Nyhed
Læsetid: 3 min.

Annette Vilhelmsen blæser til kamp mod højreekstremisme

Danskernes Parti vil være på stemmesedlen flere steder ved det kommende kommunalvalg. Men social- og integrationsministeren advarer om, at partiet bruger demokratiet til at modarbejde dette. Det afviser partiformand
Social- og integrations-minister Annette Vilhelmsen (SF) mener, at det er vigtigt at gøre danskerne opmærksomme på, at Danskernes Parti nok er at finde på stemmesedlerne flere steder ved det kommende kommunalvalg, men at partiet ikke arbejder for demokrati.

Bax Lindhardt

Indland
21. september 2013

Social- og integrationsminister Annette Vilhelmsen (SF) blæser til kamp mod højrekstremismen og ikke mindst Danskernes Parti, som hun sammenligner med Hizb ut-Tahrir.

»Danskernes Parti modarbejder vores normer og principper og går efter, at lighedsprincipperne ikke skal gælde for alle. På den måde ligner Danskernes Parti og Hizb ut-Tahrir hinanden. Begge udøver social kontrol, skaber utryghed og arbejder demokratifjendsk. Jeg går ikke ud med bål og brand, for der er stadig kun tale om relativt få mennesker. Men vi skal tage det alvorligt, at der er antidemokratiske synspunkter – både repræsenteret ved Danskernes Parti og ved Hizb ut-Tahrir – og der er grund at advare mod de her grupperinger, fordi de blandt andet er med til at skabe parallelsamfund,« siger Annette Vilhelmsen.

Social- og integrationsministerens advarsel kommer, efter at Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) har kortlagt såkaldte antidemokratiske og ekstremistiske miljøer i Midt- og Vestjylland. Det sker som del af en national kortlægning af miljøerne, der ikke blot skal skabe overblik over disse, men også hjælpe med til at forebygge radikalisering af såvel højre- som venstreorienterede samt muslimske grupper.

SFI har fundet 12 grupper i de i alt 11 kommuner. Heraf er de tre i henhold til undersøgelsens definitioner antidemokratiske højreorienterede organisationer, nemlig Danish Defence League, Devils Choice og Danskernes Parti. Derudover blev der fundet ni løsere grupperinger, hvoraf fem er antidemokratiske højreorienterede, mens fire er antidemokratiske islamiskorienterede. Der blev ikke fundet antidemokratiske venstreorienterede grupper i området.

Hvem må stemme?

Danskernes Parti er ikke alene den største gruppe. Udbrydergruppen fra Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse (DNSB) stiller ved kommunal- og regionsvalget op i seks kommuner og fire regioner.

Selv om SFI konkluderer, at Danskernes Parti »ikke går ind for de demo-

kratiske ligheds- og toleranceprincipper«, så afviser partiets formand, Daniel Carlsen, at det skulle være antidemokratisk.

Han henviser til, at Danskernes Parti ikke bare støtter det repræsentative demokrati, men ønsker flere folkeafstemninger. Alligevel bør nogle miste stemmeretten, mener han.

»Vi skal revurdere de statsborgerskaber, som med rund hånd er blevet delt ud over de seneste 10, 20 og 30 år. Men der skal være et demokratisk flertal for den proces, hvor man gennemgår statsborgerskaberne. Selv da vi havde – hvad der blev kaldt – verdens strammeste udlændingepolitik fra 2001 til 2011, blev der uddelt 80.000 statsborgerskaber til ikkevestlige personer. Og sådan er det: Man skal jo ikke kunne stemme, hvis man ikke er statsborger,« siger Daniel Carlsen.

Sammen med en række hovedsageligt yngre og jyske medlemmer forlod den 25-årige Daniel Carlsen i 2011 DNSB og stiftede samme år Danskernes Parti. Det skete dels i protest mod, hvad udbryderne beskrev som DNSB’s manglende ambitioner og aktivitetsniveau efter den mangeårige formand Jonni Hansens pludselige stop »af personlige årsager«. Og dels i et forsøg på at »træde ud af 30’ernes skygge«, som Daniel Carlsen har forklaret.

Indflydelse og fremtid

Senest har researchgruppen Redox i en ny rapport, Demokratiske nazister, imidlertid konkluderet, at »Danskernes Parti er en nynazistisk organisation, der forsøger at videreføre den nationalsocialistiske arv i nye klæder«. En henvisning til, at de ledende medlemmer i Danskernes Parti har en fortid i andre grupper på den ekstreme højrefløj eller stadig har dobbeltmedlemskab af disse.

»Det ligger ikke fjernt at forestille sig, at den holdningsændring,som partiet har foretaget om noget så grundlæggende som styreform, er sket for at fremstå mere acceptable i partiets forsøg på at opnå parlamentariskrepræsentation og lægge afstand til DNSB og nationalsocialismen. Selv om partiet i hvert fald på papiret har erklæret sin uforbeholdende støtte til detparlamentariske demokrati, er det svært at forestillesig, at partiet fra det ene år til det andet, skulle haveændret sin demokratiopfattelse så markant,« hedder i rapporten (Danskerne Parti har nu meldt Redox til Datatilsynet for at have indsamlet oplysninger om partiets anslåede 100 medlemmer, red.).

Ifølge Enhedslistens socialordfører, Finn Sørensen, skal der to ting til for at forhindre, at Danskernes Parti – og andre grupper på den ekstreme højrefløj – får fremgang.

»Dels skal vi sikre, at det store flertal af befolkningen oplever, at de har indflydelse på den førte politik. Og dels at der er job til mange arbejdsløse og de unge, så de kan se, at de har en fremtid. Det er det bedste værn imod, at den slags synspunkter vinder frem. Og så kan vi begrænse det til denne lille del af befolkningen, for det er en lille del. Men svigter vi de to ting, så får de vind i sejlene,« siger Finn Sørensen.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det er første gang jeg hører om dette parti. De er sikkert glade for den publicity som Annette Vilhelmsen her giver dem.

Morten Olesen, Peter Nielsen, Jon Møller, Lykke Johansen, Hugo Pieterse, Bill Atkins, Anette Gatzwiller, Peter Ole Kvint, Rasmus Kongshøj, Alan Strandbygaard, Morten Andersen, Robert Kroll, lars abildgaard, Lise Lotte Rahbek, Henrik Petersen og Frida Henningsen anbefalede denne kommentar
John Vedsegaard

Der stod godt nok noget om dette parti på DR.DK i går, men jeg syntes da vi skal have mange flere forskellige partier på højrefløjen, gerne nogle som tager stemmer fra andre partier på højrefløjen.

Der burde også være et eller flere partier som går direkte efter Venstres stemmer, for eksempel "de selvstændiges parti", bøndernes parti, ligusterfascisternes sammenslutning eller lignende.

Fordi: Spred troppene og du er krigsherren. Enighed og fællesskab gør stærk, det partier som omtalte laver, får præsis den modsatte virkning, da det spreder stemmerne hvilket nemt kan skabe uenighed.

Carsten Mortensen

Jamen så er de eksisterende partier jo godt i gang med at give dem vind i sejlene.

Peter Ole Kvint, Jens Illum og Claus Jensen anbefalede denne kommentar

"Annette Vilhelmsen blæser til kamp mod højreekstremisme".

Fantastisk! Et opgør med neoliberalismen?

Nånej, det er selvfølgelig den relativt ubetydelige. Et tiltag mod noget som ikke rører ved noget grundlæggende, og noget som (næsten) alle kan være enige om at være imod.
Som sædvanlig.

Søren 2 Jensen, Morten Lind, Lykke Johansen, John Vedsegaard, Bill Atkins, Anders Jensen, Anette Gatzwiller, Hans Larsen, Rolf Scavenius, Rasmus Kongshøj, Torben Nielsen, Gert Romme, Karsten Aaen og Morten Andersen anbefalede denne kommentar
Henrik Petersen

Måske Annette Vilhelmsen i stedet skulle se lidt kritisk på den adfærd hun selv og den øvrige politiske elite har? Vores demokrati går i stigende grad ud på, at vi en gang hvert fjerde år får lov til at vælge vores "herremænd".

Vi har haft en smuk tradition i Danmark, hvor man inddrog fagforeninger og andre interesseorganisationer i det lovgivende arbejde. Denne tradition er stort set væk. Den er reduceret til et par dages høring inden lovene bliver hastet igennem folketinget.

Måske giver denne adfærd en følelse af, at borgerne er til for politikernes og systemets skyld? Måske der ville være mere opbakning til de traditionelle partier, hvis borgerne havde en følelse af, at politikerne og systemet var til for deres skyld?

Demokratiet udfordres ikke af, at 100 tosser danner en obskur forening et sted i provinsen - demokratiets største problem sidder allerede i folketinget.

Martin Wagner, Adam Lajtoch-Rosschou, Morten Olesen, Søren 2 Jensen, Peter Nielsen, Michael Madsen, Morten Lind, Lykke Johansen, Jørn Petersen, Pia Nielsen, Morten Buch, Anette Gatzwiller, Mike Hanson, Peter Ole Kvint, Hans Larsen, Tina Skivild, Jens Illum, Lars Dahl, Rasmus Kongshøj, Carsten Mortensen, Karsten Aaen, Anders Kristensen, Jørn Boye, Anne Eriksen, Vibeke Rasmussen, Sven Elming, Lise Lotte Rahbek, Rune Petersen, Jesper Frimann Ljungberg og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar

... det er alligevel lidt ironisk at disse anti-demokratiske organisationer ville aldrig have haft lov til at eksistere i et ikke-demokratisk land, som disse organisationer fantaserer om at stifte?, i Kina ville de blive fængslet hvis de såmænd bare stiftede et politisk parti,. underligt hvordan frihed og demokrati nogle gange kan afføde individer som åbenbart går ind for det stik modsatte.

Personligt er jeg for demokrati og den frie verden men giver Finn Sørensen ret i hvad han slutter artiklen med:
»Dels skal vi sikre, at det store flertal af befolkningen oplever, at de har indflydelse på den førte politik. Og dels at der er job til mange arbejdsløse og de unge, så de kan se, at de har en fremtid. Det er det bedste værn imod, at den slags synspunkter vinder frem. Og så kan vi begrænse det til denne lille del af befolkningen, for det er en lille del. Men svigter vi de to ting, så får de vind i sejlene,« siger Finn Sørensen.

Det er en forfærdelig udvikling hvis folk begynder at miste tilliden til demokratiet og de folkevalgte, men folket har da også i den grad brug for at føle at deres stemme bliver hørt via f.eks folkeafstemninger.

Frida Henningsen

Det er vel symbolpolitik i sin reneste form ! Et totalt ligegyldigt parti er, hvad formanden for SF bruger sin lørdag på at "markedsføre" (hvor mange kendte dem i forvejen ??) - My God, man forstår, hvor store udfordringerne, der, er i Aksel Larsens gamle hæderkornede biks !

Morten Olesen, Lykke Johansen, erik mørk thomsen, Rasmus Kongshøj, Henrik Rude Hvid, Flemming Scheel Andersen og Henrik Petersen anbefalede denne kommentar
Flemming Scheel Andersen

Jeg tror egentligt at Wilhelmsen kan blæse til kamp mod hvem hun vil, og at danskerne blæser Wilhelmsen et stykke??

Morten Olesen, Ole Olsen, Peter Nielsen, Lykke Johansen, Hugo Pieterse, erik mørk thomsen, Per Torbensen, Rasmus Kongshøj, Torben Nielsen, Carsten Mortensen, Robert Kroll, Jesper Frimann Ljungberg og Henrik Jensen anbefalede denne kommentar
Jesper Frimann Ljungberg

Man må sige at Finn Sørensen mere har forstået hvad det handler om, end ministeren har.

// Jesper

Tak Annette.

Indtil jeg stod op denne lørdag morgen troede jeg, at Danmark havde andre problemer: Ungdomsarbejdsløshed, skole, erhvervsuddannelser, konkurrenceevne, centralisering, DJØFicering.

Og så er det altså Danskernes Parti.

Skal vi ikke allesammen trodse vores frygt og mødes på Rådhuspladsen for at demonstrere mod Hitler?

Morten Olesen, Peter Nielsen, Michael Madsen, Lykke Johansen, Hugo Pieterse, Peter Ole Kvint, Hans Larsen, Tina Skivild, Rasmus Kongshøj, Torben Nielsen, Carsten Mortensen, Karsten Aaen, Henrik Rude Hvid, Dennis Berg, Erik Karlsen og Jesper Frimann Ljungberg anbefalede denne kommentar
Niels Jørgensen

Det forekommer desperat, at A.W. er nødt til at ty til minimale ydergrænsefraktioner for at kunne markedsføre sine egne budskaber. De radikale yderfløje skal bestemt tages alvorligt som sociologiske og retslige udfordringer. Men at et regeringsbærende parti lader regeringsbærende holdninger perspektivere af andres ekstrempolitik er tankevækkende om end slet ikke usædvanligt fra en side af folketingssalen, som i årtier udadtil lod sig definere reaktivt mere af den samfundsform, de var imod, end af det alternativ de aldrig fik lov at levere til folket, fordi folket ved almindelig, demokratisk stemmeafgivelse aldrig tilkendegav at ville have det.

Arbejder SF for demokrati? Ikke meget tyder på dette; i så fald havde man vel holdt blikket stift rettet mod de øgede magtdistancer, arbejdsløsheden, den stigende ulighed og den fortsatte militarisering af dansk udenrigspolitik. For blot at pege på et par eksempler.

Det er lige før jeg fæster mere lid til meldingerne fra Daniel Carlsen end til SF-ministerens, selvom alt tyder på at begge parter er lige langt væk fra den danske befolknings egentlige interesser.

Morten Olesen, Tina Skivild, Rasmus Kongshøj og Claus Jensen anbefalede denne kommentar

Social- og integrationsminister Annette Vilhelmsen har et noget diffust forhold til begrebet demokrati, når hun sammen med SFI uden videre i ramme alvor konkluderer, at Danish Defence League og Devils Choice samt Danskernes Parti er ”antidemokratiske højreorienterede organisationer”, selvom ingen af disse politiske grupperinger på noget tidspunkt har optrådt voldeligt eller truende over for andre befolkningsgrupper, modsat de voldelige aktivister hos Antifascistisk Aktion på den ekstreme venstrefløj, der stemmer på Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti.

Året rundt styrter voldsaktivisterne fra Antifascistisk Aktion rundt i hele landet som et nærmest halvofficielt politisk tæskehold på linje med SA-brunskjorterne i det nazistiske Tyskland, hvor de fysisk gør alt for at provokere og overfalde tilhængerne af de tre nævnte organisationer, så almindelige mennesker ikke tør møde frem, også selv om det er fuldstændig politisk legitimt og en del af de personlige frihedsrettigheder som borger i et demokratisk land, at forsamles til møder og demonstrationer mod den af politikerne førte udlændingepolitik, hvad enten man kommer fra det yderste venstre eller det yderste højre.

Hvad er ”demokratiske ligheds- og toleranceprincipper”???

Tja, jeg formoder Annette Vilhelmsen taler om de politisk besluttede ligheds- og toleranceprincipper i blandt andet udlændingelovene, der er vedtaget af et repræsentativt flertal i Folketinget, men som kan ændres i samme øjeblik et andet politisk flertal kommer til regeringsmagten. Måske burde SF-forkvinden erindre sig, at inden folketingsvalget i 2011 viste adskillige meningsmålinger, at omkring 80% af vælgerbefolkningen går ind for de opstramninger i Udlændingeloven, som VKO-flertallet gennemførte i deres regeringsperiode, men som SRSF-regeringen lige siden konsekvent har fjernet sammen med Enhedslisten som parlamentarisk grundlag.

Under alle omstændigheder formoder jeg, at Annette Vilhelmsens demokratiske livssyn med ”ligheds- og toleranceprincipper” også gælder for politiske modstandere som Danish Defence League og Devils Choice samt Danskernes Parti, altså disse menneskers frie ret til at forsamles og demonstrere for hvad som helst som alle mulige andre politisk aktive mennesker i samfundet, når blot de følger de gældende demokratiske spilleregler.

Imidlertid har man som vælger i Danmark aldrig på noget tidspunkt hørt Annette Vilhelmsen officielt fordømme de antidemokratiske tæskehold fra den ekstreme venstrefløj med Antifascistisk Aktion i front, der med sin løbende voldelige adfærd over for de tre politiske bevægelser, mere end nogen andre lever op til begrebet ”antidemokratisk”, som dagbladet Information definerer i faktaboksen til denne artikel.

Endnu mere useriøst bliver Annette Vilhelmsens udtalelser, når hun i denne artikel læner sine holdninger op af et regulært politisk manifest fra den antidemokratiske researchgruppe Redox på den ekstreme venstrefløj, hvis medlemmer i øjeblikket står tiltalt i retten for ulovlig overvågning og grove fysiske overfald af politiske modstandere på højrefløjen, der i første omgang førte til sigtelser efter den milde terrorparagraf, og som vi endnu mangler at få afgjort i retssystemet.

Ligeså er det hyklerisk og dobbeltmoralsk, at høre SF-forkvinden føre sig frem som tilhænger af demokratiet som politisk styreform med de i grundloven indbyggede personlige frihedsrettigheder, herunder demonstrationsfrihed, forsamlingsfrihed, ligestilling og ytringsfrihed, alt imens hendes egne politiske meningsfæller fysisk overfalder politisk anderledes tænkende mennesker, blot fordi de gennem brugen af demokratiet som politisk styreform udtrykker ønske en anden udlændingepolitik i Danmark.

Men ”demokratiske ligheds- og toleranceprincipper” gælder trods alt for alle borgere i landet, og de tre nævnte organisationer har lige så meget ret til at forsamles og demonstrere som alle mulige andre, uden gang på gang at blive overfaldet af voldelige antidemokratiske tæskehold fra Antifascistisk Aktion, der har den opfattelse sammen med adskillige venstrefløjspolitikere, at de alene sætter grænsen for principper som lighed og tolerance samt mangfoldighed, samtidig med de råber løs til hele nationen om, at netop de som mennesker repræsenterer det ægte demokrati, så derfor stiller jeg et meget relevant spørgsmål til Annette Vilhelmsen fra Socialistisk Folkeparti:

- Hvad er for dig forskellen på en socialist og en nationalsocialist?

Vibeke Rasmussen

"Blæser til kamp"? Undskyld mit franske, men gu' gør hun da ej! Er det blevet overladt til Ritzau, at formulere den rubrik?

"I 2013 igangsatte regeringen sammen med satspuljepartierne en national kortlægning af antidemokratiske og ekstremistiske miljøer. Formålet er at få et overblik over de konkrete udfordringer, Danmark har med ekstremisme. Med kortlægningen indhentes der ny viden bl.a. om miljøernes omfang, ideologi, propaganda og rekruttering på internettet. Denne viden skal bruges til at udvikle nye målrettede forebyggelsesinitiativer."

Og det er så dét Annette Vilhelmsen forholder sig til, nemlig resultaterne af En kortlægning af antidemokratiske og ekstremistiske miljøer. Hvorfor det nu skal kritiseres, altså både at hun udtaler sig, og det hun udtaler, har jeg ærlig talt svært ved at forstå.

Første del af kortlægningen er koncentreret om Midt- og Vestjylland, og konkluderer bl.a. at:

"Kortlægningen viser også, at de voldelige højreekstremistiske miljøer udgør de største udfordringer i politikredsen, og der er en gråzone mellem ideologisk orienterede og bandelignende grupperinger, hvor kriminalitet og religiøs eller politisk ekstremisme ser ud til at være tæt forbundet. "

Skal vi bare trække på skuldrene af det? Og mon dog ikke undesøgelserne, når de nu flytter længere østpå, også vil afsløre venstreekstremistiske grupperinger.

Lars B. Jensen, Niels P Sønderskov, Lars Dahl, Palle Pendul og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Hvis den stakkels minister ikke havde udtalt sig om denne rapport - der har undersøgt både politiske og religiøse miljøer - ville hun med lige så stor entusiasme være blevet angrebet for at negligere eller holde hånden over farlige kræfter.

Pia Qu, Anders Feder, Lars B. Jensen, Christel Gruner-Olesen, Lars Dahl, Tommy Knudsen og Vibeke Rasmussen anbefalede denne kommentar
Andreas Trägårdh

Vibeke Rasmussen
"Skal vi bare trække på skuldrene af det? Og mon dog ikke undesøgelserne, når de nu flytter længere østpå, også vil afsløre venstreekstremistiske grupperinger"

Det kan du da ikke mene, det er jo politisk ukorrekt !

Jakob Lilliendahl

Og dels at der er job til mange arbejdsløse og de unge, så de kan se, at de har en fremtid. Det er det bedste værn imod, at den slags synspunkter vinder frem. Og så kan vi begrænse det til denne lille del af befolkningen, for det er en lille del. Men svigter vi de to ting, så får de vind i sejlene,« siger Finn Sørensen.

Nej, det er godt nok ikke sådan man bekæmper diskrimination og forfølgelse Finn Sørensen.. Det er fanme at få folk til bruge deres hoveder og få dem til at tage stilling til andet end gnidrede socialøkonomiske konstruktioner og interesser, men i stedet hvilke principper vi som mennesker vil bygge vores civilisation på.. Organiseret diskrimination kan og skal ikke censureres væk. Og nej, proletariatet skal ikke bare i arbejde så de kan glemme deres latente politiske tilbøjeligheder..

Bekæmp det intellektuelle vakuum og den ultra populisme der er så allestedsnærværende i det land her og nynazisme vil blive kvalt i sine egne selvretfærdigheder.. Det er jo ikke just en logisk sammenhængende ideologi..

@ Henrik Jensen

Du skal være fri til at latterliggøre det du vil, men jeg bliver nødt til at spørge om du er antihumanist af en art?? Er det sejt at være ligeglad med Nazismen og Hitler, som kastede verden ud i en krig der kostede 60-70 millioner mennesker livet, Er det u-sejt at tage afstand fra diskrimination?? Er du klar over hvad der foregår i Grækenland og Ungarn bl.a. De slår folk ihjel og skriver fascisme ind i forfatningen.. Det synes du virkelig ikke er noget, der er værd at tage afstand fra??

20% af landets stemmeberettigede befolkning ville stemme på DF, der af rigtig mange her i landet og især internationalt beskrives som et dybt racistisk og højrenationalistisk parti.. Det bekymre dig ikke??

Lars B. Jensen, Michael Galanakis og Palle Pendul anbefalede denne kommentar

Det er problematisk, at man benytter Redox som sandhedsvidner. Enhver, der finder NSA's fremfærd kritisabel, bør principielt have samme holdning til det, Redox foretager sig, for det er i grunden det samme, om end i gør-det-selv version.

Mon ikke de fleste godt kan huske, at centrale medlemmer af det "demokratiske" Danskernes Parti ind til for kort tid siden var nazister? Det kræver næppe dokumentation indhentet af en selvbestaltet efterretningstjeneste som Redox.

Morten Andersen

A.W., forsøger sig som vælger-psyko-strateg. vi skal nu finde nogen at stå sammen om, som vi kan hakke på. I dette tilfælde nogen højreekstremister. Nu har vi hakket nok på arbejdsløse og svage. det giver for meget intern stridighed.

Så nedhakkede arbejdsløse, og skabssocialister skal nu tage hinanden arm i arm, og hakke på højreekstremister. Lad os stå sammen :-)

Alan Strandbygaard

Sådanne partier skal ties ihjel.

Jakob Lilliendahl

Jeg er SÅ uenig Alan! Det skal debatteres ihjel, argumenteres ihjel, udstilles i al sin afstumpethed.. Det er en ganske reel politisk dogme, Det findes. for 70 år siden var nazismen ganske tæt på at overtage verdensherredømmet, millioner af mennesker blev ofret for at stoppe det, det er ikke sci-fi eller George Orwell, det er historie, og endda relativt ny historie, der er fuldstændig afgørende for hvordan verden ser ud idag.. Prøv at tænk hvis de allierede havde sagt at nazisme skulle ties ihjel... At tie, er i øvrigt et meget ringe demokratisk værktøj..

Martin Wagner, Søren 2 Jensen, Flemming Pedersen, Lars B. Jensen, Michael Galanakis og Palle Pendul anbefalede denne kommentar

Jakob Lilliendahl:
Kunne man forestille sig at den demokratiske debat af yderligtgående synspunkter nødvendigvis må gå hånd i hånd med reducerede magtdistancer, betydeligt øget lighed og en langt mere solidarisk/socialt bevidst arbejdsmarkedspolitik? Østrups synspunkter behøver vel ikke at udelukke kritisk, politisk debat, måske snarere tværtom. Jeg er i øvrigt helt enig i at det ikke nytter at mobbe ekstremister, hvis dét er dit synspunkt. I den demokratiske sammenhæng må alle kunne forvente at blive mødt med saglighed - og som du er inde på, er det ikke vanskeligt at imødegå fascistoide synspunkter - men det kræver vel at vi samtidig, rent strukturelt, får fat om en række af fødekæderne til radikaliseringen?

Rasmus Kongshøj

Den farlige højreekstremisme er ikke nogle få hundrede ynkelige nazister. Vilhelmsen, og grupper som Antifascistisk Aktion brænder deres krudt af for ingen ting, når de angriber grupper som Danskernes Parti. Nazisme og støvletrampende old-school-fascister er et politimæssigt problem, ikke et politisk.

Dermed skal ikke være sagt at truslen fra det yderste højre ikke er reel, for det er den. Højreekstremismen er en af de største trusler mod alt der er godt ved vores samfund og den største barriere for enhver forbedring af tingenes tilstand. De farlige højreekstremister er naturligvis dem, der har magt til at gennemføre deres forehavende.

Nutidens trussel fra højre kommer fra forstandige og højtuddannede mænd i dyre jakkesæt, der taler varmt for at slagte velfærden, sende regningen for deres egen fest til de fattige og søger at underligge alle livets områder deres kolde, menneskefjendske jagt på profit. Folk som Bjarne Corydon, Helle Thorning, Margrethe Vestager, Joachim B. Olsen og Lars Løkke Rasmussen har magt som de har agt, og er godt i geng med at smadre det danske samfund, og overføre enorme rigdomme til deres venner i den absolutte overklasse.

Det er ikke alle højreekstremister, der er dumme nok til at tage skrårem og armbind på. De rigtigt farlige højreekstremister udgiver rapporter, og taler om "nødvendighedens politik".

Søren 2 Jensen, Tom Paamand, Flemming Pedersen, Elisabeth Andersen, lars abildgaard, Peter Ravn Mikkelsen, Claus Jensen, Anette Gatzwiller, Hans Larsen, Jakob Lilliendahl, Lise Lotte Rahbek, Rune Petersen, Filo Butcher og Peter Jensen anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

Det kan nok være, at Information har fået sat rav i den lille andedam med ovenstående rubrik, som der ikke er belæg for! Så hvis det var formålet med den mildest talt upræcise formulering, at den skulle føre til beskydning af Annette Vilhelmsen i kommentarfeltet, så er det da opnået til overmål.

Men, én gang til: Annette Vilhelmsen blæser ikke "til kamp" og nævner ikke med et ord "Højreekstremisme", som der fejlagtigt står i rubrikken. Hun siger tværtimod – hvis man da kan tage ordlyden i artiklen for pålydende! – og som reaktion på en rapport, som regeringen og hendes forgænger i embedet har bestilt hos SFI:

"Jeg går ikke[!] ud med bål og brand, for der er stadig kun tale om relativt få mennesker. Men vi skal tage det alvorligt, at der er antidemokratiske synspunkter … og der er grund til at advare mod de her grupperinger, fordi de blandt andet er med til at skabe parallelsamfund."

Hvis nogen skulle være interesseret i fakta, som fx hvad undersøgelsen er kommet frem til, kan rapporten læses her:
http://www.sm.dk/data/Dokumentertilnyheder/2013/Notat-antidemokratiske-m...

Opgaven som den i sin tid blev beskrevet af SFI:
http://www.sfi.dk/igangværende_projekter-8108.aspx?Action=1&NewsId=3671&PID=22427

Og ministeriets præsentation af et nyt koncept til forebyggelse af ekstremisme blandt unge:
http://www.sm.dk/Nyheder/Sider/Vis%20Nyhed.aspx?NewsItem=1027

Flemming Pedersen, Anders Feder, Lars B. Jensen, Anne Eriksen, Niels P Sønderskov og Steen Sohn anbefalede denne kommentar
Rasmus Kongshøj

Så Vilhelmsen advarer mod antidemokratiske synspunkter. Det glæder mig. Advarer hun så også mod det synspunkt, at den nye mørklægningslov er en god idé?

Desværre er antidemokratisk virksomhed ikke længere et privileg for ekstremister. De store partier har vist vejen for hvordan man kan bruge demokratiets strukturer til at modarbejde demokratiets principper.

Annette Vilhelmsen bør blæse til en omgang fejning foran egne og regeringsvennernes døre.

Søren 2 Jensen, Elisabeth Andersen, Michael Madsen, Per Torbensen, Hugo Pieterse, Peter Ole Kvint og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

Vibeke Rasmussen, det største parallelsamfund i kongeriget er folketingspolitikerne selv, de er så langt fra den jævne borgers virkelighed som man overhovedet kan være.

Søren 2 Jensen, Elisabeth Andersen, Per Torbensen, lars abildgaard, Anette Gatzwiller, Rune Petersen, Rasmus Kongshøj og Sven Elming anbefalede denne kommentar

Demokrati er slet ikke let. Og der er ikke andet at sige, end at modstand mod udemokratiske partiansamlinger af de etablerede partier bedst gøres ved at tage deres egen politik alvorlig.
Det er jo udemokratisk, at EL med deres partiprogram ikke har væltet regeringen.
Det er jo udemokratisk, at S og SF ikke har forladt regeringssamarbejdet, og råbt på en social retfærdig politik, som de står for.
Hvis vi skal have en nyliberalistisk sparepolitik, så skal den da for he... føres af nyliberale. Og ikke af et radikalt venstre, der ikke på egen hånd er stort nok til at føre den, men som er for liberalt til at være i boks med de ægte antionalliberalister i V og DF.
Alle har retten til på lovlig vis at danne politiske partier, og vi er ved den rand, hvor de etablerede politiske partier ikke længere har noget at true befolkningen med, og derfor kan de med lethed blive overhalet indenom.
Jeg kan kun anbefale at man læser Ranchière's 1995-bog om demokrati, og så eller begynder at være lidt mere bogstavelig og aktiv interesseret i politiske forhold og sager.
Rigtig anti-demokratisk er de, der er ligeglade. Og de, der mener at have patent på demokratiet. Demokrati er i en eller anden forstand pøbelvælde, og det må vi lære os at arbejde med.

Tina Skivild, Per Torbensen, Hugo Pieterse og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

Stakkels Wilhelmsen kan aldrig gøre noget rigtigt. Måske er det, fordi hun ikke er særligt skarp. Men velmenende, det er hun, meget velmenende, og humanistisk. Derom kan der ikke herske tvivl. Hvad hun så konkret vil stille op over for antidemokratiske partier, Helle og Margrethe, dem der er i tvivl om, hvorvidt hun er, eller helt sikre på, at hun ikke er, den rette formand for sit parti, og alle dem, hendes hjerte med sikkerhed banker for - de hjemløse, narkomanerne, de tvangsfjernede og alle de andre børn, de mentalt udfordrede, de fattige og de misbrugte - synes hun ikke at have det fjerneste begreb om.

Vist har de nogle klamme holdninger i Danskernes Parti, men Offentlighedsloven er en større trussel mod demokratiet end nogle hundrede højreekstremister.

Morten Olesen, Michael Galanakis, lars abildgaard og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Jakob Lilliendahl

@ Peter Jensen

Det var meget svære spørgsmål! Men tak for oplægget :)

Delvis ja til det første, det var derfor jeg ikke indvendte noget mod Finn Sørensens første påstand:

Dels skal vi sikre, at det store flertal af befolkningen oplever, at de har indflydelse på den førte politik

For det må nødvendigvis være fundamentet til at skabe eller genskabe tillid til demokratiet som princip og som praktisk institution at folk ikke bare "oplever" at de har indflydelse, men at de har indflydelse. Det kunne f.eks. være meget smart at partierne i et repræsentativt demokrati står inde for det, de går til valg på.. Det ville da nok i hvert fald mindske følelsen af afmagt og dermed magtdistance. For alle, ikke bare på yderfløjene.. Om øget, jeg antager "økonomisk-lighed" og et mere balanceret arbejdsmarkedet nødvendigvis giver en bedre demokratisk diskussion kan jeg ikke svare på.. Men det må man da håbe.

Mht. fødekæder til radikalisering, tror jeg ikke det er noget man få fat om.. Der vil altid være nogle der mener de har aflæst universets sandheder mellem stjernerne, og som er parate til at handle derefter.. F.eks om "gud, konge og fædreland". Et emne det yderste højre og det yderste venstre mildest talt ikke er så enige om:)

For mig at se handler det helt generelt om manglende demokratisk sindelag her i landet, vores apatiske accept af levebrødspolitikernes ageren, om vores svage borgerlige medier, vores borgerlige skole; fokus på enkeltsager og snævre, kortsigtede økonomiske interesser, men aldrig strømninger i samfundet, principperne det bygger på eller hvorfor.. For mange ligeglade og egoistiske undersåtter, for få selvstændigt tænkende, socialt bevidste medmennesker.. Det tror jeg er problemet.. Men jeg er jo også både en autonom og bund-kriminel antifascistisk, ekstremist viborgenser, ude på at værge nye ekstremister til mit antidemokratiske, landsforræderiske og revolutionære foretagende XD

Også må jeg sige at jeg ikke ved hvem Østrup er, bør jeg det?

Michael Kongstad Nielsen

Tasken og busseronnen - plus brille, i en lækker opstilling - ligger i hver sin ende af farveskalaen, og snerrer de lidt af hinanden, ingen af dem er rigtig rød.

Peter Ole Kvint

Danskernes Parti virker som et ægte folkeligt konservativt nationalistisk parti. En mellemting imellem nogle demokratiske DF og nogle folkelige konservative.

Jeg kan ikke se at de er en trussel imod andre end de konservative.

Jakob Lilliendahl:
"For mig at se handler det helt generelt om manglende demokratisk sindelag her i landet, vores apatiske accept af levebrødspolitikernes ageren, om vores svage borgerlige medier, vores borgerlige skole; fokus på enkeltsager og snævre, kortsigtede økonomiske interesser, men aldrig strømninger i samfundet, principperne det bygger på eller hvorfor.. For mange ligeglade og egoistiske undersåtter, for få selvstændigt tænkende, socialt bevidste medmennesker.. Det tror jeg er problemet.."

Et mangesidigt problem, må man sige - og min pointe var vel, enkelt fortalt, at dette sindelag, du omtaler, denne mentalisering som modarbejder vore demokratiske udviklingsmuligheder, ikke kommer af ingenting. Den er ikke nogen naturlov for 'danskheden' eller nordisk-vesterlandsk mentalitet, men derimod i betydelig grad en reproduktion af den samfundsmæssiggørelse, vi sammen tager del i. Og som de politiske magthavere, inklusive disses herremænd, i vid udstrækning provokerer.

Jeg kom i øvrigt til at kalde Sørensen for Østrup, dette beklager jeg naturligvis på begges vegne - samt overfor dig.

Fru Wilhelmsen har et handikap - et alvorligt et af slagsen - ikke et man kommer langt med i politk - ud over, at hun åbenbart har øjnene med briller placeret på issen - ser det ud til, at hun er i besiddelse af det man før i tiden kaldte - samvittighed - en vanskelig dyd i dette neoliberale sammenrend med S som orienteringsløs og forblændet førerhun og RV som kyniske og ideologiske sociopater ...

Michael Galanakis, Flemming Scheel Andersen og Hugo Pieterse anbefalede denne kommentar
Jakob Lilliendahl

Peter Jensen:
Ja lige præcis, det er derfor jeg ytre mig:)

Peter Ole Kvist skrev:
Danskernes Parti virker som et ægte folkeligt konservativt nationalistisk parti. En mellemting imellem nogle demokratiske DF og nogle folkelige konservative.

Jeg kan ikke se at de er en trussel imod andre end de konservative.

Den opfattelse har jeg en idé om ikke deles hos hverken konservative, demokrater, nationalister, ægte som uægte folkelige, ægtefolk eller DF'ere.. XD Trods alt!

Måske du skulle revurdere din opfattelse om hvordan Danskernes Parti "virker" med et skud journalistik:
http://modkraft.dk/artikel/danskernes-parti-persongalleriet

Jeg har svært ved, at forstå, at partier, der benægter holocaust og går ind for forskelsbehandling af jøder, som en central del af deres løsning på alle verdens problemer. Det er jo ingen hemmelighed, at Hitler stillede sig tilfreds med selv de mærkligste forklaringer på problemer, hvis bare forklaringen kunne lægge skylden på jøder.
- Hvordan kan nogen i vores moderne verden være inspireret af Hitler....noget er gået helt galt i vores folkeskole og i forældrenes opdragelse...

Sådan vil nazisterne have, at jøder og indvandere skal have det... ikke tag fejl af en filosofi som nazisme det virker som en magnet på psykopater fordi de kan få magt til, at behandle andre mennesker som skidt ...
http://youtu.be/v8zYjH2jS9A

Alan Strandbygaard

Nej, Jakob Lilliendahl.

Når du giver dem opmærksomhed, så føder du dem.

Nationalsind, Nationalisme, Folkefællesskab, Folkehjem, Patriotisme - kært barn har mange navne - er kommet for at blive.

Forløbig kan man så vælge det Zionistisk dominerede Dansk Folkeparti eller den mere moderate og ideologisk sammenhængende fløj som Danskernes Parti repræsenterer.

Jakob Lilliendahl

Alan Strandbygaard:

Det er jeg enig i. Og det vil jeg selvfølgelig meget nødigt medvirke til. Problemet ligger bare i at de allerede nu får en masse opmærksomhed. Og nu her op til kommunalvalget, skal de så ud og tale på gymnasier og erhvervsuddannelser, hos en masse letpåvirkelige unge mennesker, her skal de bestemt ikke mødes med stilhed, men med højtlydende argumenter.. Fascisme is on the rise. Jeg synes det ville være ganske naivt at sige andet.. Historien gentager sig selv, tag stilling, stå imod

Søren 2 Jensen, Lars B. Jensen og Michael Galanakis anbefalede denne kommentar

Undskyld mig-men den største fare er nok vores virkeligheds fjerne politikere som sidder i folketinget ,de lever i en parallel verden,totalt og aldeles.

Rune Petersen, Rasmus Kongshøj og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Michael Galanakis

Ole Brockdorff, du kan da ikke i alvor mene at disse grupper ikke har optrådt voldeligt. Selv deres foremand Daniel Carlsen er dømt for vold.

Desuden er det helt grotesk at prøve at sætte lighedtegn mellem SF og voldlige ventreorienterede. Man kan kritisere SF for meget, men de kan ikke stå til ansvar
for hele ventrefløjen.

Den måde du beskriver AFA synes jeg er uretfærdig. Ja, der har været nogle få uheldige episoder når det kommer til AFA. Men som helhed er AFA et fredeligt organization. Der møder ofte hundredevis af helt normale mennesker til deres
arrangementer, som blot ønsker at vise solidaritet, overfor de minoritetter som bliver udsat for nazisternes hadeful retorik.

Marianne Christensen

Hvad er antidemokratiske synspunkter.

At man giver udtryk for synspunkter som ikke er stuerene, men som man står ved - også efter et valg.

Eller om man går til valg på noget og gør noget ganske andet.
Det er den sidste type levebrødspolitikere, som nedbryder troen på demokratiet - de andre kan man vælge fra, men vælgerbluffere og demokratisnydere som s og sf er de danske vælgere magtesløse overfor - indtil videre. Nordmændene har vist vejen via sofaen til at få utroværdige levebrødspolitikere hældt i skraldespanden.
-og tak for det kære nordmænd.

Jacob:

"om du er antihumanist af en art?? Er det sejt at være ligeglad med Nazismen og Hitler, som kastede verden ud i en krig der kostede 60-70 millioner mennesker livet, "

Humanist???

Det afhænger af definitionen af humanisme. Hvis det er den radikale variant, så er jeg ikke humanist og har aldrig været det.

Og Hitler: Principielt mener jeg, at han bedst blev bekæmpet inden 1.maj 1945.

At være imod ham i dag ....for nu at citere en canadisk popsanger: "That don´t impress me much".

