Satire
Læsetid: 2 min.

Nu er dovne Robert frisk

UGENS BOMMERT
Et naturlægemiddel har gjort ’Dovne Robert’ så energisk, at han nu håber, at blive kendt som ’Vinder Robert’. Det skal reality-showet Robinson Ekspeditionen hjælpe ham med. Foto: Scanpix

Et naturlægemiddel har gjort ’Dovne Robert’ så energisk, at han nu håber, at blive kendt som ’Vinder Robert’. Det skal reality-showet Robinson Ekspeditionen hjælpe ham med. Foto: Scanpix

Indland
20. september 2013

Hvem husker ikke ’Dovne Robert’? Det var ham, der i september 2012 tonede frem på DR2 og indrømmede, at han hellere ville ernære sig ved kontanthjælp end beflitte sig med lavtlønnet arbejde. Det vakte postyr. Så vidt omkring, at han i april i år dukkede op på forsiden af The New York Times som ’Lazy Robert’.

Men nu er Robert slet ikke doven mere. I hvert fald ikke, hvis man skal tro en helsides annonce, der ses rundt omkring i danske aviser. Her fortæller Robert:

»Nu er min træthed helt væk. Efter jeg er startet på naturmidlet Energo, er min træthed om dagen helt forsvundet – og jeg er blevet frisk og fuld af energi.«

Som den skarpsindige læser vil ane, er annoncen rykket ind som salgsargument for selvsamme naturmiddel Energo. På producentens hjemmeside, wellvita.dk, ser man den nu friske Robert optræde så energisk, at han er i stand til at smøre sine egne madder, pudse vinduer og slå græs.

Om det vidundermiddel, der har bragt Robert i omdrejninger, afslører producenten:

»Opfindelsen blev oprindeligt udviklet til russiske astronauter for at holde deres energiniveau oppe under deres flyvninger i rummet. Men efterfølgende blev det holdt hemmeligt og gemt væk.«

Heldigt genfund

Men pyha – annonceteksten fortsætter: »For år siden blev det endeligt opdaget af svenske forskere, der blev overrasket over de gode resultater.«

Faktisk har Robert fået så megen energi, at han også har overskud til at deltage i tv-realityshows, bl.a. TV3’s igangværende sæson af ’Robinson Ekspeditionen’. I sin trailer til programmet fortæller Robert, at han har meldt sig for at slippe af med sit hidtidige øgenavn, som han er blevet ked af. Nu håber han at blive kendt som ’Vinder Robert’.

Helt rigtigt er det vist ikke, at Robert har haft energi til selv at melde sig. I dagbladet BT forklarer TV3’s programredaktør, Mikael Kjær-Hansen, at Robert blev opfordret til at ansøge om at blive udsendt til den øde ø. Programredaktøren erklærer om Robert: »Han er en overlever på sin helt egen måde hjemme i Danmark.«

Den ny rolle som ’Reality Robert’ er så lukrativ, at Robert har afmeldt sig fra kontanthjælpen.

Og hvis det skulle ende så galt, at mirakelmedicinen Energo mister sin opkvikkende virkning på Robert, og han igen bliver doven ... ja, så vil han nok også kunne leve af det. Med eller uden kontanthjælp.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Børge Rahbech Jensen

For mig er Dovne Robert mest et symbol på, hvor nemt nutidens danske befolkning og Folketinget kan forføres af nyhedsmedier, og det nære forhold mellem danske nyhedsmedier. Jeg troede faktisk, han blev skabt af Ekstra Bladet, så jeg så åbenbart ikke tv nok.

Bjarne Nielsen, Filo Butcher, Peter Nielsen, Tommy Knudsen, Sven Elming, Merete Jung-Jensen, Carsten Munk, Morten Andersen, morten Hansen, Mike Hanson, Tove Lodal, Brian Pietersen, Hanne Koplev, Niels Mosbak, Dennis Berg, Henrik Rude Hvid, Brian Klysner, Janus Agerbo, Søren Bro, Claus Oreskov, Rasmus Kongshøj, Torben Nielsen, Steffen Gliese og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

'dovne robert' havde ytrings-restriktioner på grund af sin manglende stilling..
Nu hvor han betaler indkomstskat,
må han sige hvad han vil
og ingen gider referere det.

Elisabeth Andersen, Mikkel Nielsen, Lykke Johansen, Filo Butcher, Katrine Visby, John Vedsegaard, Alan Strandbygaard, Mike Hanson, lars abildgaard, Brian Pietersen, Henrik Rude Hvid, Kim Houmøller, Morten Jespersen og Claus Oreskov anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Hvis alternativet til en praktikplads som reality star i TV3's Robinson Ekspeditionen var et tilbud om at blive 'klædt på til jobsøgning for langtidsledige' hos Asger Aamund på DR2,så forstår man jo egentlig godt, at Robert valgte den licensfinansierede public service kanal fra.

Nu må man så bare håbe for ham, at der ikke er arsenik eller andre sundhedsskadelige stoffer i det pep-middel, han får sine penge for at markedsføre.

Bjarne Nielsen, Mogens Højgaard Larsen, Mikkel Nielsen, morten Hansen, lars abildgaard, Tove Lodal, Niels Mosbak, Jakob Silberbrandt, Kim Houmøller, Anders Feder, Lise Lotte Rahbek, Rasmus Kongshøj og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Rasmus Kongshøj

Tjah... Mediemøllen har jo brug for nye kendte hele tiden, og hvorfor ikke Robert? Jeg kan kun glæde mig på hans vegne over at han er sluppet ud af kontanthjælpssystemets kløer, uanset at han nu tjener penge på noget pjat.

Og er det i øvrigt ikke pudsigt? Førhen producerede han intet, på nær den smule, der kunne presses ud af ham gennem tvangsaktivering. Han modtog et beskedent beløb, der i sidste ende betaltes af dem, der producerer noget. Han blev lagt for had på grund af dette.

Nu producerer han overhovedet ikke noget. Han er lige så uproduktiv som altid. Men nu laver han reklamer og fjernsyn, og modtager et højere beløb end før. Som da han modtog kontanthjælp, er der stadig kun de arbejdere, der producerer ting med reel brugs- eller nytteværdi, til at betale hans indtægt.

Da han fik den fedtede kontanthjælp var han en asocial nasserøv, og det borgerlige mediemonopol svælgede i forargelse over at han ikke gad sidde og græde snot, men forlangte at blive behandlet ordentligt. Nu hvor han får betragteligt mere - stadig uden at lave noget produktivt - er han en accepteret medborger med ytringsfrihed og det hele. Og dette selvom den produktive del af befolkningen stadig er nødt til at forsørge ham.

Er de borgerliges moralistiske rasen over de fattiges "nasseri" egentlig ikke blot en måde at fjerne fokus fra de virkelige nassere - den overklasse af ejere, ledere og bureaukrater, som den produktive del af verdens befolkning må brødføde?

Niels Martin Frandsen, jens rasmussen, Tom Paamand, Elisabeth Andersen, Kim Øverup, Bjarne Nielsen, Else Damsgaard, Filo Butcher, Kim Rohde, Niels Duus Nielsen, Mikkel Nielsen, n n, Bo Rasmussen, Lykke Johansen, Henrik Larsen, Peter Nielsen, Bob Jensen, randi christiansen, Rasmus Knus, Peter Jensen, Sven Elming, Keld Sandkvist, Ib Christensen, Carsten Munk, Jesper Høgh, Vivi Rindom, Carsten Søndergaard, Johannes Lund, Mads Vestergaard, morten Hansen, Inger Sundsvald, Katrine Visby, Mike Hanson, lars abildgaard, Jens Overgaard Bjerre, Tor Brandt, Marianne Rasmussen, Ivan Mortensen, Maiken Guttorm, Henning Lögun, Claus Jensen, Niels Mosbak, Jakob Silberbrandt, Henning Pedersen, Dennis Holm, Henrik Rude Hvid, Heinrich R. Jørgensen, Christian Morsing, Kim Houmøller, Jens Kofoed, Janus Agerbo, Peter Mortensen, Henriette Bøhne, peter fonnesbech, Kasper Milius Brandt, Morten Jespersen, Lise Lotte Rahbek og odd bjertnes anbefalede denne kommentar

"Nu hvor han får betragteligt mere - stadig uden at lave noget produktivt - er han en accepteret medborger med ytringsfrihed og det hele."

.. tja, vi er alle lige,.. undtagens nogen er mere lige end andre.. ikke?

han har vel teknisk set aldrig sagt nej til job generelt, kun til det han opfatter som meningsløst, og det er jo ikke det samme som at være doven

Christel Gruner-Olesen, Elisabeth Andersen, Bjarne Nielsen, Mikkel Nielsen, Lykke Johansen, Bob Jensen, Sven Elming, Filo Butcher, Carsten Søndergaard, Mike Hanson, lars abildgaard, Hanne Koplev, Maiken Guttorm, Niels Mosbak, Jakob Silberbrandt, Henning Pedersen, Henrik Rude Hvid, Heinrich R. Jørgensen, Janus Agerbo, Peter Andersen, Peter Taitto, Anders Feder, Rasmus Kongshøj og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Medieverdenens rendyrkede kannibalisme. Even til at tilfredsstille ligestillede personers lyst til at se en svag reality person blive fortæret for åben skærm - for senere at ende på medie lossepladsen - fattig som før, men nu også helt uden selvrespekt.

Dette synes at være TV3, TV Danmarks og lign. varemærke. DR med sin X-faktor, synes at være i stand til at pakke det pænere ind - men reelt ingen forskel.

Finansverdenen har vist sit rå ansigt
Overvågnings samfundet har vist sit rå ansigt og
Medieverdenen har også frit spil.

Politikerne sover trygt videre - juristerne i ministerierne melder hus forbi - moral og etik er jo ikke en del af deres uddannelse.

Bjarne Nielsen, Mikkel Nielsen, lars abildgaard, Henning Pedersen, Rasmus Kongshøj og Brian Klysner anbefalede denne kommentar
Peter Mortensen

@Rasmus Kongshøj

Jeg vil blot sige: Jeg kunne simpelthen ikke sige det bedre selv... Punktum

lars abildgaard, Mikkel Nielsen, n n, Bob Jensen, Henning Pedersen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

Alt er ligegyldigt bortset fra nuttede dyr.
Nåja - og så lige en tur i mediegyngen.

Det må da være både demotiverende og ydmygende, for de der allerede bestrider "meningsløse" jobs, at høre deres levebrød blive nedvurderet af Robert og hans heppekor.

Kære venner – og til tider meningsfæller

Hvoraf kommer jeres veneration for Robert Nielsen?
Manden vil ikke tage ’meningsløse’ jobs, men vil gerne lade sig forsørge af fællesskabet.
Men i grunden er der jo få virkelig meningsløse job, og blandt de jobs, Robert Nielsen kalder meningsløse, er der faktisk en del, som vi – fællesskabet - slet ikke ville kunne klare os uden.

I mit moralske univers bør man stræbe efter at yde efter evne og nyde efter behov.
Hvis vi ikke kan indrette os efter den maxime må vi nøjes med en orden, hvor vi i det mindste yder efter evne og så nyder efter indsats - med et statsgaranteret mindste forsørgelsesgrundlag for de, der af forskellige grunde ikke er i stand til at yde til fællesskabet.
Robert Nielsen har – som vi kan se – mange evner, men han har kun i ringe omfang ønsket at stille dem til rådighed for os andre.
I mit 70’er-kollektiv var han røget ud af klappen i en fart!

Lise Lotte Rahbek

Hvad er problemet, Peter og Olaf?
Robert arbejder og betaler skat, nu.
Skide være med om han foretager sig noget nyttigt og at hans løn stadig trækkes op fra et fællesskabs lommer.
Han betaler til kassen.
Hans status som forargelsesobjekt og billede på hvad der er galt med alle kontanthjælpsmodtagere kan ikke strækkes længere.

Elisabeth Andersen, Henrik Larsen, Alan Strandbygaard, Mike Hanson, lars abildgaard, Søren Bro og Henrik Rude Hvid anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Robert er ikke doven. Robert er en filosofisk anlagt men ak og ve også pengeløs individualist af den gamle skole.

Robert er en af de mange, der hellere vil bruge deres tid og kræfter til at gå en omvej til målet på deres trætte ben, end tage hænderne op af lommerne for at åbne og lukke lågen i det gærde, nogen har sat op for at forhindre arbejdsløse kulier som ham i at skyde genvej til det forjættede markedsregulerede forbrugersamfund med arbejdsfri indkomster ad libitum til plattenslagere og milliardærarvinger arm i arm med hinanden.

Tiden vil vise, om Robert har valgt den bedre del, som ikke skal tages fra ham igen, eller skudt sig selv i foden med denne finte til det nyliberalistiske establishment, også kaldet 'eliten'.

Bjarne Nielsen, randi christiansen, peter fonnesbech, Mads Vestergaard, Alan Strandbygaard, lars abildgaard, Søren Bro, Maiken Guttorm, Niels Mosbak, Jakob Silberbrandt og Heinrich R. Jørgensen anbefalede denne kommentar
Børge Rahbech Jensen

"Hvoraf kommer jeres veneration for Robert Nielsen?"

Jeg opfatter Dovne Robert som en arketype baseret på en virkelig person, og mener, hans betydning for den offentlig debat ikke bør undervurderes.

"Manden vil ikke tage ’meningsløse’ jobs, men vil gerne lade sig forsørge af fællesskabet."

Det sjove var de mange mennesker, som tydeligvis havde god tid til debatter om Dovne Robert til trods for, de havde jobs. Det er åbenbart mere acceptabelt at 'fise husleje af' på virksomheders regning end 'ligge hjemme på sofaen' på statens regning, selvom de største forskelle formentlig er, at de, der 'fiser husleje af', daser på kundernes regning og typisk får mere udbetalt, mens de, der 'ligger hjemme på sofaen', daser på skatteborgernes regning. De fleste om ikke alle skatteborgere er også kunder.

"I mit moralske univers bør man stræbe efter at yde efter evne og nyde efter behov."

Ok. Det formoder jeg, du så vidt muligt lever op til. Når du deltager i offentlige debatter, yder du præcis det samme, som bl.a. Robert Nielsen og jeg yder, og burde derfor kun aflønnes med højest dagpengesatsen for den tid, du bruger på det. Hvis du bruger det meste af din arbejdstid på uforpligtende socialt samvær og debatter om nyheder fra dagspressen uden at være ansat til netop det, er det mest rimeligt, om du får din afsked med den begrundelse, at du ikke passer dit arbejde.

"I mit 70’er-kollektiv var han røget ud af klappen i en fart!"

Hvis jeg var din chef, var du røget ud af klappen i en fart.

Bjarne Nielsen, Henrik Rude Hvid, Brian Klysner og Michael Borregaard anbefalede denne kommentar
Børge Rahbech Jensen

@ Peter Olesen:

"Det må da være både demotiverende og ydmygende, for de der allerede bestrider "meningsløse" jobs, at høre deres levebrød blive nedvurderet af Robert og hans heppekor."

Underlig formulering. Det sjove er, at det tilsyneladende er nogle andre - fortrinsvis økonomer og politikere -, der fortæller, hvad mange lønmodtagere demotiveres og ydmyges af. Jeg mener, det må være mest demotiverende og ydmygende hele tiden at blive belært om, at det ikke kan betale sig at have lavtlønnede jobs som de, Robert efter sigende kaldte meningsløse. Bedre er det ikke, at mange af de, der havde travlt med angreb på Robert Nielsen, selv havde vellønnede jobs, som så ud til at være meningsløse el. mindst overflødige på den måde, at de ikke bidrog med ret meget positivt. Jeg forstår ikke, det er meningsfuldt fx. at være medarbejder i en tænketank, som fortrinsvis skaber utilfredshed i befolkningen el. økonom i et job, som dybest set går ud på jævnligt at fremføre udsagn fra lærebøger. Hvis det er meningsfuldt, ligner det mest opgaver, der kunne ligge i aktiveringsforløb for ledige og aflønnes med max. dagpenge.

Elisabeth Andersen, Bjarne Nielsen, Niels Duus Nielsen, Carsten Munk, Carsten Søndergaard, Mads Vestergaard, Alan Strandbygaard, lars abildgaard, Maiken Guttorm, Niels Mosbak, Henning Pedersen, Rasmus Kongshøj og Michael Borregaard anbefalede denne kommentar
Jesper Frimann Ljungberg

@grethe Preisler

Jeg synes nu faktisk at DR2 programmer med Asger og de langtidsledige, er et ok program.
Det sætter et menneskeligt ansigt på de langtidsledige, og et positivt et, for langt langt de fleste der er med i programmet. Den der nok flytter sig mest, og får sine fordomme udfordret er faktisk Aamund. Og dem der tror at langtidsledige= dovne Robert.
Og så går han i flæsket på politikerne... Aamund altså.

// Jesper

Morten Kjeldgaard

Nægter at tro, at Dovne-Robert er på præstationsfremmende stoffer.

Robert er ren!

Jesper Bjørk, Mads Vestergaard, lars abildgaard, Jan Nygaard, Claus Jensen, Niels Mosbak, Henrik Bjerre, Jesper Frimann Ljungberg, Henrik Rude Hvid, Heinrich R. Jørgensen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Nu handler det jo om Roberts opstigen i hierarkiet til de betalendes rækker
og ikke om Asger Aamunds medietække...
Eller gør det...

Mon Robert får samme honorar som Asger Aamund for at deltage i henholdsvis Robinson/Asger Aamund-reality-tv-show?

Rasmus Kongshøj

"Det må da være både demotiverende og ydmygende, for de der allerede bestrider "meningsløse" jobs, at høre deres levebrød blive nedvurderet af Robert og hans heppekor."

Som allerede nævnt ovenfor, så bestod koret af forargede i høj grad af særdeles vellønnede politikere, meningsudlejere og tænketanks-tænkere. Det var ikke rengøringsassistenterne eller sosu-arbejderne, der førte an i den offentlige forargelse. Den største forargelse kom fra Joachim B. Olsen, den liberale politiker, der aldrig i sit liv har foretaget sig noget som helst meningsfuldt. I stedet har han ladet skatteborgerne betale for at han i årevis kunne lege med sin kuglestødnings-hobby. Nu er han levebrødspolitiker, og hæver 50.000 om måneden for ikke at producere andet end varm luft.

Tværtimod tror jeg at rigtigt mange af dem, der har lavtlønsjob i deres stille sind respekterer Robert for at turde at sige fra overfor urimelige arbejdsforhold og små-psykopatiske chefer. For det er jo dét, der var Roberts forbrydelse, ikke at han ikke ville arbejde, men derimod at han ville behandles som et menneske. Det er et ønske jeg tror rigtigt mange lavtlønnede også nærer.

I øvrigt har de lavtlønnede al mulig grund til at vende forargelsen opad i stedet for nedad. Det er ikke Robert, der har bestemt at de skal være lavtlønnede. Det er ikke Robert, der nasser. De rigtige nasserøve har råd til strandvejsvillaer, og det har de fordi masser af mennesker arbejder for dem til en ussel løn.

Katrine Hagen, Elisabeth Andersen, Bjarne Nielsen, Mogens Højgaard Larsen, Niels Duus Nielsen, Frans Røjkjær Christensen, Mikkel Nielsen, n n, Jens Jensen, randi christiansen, Sven Elming, Carsten Munk, Vivi Rindom, Carsten Søndergaard, Mads Vestergaard, Gaderummet Regnbuen, lars abildgaard, Karsten Aaen, Marianne Rasmussen, Maiken Guttorm, Claus Jensen, Jan Kønig, Niels Mosbak, Henning Pedersen, Jakob Silberbrandt, Hans Hansen Hansen Hansen, Lise Lotte Rahbek og Michael Borregaard anbefalede denne kommentar
Michael Borregaard

Dovne Robert, friske Robert, reality Robert, vinder Robert, Robert Nielsen. Kært barn mange navne. Sandheden er dog, at Robert har som sådan været frisk, også da hans navn blev en del af det politiske arbejdsmiljø.

Har læst mange artikler om Robert Nielsen, i forskellige forums. I min optik fortjener Robert en Robert, i politikerne fandt han dog ikke overraskende, ikke sin Bodil. Hertil gik - ikke navngivne politikere - efter begge, såvel en Robert som en Bodil. Hvem der vandt afstemningen, er svært at afgøre, mange, rigtigt mange, ligger dog stærkt i målingerne, i håbet om de fremover, eventuelt kan komme i betragtning til de Gyldne Palmer.

Robert som sådan er ikke doven, han kunne eksempelvis godt lide, det viceværtsmedhjælper job, han havde, inden han blev afskediget, på grund af nedskæringer, grunden til, at han kaldte McDonalds for et skodjob, var et dårligt forhold til chefen, altså begrundelsen, et dårligt arbejdsmiljø - hvad er der i vejen med denne? Intet, absolut intet, grunden er legitim, et dårligt arbejdsmiljø kan i allerværste fald føre til invaliditet.

Robert har haft nogle uheldige udtalelser, eksempelvis, at dykke under radaren, forstår ham nu udmærket, kunne godt tænke mig at se, eksempelvis, Joakim B. Olsen, gøre nogle af de bonede gulve han betræder, rene på normeret tid. Se om han er i stand til, at opfylde de kriterier, de ansatte, i rengøringsbranchen underlægges, kunne godt tænke mig at se, Mette Frederiksen, uddele aviser, nå det på den tid som lønnen af distributionsfirmaerne er fastsat efter.

Er Robert, kontroversiel, fordi han siger sin mening, ja, det er han, det er dog spilleren, ikke spillet, herunder helt specifikt beskæftigelsessystemet som er blevet, lagt for had. Robert var også før, han blev en del af mediemøllen, i stand til at smøre sine egne madder, pudse vinduer og slå græs. Robert er som mennesker er flest, for et dårligt arbejdsmiljø, er ingen fortjent med. Heller ikke Robert Nielsen. Find et job som viceværtsmedhjælper eller lignende, så er jeg sikker på - uden at kende ham - at han vil bidrage til samfundet. Han vil dog aldrig, kalde andre mennesker for samfundsnassere som er afhængige af velfærdsnarko eller heller vil, som den lille prinsesse på ærten, heller vil ligge på sofaen indtil fjederen springer…!

Elisabeth Andersen, Bjarne Nielsen, Niels Duus Nielsen, Jens Jensen, randi christiansen, Carsten Munk, Vivi Rindom, Carsten Søndergaard, Mads Vestergaard, Karsten Aaen, Niels Mosbak, Henning Pedersen, Morten Kjeldgaard, Heinrich R. Jørgensen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Jesper Frimann Ljungberg

@lise Lotte Rahbek

Forskellen en nok at Aamund har en politisk agenda han gerne vil promovere, og Robert gør det nok for pengenes skyld. Så Aamund havde nok medvirket gratis.

Og du har ret i at der er for meget realitet tv inspiration over Aamund programmet. Men derfor fremstår de langtidsledige stadig som rigtige mennesker af kød og blod. Og jeg synes .. Og det er det vigtigste ... I et overvejende positivt lys, noget nyt så at sige i den offentlige medie billede.. Derfor synes jeg det er vigtigt at nævne dette program i til sammenligning med Robert cirkuset.

// jesper

Lise Lotte Rahbek

Jesper Frimann

Tjah. Jeg bryder mig meget lidt om konstrueret og klippet 'reality' og et par afsnit af Aamund-tv var nok til at sende mig over på en anden kanal og se 'Iron man'-film, dyrebørn eller hvad der nu var. ;-)

n n, Carsten Søndergaard og Alan Strandbygaard anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

@)Jesper Frimann,

Har ikke set 'finansgeniet' Asger Aamunds reklameshow for sig selv, men kun hørt og læst om fænomenet.

Bl.a. - og det var det, jeg hæftede mig ved - at de langtidsledige forsøgskaniner, der var hoppet på limpinden, følte sig misbrugt, gjort til grin og snydt af både DR2 og reality-coachen Aamund.

Forhenværende Dovne Robert og nuværende Energo-Robert har selv bedt om det, så han må tage skade for hjemgæld, hvis hans flirt med medierne ikke falder ud til hans egen tilfredshed.

Hvad han forhåbentlig også vil gøre uden at blinke.

Grethe Preisler

@)Jesper Frimann,

Har ikke set 'finansgeniet' Asger Aamunds reklameshow for sig selv, men kun hørt og læst om fænomenet.

Bl.a. - og det var det, jeg hæftede mig ved - at de langtidsledige forsøgskaniner, der var hoppet på limpinden, følte sig misbrugt, gjort til grin og snydt af både DR2 og reality-coachen Aamund.

Forhenværende Dovne Robert og nuværende Energo-Robert har selv bedt om det, så han må tage skade for hjemgæld, hvis hans flirt med medierne ikke falder ud til hans egen tilfredshed.

Hvad han forhåbentlig også vil gøre uden at blinke.

Morten Sørensen

Munter joke, joke, joke. Dovne Robert online? Hey, så fandt han alligevel de vises sten og blev en del af medieværket; den største nullerrøv på samfundet nogensinde. Tillykke, Robert. Du kom i søgelysets forbrødrende radiatorareal og blev med et berømt, selv om du egentlig bare startede som en simpel nasse-provokatør. Se det er mønsterbrydning, der vil noget.
Sådan bekæmper vi kritik.... godt gået; og velkommen i de plat-rige idioters paradis. Ok. så er jeg selv idiot, men jeg vil bruge min idioti til at bekæmpe dumheden med.
Dum formulering på dansk, men sådan er det jo nogen gange, når geniet hersker, ikke?
Welcome, Robert. In our majestic boredom we love your simple disturbance...

Der findes underholdte forbrugere og der findes morsomme sælgere.
Energitilskud, dametøj, biler, fladskærme, bankprodukter, vaskepulver, I-pjat, - et fedt.

Michael Borregaard

Morten Sørensen.

Kunne godt tænke mig, på baggrund af ovenstående indlæg, at du gav din helt egen uforbeholdende mening til kende, for hvor går grænsen for krævementalitet, hvornår er der tale om en grå zone, hvordan kommer du frem til, ud over gennem dine egne fordomme, at Robert Nielsen er: den største nullerrøv på samfundet nogensinde.

I min optik er der på jævnt dansk, tale om en meget forhastet konklusion, uden nogen som helst skelen til samfundshistorien overhovedet, facit er vel afhængig af, at man foretager en analyse, af det mere fyldestgørende begreb, nemlig krævementalitet, hvis man skal kåre den største nasserøv nogensinde...!

Robert og Karina var en nøje tilrettelagt medie kampagne der skulle gøre det lettere for befolkningen at sluge de store besparelser de fattigste folk i landet er blevet udsat for.
Der var ingen der fandt det mistænkeligt at kontanthjælpsreformen kom i umiddelbart forlængelse af historien om Robert?

Morten Buch, Bjarne Nielsen, Mogens Højgaard Larsen, n n, Jens Jensen, randi christiansen, Kim Houmøller, Sven Elming, Keld Sandkvist, Vivi Rindom, Mads Vestergaard, Rasmus Kongshøj, Lise Lotte Rahbek, Jan Nygaard, Michael Nielsen, Karsten Aaen, Marianne Rasmussen, Hanne Koplev, Niels Mosbak og Jakob Silberbrandt anbefalede denne kommentar
Marianne Rasmussen

Henning Lögun:

Det var der nu godt nok, men det vandt slet ikke gehør.

Niels-Holger Nielsen

Folk som taler imod den almindelige arbejdslejrdiskurs skal kanøfles. Selvfølgelig skal de det. Robert var nu et dårligt valg, for han var i stand til at tale for sig.

Filo Butcher, Jens Jensen, Sven Elming, Rasmus Kongshøj, Niels Mosbak og Jakob Silberbrandt anbefalede denne kommentar
Niels-Holger Nielsen

sig sev

Niels-Holger Nielsen

selv;-)

Frida Henningsen

@Preisler
Den detalje, at du ikke har set et sekund af det, mener du ikke har nogen betydning for, om du kan udtale dig om det !? Det er mageløst :o)

Michael Nielsen

Henning Lögun,

jeg hælder også til den teori.

n n, Rasmus Kongshøj og Jakob Silberbrandt anbefalede denne kommentar

Lyder som en Anders And historie. Hvorfor tog han så ikke dette vidundermiddel noget før, så han kunne blive fri for at blive kaldt Dovne Robert??

Peter Olesen, det er nemlig rigtigt. Han er et meget dårligt eksempel på de folk, som virkelig arbejder røven i laser hver, netop fordi de ikke har noget andet valg og må tage sig til takke med det meningsløse arbejde de nu laver.
Hvis der er noget der er nemt, så er det at blive kendt i DK.

Hvem siger, at det ikke kan være sandt, at Robert har lidt af kronisk træthed (og har været for træt til at arbejde) og er blevet bedre af anvendelse af et naturlægemiddel ?
Det kan så være en placeboeffekt eller en reel effekt af naturlægemidlet, som ikke på nuværende tidspunkt er dokumenteret.

Det forekommer mig specielt, at David Rehling med sin artikel "gør sig til dommer" over et andet individ og mellem linjerne skriver, at det ikke kan passe.

Bruger David Rehling mediebilledet af Robert, som en skraldespand til at komme af med egen frustrationer over arbejdsmarkedet ?

Misundelse (over Roberts formentlige indtægt ved reklamer) er en misklædelige egenskab hos David Rehling.

næste bliver vel at han skriver en bog, eller bliver kommentator på tour de france.

Morten Andersen

Er der ingen af jer der har tænk over, hvilken supereklame "Energistoffet" Energo har fået i ovenbragte artikel?

1)»Nu er min træthed helt væk. Efter jeg er startet på naturmidlet Energo, er min træthed om dagen helt forsvundet – og jeg er blevet frisk og fuld af energi.«

2)...... rykket ind som salgsargument for selvsamme naturmiddel Energo. På producentens hjemmeside, wellvita.dk.

3)Om det vidundermiddel, der har bragt Robert i omdrejninger, afslører producenten:

4)»For år siden blev det endeligt opdaget af svenske forskere, der blev overrasket over de gode resultater.«

5)Faktisk har Robert fået så megen energi, at han også har overskud til at deltage i tv-realityshows......

6)Og hvis det skulle ende så galt, at mirakelmedicinen Energo mister sin opkvikkende virkning på Robert....

Øhhhh Reklame?

Lad os all spise ENERGO

Morten Andersen

Man kan helt sikkert købe dette ......produkt.
75 kr. og et funklende portæt af Robert oveni. Fantastisk!
Der er mulighed for det, via www adressen

Googler man order Energo, så fremkommer INTET. ??

??

Hmmm...Nu fik jeg også givet det lidt reklame. Jeg foreslår en gulerod.

Absurd teater og der kommer også er et tredje akt i forestillingen.
Der eksisterer helt sikkert en drejebog ligesom der eksisterer en drejebog når regeringen skal have befolkningen til at sluge nedskæringer på velfærd og forringelser i overenskomster m.v. Robert er lige så røget som de er spegede. Hvis jeg var dem ville jeg skynde mig at ansætte ham som spindoktor.

Claus Toft Gleerup og Lars Aage Pedersen som står bag Wellvita Aps sidder i direktionen for hhv. Joakim von And Holding ApS og Fætter Højben Holding ApS.
Gleerup er i øvrigt kendt for at markedsføre Master Fatmans vægttab.

http://www.proff.dk/roller/wellvita-aps/esbjerg/postordre/13603128-1/
http://www.proff.dk/rolle/claus-toft-gleerup/-/10802646/

Går man ind på wellvitas hjemmeside befinder man sig også i et absurd univers Men der er uden tvivl penge i det..

n n, Bjarne Nielsen, Slettet Bruger og Mette Hansen anbefalede denne kommentar

Efter at være blevet (mis)brugt til at trykke kontanthjælpen i bund, . . kan han så leve fedt resten af sine dage side om side med Jim Lyngvild og alle de andre talentforladte kendisser :)

Bjarne Nielsen, lars abildgaard, n n, Torben Nielsen, Lise Lotte Rahbek og Peter Taitto anbefalede denne kommentar

Forleden aften spurgte kæresten om jeg ikke ville zappe over på tv3. Der var Robinson. Det forslag modtog jeg lunkent indtil hun fortalte, at Robert var med.

*ZAP!*

Han blev kylet af på en øde ø adskilt fra de to konkurrende grupper. Opgaven lød på, at bygge en tømmerflåde. Tror I han havde travlt med, at få bygget den tømmerflåde? Nej, vel? :) Meningsfuldt job var det vel næppe. Men jeg er ret sikker på, at han har hygget sig under optagelserne og at han griner på vej ned til banken den dag i dag. :)

John Vedsegaard

Medie stuntet fortsætter, hvem ved måske bliver han et rockidol om kort tid, eller en verdensberømt fodboldspiller...

