har hørt på nonstop siden 2001, fra stort set alle partier.
Bemærk også at tiden hvor et regeringsskifte betød en ny politik, er SLUT.

Kursen er i stedet universel og udemokratisk: Den neoliberale fascistiske centralunion. Færdig.

Læs detaljerne om den samlede proces imod dette mål her:http://www.danjohannesson.dk/1502

John Hansen, Flemming Scheel Andersen, Søren 2 Jensen, Torben Nielsen og Claus Jørgensen anbefalede denne kommentar
Dan Johannesson

Ole Brockdorff siger alt hvad der overhovedet bør siges om dansk politik anno 2013. Ved hver eneste artikel om dansk politik bør hans kommentar copy pastes ind som den eneste kommentar. For der er intet absolut intet andet end Brockdorffs pointe, som stadig er gyldig, når vi taler "dansk" politik. Læs, genlæs, reflekter og indled så oprøret, når det går op for dig at dit demokrati er en 100% simulering, fortaget af dine EU forvaltere, de såkaldte danske politikere, og at målet er 100% planlagt og predetermineret. (Jf min forrige kommentar.)

Rød / Blå diskussioner er unødvendige, og illusterer ikke andet end debatørenes manglende erkendelse af situationens faktiske beskaffenhed.

Tak Ole Brockdorff.

Henriette Bøhne

Det løber mig koldt ned af ryggen, når Venstre foreslår at et statsligt organ nu skal bestemme, hvad folk skal uddanne sig til.

En af mine tyske yndlingsskuespillere, Anna Loos, flygtede til vesten som 17-årig, fordi hun under ingen omstændigheder kunne acceptere de 4 valgmuligheder for uddannelse, hun fra Staten fik udstukket.

So weit haben Sie uns...

Henning Pedersen, Rasmus Kongshøj, Flemming Scheel Andersen, Søren 2 Jensen, Torben Nielsen, Peter Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Lise Lotte Rahbek

"Når Venstre kommer til magten igen, så overtager de et Danmark, hvor konjunkturerne stille og roligt er på vej op igen. Fordi konjunkturer går op og ned og ikke på grund af nogen særlig nødvendig politik."

Sådan har det været tidligere men jeg er virkelig i tvivl om det nu også kommer til at holde stik. Måske er denne krise mere permanent. Det betyder ikke at det ikke kan flade ud og lægge sig på et lidt højere leje, men der bliver vist ikke et egenligt opsving på samme måde som førhen, og nok slet ikke særlig langvarigt da bobler har det med at springe og indeholde luft.

Nogle mener at krisen i virkeligheden er igangsat af oliepriserne som blev meget høje i 2008. Det var, mener de, meget høje oliepriser der skubbede og udløste en dominoeffekt som så blev yderligere forstærket af det oppustede finansielle marked.

Men tilbage til oliepriserne. Man skændes lidt om hvorvidt peak-oil situationen er indtruffet, men alle er enige om at den er en realitet i løbet af få år. Det er en situation hvor vi ikke længere er i stand til at pumpe mere olie op pr dag end en vis begrænset mængde. Dermed bliver olieprisen styret alene af efterspørgselen. Når denne stiger - der kommer gang i produktionen og transporten af varer og råstoffer så vil prisen på olie følge efter og bremse opsvinget. Den olie man nu vil udvinde kræver større investeringer, mere energi og flere udgifter til sikkerheden end tidligere og bliver alene af den grund dyrere. Samtidig hermed kommer Kina og Indien m.fl. til at lægge beslag på mere af olien og det vil øge efterspørgselen - alene det at tilfredsstille deres egne hjemmemarkeder er tilstrækkeligt. Det er derfor at et egentlig opsving bliver mere usikker.
Olie er vanskelig at udskifte med en anden energikilde er på transportområdet. Derfor må man forvente at det bliver langt dyrere at transportere varer på kryds og tværs af kloden. Det er et konkurrenceparameter der kommer til at betyde/ betyder virkelig meget hvilket Mærsk har forstået at udnytte ved effektiviseringer.
På den lange bane vil vi forhåbentlig opleve at det igen betaler sig at producere lokalt og ud over at give arbejdspladser er det også bedre for miljøet og således er der måske alligevel lys forude i tunnelen.

Men du kan alligevel godt få ret i dine antagelser for bobleøkonomien er jo ikke lagt død selvom det er en dødsejler at befinde sig på.

Henning Pedersen, Tue Romanow, Rasmus Kongshøj, Flemming Scheel Andersen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Egentlig ikke mærkeligt, at socialister her og andre steder anbefaler mine indlæg, som er klart liberale ! Der er basale menneskelige forhold, som er hinsides den politiske polarisering i det politiske liv her og nu.
Altså samle os om det vi er enige om, i stedet for det der teoretisk skiller, til gavn for den brede befolkning og til gavn for de svage, der er udstødt.
Så vil den rød-blå magtkamp blive afsløret, som en kunstig frembragt funktion i samfundet og DJØF`ernes herredømme afmonteret.

Henning Pedersen, Mette Hansen, Flemming Scheel Andersen og Pia Nielsen anbefalede denne kommentar

Leo
Socialismens fokus er lighed. Liberalismens er frihed.
Der er brug for begge dele.

Henning Pedersen, Mette Hansen, Rasmus Kongshøj, Flemming Scheel Andersen og Søren 2 Jensen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det skyldes nok, Leo Nygaard, at socialisme er liberalisme for de dårligt stillede.

Alan Strandbygaard, Henning Pedersen, Mette Hansen, Rasmus Kongshøj, Flemming Scheel Andersen, Søren 2 Jensen og Pia Nielsen anbefalede denne kommentar

Og det er ikke ensbetydende med at vi skal være ens - det er netop der friheden begynder.

Flemming Scheel Andersen, Søren 2 Jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Jens Illum skriver:
"Jeg glæder mig til reformerne har skabt et (endnu) mere indholdsrigt liv for mig. Det må være noget i retning af udfordrende arbejdsopgaver, at læse en masse bøger, mere energi til fritidsprojekter og tilbringe flere timer sammen med min familie."

Du serverer fra samme drømmeverden som arbejdshesten i Animal Farm, som glædede sig så meget til sin pension :)

Rasmus Kongshøj og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar

Peter
Det er måske derfor man bliver mere højredrejet med alderen - når tegnebogen vokser ser verden pludselig helt anderledes ud. En gang imellem for at blive helt fornuftig igen som pensionist.

Pia - Jeg har set det udtrykt sådan :
Socialismens sikring af trykhed og liberales sikring af friheden.
Den tredje vej : Retsforbundet - Danmarks Bæredygtige Parti.

Ordet lighed er blevet brugt på mange måder, og efter min mening misbrugt, når der menes ensartethed og ikke lige muligheder. Det er et faktum, at vi ikke er ens.
Forskellig definition af ordet skaber meningsforskellen.

Peter Hanse.

Jeg har et rigtig godt job og jeg er yderst tilfreds med min løn.

Det er ikke op til dig ellere andre røde smagsdommere at definerer, hvad der er til gavn for andre mennesker.

Robert og andre
Nuer konkurrence jo uhyggelig meget andet end lønninger på 5 kr. i timen.

Konkurrence er i den grad også PSO afgifter senest udtrykt igennem en tomatavlers investering i Sverige.

Konkurrence er i den grad at jeg og 100000vis af andre handler i Flensborg, at jeg jeg som kunde vælger polsk producerede madvarer.

At turister i den grad vælger DK fra grundet meget høje priser samt en totalt forældede planlov som forhinderer nybyg af attraktive ferie tilbud og hyper markeder.

Konkurrence er i den grad en meget høj topskat som sætter ind ved et "lavt" niveau, konkurrence er i den NOX afgifter.

Du tror ikke et land som Tyskland med signifikant lavere løn omk. er inovativ ??

Keep on dreaming.

At du mener at livet er andet end arbejde, det er så helt og aldeles ligegyldigt for mig som kunde.

Tror du virkelig jeg som kunde bekymrer mig om dit såkaldte gode liv ??

Det rager mig da en høstblomst

Kunden er globalis IKKE loyalist og eller naionalist

Det samme kunne meget vel siges om frihed.
Lige muligheder er også ret vanskelig, for hvad hvis du ikke er i stand til at udnytte mulighederne der stilles til rådighed.

Sider