Læsetid: 1 min.

Den store omstilling: Update dag 7

26. august 2013

Energistyring mellem 25 huse

Tre landsbyer i Trekants­området kæmper i disse dage om at blive forsøgskaniner for ny intelligent energistyring mellem 25 huse.

»Vi møder stor lokal opbakning, og folk stemmer dørklokker for at få naboerne med. For de enkelte familier får de optimeret deres energiforbrug i boligen, når vi udstyrer dem med alt det nye inden for energiteknologi. Hvis solen skinner meget, men ingen er hjemme, så lader den måske elbilen op. Energikilderne er ikke nye, men den intelligente styring kommer til at gøre en forskel. De får helt nye hjem,« fortæller Ane Eskildsen, der er kommunikationschef i den fond, der står bag projektet.

Projektet er finansieret af EU, men er sat i værk af fonden Insero, der støtter lokal vækst og udvikling inden for energi og kommunikationsteknologi.

»Vi er en ny fond, der blev etableret i 2008. Vi investerer i miljøvenlig teknologi, men vi forsøger også at være meget proaktive i forhold til at få bragt det i spil. Som de 25 huse, der nu bliver forsynet med intelligent energistyring«, fortæller Ane Eskildsen.

95 pct. sikkert, at vi er skyld i global opvarmning

Hvor FN i 2001 vurderede, at der var 66 procents sandsynlighed for, at den globale opvarmning skyldtes menneskelig aktivitet, er det tal i dag på vej til at blive justeret til 95 procent.
Sådan forlyder det fra de historier, der langsomt begynder at sive forud for offentliggørelsen af en ny rapport fra FN’s klimapanel.
Det er den første rapport i seks år fra klimapanelet IPCC. Rapporten forventes offentliggjort i slutningen af september.

Status fra vores­omstilling.dk

81 projekter er nu tilmeldt, før vi går ind i kampagnens sidste uge. Husk at der er deadline for at tilmelde jeres omstillingsprojekt den 1. september. Kom og del jeres projekt og vær med til at bygge Danmarks største database for omstillingsprojekter til inspiration for alle.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu