Nyhed
Læsetid: 2 min.

Anonymt brev angriber Venstre i skattesag

En anonym brevskriver mener at vide mere om Venstres rolle i Thornings skattesag. De nye oplysninger sender nu politiet på overarbejde
Troels Lund Poulsen, Lars Løkke Rasmussen og Peter Christensen. Nu sår et anonymt brev tvivl om venstre-toppens forklaringer i Skattekommisionen. Foto: Scanpix

Troels Lund Poulsen, Lars Løkke Rasmussen og Peter Christensen. Nu sår et anonymt brev tvivl om venstre-toppens forklaringer i Skattekommisionen. Foto: Scanpix

Indland
25. september 2013

Skattesagen har igen fået potentiale til at detonere på Christiansborg, skriver b.dk.

I går meddelte Skattesagskommissionen, at de ellers planlagte afhøringer i denne uge er aflyst på grund af nye informationer i skattesagen. Det viser sig, at kommissionen har modtaget et anonymt brev, som sår tvivl om Venstrefolkenes forklaringer i Skattesagskommissionen, skriver b.dk.

Afsenderen mener at kunne godtgøre, at politikere fra Venstre har løjet for kommissionen, når de hævder, at partiet ikke interesserede sig for eller forsøgte at påvirke udfaldet af Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag sommeren 2010. Brevet er godt to sider langt, nævner ikke direkte navne på Venstre-politikere og indeholder ikke i sig selv håndfast dokumentation for påstandene om Venstres rolle i Thornings sag, erfarer Berlingske.

Men brevet beskrives som specielt og efterlader nogle spor, så det formentligt ikke er umuligt at finde frem til afsenderen. Det er særligt interessant, hvordan kilden er kommet i besiddelse af oplysningerne om Venstre, altså hvilken adgang kilden har haft til informationerne, erfarer Berlingske. Intet tyder på, at kilden selv er fra Venstre, skriver b.dk.

Skattesagskommissionen overbragte i går brevet til Københavns Politi, som i forvejen efterforsker, hvem der lækkede Thorning og ægtefællen Stephen Kinnocks private skatteafgørelse til dagbladet BT op til folketingsvalget 2011. Politiet skal i første omgang forsøge at finde frem til afsenderen.

Centrale kilder i skattesagen har fortalt Berlingske, at dette brev kan få afgørende betydning for Skattesagskommissionens videre forløb. Det afhænger naturligvis af, hvorvidt det overhovedet lykkes at opspore den anonyme kilde. Københavns Politi bekræfter over for Berlingske, at ordensmagten har modtaget det omtalte brev i dag.

Af Venstre-folk har Troels Lund Poulsen, Peter Christensen og Lars Løkke Rasmussen vidnet i kommissionen. Alle har afvist at have påvirket Thornings sag.

Det er ikke første gang, at udefrakommende ønsker at påvirke eller hjælpe kommissionen. Efter sommerferien oplyste kommissionsformand Lars E. Andersen, at kommissionen ligeledes havde modtaget et anonymt tip via brev. Det er ikke det samme brev, som nu får kommissionen til at udsætte sidste afhøringsrunde.

Mandag skrev kommissionen rundt til alle bisiddere og orienterede om, at kommissionen havde besluttet at udskyde de planlagte to afhøringsdage i denne uge af henholdsvis aftrådte departementschefsekretær Helle Bergenfelt, tidligere produktionsdirektør Steffen Normann Hansen, tidligere spindoktor Peter Arnfeldt, daværende departementschef Peter Loft og forhenværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V).

Inf

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Niels Engelsted

Politiet? Ja, så er sagen i sikre hænder!

Lars Jorgensen, Anne Eriksen, Frans Røjkjær Christensen, Carsten Mortensen, Lene Christensen, Torben K L Jensen, uffe hellum, Torben Nielsen, Holger Lyngklip Strøm, Mike Hanson, Curt Sørensen, Jørgen Michael Kofoed, Jørn Petersen, Tommy Knudsen, anne-marie monrath, lars abildgaard, Heinrich R. Jørgensen, Alan Strandbygaard, Henrik Rude Hvid, Ole Hansen, Janus Agerbo, Mette Hansen, Tue Romanow, Henning Pedersen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Morten Kjeldgaard

Informations billedredaktør gør det igen. Fabelagtigt billede! Hvem ville købe en brugt bil af den trio? Billedet må være fra den 8. marts 2011 hvor Trolex blev flyttet i sikkerhed som undervisningsminister... ikke ligefrem hans spidskompetence, men væk fra skatteministeriet og fristelsen til at fumle mere rundt med Kinnocks skattesag. Den habile fupmager PC skulle til som skatteminister for at lave damage control, få redet trådene ud og få resten af operationen til at forløbe smertefrit. Hvor jeg ved det fra? Det står at læse i chefens ansigt.

HC Grau Nielsen, Anne Eriksen, Mette Eskelund, Rasmus Kongshøj, Lene Christensen, Torben K L Jensen, Søren Roepstorff, Torben Nielsen, Holger Lyngklip Strøm, Mike Hanson, Jørgen Michael Kofoed, morten Hansen, Jørn Petersen, Tommy Knudsen, anne-marie monrath, lars abildgaard, Olav Bo Hessellund, Jakob Lilliendahl, Hans Hansen, Peter Andersen, Per Møller, Henrik Rude Hvid, Ole Hansen, Bente Simonsen, Kim Houmøller, Malan Helge, Lise Lotte Rahbek, Filo Butcher, Keld Sandkvist, Niels Engelsted, Henning Pedersen og Niels Mosbak anbefalede denne kommentar

Morten Kjeldgaard

Man kan vel sige, at "borgerlig anstændighed" lyser ud af billedet? ;-)

HC Grau Nielsen, Anne Eriksen, Carsten Mortensen, Rasmus Kongshøj, Claus Jensen, Torben Nielsen, Holger Lyngklip Strøm, Mike Hanson, Flemming Scheel Andersen, morten Hansen, Jørn Petersen, Tommy Knudsen, anne-marie monrath, lars abildgaard, Alan Strandbygaard, Inger Sundsvald, Hans Hansen, Per Møller, Morten Kjeldgaard, Henrik Rude Hvid, Ole Hansen, Janus Agerbo, Mette Hansen, Malan Helge, Filo Butcher, Keld Sandkvist og Henning Pedersen anbefalede denne kommentar

At indholdet i et anonymt brev på et så sent tidspunkt kan skabe ravage rejser berettiget tvivl om kommissionens faglige kompetence og evne til at grave alle relevante facts frem.

Lene Christensen, Jesper Bjørk, Ole Hansen, hans lemming og Mette Hansen anbefalede denne kommentar
Marianne Mandoe

Kommissionen kan kun arbejde med de oplysninger de får.
Hvis oplysningerne er lukket tættere end en frøs røv inde internt i Venstre og afhøringerne ikke afføder andet end usandheder, så er det det kommissionen har at arbejde med.

HC Grau Nielsen, Anne Eriksen, Henning Pedersen, Rasmus Kongshøj, Lene Christensen, Torben K L Jensen, Torben Nielsen, Mike Hanson, Jørn Petersen, anne-marie monrath, lars abildgaard, Heinrich R. Jørgensen, Alan Strandbygaard, Hanne Ribens, Niels Jespersen, Morten Lind, Malan Helge, Grethe Preisler, Tue Romanow og Ingrid Uma anbefalede denne kommentar

Det største ubesvarede spørgsmål i lækage-sagen er, hvem der besluttede, at Troels' rådgiver Peter Arnfeldt skulle på ferie i ugen op til valget, hvor BT bragte lækken. De andre Venstre-kommunikationsfolk blev flyttet fra ministerierne til valgkampen, men ikke ham. Kan den beslutning være taget uden om ledelsen?

HC Grau Nielsen, Henning Pedersen, Lene Christensen, Heinrich R. Jørgensen, Mette Hansen og Malan Helge anbefalede denne kommentar

Ja, Thomas Jensen, det var lidt uheldigt med den ferie til Lapland - der var ingen mobildækning:

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article1618502.ece

HC Grau Nielsen, Henning Pedersen, Torben Nielsen, lars abildgaard og Mette Hansen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

a propos frøens lukkede røv:

En mand træder ind i konsultationen hos plastikkirurg. På toppen af hans skaldede isse sidder en fastgroet frø.

Jamen du godeste, siger kirurgen. Hvordan er det dog gået til?

Jo ser De hr. doktor, kvækker frøen. Det begyndte alt sammen med, at jeg fik sådan en rædsom kløe i rumpen.

.

HC Grau Nielsen, Torben Nielsen, Holger Lyngklip Strøm, Heinrich R. Jørgensen, Marianne Mandoe, Henrik Rude Hvid, Bente Simonsen, Kim Houmøller og Mette Hansen anbefalede denne kommentar

Det er en pæn version, Grethe Preisler, frøer er jo kendt for at være mere bramfri, så jeg har altid kendt den som "det startede som en byld i røven".

I følge DR har brevskriveren givet udtryk for at vedkommende vil stå frem hvis ikke magtmisbrugskommissionen finder frem til sandheden.

Det giver så Venstre's topfolk mulighed for at stå frem nu og redde lidt af æren.

Ellers vil jeg da gerne sige til den anonyme brevskriver: Hvis der er dokumentation for dine påstande, så vil 8 dage før næste valg være et godt tidspunkt at ligge dem frem.

Ikke sandt Venstre.

