Læsetid: 9 min.

Politikere svigter IKEA’s grønne rejse

Den globale koncern har hidtil gået stille med dørene med sin ambitiøse strategi for omstilling til større bæredygtighed. Nu viser firmaet flaget, fordi det er nødvendigt for virksomheden at få både kunder og politikere med
IKEA vil gerne udnytte, at kineserne går fra at være selvforsynende bønder til at blive købedygtige forbrugere. Men det påvirker klimaet i negativ retning og æder de opnåede klimaforbedringer op, når markedet udvides.
21. august 2013

Man går efter vindmøllen. På spadsereturen fra Høje Taastrup Station er IKEA’s store varehus skjult bag en mindre skovbevoksning, men vindmøllen rager op og kan følges som pejlemærke på lang afstand.

»Det er vores mølle. Den producerer, hvad der svarer til otte pct. af IKEA’s elforbrug i Danmark,« fortæller Jonas Engberg.

Han er IKEA’s danske sustainability manager. Han kom til koncernen for snart 10 år siden som RUC-studerende i praktik på et projekt om ressourcespild. Derefter blev han ansat som assistent i afdelingen for miljø og arbejdsmiljø og siden forfremmet til det, der gradvist har ændret indhold og format og nu altså hedder sustainability manager, bæredygtighedschef for IKEA Danmark.

»Mit fornemste sigte er at få folk i og uden for IKEA til at erkende, hvad deres ansvar er, og hvordan de kan være med til at nedbringe vores negative påvirkning og fremme et mere bæredygtigt liv,« siger han.

IKEA er en gigantisk, multinational koncern. 338 varehuse i 40 lande, 154.000 medarbejdere, 776 millioner kundebesøg i 2012 og en global omsætning på over 200 milliarder kroner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels-Simon Larsen
  • Benjamin Bach
Niels-Simon Larsen og Benjamin Bach anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels-Simon Larsen

Nej, ingen er så ren som Cæsars hustru heller ikke IKEA. Få er dog de, der aldrig har købt noget i butikken. Jeg synes ikke, at man skal indtage en alt eller intet holdning, så derfor gælder det om at købe det mest 'rene'. Det bliver man nødt til i en beskidt verden.

Hvor må jeg i øvrigt købe den næste bordplade?