Læsetid: 3 min.

Fra Bella Center til byttemarkedet

Klimadebatten skal gøres mere konkret, og fokus skal rettes mod de små projekter, der allerede bidrager til omstillingen af økonomien, lød det til lanceringen af Voresomstilling.dk
De, der er rigtigt godt med, er de ældre mennesker – mormor og farfar-generationen – og økoflipperne. Men vi mangler resten, sagde Selina Juul, da hun i går var med i lanceringen af kampagnen Voresomstilling.dk.

Sara Galbiati

20. august 2013

Der var kampen mod øldåsen – som blev tabt. Der var kampen mod atomkraft – som blev vundet. Men nu handler klima- og miljøkampen om noget endnu større.

»Verden er blevet mere kompliceret, nu er det hele systemet, der knager,« siger Jørgen Steen Nielsen, journalist på Information, til 200 forsamlede mennesker i et lokale i DR Byen.

De er til lancering af DR og Informations nye omstillingsportal – Voresomstilling.dk – der skal samle Danmarks største database over projekter, der kan bidrage til omstilling af økonomien. Det handler om at bevæge sig fra det overordnede systemiske niveau til den konkrete handling ved at samle og sprede de hundredvis af projekter, der findes rundt om i landet, og som bidrager til omstillingen.

»Det er ikke et klimatopmøde i Bella Center, det er ikke Occupy Wall Street. Det er en ny måde at leve og være på,« siger Jørgen Steen Nielsen.

»Der sker frygteligt meget, det meste er under radaren, men det sker.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Børge Rahbech Jensen

Nej, det er ikke en ny måde at leve på, som Jørgen Steen Nielsen er citeret for at påstå.

Der står jo klart og tydeligt, at "Det handler om at bevæge sig fra det overordnede systemiske niveau til den konkrete handling ved at samle og sprede de hundredvis af projekter, der findes rundt om i landet, og som bidrager til omstillingen."

Det er den sædvanlige måde at leve på: Uforpligtende indsamling og formidling af information.

Det kan undre, mange i befolkningen ikke er opmærksomme på madspild, når befolkningen nu ellers er meget opmærksomme på andre udgifter, og mad sandsynligvis fylder meget på mange menneskers budget. Det er surt at købe dyre fødevarer bare for at smide dem ud.