HC Grau Nielsen, Thomas Borghus, Henning Pedersen, Rasmus Kongshøj, Lene Christensen, Janus Agerbo, Espen Bøgh, Holger Lyngklip Strøm, Flemming Scheel Andersen, lars abildgaard, Alan Strandbygaard, Kim Houmøller og Morten Kjeldgaard anbefalede denne kommentar

"At indholdet i et anonymt brev på et så sent tidspunkt kan skabe ravage rejser berettiget tvivl om kommissionens faglige kompetence og evne til at grave alle relevante facts frem." - Eller, hvad de har villet grave frem!

Kære Marianne Mandoe ( 11.57)

Netop - Kommissionen kan kun arbejde med de oplysninger den får.

Undersøgelsesmodellen er "passiv" i den forstand, at Kommissionen ikke har folk ( f eks garvede kriminalbetjente , der er vant til afhøringer ) , der kan gå rundt og tale med folk, som de fornemmer evt kunne have noget at bidrage med , og på den måde grave flere facts frem - mange sager opklares fordi folk bliver opsøgt uopfordret og spurgt ud , og så kommer nye "vinkler" efterhånden frem.

Undersøgelsesmodellen i den foreliggende sag duer ikke, idet den kun giver ringe sikkerhed for, at alt fremdrages - det bekræftes af det anonyme brevs panik-effekt.

Du, anonyme brevskriver, hvis dine oplysninger er sande, send så brevet til forskellige medier, så alle kan se, hvad det indeholder, ellers bliver der aldrig nogen konsekvens for de 'slikkede' typer i venstre. Vi vil ikke se 'ham der i mitten', som generalsekreter for Nato eller noget højtopsat i EU e.a.l.

HC Grau Nielsen, Rasmus Kongshøj, Lene Christensen, lars abildgaard, Janus Agerbo, Torben Nielsen og Alan Strandbygaard anbefalede denne kommentar

Stik aldrig hovedet i en Løkke.

HC Grau Nielsen, Rasmus Kongshøj, Alan Strandbygaard, Steffen Gliese og Henrik Rude Hvid anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Peter Hansen - i den 'pæne version' handler den om taburetkløe. En udbredt lidelse blandt politikere.

HC Grau Nielsen, Majbritt Nielsen, Mette Hansen, lars abildgaard og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Robert Kroll

Alle de pæne mennesker der optræder i retten afgiver forklaring under vidneansvar - hvilket jo betyder, at de har pligt til at tale sandt, noget som de er blevet formanet om inden de afgiver forklaring.
Hvis det så viser sig at de alligevel ikke har talt sandt - hvad det anonyme brev jo antyder, er der tale om en straffelovsovertrædelse henhørende under kapitel 17 - Falsk forklaring og falsk anklage.

HC Grau Nielsen, Lene Christensen, Jesper Frimann Ljungberg og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Kære Niels Mosbak (14.19)

Hvis du nærlæser mine kommentarer fornemmer du nok, at jeg ikke ligefrem tror på, at folk taler sandt og tilstår , hvis de er skyldige.

Og hvis de er skyldige , så giver det ikke "ekstra straf" hvis de løgnagtigt har nægtet sig skyldige - hvis de derimod løgnagtigt har anklaget andre, så kan det give en straf.

Man har nok været på medie-kursus.
Og som de siger indenfor det offentlige:
"De har et smørret grin på læberne (hvor ellers?) hele tiden."

Henning Pedersen, Rasmus Kongshøj og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar

Det er da den mest hjernedøde reaktion på et anonymt brev, fra kommisionen som jeg endnu har set.
Hvis jeg sender et anonymt brev til folketingets formand, hvor jeg, uden noget som helst bevismateriale, anklager Villy Søvndahl for at smugle hård narko i sin diplomatbagage, og senere lade FSs folketingsgruppe distribuere det til diverse pushere.
Vil det også ændre befolkningens syn på FS, hvis det var sandt, men mon folketingets formand ville aflyse folketingsmøder, indtil Søvndals narkosag var undersøgt ?
Jeg tvivler, derfor er det uprofessionelt af kommissionen, når de lægger vægt på anonymt sladder.

Frida Henningsen

Man må til dels give @Boye ret --- hvordan kan et anonymt brev de facto få så stor betydning ?
Der må være indikationer af, at det ikke er helt så anonymt, som man gør det til, da en undersøgelseskommision selvsagt ikke kan reagere på alverdens snik snak fra folk, der ikke vil stå frem.
Det virker uldent.....

jens peter hansen

Hvis et anonymt brev kan vælte læsset, så kan et nyt anonymt brev vel få det på plads igen, hvis der ikke kommer et anonymt brev til der antyder, at det næstkommende anonyme brev er et falsum, som endnu et nyt brev dementerer, hvad der får lokket nok et anonymt brev, der udløser ....
Jeg tror selvfølgelig at de venstrefolk har interesseret sig gevaldigt for skattesagen, ellers ville de da være hjælpeløse politiske amatører, men om der er forgået noget ulovligt tja..

Marianne Mandoe

Et anonymt brev kan vel sagtens være anonymt samtidig med at det er spækket med så mange fakta om sagen at det ikke kan være skrevet af andre end en der er meget tæt på kommissionen, en af parterne eller lign.

HC Grau Nielsen, Majbritt Nielsen, Carsten Mortensen, Henning Pedersen, Rasmus Kongshøj, Torben Nielsen, Rasmus Knus, Tue Romanow, lars abildgaard og Alan Strandbygaard anbefalede denne kommentar

Altså.. var det originale brev håndskrevet eller printet fra en tekstfil på en computer?, der findes nemlig en lille fif metode til at finde frem til... printere, så hvis vedkommende har printet det anonyme brev ud, og hvis vedkommende har købt sin printer på sit Dankort, er det ikke et særligt "anonymt" brev:

http://www.techdirt.com/articles/20080715/1947301694.shtml
"These dots are included for the purpose of anti-counterfeiting efforts. Each printer leaves a unique mark that can be read with special blue LED light, and interpreted with a decoding system that only the printers and the secret service are supposed to have."

Selvfølgelig er det vigtig for kommissionen at finde frem til personen der mener at sidde inde med nye beviser, det betyder dog ikke at vedkommende person er under anklage.

"Venstre tager ansvar, Venstre kan du stole på - Tre mænd af karakter og troværdighed"

- Sig mig, hvor længe hopper folk dog på det pis??? Nu må det fanmé være nok...

HC Grau Nielsen, Frans Røjkjær Christensen, Rasmus Kongshøj, Lene Christensen og Mette Hansen anbefalede denne kommentar

Endnu en grund til at indføre whisteblowerlovgivning her i landet.

En anden afledt lovændring kunne være kommisionslovgivningen, så indkaldte vidner fik pligt til at tale sandt og straffes med en substantiel fængselsstraf, hvis de ikke gjorde det.

Hvis ikke magthaverne holdes i skak gennemkorrumperes det politiske system.

HC Grau Nielsen, Kjeld Hansen, Mette Hansen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Ole Chemnitz Larsen

Rasmus Knus

Hvem skulle holde magthaverne i skak?

Formelt er der en del.

Reelt forsøger også de formelle kontrollanter at dække over magthaverne, når de tages på fersk gerning.

Dette er der mange mørklagte fakta, der viser.

For eksempel Holger K. Nielsen har bunker af sådanne fakta liggende skjult i skuffer og skabe, som de formelle kontrollanter dækker.

Børge Rahbech Jensen

Et problem er, at Venstre trods alt har større troværdighed end de fleste chefredaktører og journalister. Personligt tror jeg mere på Lars Løkke Rasmussen end på fx. Olav Skaaning Andersen el. Poul Madsen.

En grund til ikke at indføre en whisteblowerlovgivning i Danmark er usikkerhed om, hvor whistleblowers kan puste i sin fløjte, når de journalister, der kunne bringe evt. whistlebloweres påstande, har nære relationer med alle Folketingets partier.

Philip B. Johnsen

Sagen er potentiel den værst i nyere tid, hvis der er hold i anklagerne om politisk indblanding i skattesagen, er det ødelæggende for folkestyret, men rygter er løgne med modhager, jeg bryder mig ikke om fremgangsmåden, hvor den anklagede hænge ud, men ikke kan forsvare sig.

Kirsten Kathrin

Pudsigt, at aviserne begyndte at skrive om den skattesag, som Helle Thorning skulle have været hovedperson i ca. en uge før folketingsvalget.
Nu har vi så et anonymt brev der kommer frem ca. en uge før Skattekommisionen skulle afslutte afhøringerne.
Mon man kan konkludere, at begge dele kommer fra inderkredsen af Venstre.

Svend Erik Hansen

@Bente Simonsen

Kommissionen afskar jo sig selv fra at komme til bunds i sagen, da den i forbindelse med afhøringen af de involverede redaktører og/eller journalister fra BT afstod fra at pålægge dem, at oplyse navnet på den person, der kort før valget i 2011 lækkede fortrolige oplysninger om Kinnocks skatteforhold til BT.

Netop.

Mens vi venter på retfærdigheden - dacapo

Majbritt Nielsen

Helge Berg 25. september, 2013 - 16:05 #
Ergo er du ude op narrestreger med din printer. Køb den kontant.

Georg Christensen

Et anonymt brev? desværre igen i "anonymitetens klæder"." Anonymt", kun for at beskytte sig selv, i "demokratietets/diktaturiske", "magtbegærligheder" ,som kun indeholder "magtbegærdet" , centraliseret i "magtbegærdets" uendelige "værdiløsheder".

.