Læsetid: 1 min.

Ny hjemmeside viser vejen for grøn omstilling

I samarbejde med DR har Dagbladet Information lanceret en ny hjemmeside for bæredygtige omstillingsprojekter. Ideen er at formidle grøn omstilling, hvor alle kan være med og lade sig inspirere
Modelfoto: Sigrid Nygaard og Jesse Jacob

Modelfoto: Sigrid Nygaard og Jesse Jacob

Indland
19. august 2013

Jordens ressourcer tæres langsomt op, og vi kan ikke længere deponere ansvaret hos politikerne. Ansvaret ligger hos den enkelte.

Det er parolen bag en ny hjemmeside, der lanceres i dag af DR og Dagbladet Information. Hjemmesiden hedder www.voresomstilling.dk, og indeholder en række projekter, hvor borgere har valgt ikke at se passivt til, men i stedet tage aktivt ansvar for klimaet. Projekterne på hjemmesiden er hentet hos borgere rundt omkring i landet, ligesom de alle indgår i en konkurrence.

Er man allerede i gang med et bæredygtigt projekt kan man tilmelde sit projekt på hjemmesiden voresomstilling.dk og være med i konkurrencen.

»‘Hvad gør vi nu?‘ er for jer, der er handler nu. Jer, der bygger byhaver og bistader og hjælper andre til at følge trop. Lokale fællesskaber, der sænker forbruget ved at bytte sig til en ny støvsuger, jer der har lavet et delebilskoncept, virksomheder der samarbejder for at skabe en mere bæredygtig produktion, og kommuner der engagerer deres borgere til at sænke CO2-aftrykket« står der bl.a. på hjemmesiden.

I Information vil vi løbende bringe artikler om nogle af de spændende initiativer og nyt om kampagnens forløb, ligesom DR’s P4 vil sende reportager og meget mere fra de mange omstillingsprojekter.

Kampagnen kulminerer den 13. September, hvor ni vindere fra hvert af DR P4’s ni distrikter blive udpeget af et dommerpanel bestående af klimakommissær Connie Hedegaard, livsstilsekspert Christine Feldthaus og aktivist i netværket Omstilling Nu, Emil Urhammer, efter indstillinger fra et større, kompetent omstillingspanel.

Projekter, som vil i betragtning til kokurrencen, skal være tilmeldt via voresomstilling.dk senest 1. september.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Børge Rahbech Jensen

har vist spurgt før uden at få svar: Hvad er der galt med EUs hjemmeside "En verden du kan lide med et klima du kan lide" http://world-you-like.europa.eu/da/ ?

Michael Bruus

Jeg vil gerne komplimenter Information for initiativet.

Jeg kunne godt bruge en platform til deling af helt lavpraktiske initiativer, alt fra "sådan laver du selv din økomaling" til ”den altanvenlige urtehave”.

morten Hansen, John Vedsegaard og Benjamin Bach anbefalede denne kommentar
John Vedsegaard

Ja Michael. økomaling er nemt at lave, men der er ikke ret mange steder hvor man kan købe materialer til det.

Hva' gør vi nu - lille du? ;-)

Ja, vi ku' jo f.x. la' kommunerne tjene penge på at producere grøn energi.

En nutidig vindmølle kan tjene omkring 3-5 mio. hjem hvert år i 20 år (siger Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi).
Hvis det er kommunernes møller, letter de skattetrykket for os alle.
Så er det nok nemmere at udholde synet af dem.
Så skaber det jobs til arbejdsløse, der i stedet bliver skatteydere.

Og mangler kommunerne penge til investering, kunne de udstede grønne folkeaktier, som kunne være et godt sted at anbringe den ekstra sikkerheds- opsparing, som mange har i dag p.g.a. den økonomiske krise.

Kommunale solcelleparker er jo en anden mulighed, ligesom Billund Kommunes produktion af gas fra madaffald er en tredje mulighed - og hvor mange flere?
http://ing.dk/artikel/billund-vil-saelge-succes-med-biogas-af-affald-til...

randi christiansen, morten Hansen, Flemming Scheel Andersen og Per Torbensen anbefalede denne kommentar
Børge Rahbech Jensen

En altanvenlig urtehave kan være altankasser el. en lodret have.

To typer lodrette haver:
http://www.youtube.com/watch?v=DtzqRv3WYXQ.
http://www.youtube.com/watch?v=RlQaOsDZuBQ
Søg evt. selv efter "vertical garden" på internettet.

Hvor ska' vi hen du... Det nye sort er forsat grønt.

Det hele har været lige foran vores føder i 100 år. Men vi samler først op på stumperne, når der ikke er flere muligheder tilbage.

- Hvad med for en gang skyld at prøve noget nyt, modigt og innovativt og vær forudsigende om fremtidens behov og gør noget ved det før dét grænser til uansvarlighed og ikke blot fordi det er oppe i tiden eller/og økonomisk lønsomt.

Allan Christensen

Det synes som om at ”økologer” nu om dage fuldstændigt har glemt at bekæmpelse af ukrudt og skadedyr primært er en gestus man viser de vilde planter og dyr samtidig med at man bestræber sig på at producere hverken mere eller mindre end nødvendigt for at alle kan opleve, at de besidder et tilstrækkeligt overskud til at betragte naturen som en uudtømmelig kilde til undren og dyb fascination frem for at se denne som en trussel mod ens egen eller ens families eksistens.

Allan Christensen

Et samfund der forbyder brugen af kunstgødning, kemiske sprøjtemidler og gensplejsning til produktion af fødevarer og andre produkter det vælger at kalde økologiske er et samfund der hverken interesserer sig for økologi, natur eller sine efterkommere og den fremtid det stiller dem i udsigt.

Vi skal gå fra industrialiseringen af fiskeriet og landbruget. Til dyrkning og pleje af vores fælles hav og "landbrugsjorden", massive investeringer møller,biogas o.s.v.
Turisterne vil komme i stort tal, hvis vi gør lille danmark grønt og bæredygtig.