@Morten Andersen
Ville grine min r.. i laser hvis det natur produkt slet ikke fandtes :))

randi christiansen

Robert har gjort mere skade end gavn med sin dårlige kommunikation, der kunne og blev misbrugt så eftertrykkeligt, at bevidst manipulation mistænkes. Robert, du var en nyttig idiot for de 'skod'kræfter, du efter sigende ikke ville underlægge dig, og de af dine kammerater, som ikke går under radaren, må nu betale prisen og være jaget vildt i en beskæftigelses-og arbejdsmarkedsindsats, der har spillet fallit, hvis arkitekter har meget svært ved at indrømme det og især har problemer med at bringe brugbare og relevante alternativer på bordet. Hertil kræves vel nok også en generelt større forståelse for nødvendigheden af den store omstilling - som vedrører alle individuelle og kollektive niveauer.

Om ikke anden positiv konsekvens af Robert stuntet måske den, at dette indses og påvirker fremtidig agenda i mere konstruktiv, humanistisk og helhedsorienteret retning.

Bjarne Nielsen, Jens Jensen, Jakob Silberbrandt, Mette Hansen og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

@) Henningsen,

Hvem siger, at jeg ikke har set 'så meget som et sekund' af Mr. Know All Aamunds optræden som 'coach i kunsten at sælge sig selv' for langtidsledige kontanthjælpsmodtagere.

Jeg fik bare hurtigt nok af forestillingen og slukkede for kassen et kvarters tid inde i første afsnit. Hvis årsag jeg ude af stand til at bedømme Asger Aamunds præstation lige så positivt som Frimann, der har holdt ud til den bitre ende.

Hvis man er så mageløst heldig at have professionelle journalister i familie- og omgangskredsen (og det har jeg - herunder en med flere års erfaring i dækning af erhvervsstof) behøver man ikke at læse mange lange spalter i en avisartikel eller tilbringe mange lange timer foran en fladskærm i selskab med mikrofonholdere og mediekendisser for at skelne snot fra skæg og identificere det, der på bramfri journalistslang kaldes 'luderjournalistik' og 'linselus' :o)

Elisabeth Andersen, Jakob Silberbrandt, Kim Houmøller, Mette Hansen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

Tja. Der er mindre postyr, når talsmanden for den organiseret kriminelle terrororganisation Hells Angels rejser rundt på højskoler og forsamlingshuse og fortæller sit livs eventyr.

Hold da op hvor det kører!

Robert er sindbilledet på at et godt og kærligt spark i r--------- kan føre til noget godt.

Robert har ganske enkelt indfriet samfundets forventninger.

Jamen det er da skønt -

Og med i Robotson showet -

Og reklamer -

Og så siger man at kontanthjælp ikke giver kompetencer og meritter.

Jamen så mangler vi bare de 900.000 andre dovne Robot'er, så er vi i mål.

Det er skønt at være dansker! Og hold så op med det piveri!

Rasmus Kongshøj, Filo Butcher og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Hele kavalkaden om Dovne Robert, Fattige Carina og Co. ser ud til at følge os til graven!

For man havde endeligt fået bildt sig selv ind, at disse historie endeligt var afgået ved døden, men ak nej nu skal vi høre om Reality Robert og hans nu genvundne energi, som på magisk vis er sket ved at tage et eller andet tvivlsomt "vidunder" middel, produceret af et endnu mere tvivlsomt firma, som formentligt blot vil score kassen og løbe af med pengene.

Men helt ærligt, hvad er relavansen lige, hvad bidrager historierne om Robert til i debatten, for jeg kan virkeligt ikke få øje på det, han var ikke repræsentativ dengang han var på kontakten og siden han er blevet til Reality stjerne og lakaj for kapitalisterne er relevans da fuldstændig gået fløjtende.

Diskussion om Robert har aldrig været relevant, han er blevet brugt som et argument for at politikerne kan gøre livet ekstra surt for folk på kontakten, og få folk i arbejde til at gøre som der bliver sagt, for hvis folk ved at livet som arbejdsløs er ulideligt vil de gøre meget for at beholde deres job, uanset hvor elendigt det måtte være, for alt er bedre end det en kontanthjælpsmodtager må affinde sig i.

Men det snakker man jo ikke højt om, slet ikke blandt journalister som vil gøre alt for at lave så lidt som muligt. Forholde sig skeptisk og drive rigtig journalisme det er fanme for hårdt, nej så hellere brygge videre på historien om Robert!

Elisabeth Andersen, Bjarne Nielsen, Søren Bro og Jakob Silberbrandt anbefalede denne kommentar

Sider