Læsetid: 3 min.

Radikale vil fortsætte reformkursen

Vi har brug for ro, og derfor ændrer vi ikke den økonomiske linje. Det var hovedbudskabet fra Radikale Venstres sommergruppemøde, hvor også energiplaner og reform af erhvervsuddannelserne fik lov til at fylde
Den røde tråd i reformerne har været at sikre, at vi skaber grundlag for holdbar jobskabelse i Danmark, var et af budskaberne, da Radikale Venstre afholdt sommergruppemøde i Nyborg fredag

Keld Navntoft

17. august 2013

Sommervejret havde svigtetRadikale Venstre, da de fredag med et pressemøde afsluttede årets sommergruppemøde i Gl. Vindinge Konferencecenter ved Nyborg. Vinden rev i håret, og solen havde pakket sig sammen bag gråblå skyer, under hvilke partiets leder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, gruppeformand Sofie Carsten Nielsen, uddannelsesminister Morten Østergaard og klima- og energiminister Martin Lidegaard stod på rad og række og orienterede pressen om partiets fremtidige visioner.Og der bliver ikke pillet ved regeringens økonomiske politik i det kommende folketingsår, hvis det står til de Radikale, slog Margrethe Vestager fast.

»Vi kom rigtig skidt ud af 2012, så vi har stadig en meget, meget tung bagage,« sagde hun og fortsatte:

»Ro, orden og forudsigelighed er en god ting i den økonomiske politik, både for boligejere og for dem, som gerne vil investere i deres virksomhed. Derfor skal den økonomiske politik fortsat bidrage positivt og stimulere, samtidig med at den holder sig på det spor, vi har lagt,« fortsatte hun.

Torsdag aften lagde partiet en ny kampagnevideo på Youtube med radikale budskaber i ganske kort form.

Vi tror. På fremtiden

Vi samarbejder. Med dem, der vil.

Vi lytter. Når tiderne skifter. Og sandheder forandres.

Sådan hakkes budskaberne frem i kampagnevideoen, som tydeligvis havde inspireret, da der skulle skrives taler til pressemødet.

»Vi lytter. Før vi beslutter,« sagde Sofie Carsten Nielsen, inden hun bedyrede, at: »Vi samarbejder. Med dem, der vil.«

Budskabet fra Morten Østergaard var, at: »Vi tror. På fremtiden,« da han skulle præsentere Radikale Venstres forslag og ønsker til en kommende reform af erhvervsskolerne, som er det næste punkt i regeringens reformdagsorden.

Siden regeringen trådte til for knap to år siden, har den gennemført reformer fra en kant. Blandt andet har reformer på dagpengeområdet, kontanthjælpsområdet, og folkeskolen været i fokus.

Og det har Morten Østergaard været godt tilfreds med.

»Det har været et succesfuldt folketingsår, hvor vi har nået mange ting. Den røde tråd i reformerne har været at sikre, at vi skaber grundlag for holdbar jobskabelse i Danmark både ved at løfte uddannelsesniveauet helt fra folkeskolen, men også med den store vækstpakke fra foråret. Det er de spor, vi går videre i nu med en reform af erhvervsuddannelserne og række tiltag, der skal sikre, at der kommer gang i økonomien igen. Derfor synes jeg, at tingene hænger sammen,« sagde han til Information efter pressemødet og understregede, at han gerne ser, at regeringen fortsætter i reformsporet.

»Nu diskuterer vi en reform af erhvervsuddannelserne. Det er den samme røde tråd, nemlig spørgsmålet om, hvad vi skal leve af i fremtiden. Der bliver også reformer af beskæftigelsessystemet i foråret, når Carsten Koch-udvalget er kommet. Og så overvejer vi jo hele tiden, hvilke reformer der ellers kan være behov for.«

De sociale 2020-mål, som Margrethe Vestager lagde op til for knap et år siden, kunne partiet ikke sige andet om, end at de »kommer i løbet af nogle ganske få uger«, og at det ifølge Morten Østergaard er vigtigt at supplere det økonomiske fokus med et socialt.

»Den økonomiske plan er vigtig for os som et økonomisk ansvarligt parti, men vi har gennem mange år ment, at man skal supplere den med en tilsvarende ambitiøs social 2020-plan. Derfor er det befriende, at den kommer inden længe, og vi har de største forventninger til, at den kan betyde meget for socialpolitikken i Danmark,« siger Morten Østergaard.

Til gengæld kunne Martin Lidegaard – helt uden kampagnevideoens unaturlige punktummer og pauser – præsentere tre nye initiativer, som partiet vil tage med, når der snart skal forhandles klimaplan.

For det første, vil regeringen »gå forrest med energibesparelser i den offentlige sektor«.

For det andet vil regeringen i samarbejdet med det private erhvervsliv, lave demonstrationsprojekter til bygninger, der ifølge minister bliver både smukkere, mere energieffektive og bæredygtige. For det tredje vil regeringen i bygningsreglementet indføre klasser for bæredygtighed.

»Den globale opvarmning er en af vores allerstørste udfordringer, og vi vil ikke skubbe bolden foran os og give en urimelig regning videre til vores børn og børnebørn,« sagde klima- og energiministeren.

 

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu