Læsetid: 2 min.

Måske bliver humaniora en dag en anerkendt disciplin

EU-Kommissionen og de europæiske beslutningstagere har endeligt set lyset. Samfundets væsentligste problemer er ikke tekniske eller økonomiske. De er menneskelige
30. september 2013

Kommentar

Humaniora og samfundsvidenskab er i hjertet af Horizon 2020, sagde den europæiske forskningskommissær Máire Geoghegan-Quinn på en konference i Vilnius i sidste uge om EU’s nye forskningsprogram, der løber fra 2014 til 2020 med en beløbsramme på hele 525 milliarder kroner.

Det er altid fristende at fokusere på de kortsigtede effekter af offentlige forskningsinvesteringer. De fleste vil måske være enige om, at der er brug for langsigtet naturvidenskabelig forskning for at sikre fødekæden fra viden til innovation og arbejdspladser. Omvendt forstår mange humaniora og samfundsvidenskab som en art luksusgode, samfundet kan tillade sig i opgangsperioder, men som ikke bidrager væsentligt til nye løsninger og innovation. Der er ingen nye vacciner, computere eller teknologier, der resulterer fra den human- og socialvidenskabelige forskning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu