Læsetid: 4 min.

For meget papirarbejde giver færre praktikpladser

Mange mindre nystartede virksomheder føler sig overbebyrdet af papirarbejde, når de vil opslå en praktikstilling. Det er oplevelsen hos jobcentrene i København, som gerne vil hjælpe med papirarbejdet – det må de bare ikke
Andreas Nøhr Christiansen er i praktik hos cykelhandler Niels Christiansen, der er indehaver af  Schrøder Cykler på Amager Boulevard. Niels Christiansen er træt af bureaukratiet i forbindelse med ansættelse af elever.

Tor Birk Trads

7. august 2013

Lysten til at tage imod en praktikant fra et jobcenter kan hurtigt drukne i skemaer og blanketter, især hos små virksomheder, hvor man ikke er vant til at håndtere store mængder papirarbejde. Hos jobcentrene i Københavns Kommune vil man gerne hjælpe virksomhederne med at udfylde papirerne. Men juridiske formaliteter forhindrer jobcentrene i at udføre administrative opgaver for private virksomheder.

Det ærgrer beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R), som er bekymret for, at det spænder ben for oprettelsen af flere praktikpladser. »Mange små og mellemstore håndværksvirksomheder har begrænsede ressourcer til det administrative. De synes i forvejen, at det administrative er tungt, når man har sin egen virksomhed. Derfor er det en stor barriere for dem at komme igennem papirarbejdet,« siger borgmesteren.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu