Læsetid: 2 min.

Justitsministeriet udviser syge på tvivlsomt grundlag

Flere tvivlsomme afgørelser fra Justitsministeriet får nu eksperter til at udtrykke skarp kritik af de vurderinger, der lægges til grund, når syge bliver udvist. Udvisningerne bør sættes i bero, mener eksperter, ngo’er og Enhedslisten
1. oktober 2013

Endnu en sag om udvisning af syge på et tvivlsomt grundlag får nu eksperter til at rette en generel kritik mod Justitsministeriets praksis på området.

Information kan i dag fortælle om Sara fra Uganda, som har fået afslag på forlængelse af sit humanitære ophold, til trods for at Justitsministeriet i sit afslag skriver, at den livsnødvendige HIV-medicin, hun har brug for, ikke er tilgængelig gennem det offentlige sundhedssystem i Uganda. Ministeriet opfordrer hende til at få medicinen via ’private aktører’. Men Saras historie er blot en af flere problematiske sager, og de fejlagtige vurderinger bør få konsekvenser, mener blandt andre asyladvokat Marianne Vølund:

»Man bør sætte sagerne i bero og få området med humanitært ophold kigget godt igennem. Det har der været brug for længe.«

Søndag fortalte DR om teenageren Remzi Baftijari. Han er psykisk syg, men er blevet udvist, fordi han ifølge ministeriets vurdering kan købe den nødvendige medicin i sit fødeland Kosovo. Den vurdering var ifølge DR fejlagtig, og justitsminister Morten Bødskov (S) undersøger nu den konkrete sag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Pia Qu
Pia Qu anbefalede denne artikel

Kommentarer

Alverdens syge - skal selvfølgelig have ret til humanitært ophold i Danmark - og fri adgang til det danske sundhedsvæsen.

Alt andet er uanstændigt - og desuden på kant med menneskerettighederne - og vi skulle skamme os.

ellen nielsen, Viggo Helth, lars abildgaard og Dan Johannesson anbefalede denne kommentar