Forresten kan du jo læse denne artikel, hvis du virkelig tror....
http://www.no-nazis.dk/news/befri-frihedsmuseet/

Michael Galanakis
22. september, 2013 - 21:04 #
Den måde du beskriver AFA synes jeg er uretfærdig. Ja, der har været nogle få uheldige episoder når det kommer til AFA. Men som helhed er AFA et fredeligt organization.
#################
Aha, måske skulle Galanakis følge lidt bedre med. Jeg er ikke til hænger af nogen form for ekstremisme, men da den altid opblæste organisation EDL kom til Danmark, var det ikke dem, men AFA og palæstinensere, der begyndte optøjer, som politet måtte standse. Hvem opfører sig som fascister, når det er AFA, der med vold vil forhindre andre i at ytre sig? De giver de mest højreorienterede meget gratis reklame med deres adfærd.

P.O. Kvint : 'Danskernes Parti virker som et ægte folkeligt konservativt nationalistisk parti.'
Hugo Pieterse : '--- Dansk Folkeparti, eller den mere moderate og ideologisk sammenhængende fløj som Danskernes Parti'.

Nu tager I jer alvorligt sammen... !

Hugo Pieterse, Michael Galanakis, Vibeke Rasmussen og Lars B. Jensen anbefalede denne kommentar
Michael Galanakis

Jan Eskildsen, din patroniserende tone er ret unødvendigt. Desuden passer den
demostration du beskriver helt ind i min beskrivelse af AFA arrangementer. Der var
tusindvis af helt fredelige normale mennesker. Dog var der nogle få opportunistiske hooligans. Og det var der på begge sider.

Antidemokratisk forstås i rapporten som: "Holdninger, der udtrykker modstand mod demokrati som styreform eller dele heraf. At man ikke anerkender ligheds- og toleranceprincipper. At man ikke fuldt ud anerkender demokratiske love og beslutninger."

Definitionen er noget skrammel, for den midterste lighedsdel virker som et påklistret forsøg på kun at ramme bestemte dele af antidemokraterne. Linjen trumfer de to andre definitioner, og gør dem ligegyldige i en bevidst subjektiv skelnen.

Undertegnede skriver gerne selv under på de to andre linjer, og efterlyser en bredere og mere åben analyse af antidemokratiske holdninger. Lige nu misbruges udtrykket plat som et bredspektret skældsord. Volden skal stoppes, men denne rapport er en fuser.

Rapportens metode hjælper de hermed formelt udstødte ved at fastholde dem i et fjendebillede, som harmonerer fint med hvad de selv ønsker. For at stoppe ekstremister i at være voldelige både i ord og handling, er forsøg på forståelse altid bedre end udhængning.

Jakob Lilliendahl

Kære Henrik Jensen

Trods frygt for her at komme for langt Off-topic, vil jeg prøve at tage til genmæle.

Jeg kan forstå du tager denne sætningen: "Er det sejt at være ligeglad med Nazismen og Hitler" meget bogstaveligt. Der havde jeg nok regnet med at du ville forstå den overførte betydning i konteksten.. Læs Daniel Carlsen og hans ligesindede, læs den politiske udvikling i Ungarn og Grækenland, bl.a.

Det var dig selv der nævnte Hitler og det var så derfor jeg spurgte som jeg gjorde.. Jeg ved godt han er død XD

Når jeg så spørger dig, om du er antihumanist, skyldes det hovedsagligt to ting: En rød tråd jeg læser ind i og imellem dine indlæg her på sitet. Berettiget eller ej, så er det det jeg læser. Og så skyldes det mit eget erkendelsesteoretiske udgangspunkt: Relativisme; jeg tror kun på "ret" i et eller flere forhold til noget andet, hvor det første forhold så altid vil være min egen subjektivitet. Et udgangspunkt der er svært uforenelig med med det udtryk jeg oftest syntes at kunne læse i dine indlæg; Absolutte sandheder. Og det er langt hen af vejen disse "absolutte sandheder" jeg forbinder med "antihumanisme"

Correct me if i'm wrong, men jeg vurdere efter bedste evner at du har udtrykt, hvad jeg vil beskrive som ekstreme antireligiøse holdninger, der i hvert fald fik mig til at betvivle dit kendskab til vores udviklingshistorie, Du har udtrykt, synes jeg, ekstremt kyniske holdninger til krige og konflikter og dermed deres ofre. Også er du tilsyneladende panisk angst for islamister, både her og der, men nazister bekymre dig overhovedet ikke, hverken her eller der. Man er tværtimod latterlig hvis man bruger tid på den slags. Alt sammen noget der får mig til at spørge retorisk: "Hader du dine medmennesker"

Og nej, det tror jeg ikke du gør, men jeg ville bare gerne udfordre dit verdenssyns
Du skal være mere end velkommen til at udfordre mit.

Søren 2 Jensen

Annette Vilhelmsen siger: "Danskernes Parti modarbejder vores normer og principper og går efter, at lighedsprincipperne ikke skal gælde for alle. På den måde ligner Danskernes Parti og Hizb ut-Tahrir hinanden. Begge udøver social kontrol, skaber utryghed og arbejder demokratifjendsk"

Jeg siger: "Regeringen modarbejder Mine normer og principper og går efter, at lighedsprincipperne ikke skal gælde for alle. Regeringen udøver social kontrol, skaber utryghed og arbejder demokratifjendsk"

Nedenstående er et lille udpluk af demokratiske lækkerbiskener fra vor kære folkevalgte politikere.

Mørklægning af de politiske beslutningsprocesser
Udnyttejob
Opfordring til anonyme anmeldelser i sager om socialt bedrageri
Præventive anholdelser
Omvendt bevisførelse i sager om socialt bedrageri
Propagandamedarbejere (spindoktorer)
Omfattende systematisk overvågning af borgerne
Præventiv krig

Hugo Pieterse og Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér anbefalede denne kommentar

Sider