Læsetid: 1 min.

Så er de 27 finalister fundet!

Efter to dages intens votering har omstillingspanelet fundet frem til de tre finalister fra hvert af P4s ni distrikter. De skal nu kæmpe om at vinde en plads i Danmarks store omstillingsguide. Se dem alle her
4. september 2013

380 projekter er indstillet, gennemgået og vejet og nu har omstillingspanelets 39 dommere fundet frem til de finalister, der skal kæmpe om en plads i Danmarks Store Omstillingsguide. Finalisterne spænder bredt fra store kommunale anlægsprojekter som Digterhaven i Sønderborg til det lokale storskraldsinitiativ i Aarhus og en lille landsbys kontinuerlige arbejde for at omstille sig til et mere bæredygtigt samfund.

Omstillingspanelet har været fordelt på P4s ni distrikter, og har hver især vurderet og scoret projekterne ud fra fire kriterier, nemlig styrken af fællesskabet, skalerbarhed, effekt og inspirationskraft, hvor de har skelet til læsernes anbefalinger.

De 27 finalister bliver i de kommende dage interviewet og præsenteret på P4 fra mandag til onsdag. Derefter skal de tre dommere, Connie Hedegaard, Christine Feldthaus og Emil Urhammer kaste deres dom og udpege de ni vindere, der får en plads i Danmarks Store Omstillingsguide. Vinderne bliver præsenteret i Pengemagasinet onsdag d. 18. september.

Finalisterne fra de enkelte distrikter er:

Nordjylland

Midt & Vest

Østjylland

Trekanten

Syd

Fyn

Sjælland

København

Bornholm

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Allan Christensen

Et samfund der forbyder brugen af kunstgødning, kemiske sprøjtemidler og gensplejsning til produktion af fødevarer og andre produkter det vælger at kalde økologiske er et samfund der hverken interesserer sig for økologi, natur eller sine efterkommere og den fremtid det stiller dem i udsigt.

Alan Strandbygaard

Jeg husker da Danmark forbød anvendelse af nitrit i madvarer.

Det var FØR vore politikere besluttede sig for at følge EU's direktiver.

En skam at stort set alle finaleprojekter er kommunale-private initiativer. Det er godt at se at der sker omstilling på et overordnet plan, men jeg synes at de ildsjæle der som enkeltpersoner går forrest i omstilling mod en grønnere verden, ikke får den nødvendige opbakning de har brug for her hos information og dr. De store projekter skal vi jo nok høre om alligevel, og mon ikke også de bliver implementeret, hvorimod de små projekter virkeligt kunne bruge et klap på skulderen og lidt vind i sejlene. Der var mange rigtigt spændende borgerinitiativer, og det engagement burde belønnes.