Læsetid: 1 min.

Den store omstilling: Update dag 6

24. august 2013

Grønt kort guider til grøn livsstil

Der er mindst 150 butikker, cafeer, hoteller og initiativer, du kan vælge imellem i København , hvis du er i tvivl om, hvor du skal starte din bæredygtige livsstil. GoGreenCopenhagen udviklede det første grønne bykort i 2011, der hjælper med til at finde vej til et grønt forbrug.

»Mange vil gerne handle bæredygtigt, men de ved ikke, hvor de skal starte. Vi vil gerne gøre det nemt for almindelige mennesker at købe tøj og mad med god samvittighed,« fortæller Pia Rathsach fra GoGreenCopenhagen.

Hun ser gerne, at der kommer flere prikker på kortet, men det er ikke helt så nemt.

»Vi stiller skrappe kriterier op for at komme på kortet, og vi går efter frontløberne. Det er fint, at man sælger økokaffe, men der skal mere til, hvis det skal rykke.«

Kortet findes også i Aarhus, men det er tanken, at man på sigt skal kunne følge det grønne spor i hele Danmark.
 

Kortet findes på gogreencopenhagen.dk og på app’en GoGreenGlobal til Apple og Android.

Konkurrence sænker vandforbrug

Konkurrence slår samvittighed, når det gælder om at sænke vandforbruget. Den erfaring gjorde Agenda Center Albertslund sig, da det sidste år engagerede lokale til at konkurrere med hinanden for at sænke deres vandforbrug. 10 familier dystede i et helt år og sparede tilsammen 15 pct. af deres vandforbrug.

»Alle har et konkurrencegen, og de fleste ting bliver unægtelig sjovere, hvis der er noget at kæmpe for,« fortæller Signe Landon, projektmedarbejder i Agenda Center Albertslund.

Agenda Centeret har eksisteret i 15 år, og arbejder aktivt med at få lokale i Albertslund til at skåne miljøet.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Allan Christensen

Et samfund der forbyder brugen af kunstgødning, kemiske sprøjtemidler og gensplejsning til produktion af fødevarer og andre produkter det vælger at kalde økologiske er et samfund der hverken interesserer sig for økologi, natur eller sine efterkommere og den fremtid det stiller dem i udsigt.

Lise Lotte Rahbek

At sænke vandforbruget i konkurrence med andre familier .. tjah.
Men det er jo ikke vandforbruget men afgifterne, som koster forbrugerne penge.
Måske er det bare konkurrencen, som var sjov, og folk går tilbage til mere vandforbrug når konkurrence-elementet er fordampet
og så er intet vundet.

(nej, jeg kan ikke lide konkurrencer)

Brian Pietersen

økologi er godt, jeg vil bare ik betale smarte folk for økologien,. det er en selvfølge for mig ikke at svine naturen med gift, genmanipulationer mm., så vi ødelægger vores eget eksistensgrundlag.

Til det behøves lovgivninger og store bøder til dem der sviner og ødelægger vores land.

Lars Kristensen

Skal der konkurrere på, for eksempelvis vandforbruget, så er det ikke mængden af vand der skal konkurreres på, men derimod på måden man sparer vandet på.

Bliver det måden at spare vand på, der konkurreres om, skal det selvfølgelig være den måde der giver den største glæde og lyst til at spare vand på, der skal vinde, for da vil den kunne vedblive med at kunne bruges efter konkurrencen.

Er det den der har sparet mest vand, der vinder, så er det netop sådan, at efter konkurrencen, stiger mængden af vandforbrug igen.

Derfor er det ikke det laveste vandforbrug, der skal vinde, men derimod den der kan gøre formindskelsen af vandforbruget, på den mest motiverende og glædesbetonende måde.