Nyhed
Læsetid: 4 min.

’Hun har et smørret grin på læberne hele tiden’

Den kommunale kontrolgruppe i Holbæk skriver nedladende og krænkende bemærkninger om en borger, som mistænkes for socialt bedrageri. Det mener lektor i socialret ved AUC Nina von Hielmcrone
Indland
24. september 2013

I en konkret sag om muligt socialt bedrageri har den kommunale kontrolgruppe i Holbæk skrevet en række bemærkninger i deres journaloversigt, som i bedste fald er nedladende og krænkende. I værste fald kan bemærkningerne skabe tvivl om kontrolgruppens upartiskhed i forhold til den borger, sagen drejer sig om.

Sådan lyder vurderingen bl.a. fra lektor i socialret Nina von Hielmcrone fra Aalborg Universitet, efter hun har læst de bemærkninger, som kontrolgruppen har noteret om moren i en familie, som kommunen mistænker for socialt bedrageri:

»[moren] bliver igen tosset«, »hun har et smøret grin på læberne hele tiden«, og »[moren] råber og skriger, og siger at hun beder til gud, at han vil straffe os«.

Den slags bemærkninger er i strid med god forvaltningsskik, mener Nina von Hielmcrone.

»Kontrolgruppen skal beskrive en sags faktiske omstændigheder. Det kan naturligvis være relevant at skrive, hvis en borger bliver vred, men at bruge ordet ’tosset’ er nedladende og krænkende,« mener Nina von Hielmcrone og tilføjer, at der ikke findes »formelle regler« for, hvordan en myndighed skal skrive om borgerne. Ifølge flere afgørelser fra ombudsmanden gælder der dog et krav om, »at en myndighed skal optræde på en høflig og hensynsfuld måde over for borgerne«, som ombudsmanden skriver i en afgørelse fra 2011 i en sag om sprogbruget i en kommune.

Sagen fra Holbæk, som Information for nylig har beskrevet, drejer sig om en irakisk familie, hvor moren ønsker separation og skilsmisse, men hvor det ikke har vist sig muligt på grund af farens hjerneskade. Kontrolgruppen i kommunen har i foråret tvangsflyttet faren hjem til morens adresse, hvad der har fået store konsekvenser for familiens økonomi, fordi moren ikke anses for at være reelt enlig.

En anden bemærkning, som kontrolgruppen har skrevet i journalen efter et møde med faren, lyder:

»Kontrolgruppen aftaler med [faren] at han skal tage ansøgningerne med hjem og tale med [moren], gi hende et kys på kinden og sig, at du kan løse lidt af de økonomiske udfordringer – [faren] griner og siger, at det vil hun ikke have«.

Hertil siger Nina von Hielmcrone: »Det tyder på, at kontrolgruppen ikke tillægger morens forklaring om, at hun gerne vil skilles, nogen betydning overhovedet.«

Det er ikke første gang, at Nina von Hielmcrone kritiserer kommunale kontrolgrupper for at formulere sig dårligt. Det var også tilfældet med en række spørgsmål, som kontrolgrupperne i Holbæk og Slagelse havde sendt til to borgere, der var under mistanke for muligt socialt bedrageri. Som Information kunne skrive i juni, stillede kontrolgruppen i Holbæk bl.a. følgende spørgsmål til en enlig forsørger:

»Hvis udefrakommende personer så dig og NN sammen, hvordan tror du, at I ville blive opfattet? Beskriv dine relationer til NN’s børn?«

Ifølge Nina von Hielmcrone var det slet ikke relevant for kontrolgruppen, hvordan »udefrakommende personer« vurderede forholdet mellem en kvinde og hendes kæreste.

»Spørgsmål af den karakter er krænkende og grænseoverskridende,« mente Nina Von Hielmcrone og tilføjede:»Det er jo ikke forbudt for enlige mødre at have en kæreste, så efter min vurdering er den slags spørgsmål intimiderende.«

Med James Bond på arbejde

Line Madsen, der er nyuddannet kandidat i socialt arbejde fra Aalborg Universitet, har lavet speciale om socialt bedrageri. Hun har gennemført et etnografisk feltarbejde over en periode sammen med en kontrolgruppe et sted i landet. Som tidligere socialrådgiver er hun »rystet« over, at offentlige myndigheder taler sådan om borgere, som hun har oplevet.

»Er I klar til at nakke hende,« sagde eksempelvis en medarbejder i den kontrolgruppe, Line Madsen fulgte, hvorefter medarbejderen stillede sig i James Bond-skydepositur med fingrene om en imaginær aftrækker, inden man skulle ud og tale med en borger, der var mistænkt for socialt bedrageri.

Om bemærkningerne i den aktuelle sag fra Holbæk Kontrolgruppe, der næppe er til borgerens fordel, siger hun:»Hvis man mener, det er legitimt at give udtryk for den slags i skriftlige noteringer i en sag, som borgerne kan få aktindsigt i, hvordan formulerer man sig så ikke internt?«

Line Madsen, som opstiller til kommunalvalget i Esbjerg for SF, mener, at det sprog, som medarbejderne i en forvaltning anvender, »reflekterer nogle værdier og normer for, hvad der er okay. Derfor er den slags bemærkninger ikke bare ligegyldige, da de påvirker medarbejdernes tænke- og handlemåder på en særlig måde.«

»Man skal tænke på, at der i de sager, som en kontrolgruppe arbejder med, er en overrepræsentation af udsatte borgere. De bliver meget hurtigt dømt til at være mindreværdige, alene fordi de modtager en offentlig ydelse,« siger hun.

Ifølge Line Madsen har navnligt folkevalgte politikere et ansvar, når de med hiv og sving deltager i samfundsdebatten med begreber som ’Dovne Robert’ og ’Fattig-Carina’:

»Jeg formoder, at den slags retorik siver ned gennem de forskellige forvaltningsled og indvirker på praksis, hvis ikke der blandt medarbejderne findes en stærk faglighed, der kan fungere som bolværk mod den slags politiske rationaler,« siger Line Madsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Holbæk Kommune.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Niels-Holger Nielsen

Prøv at gætte hvilket parti Holbæks borgmester er valgt for.

lars abildgaard, Mike Hanson, Niels Mosbak, Torben Nielsen, Bjarne Nielsen, Henning Pedersen, Anders Kristensen, Rasmus Kongshøj og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

En klokkeklar "Os - mod dem" retorik.

Kontrolteams med et ordbillede af at være bolværk mod de nassende, krævende, hysteriske og bedragende socialklienter,
får jo automatisk ret i denne selvopfyldende holdning.

Men det er måske den eneste måde, man kan holde ud at se sig selv i øjnene i sådan et job - hvis man gør objektet til FJENDEN.

Filo Butcher, Per Hansen, lars abildgaard, Mike Hanson, Rune Petersen, Niels Mosbak, Ebbe Pedersen, Torben Nielsen, Elisabeth Andersen, Bjarne Nielsen, Henning Pedersen, Anders Kristensen, Tue Romanow, Anders Jensen, Søren 2 Jensen, Rasmus Kongshøj, Gert Romme og Heidi Larsen anbefalede denne kommentar

Det er forlængst skredet i mange kommuner rød som blå!!

Filo Butcher, Henrik Nielsen, lars abildgaard, Mike Hanson, Niels Mosbak, Torben Nielsen, Torben Selch, Henning Pedersen, Anders Jensen, Søren 2 Jensen, Rasmus Kongshøj og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar

Jeg er uden ord! Fuldstændig målløs over, at vi lever i et land, hvor det er helt legalt i den grad at nedgøre mennesker... og nærmest et helt samfund enten stiltiende ser til eller tilslutter sig koret af brøleaber!

Reda Ammari, Lars Christensen, Vivi Rindom, Per Hansen, lars abildgaard, Mike Hanson, Rune Petersen, Niels Mosbak, Torben Nielsen, Elisabeth Andersen, Bjarne Nielsen, Henning Pedersen, Tue Romanow, Søren 2 Jensen, Rasmus Kongshøj og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar
Christel Gruner-Olesen

http://topdocumentaryfilms.com/a-class-divided/
Diskrimination kan hurtigt løbe løbsk...

Reda Ammari, Per Hansen, lars abildgaard, Henriette Bøhne og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Marianne Mandoe

En kommune der mener at have bestemmelsesret over om en kvinde kan få skilsmisse eller ej.
Hvor langt ud er vi så kommet.
Det har kommunen ingen, og her menes virkelig INGEN, som helst ret til at gå ind og blande sig i.

At det er mest økonomisk fordelagtigt for kommunen at skilsmissen ikke finder sted er så hvad det er. Det har ingen indflydelse på kvindes ret til skilsmisse.
At manden har en hjerneskade har heller ingen indflydelse på kvindens ret til skilsmisse uanset hvad kommunen mener.

Jeg håber at Holbæk kommune en dag kvajer sig så meget at det bliver muligt at fratage kommunen ret til at håndtere social-sager.

Reda Ammari, anne-marie monrath, Tina Skivild, Vivi Rindom, Per Hansen, lars abildgaard, Mike Hanson, Rune Petersen, Dorte Sørensen, Kim Houmøller, Niels Mosbak, Brian Rosberg, Torben Nielsen, Elisabeth Andersen, Jens Kofoed, Bjarne Nielsen, Grethe Preisler, Malan Helge, Henning Pedersen, Søren Roepstorff, Anders Kristensen, Inger Sundsvald, Tue Romanow, Anders Jensen, Søren 2 Jensen, Henrik Rude Hvid, Lone Christensen, Heidi Larsen, Gert Romme og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Rasmus Kongshøj

Det kan næppe være nogen hemmeighed for ndre end politikere og mediefolk, at der eksisterer en syg virksomhedskultur i de kommunale forvaltninger. Borgerne betragtes som besværlige, halvdumme, småkriminelle tabere, der kun er ude på at nasse på samfundet.

Den nedladende, bedrevidende og dehumaniserende holdning til borgerne er et resultat af årtiers målrettet politisk arbejde, hvor man gennem hadefuld retorik, håndplukkede enkeltsager og asocial lovgivning bevidst har ekskluderet "taberne" fra samfundet.

Det er også derfor man ikke gør noget ved kontrolgrupperne. Man skriver om dem i Information, men politikerne lader som om problemet ikke eksisterer. Det havde de nok næppe gjort, hvis det var en privatkapitalistisk virksomhed, der var kommet i klemme i systemet. Manglen på handling har naturligvis sin årsag - den uforskammede behandling af medborgerne passer nemlig som fod i hose med politikerne projekt, der går ud på at tage fra de allerfattigste, og oven i købet få befolkningen til at tro at det er på grund af de handicappede og arbejdsløses dovenskab og nasseri, at der ikke er råd til noget.

Kontrolgrupperne er ikke blot enkeltstående problemer. De er en del af et politisk system.

Reda Ammari, Vivi Rindom, Per Hansen, lars abildgaard, Mike Hanson, Rune Petersen, Kim Houmøller, Katrine Visby, Niels Mosbak, Ebbe Lauridsen, Bent Weinreich, Peter Poulsen, Carsten Mortensen, Torben Nielsen, Elisabeth Andersen, Torben Selch, Majbrit Joensen, Bjarne Nielsen, Michael Borregaard, Henning Pedersen, Søren Roepstorff, Anders Kristensen, Lars B. Jensen, Søren 2 Jensen, Anders Jensen, Jan Kønig, Henrik Rude Hvid, Lone Christensen, Henriette Bøhne, Christel Gruner-Olesen, Lise Lotte Rahbek, Heidi Larsen og Marianne Mandoe anbefalede denne kommentar

Nu ved jeg selvklart ikke, om der har fundet socialt bedrageri sted.

Men helt grundlæggende er det jo sådan i et retssamfund, at enhver er uskyldig, frem til det modsatte er bevidst. Og det gælder selvklart også i en kommune, uanset hvem der er borgmester.

Til gengæld viser hele formuleringen, med alle de helt unødige personlige kommentarer, at den rette kompetence til dette job formentlig slet ikke er til stede. Dette gælder også de politikere, f.eks. udvalgsformanden, der er ansvarlige for denne forvaltning og denne sag.

Nu er det ikke ulovligt at være svagt fungerende, hverken for en embedesmand eller en politiker. Og håndteringen af denne sag viser ret tydeligt, at netop dette formentlig er tilfældet hos begge grupper.

Jeg syntes derfor, at man mangler en mulighed for at kunne stille både embedesmænd og de direkte såvel som de inddirekte politikere til ansvar.

Reda Ammari, Carsten Munk, Vivi Rindom, lars abildgaard, Per Hansen, Rune Petersen, Carsten Mortensen, Rasmus Kongshøj, Majbrit Joensen, Bjarne Nielsen, Henning Pedersen, Tue Romanow, Søren 2 Jensen og Heidi Larsen anbefalede denne kommentar
Rasmus Kongshøj

@ Marianne Mandøe:

Vi er mange, der længe har ønsketat kommuner som Holbæk, hvor diskriminationen er løbet helt løbsk, skal kunne sættes under administration, indtil der er ryddet godt og grundigt op. Det kommer blot aldrig til at ske. En kommune kan kun komme under administration, hvis der er tale om noget rigtigt alvorligt - altså noget med penge og rod i regnskaberne. At der er rod i sagsbehandlingen tager man ikke så tungt.

Reda Ammari, lars abildgaard, Katrine Visby, Torben Nielsen, Elisabeth Andersen, Bjarne Nielsen, Henning Pedersen, Lone Christensen, Marianne Mandoe og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar

Hvis Politiet, PET og FET opførte sig på samme måde som de sociale kontrolmyndigheder og SKAT ( jf BT's artikler) gør over for borgerne , så ville der blive grebet ind med hård hånd.

Hvorfor denne efterladenhed over for dårlig forvaltningsskik og personkrænkelser - er der nogle politikere , der på en eller anden måde har "noget i klemme" ????

lars abildgaard, Per Hansen, Kim Houmøller, Carsten Mortensen, Rasmus Kongshøj, Bjarne Nielsen, Tue Romanow, Søren 2 Jensen, Heidi Larsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Jeg tror simpelthen, at vi undervurderer eller fortrænger, at den kapitalistiske diskurs dominerer. Det er jo ikke sådan, at mennesker kan tage en 'social- og rets- og god forvaltnings-kappe' på, når de tager på arbejde. Vi klynger os nok til et urealistisk håb om, at selvom over halvdelen af os stemmer for politikker / diskurser med et kynisk/kapitalistisk indhold - - - så skulle det ikke påvirke den offentlige forvaltning?

Der tales meget om neo-liberal globalisering, neo-liberale advarer om at det neo-liberale truer os (kan det så blive værre). Men vi glemmer nok, at hvis vi ikke tager os af det, forsøger at leve med det - så vil vi naturligvis se resultatet hos de mennesker og generationer der bliver ansat i det offentlige.

Betjente, sagsbehandlere og andre med mulighed for profitoptimering vil 'naturligvis' gøre det (ellers er de jo dumme i de neo-liberales diskurs). Andre offentligt ansatte vil naturligvis tage den dominerende diskurs til sig og behandle og råde dårligere stillede borgere som den dominerende diskurs foreskriver.

Det er som om, at vi ikke forstår, at den civil-/arbejdsdiskurs vi tillader dominansen af til daglig - at den naturligvis også vil komme til at dominere i det offentlige - uden undtagelse, bortset fra mindre kliker/udvalgte politisk/faglige professionsgrupper.

Reda Ammari, Per Hansen, lars abildgaard, Vang Bach, Steffen Gliese, Niels Mosbak, Rasmus Kongshøj, H.C. (Hans Christian) Ebbe, Ervin Lazar og Anders Jensen anbefalede denne kommentar
Michael Borregaard

Det mest beskæmmende er, at politikerne ikke griber ind over for denne praksis, ikke alene har de det pejorative på skrift, at sagsbehandlingen i mange tilfælde er langt fra ‘helhedsorienteret’, som den skal være ud fra et juridisk perspektiv, men, de har også praksissen dokumenteret gennem programmet, socialt bedrageri, som blev sendt for et stykke tid siden på DR.

Det seneste forsøg, på at gøre op med kulturen, var da Karen Hækkerup, fik lavet en brochure som skulle beskrive, hvornår en person var enlig, ikke overraskende, var denne langt fra fyldestgørende når det kom til de faktiske rettigheder som borgeren faktisk havde.

At være folkets tjener - som politikerne er -, betyder, at man også tager hånd om dem som har det sværest, i stedet for dette, bruger man eksempler, som Robert Nielsen, sagesløse Carina, og hvem vi ellers er kommer på fornavn med i bedste sendetid de sidste to år. Tak for kaffe. Siges der nok, efter nogle sagsbehandlingsmøder, men, behandlingen af de svageste, den eksisterende incitamentsstruktur i kommunerne, affordrer, at kommunekassen i et ikke fåtal af tilfælde sættes højere end den enkeltes faktiske retssikkerhed.

Er dette en overdrivelse, at kommunekassen, sættes højere end den ‘helhedsorienteret‘ vurdering. måske. Er det en underdrivelse. Nej. Der eksisterer tilpas mange eksempler på, at dette er tilfældet. Denne artikel er langt fra en enlig svale. Den sociale indignation, altruismens væsen, er nok ikke i frit fald, men, med den førte retorik, forbedres den heller ikke. I det hele taget, er der på jævnt dansk tale om en underlig måde at svinge Justitias sværd på. Hvilket i øvrigt ikke er blevet bedre, men forværret, under denne regering. Startende med talen om krævementalitet.

Reda Ammari, Henriette Bøhne, Niels Mosbak, Rasmus Kongshøj, Elisabeth Andersen, Tue Romanow, Heidi Larsen og Søren 2 Jensen anbefalede denne kommentar
Søren 2 Jensen

FN'S VERDENSERKLÆRING OM MENNESKERETTIGHEDER (1948)

Artikel 5.
Ingen må underkastes tortur eller grusom, umenneskelig eller vanærende behandling eller straf.

Artikel 6.
Ethvert menneske har overalt i verden ret til at blive anerkendt som retssubjekt.

Artikel 7.
Alle er lige for loven og har uden forskelsbehandling af nogen art lige ret til lovens beskyttelse. Alle har ret til lige beskyttelse mod enhver forskelsbehandling i strid mod denne erklæring og mod enhver tilskyndelse til en sådan forskelsbehandling.

Artikel 10.
Enhver har under fuld ligeberettigelse krav på en retfærdig og offentlig behandling ved en uafhængig og upartisk domstol, når der skal træffes en afgørelse med hensyn til hans rettigheder og forpligtelser og med hensyn til en hvilken som helst mod ham rettet strafferetslig anklage.

Artikel 11.
1. Enhver, der anklages for et strafbart forhold, har ret til at blive anset for uskyldig, indtil hans skyld er godtgjort i henhold til lov ved en offentlig retshandling, hvorunder han har fået alle de garantier, der er fornødne for hans forsvar.
2. Ingen må anses for skyldig i noget strafbart forhold på grund af nogen handling eller undladelse, der ikke i henhold til national eller international ret var strafbar på det tidspunkt, da den blev begået. Der skal heller ikke kunne idømmes strengere straf end fastsat på den tid, da det strafbare forhold blev begået.

Artikel 12.
Ingen må være genstand for vilkårlig indblanding i private forhold, familie, hjem eller korrespondance, ej heller for angreb på ære og omdømme. Enhver har ret til lovens beskyttelse mod sådan indblanding eller angreb.

Artikel 16.
1. Uden begrænsninger af racemæssige, nationalitetsmæssige eller religiøse grunde har mænd og kvinder, der har nået myndighedsalderen, ret til at gifte sig og stifte familie. De har krav på lige rettigheder med hensyn til indgåelse af ægteskab, under ægteskabet og ved dettes opløsning.
2. Ægteskab skal kun kunne indgås med begge parters frie og fulde samtykke.
3. Familien er samfundets naturlige og fundamentale enhedsgruppe og har krav på samfundets og statens beskyttelse.

Kilde: http://www.menneskeret.dk/menneskerettigheder/historie/kilder+til+histor...

Reda Ammari, Mike Hanson, Christel Gruner-Olesen, Torben Nielsen, Torben Selch, H.C. (Hans Christian) Ebbe, Majbrit Joensen, Henning Pedersen, Katrine Visby, Marianne Mandoe og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
H.C. (Hans Christian) Ebbe

I midt firserne så jeg en scifi agtig film, Brasilia eller Brazil eller noget i den stil, og jeg kan tydeligt huske følelsen af glæden over at være sikker på, at sådan ville det danske samfund aldrig udvikle...fail... Og tanken om at have været en del af denne udvikling ...jeg væmmes.

Dette viser blot hvor vigtigt moral og etik er som del af opdragelsen af nye generationer...og når forælderne ikke vil, kan eller har tid...så går det som det går...og, som det blev nævnt i et tidligere indlæg, den generelle diskurs bliver normalen...og strafbart at træde udenfor!

Jeg blev tosset over noget, betyder jeg blev (vanvittig) rasende. At jeg nedkalder guds straf og Jihad over sagsbehandlerne, betyder jeg er tosset, skør, idiot, vanvittig, sindssyg osv.! Hvordan skal de arme sagsbehandlere dog gebærde sig, når de lige er blevet overfaldet af en sindssyg kælling og i desperation skriver tosset, hvad der måske på en pæn måde siger, klienten er vanvittig og rasende? Vi mangler hele historien i denne spinkle usammenhængende artikel. Vi mangler historien fra flere sider. Kort og godt!

Forleden sad jeg i samme tog med to unge mænd i toget, der blev knaldet af to billetkontrollører. De to unge misbrugte simpelthen, at kontrollørerne var på job. To unge spinkle mænd overfor to temmelig store kontrollører. De to kontrollører blev svinet til i en grad, hvor jeg tænkte, at de unge mænd aldrig ville have turdet lignende adfærd, hvis kontrollørerne var i civil. Hvis billetkontrollørerne bagefter havde skrevet i rapporten, de unge mænd var tossede, så kan jeg roligt sige, det var en blid omskrivning af vanvittige sindssyge.
Hvis billetkontrollørerne havde lavet James Bondpistolfagter bagefter i en intern kommunikation, så havde jeg også forstået det.

Som borgere i et totalt administreret samfund har vi en tendens til at glemme alt om pli, når vi står overfor kontrolmyndighederne nede på gulvet. De bliver svinet til og får hældt lort i hovedet dagligt, og på trods af det er det her godt nok en bundskraber af artikel uden dybdeindsigt i sagen, en sjældenhed vi støder på. Ros dem for det og ris de politikere og DJØFfere der er i gang med at administrere vort samfund af Bloksbjerg til.

René Pedersen, Benny Jensen og Morten Pedersen anbefalede denne kommentar

Brian - du har sikkert ret i, at mange borgere ikke opfører sig særlig pænt over for repræsentanter for det offentlige. Du glemmer bare, at de i deres eget univers og diskurs opfører sig helt normalt.

Der sker i disse år et skred i hvordan man tiltaler hinanden - det er veldokumenteret i undersøgelser af børn/unges hverdagssprog. Det er forståeligt, for mediebilledet der påvirker os er generelt set råt, sexualiseret og plat.

Du skriver: "Hvordan skal de arme sagsbehandlere dog gebærde sig, når de lige er blevet overfaldet af en sindssyg kælling og i desperation skriver tosset, hvad der måske på en pæn måde siger, klienten er vanvittig og rasende? "
- 'Sindssyg kælling'?? Ved du hvad, med sådan en måde at omtale offentligt tv-formidlede borgere på ... jeg klikker ikke 'Stødende kommentar', men det burde jeg nok. Jeg synes, at du skylder vedkommende en undskyldning - her i tråden.

Reda Ammari, anne-marie monrath, Per Hansen, Mike Hanson, Anders Jensen, Torben Selch, Heidi Larsen, H.C. (Hans Christian) Ebbe, Marianne Mandoe, Majbrit Joensen, Lise Lotte Rahbek og Jens jensen anbefalede denne kommentar

Kalle

Læs min tekst igen. Jeg skriver JEG, fordi det er en tænkt situation med mig som klienten. Så tryk du are alt det på stødende kommentar, du vil!
Artiklen her er jo en sand BT-sensationsartikel uden bund!

Eller er det de to unge mænd, der råbte og skreg de mest beskidte ord, du kan forestille dig udover billetkontrollørerne, og som folk i toget skulle lægge øre til, der skal have en undskyldning?

Vibeke Rasmussen

"Ifølge Line Madsen har navnligt folkevalgte politikere et ansvar, når de med hiv og sving deltager i samfundsdebatten med begreber som ’Dovne Robert’ og ’Fattig-Carina’"

Og hvad med mediernes (med)ansvar?

Reda Ammari, Per Hansen, lars abildgaard, Lise Lotte Rahbek, Bent Weinreich, Rasmus Kongshøj og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar

Brian Rosberg, har du selv prøvet at sidde overfor en eller flere sagsbehandlere og blive totalt ydmyget, snakket ned til og i den grad provokeret så meget, at du ikke kan andet end at reagere. At man sidder og føler de provokerer kun for at få en reaktion de selv kan reagere og sanktionere på? Tro mig, det gør sagsbehandlere. Om de er instrueret i det af kommunerne ved jeg ikke, men det hænder oftere end du tror.

I øvrigt synes jeg din sammenligning med hvad der foregår i en togkupé mellem togkonduktører og nogen der åbenbart åbenlyst er syndere, og en der sidder og bliver krydsforhørt af en eller flere sagsbehandlere og hvor skyld ikke er bevist, er som at sammenligne hvad der er højest.. Rundetårn eller et tordenskrald.

Reda Ammari, anne-marie monrath, Vivi Rindom, lars abildgaard, Per Hansen, Mike Hanson, Lise Lotte Rahbek, Anders Jensen, Kim Houmøller, Rasmus Kongshøj og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar

Brian: Det er ganske enkelt ikke korrekt - du viger uden om.

Det du gør i din første kommentar er:
1. Beskriver nogle termer:
"Jeg blev tosset over noget, betyder jeg blev (vanvittig) rasende. At jeg nedkalder guds straf og Jihad over sagsbehandlerne, betyder jeg er tosset, skør, idiot, vanvittig, sindssyg osv.! "

2. Refererer til artiklen og omtaler borgeren som en sindssyg kælling.
"Hvordan skal de arme sagsbehandlere dog gebærde sig, når de lige er blevet overfaldet af en sindssyg kælling og i desperation skriver tosset, hvad der måske på en pæn måde siger, klienten er vanvittig og rasende?"

Det drejer sig ikke om hvilken kvalitet artiklen har - det drejer sig om, at du (sandsynligvis ubevidst og sandsynligvis mod din mening) omtaler en tv-formidlet borger på en ualmindelig ubehagelig måde.

Det er sådan jeg opfatter det, og det er sandsynligvis også sådan, at de som anbefaler min kommentar opfatter det. Jeg siger ikke at du mener det, jeg siger bare at det er sådan det opfattes, og at det må være på sin plads at få ryddet den tvivl af vejen. Ikke af hensyn til mig, men for at borgeren ikke skal læse det og føle at det er din vurdering af hende.

Reda Ammari, anne-marie monrath, Per Hansen, Anders Jensen og Lars B. Jensen anbefalede denne kommentar

Jeg har den mening at folk der kan få sig til at arbejde i Holbæks kontrolgruppe, må have en karaktérbrist.

Når de skriver som de gør, er det glæden ved at skade andre der slipper ud.

Den slags folk burde sies fra i ansættelsesproceduren.

Reda Ammari, anne-marie monrath, Per Hansen, lars abildgaard, Kim Houmøller og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

Kalle og Lars. Det er en tænkt situation, hvor jeg er 'kællingen'. Undskylder jeg kalder mig kælling og drengene i toget for snotunger uden pli. Længere er den ikke! Artiklen er ikke uddybende nok til, andet end, jeg kan fornemme en hævnlysten borger, der skal have knaldet et par 'gulvfolk', der i desperation er kommet til skrive 'tosse', og en sensationshungrende journalist, der lige har fundet noget godt til ulvene.

Vi ved ikke, hvordan vedkommende, som er gået til medierne, har teet sig på mødet. Det har hun eller journalisten undladt at informere om. Men af sagsbehandlernes lille del af rapporten, fornemmer jeg, at bølgerne er gået væmmeligt højt. Så det retfærdiggør i den grad, at sagsbehandlere der har følt sig truet og ubekvemme har lavet denne mikro torskefejl i forløbet.

Og når I nu skal have så fandens ondt af hende, der er gået til medierne. Så scroll lige op og se hvad de arme sagsbehandlere, der ikke kan forsvare sig , skal lægge øjne til af ydmygende kommentarer.

Heidi. Nej, jeg har ikke siddet overfor nogen sagsbehandler. Men jeg ved, at jeg er så stolt, at jeg ikke ville råbe og svine dem til. Jeg kan kun se ned på folk, der vælger den løsning og folk der skaber sådanne jobs, hvor de gør sagsbehandlere til bødler fremfor hjælpere.

Hvorfor, jeg sammenlignede med billetkontrollørerne, skyldes, at når folk kan tænde så meget af over at få en lille bøde, så tænk dig lige hvor brutalt det kan gå til med endnu højere beløb ude at hænge.

Jeg kan fint følge de kritiske røster i denne debat. Det er trist og forstemmende, at kommunale embedsmænd kan agere på denne måde. Problemet er bare, at de har et solidt flertal i befolkningen bag sig, så for kommunerne er det en vindersag at gøre sociale klienter til syndebukke. Vi hører ofte historier i medierne om at "danskerne mener ditten og datten", "danskerne skal til at svinge dankortet" osv. Det overses behændigt at 20 procent af "danskerne" står udenfor - og bliver holdt nede i klientrollen.

Reda Ammari, Per Hansen, Steffen Gliese og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Besynderlig måde at omtale andre mennesker på; både dem man har mødt og dem man kun har hørt om - virkeligt besynderlig. Forandring starter vel hos den enkelte? Det skulle heller ikke - efter trods alt 9 års skolegang - være helt umuligt, at omtale sine medmennesker med et minimum af respekt, som min mormor kaldte "pli"?

Reda Ammari, Vibeke Rasmussen, Per Hansen og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar

@Brian Rosberg
Myndighedspersoner skal kunne tage en masse lort uden at miste overblikket, ellers er de ikke egnet til jobbet. Det er lidt det samme som i en børnehave - hvis de voksne selv opfører sig som 7 årige fungere det selvsagt ikke.
Så dine "arme sagsbehandlere, der ikke kan forsvare sig" er noget vås, eftersom sagsbehandlere og borgere ikke er i et ligeværdigt magtforhold.

Reda Ammari, Per Hansen, Steffen Gliese, Christel Gruner-Olesen, Mike Hanson, Lise Lotte Rahbek, Heidi Larsen, Anders Jensen, Katrine Visby og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Brian Rosberg,

Spar på krudtet og skyd ikke på pianisten. Den person, der er 'gået til medierne' med den omtalte sag, er ikke den 'tossede' klient med 'det smørrede smil', som hun så smagfuldt omtales i de kommunale sagsakter fra Holbæk, ovenstående artikel refererer til.

Den 'skyldige' i, at sagen er kommet til offentlighedens kendskab, er såmænd en behjertet borger, der har påtaget sig hvervet som klientens bisidder. Og som nu forsøger at hjælpe hende og hendes børn med at finde hoved og hale i det kafkaske mareridt af et kommunalt bureaukrati, som hverken hun, hendes 18-årige datter eller for den sags skyld de ansatte i den lokale socialforvaltning kan finde hoved og hale i, efter at det kommunale 'dyneløfterkorps' har resolveret, at hun atter 'lever i et ægteskabslignende forhold' med sin nyopererede, hjerneskadede og for længst fraseparerede ægtemand. Som heller ikke fatter et dyt af det hele, men nikker ja og amen til alt, hvad 'autoriteterne oppe på kommunen' foreslår.

Den frivillige bisidder har i øvrigt allerede gjort rede for sagsforløbet i forbindelse med et interview med klientens18-årige skolesøgende datter, som blev offentliggjort i Information den 11. ds.

Reda Ammari, anne-marie monrath, Kalle Nielsen, Steffen Gliese og Heidi Larsen anbefalede denne kommentar

citat: Sagen fra Holbæk, som Information for nylig har beskrevet, drejer sig om en irakisk familie, hvor moren ønsker separation og skilsmisse, men hvor det ikke har vist sig muligt på grund af farens hjerneskade...citat slut
-------------------------------------
I artiklen for et par uger siden,
blev det fortalt, at parret havde været separeret i to år
og skilsmisse-papirerne var skrevet under i foråret.

Grethe Preisler

Må det være tilladt at opfordre Brian Rosberg m.fl. til,at læse bisidderen Erling Frederiksen bemærkninger til 'artiklen for et par uger siden' med besvarelse af bl.a. ellen nielsens kommentarer til samme?

Jeg Bor i kommunen og har været i kløerne på denne kontrolgruppe, man har ikke en chance! Man skulle tro at de ansatte i kontrolgruppen er aflønnet med bonus efter hvor mange penge man spare. Det har jeg spurgt den kære borgmester om og det benægtede han selvfølgelig og jeg forventede ikke andet. Men man skal huske på at det ikke er alle der snyder og det ses jo også på alle de klager der har være i det sociale nævn og hvor Holbæk kommune har tabt sagerne også min, men der sker ikke noget med de ansatte i Holbæk Kommune, de får lov til at fortsætte den dårlige kommunale stil med politikernes accept. Mit råd er at stemme de klistrede lokal politikere.

Reda Ammari, Heidi Larsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Den danske stat ligger ryg til forfølgelse af udsatte grupper, som man ellers kun ser fra diktatur regimer.

Personalet i kontrolgrupper opfatter sig selv som "gun men" i en spagetti western.

- Det er dybt rystende.

Spørgsmålet er bare hvor mange sager, der skal på bordet, før Holbæk kommune skal under administration.
Det er som om det er blevet normen i det lille samfund at behandle dem, som er svagere end dem selv på den facistoide facon.

Marianne Christensen

De ansatte i disse kontrolgrupper er et mysterium.

Hvordan rekrutteres de?

Normalt i en hakkeorden hakker dem på trinnet over på dem, som ligger lige under dem.

Det vil sige, at de ansatte i kontrolkorpset ikke har kunnet få andet arbejde. De hakker på dem som er endnu ringere stillet end dem selv.

Erling Frederiksen

Korrektion
Som bisidder for moren i denne sag, så kan jeg oplyse, at der har indsneget sig en fejl i artiklen.
Parterne er blevet separeret for flere år siden og de blev skilt i begyndelse af dette år - med hjælp fra mig. Moren troede ikke, at hun kunne blive skilt uden mandens samtykke, så jeg hjalp med at udfylde papirerne og i øvrigt skrev faren under uden indvendinger.
For artiklens pointe om sagsbehandlernes formuleringer, så er det måske ikke så væsentligt, men jeg kan bekræfte at de citater, som er bragt faktisk dækker den tone meget godt, som Kontrolgruppen skriver i. Det er den samme kontrolgruppe (og personer) som i ramme alvor henviste til en Imams udtalelser om, at det er ulovligt for muslimske kvinder at få børn udenfor ægteskab - dvs. at når de havde fået børn, så måtte de jo være gift. Og dengang havde vi lige fået medhold i en sag, hvor en muslimsk kvinde (tørklæde og det hele) havde seks børn med syv forskellige mænd!
Ellers kan jeg oplyse, at kommunen endnu ikke har foretaget sig noget anledning af den bekymringsanmeldelse, som jeg indgav for over en måned siden. Borgmesteren videresendte i fredags min rykkermail i den anledning til kommunens Økonomidirektør Erik Andersen. Nu er det tirsdag aften og der er fortsat ingen reaktion.
Jeg kan oplyse, at faren er blevet roligere (efter en måned) efter operationen i hjernen for to måneder siden - men der vil være funktioner som aldrig kommer igen. Jeg ved ikke hvor dårlig han har været inden operationen, men der er formentlig en grundt til, at han for flere år siden fik tildelt førtidspension. Jeg tror heller ikke, at han får så meget udbetalt, at han kan hjælpe familien særligt meget. Hans økonomi er vist et stort kaos.
Familien har nu ikke betalt husleje siden 1. juli og vi afventer en udsmidning, men der er endnu ikke kommet en opsigelse.
Børneferieselskabets Hjælpekasse har reg. 8401 og Konto nr.: 1127176
Familien

Reda Ammari, Thorsten Lind, Kalle Nielsen, Peter Poulsen, Niels Mosbak, Flemming Pedersen, Heidi Larsen, lars abildgaard, Torben Nielsen og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar

Det er grotesk, og det groteske er selvfølgelig, at det offentlige er gået fra at være borgernes værn til at være deres vogter.
En stor del af symptomet kan ses i den medarbejderstab, man har i de sociale forvaltninger i kommunerne i dag, hvor det ikke længere først og fremmest er socialrådgivere med den dertil hørende brede indsigt og kompetence, der varetager klienternes samlede forhold.
Dertil kommer den nye religion, der ser arbejde som en medicin mod al dårligdom i stedet for den nødvendige pligt, man skal arbejde for at begrænse nødvendigheden af. Så kan det jo ikke andet end gå galt, for så er det ikke længere i den enkeltes interesse at løse opgaverne hurtigt, kompetent og pragmatisk, men derimod at skabe så store vanskeligheder, at en betydelig jobsikkerhed indtræffer.

Kjeld Hansen, Reda Ammari, Lise Lotte Rahbek, Katrine Visby, Flemming Pedersen, Heidi Larsen og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar

Godt jeg ikke har den slags arbejde, af være bøddel må sku være hårdt.

Man finder den samme form for denne berygtede fascistoide behandling af myndige borgere på de kommunale flopcentre - organisationer som åbenbart tiltrækker bestemte nedrige mentaliteter - sanktioneret af den til enhver tid siddende regering ...

Katrine Visby, Flemming Pedersen, Heidi Larsen, Brian Rosberg og Per Hansen anbefalede denne kommentar
Lis Kyllikki Turunen Pedersen

jamen! jamen! hvor vi dog kan ud-trykke os, når vi er pressede, uvidende og ??

Som pensioneret socialrådgiver, er jeg vel mest flov over, hvor indsnævret fagligheden i mit gamle fag er blevet.

Derudover, hvad pokker skulle vi gøre? uden en Erling Frederiksen, en Ulrik Dahlin, der trods alt "gider" blive ved med, at råbe op og gøre noget.

lis kyllikki pedersen

Er det mig der er bagud, eller er det her noget selvfølgeligt.

>>Kontrolgruppen i kommunen har i foråret tvangsflyttet faren hjem til morens adresse, hvad der har fået store konsekvenser for familiens økonomi, fordi moren ikke anses for at være reelt enlig.<<

Det forekommer mig at være noget vigtigere, end om en persons tale er vred, gal eller tosset. Kan min søster blive tvangsflyttet til mig, hvis hun får officiel hjerneskade??

Reda Ammari, Brian Rosberg, Heidi Larsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Marianne Mandoe

@ Ib

Det er selvfølgeligt. Men jeg tror de færreste bider mærke i det.
For det er et ukendt begreb. Man KAN jo ikke tvinge nogen til at bo sammen med andre.
Men det kan man så alligevel hvis man er dansk myndighed og det lige passer bedst i sagsbehandlingen og økonomien.
Skridtet derfra og til en total kontrol af hvem der ser hvem, hvem der bor sammen med hvem og hvem der er gift med hvem.... det er meget lille.

Dette her er endda kun, hvad de skriver i deres rapporter og siger til hinanden på kontoret. Jeg har oplevet en del førstehåndsberetninger af, hvordan kontrolgrupper, politi og Skat opfører sig når de er på kontrolbesøg hos borgerne. De møder gerne op flere myndigheder samlet for at kunne lægge alle deres beføjelser sammen og for at kunne virke så skræmmende som muligt. De er ondskabsfulde og giver pokker i, hvad de må og ikke må og efterlader selv uskyldige borgere grædende, hvilket vel giver dem et kick. Det kræver vandtætte skodder mellem virkeligheden og rapporten for at undgå, at noget spilder over i rapporten. At klage har de færreste resurser til og det er ren udmattelseskrig, som vel stort set alle bakker ud af før man når ombudsmanden.

At lige netop dette skulle være kapitalismens skyld kan jeg ikke se. Jeg ser det omvendt. Det er et symptom på, hvad der vil ske i en socialistisk stat, som vores har sin størrelse og omfattende ansvarsområder til fælles med. Det udfordrer også forestillingen om den gode stat, for i sidste ende er det mennesker på godt og ondt som disse, som ER staten overfor borgeren. Der er en sammenhæng imellem størrelsen af ydelserne og kravet om kontrol. I takt med, at staten har vokset sig til verdens største er borgerrettighederne skrumpet ind.

Vælgerne og politikerne vil ikke være slemme og nedsætte ydelserne, så når der skal spares vil de hellere være slemme overfor folk, som snyder med ydelserne. De lever også i forestillingen om den gode stat, så de har ikke fantasi til at forestille sig, hvordan det foregår, når individuelle personer skal udfolde statens magt og udvælge de eftersøgte bedragere.

Stakkels mennesker - på begge sider af skrivebordet. Hvor rart mon det er for familien at få ham kontrollanten med James Bond attituden - hjem fra arbejde?

Reda Ammari, Lise Lotte Rahbek og Lis Kyllikki Turunen Pedersen anbefalede denne kommentar
Heinrich R. Jørgensen

Heidi Larsen:
"Jeg er uden ord! Fuldstændig målløs over, at vi lever i et land, hvor det er helt legalt i den grad at nedgøre mennesker... og nærmest et helt samfund enten stiltiende ser til eller tilslutter sig koret af brøleaber!"

Selvfølgelig er du uden ord. Vi er alle uden meningsfulde ord. Det sprogbrug der skulle have været med til at forankre at 'samfundet' var funderet på humanitet, retsstat, åbenhed og fællesskab, er blevet borteroderet gennem årtier. De meningsfulde ord er enten forsvundet ud af sproget, eller er blevet iklædt nye betydninger og er blevet forvandlet til meningsløse ord.

Velkommen til '1984' -- en stadigt foranderlig 'ny verden' som trækkes ned over øjnene på os.

Per Torbensen, Reda Ammari, Henrik Darlie, Ingrid Uma, Grethe Preisler, Niels Mosbak og Heidi Larsen anbefalede denne kommentar

Vi har stadig til gode at se hvad overvågningssamfundet er i stand til. Vent til efter kontanthjælpsreformen som kræver et helt nyt niveau af dyneløfteri for overhovedet at give mening.

Dan Johannesson

@Filo, du kan fagtens meget nemt få sat billeder på hbad overvågningssamfundet er i stand til. For det er stort set allerede færdigudbygget i USA. Denne video dokumenterer hvor altomfattende overvågningen og ophævelsen af civile og demokratiske rettigheder er lige pt: http://www.danjohannesson.dk/1807

Og som bekendt følger EU jo gerne trop kort tid efter. I DK senest eksemplificeret igennem den nye offentlighedslov.

Dan Johannesson

"sagtens"..

Erling Frederiksen

Opdatering fra bisidderen i sagen

Efter mit indlæg i går aftes (24.09) fik jeg nedenstående mail fra Holbæk Kommunens Økonomidirektør og hvor man også kan læse de forudgående mails.

Det er rigtigt, at to kommunale medarbejdere med dags varsel aflagde et besøg hos moren i hendes lejlighed. Hun var ikke klar over, at besøget kom, fordi hun dårligt læser dansk. Det foregik den 29. august kl. 13 og der var medbragt tolk.
Jeg var ikke adviseret og datter Nawal var i skole.

I brevet til moren dateret den 27.08.2013 står der ordret:
_____
- ”I forbindelse med Erling Frederiksen har fremsendt anmodning om aktindsigt i din sag i Familiecenteret, og ligeledes er fremkommet med bekymringer omkring dine børn skal det hermed meddeles at vi i denne forbindelse kommer på hjemmebesøg: Torsdag d, 29. august 2013 kl. 13:00
Der vil ved hjemmebesøget deltage tolk.
Venlig hilsen
Pia Nielsen
Socialrådgiver”
____________

Jeg begærede aktindsigt den 20. august og blev lovet at den ville blive imødekommet senest den 20. september, men i dag den 25. september er akterne stadig ikke modtaget.

(Jeg har fået en fuldmagt fra moren til alle sagsakter, fordi hver gang jeg kontaktede en ny afdeling i kommunen, så kunne de ikke give oplysningerne, fordi de ikke havde en fuldmagt fra moren. Så vi indgav slet og ret en ”total”-fuldmagt.)

Ifølge datteren Nawal, så kunne moren ikke fortælle meget om mødet (Moren har formentlig en form for stres og har svært ved at tage mod informationer), men jeg forstod på hende, at det handlede om, at hjælpen til glutenfri kost til to af børnene var stoppet. (ca. 1000 kr. om måneden).

De to personer fra Familiecenteret, Helle Stage og Pia Nielsen, havde efterladt deres telefonnumre og moren havde forstået, at de gerne ville have et nyt møde, hvor både jeg og Nawal var tilstede.

Jeg ringede derfor den følgende uge flere gange og indtalte på deres telefonsvarere – uden de ringede tilbage.

På et tidspunkt fik jeg kontakt til en medarbejder som oplyste, at Helle Stage var på ferie hele ugen. Men hun har heller ikke kontaktet mig efterfølgende.

Medarbejderen var kun optaget af min begæring om aktindsigt, som jeg ville få senest den 20. september. Hvilket jeg altså ikke har fået.

Der er heller ikke fremsendt noget referat af mødet på familiens hjem-adresse.

Den 13.09 sender familiecenteret et brev til Nawals mor, hvor man rykker for hendes underskrift på en ”samtykkeerklæring”, så familiecenteret kan indhente oplysninger fra Holbæk Sygehus, så man kan genbehandle ”din bevilling om merudgifter”. Moren havde åbenbart ikke forstået dette og med Nawals mellemkomst bliver den underskrevet og afsendt (tror jeg!).

I brevet til moren var der vedlagt nogle sagsakter fra 2008, som betoner vigtigheden af og lægernes bekymring for børnenes helbred, såfremt man ikke opretholder en kost uden gluten. Og at faren igen ikke havde overholdt en aftale. Jeg ved dog ikke, hvorfor disse akter var vedlagt morens brev.

Det er alt ,hvad Nawal og jeg er vidende om – af kommunal aktivitet – i sagen siden den 20. august 2013, hvor jeg indgav min bekymringsanmeldelse.

Nawal er heller ikke vidende om, at kommunen har søgt at få afklaret omfanget af farens handicap.

Men som Økonomidirektør Erik Kjærgaard Andersen skriver herunder, så har Familiecenteret handlet på sagen.

Mailkorrespondance:
__________________________________
Erik Kjærgaard Andersen
21.55, 24. september 2013
Kære Erling Frederiksen Familiecentret har handlet på – og arbejder stadig med – din henvendelse om familien. Blandt andet har Familiecentret besøgt familien. Du har også selv som fuldmagtshaver fået oplysninger om behandlingen af ansøgninger mv. fra familien eller dig selv på vegne af familien. Med venlig hilsen
Erik Kjærgaard Andersen, Direktør
Telefon: +45 72 36 63 6 2,Holbæk Kommune, Direktionen, Kanalstræde 2, 4300 Holbæk
_______________________________
Fra: Borgmester
Sendt: 20. september 2013 12:58
Til: Erling Frederiksen
Cc: Erik Kjærgaard Andersen
Emne: SV: Bekymringsanmeldelse - truet familie
Kære Erling Tak for din henvendelse til Økonomiudvalget. Den er d.d. videresendt til Direktør Erik Kjærgaard Andersen – eka@holb.dk, hvorfra du kan forvente et svar snarest muligt. Økonomiudvalget har modtaget din henvendelse og vil ligeledes modtage en kopi af svaret fra Erik Kjærgaard Andersen. Med venlig hilsen
Katja Frost Jespersen, Telefon: 72368092, Holbæk Kommune, Strategi & Analyse, Ledelsessekretariatet, Kanalstræde 2, 4300 Holbæk
_____________________________________________________
Fra: Erling Frederiksen
Sendt: 19. september 2013 23:32
Til: Borgmester; Sine Agerholm; Kenny Schelde Jensby; Bjarne Kongsted; Finn Martensen; Finn Nielsen; Jørn Flemming Christensen
Emne: Bekymringsanmeldelse - truet familie
Kære Økonomiudvalg.
Det er nu en måned siden, at jeg indgav en bekymret anmeldelse til Erik Andersen og jer, om AA og hendes børn, som lider under, at Kontrolgruppen har tvangsflyttet faren til deres adresse.
Jeg har orienteret om, at faren blev opereret i hjernen på Rigshospitalet den 25. juli, og at det meget belastende for moren og børnene at håndtere den hjerneskadede mand.
Jeg har fremsendt lægens udtalelse om faren. Jeg mener, at han skal væk fra familien og have hjælp til dagligdagen. Imidlertid er der intet sket.
Nu mener jeg, at I som politikere må gribe ind overfor embedsværkets passivitet. Jeg skrev bl.a. nedenstående til jer den 20. august:
-
"Jeg indgiver hermed også en bekymringsanmeldelse. Jeg mener, at det er uforsvarligt, at NN opholder sig hos familien. det er skadeligt for både børnene og Souda.
Kontrolgruppen har tvangsflyttet ham til adressen og nu må I påtage jer ansvaret for at få ham væk igen.
NN er efter min vurdering for syg til at familien kan håndtere ham.
Hverken AA eller børnene ønsker at NN skal bo hos dem."

Men det har ikke udløst nogen initiativer fra myndighedernes side. Vil I sørge for, at der sker noget i sagen?
Venlig hilsen Erling F.

Erling, der findes en advokat som har megen erfaring med den slags sager. Hun er selv handicappet og har været igennem møllen, hvilket fik hende til at beslutte sig at bruge sit liv på at hjælpe andre i deres kamp mod kommunal magt- og embedsmisbrug.

Hun arbejder ikke helt gratis men næsten.
Hvis du er interesseret kan jeg sende dig hendes kontaktoplysninger.

Man kunne måske overveje en politianmeldelse for embedsmisbrug af kommunens involverede afdelinger og presse de politikere der står bag igennem mediemøllen, nu hvor de er midt i valgkampen.

Jeg ved desværre kun alt for godt hvor opslidende det er at kæmpe imod kommunal magtmisbrug.

Erling, tak for indblik.
Jeg ved godt, at kommunens sagsbehandlere i sådanne situationer kan føle sig lidt magtesløse, fordi de er bundet af tavshedspligt - der er altså en bias i informationen, som vi som udenforstående bør erkende og acceptere.

Men uanset denne bias, at du giver os indblik i konkret korrespondance og giver din fremstilling, det gør vores fortolkningsmuligheder bedre - tak for det.

Erling Frederiksen

@filo
Jeg tror ikke, at advokater er så bevendte på dette område.

Og betingelsen skal være at advokaten er helt gratis og selv dækker sine omkostninger....
Kommunens adfærd er vel egentlig heller ikke særlig ulovlig - men der er mange instanser som træffer hver deres afgørelser. Dårlig og/eller langstrakt sagsbehandling er ikke ulovlig.
Man får ikke politiet til at behandle en anmeldelse af embedsmisbrug.
I sin tid i Landsorganisationen af Arbejdsledige (LA) nåede vil helt til Højesteret med en sag om en autistisk mand, som gennem 18 år (Omtalt i Politiken som "Kortmanden fra Kolding") bl.a. ikke havde fået førtidspension på trods af sit handicap. Og der var også en del anden problematisk kommunal adfærd. I den sag fik Kolding Kommune ikke så meget som en lille påtale.

Vi må konstatere, at der er tale om en politisk og lovgivningsmæssig vilje til, at det skal være som det er.
Vi kan få sympati, opbakning og omtale i sager om enlige mødre, fordi det handler om yngre kvinder (som er mere sexede end enlige aparte udseende mænd som er lidt oppe i årene) og at der er børn involveret.

Jeg synes derfor, at det er vigtigt at fastholde det politiske og holdningsmæssige perspektiv og ikke gøre disse og andre sager til et spørgsmål om jura.

Vi vil ikke finde os i det svineri - og det behøver vi ikke hverken jurister eller dommere til at parkere dise sager i retslokaler for os.

Jeg tror og håber da også, at Kontrolgrupperne og kommunernes opfordring til, at borgerne kan indgive anonyme anmeldelser bliver en del af den kommunale valgkamp.

Men det er påfaldende, at ingen politikere eller advokater har kontaktet mig i forbindelse med de mange Kontrolgruppesager. Det er altid mig, som har taget den første kontakt til politikere og det drejer sig nok ikke om mere end en håndfuld - højst.

Man kunne ønske sig, at medierne (Information - er der andre?) ville gøre mere ud af at presse politikerne til en stillingtagen.
Jeg synes, at det er en smule absurd, at "vi" skal have en ekspert til at fortælle, hvor problematiske Kontrolgruppens jounal-notater er. I øvrigt hatten af for Nina von Hielmcrone og hendes indsats på dette område.

Mediemålet må være, at borgmesteren lover, at de ansatte i Kontrolgruppen kommer på kursus og at han i øvrigt undskylder meget. Men det er vi langt fra.

Ikke i et eneste tilfælde har jeg oplevet, at kommunen har sagt undskyld, beklaget eller sendt en buket blomster, når de er blevet underkendte af en højere myndighed - og som vel må betyde, at det nedbrydende og nedslidende forløb som disse forældre og børn har været igennem er foregået på et uoplyst eller fejelagtigt grundlag.
Tværtimod har Holbæk Kommuen flere gange skrevet, at de fortsat mener, at der er tale om et ægteskabslignende forhold.

Der er altså en markant politisk vilje til at gå Kontrolgruppevejen, og du har vist selv påpeget et sted, at der kun bliver mere dyneløfteri, når Kontanthjælpsreformen træder i kraft - og hvor der ikke er et eneste komma, som omhandler lediges rettigheder.
Det må være en bevidst strategi fra departementchefernes side.
Jeg ved ikke om Mette Frederiksen kan tænke så langt, og man får hende nok ikke til i et landsdækkende TV-program at drøfte dette med f.eks. mig.

Et af problemerne med lovgivnings-chikanerne mod de fattige er, at tilliden til de offentlige myndigheder (og politikerne) forsvinder. I ret store grupper af befolkningen er Kommunen blevet Fjenden.
Alle henvendelser fra kommunen betyder problemer og chikane - sådan opleves det af mange.
Når det ikke er muligt, at få en offentlig debat med magthaverne om dette, så kan man forvente, at denne vedholdende og ulmende vrede kommer til udtryk på uhensigtsmæssige måder.
Det er sådan set det, vi prøver at forebygge, men foreløbigt uden større held.

Lis Kyllikki Turunen Pedersen, Vibeke Rasmussen, Reda Ammari og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Egentlig en rigtig klam historie at læse i 2013... :(
specielt delen med medarbejder "peptalken":

»Er I klar til at nakke hende,« ?!?!?!

nejnejnej..... Medmenneskelighed? empati? borgerrettigheder? objektivt syn? Moral og etik? .....

- kommer vi længere væk fra hinanden? hvor er vi på vej hen?
men SÅ godt, at historien her er kommet frem på Information...Har slet ikke set den i andre medier...?

Takker Ulrik Dahlin for at belyse OGSÅ de her slags undertrykkelser, magtmisbrug og direkte sadistiske tendenser med at skade og volde økonomisk skade på andre mennesker med det "demokratiske" system som våben/værktøj...

Hvad er demokrati egentlig idag? linjen mellem tvang, pres og frihed er næsten helt forsvundet. Altså "frihed" findes ikke mere, da vi alle er 100% bundet til og styret af økonomi og et mindretal af ekstremt pengegriske mennesker.

PENGE MAGT, PENGE MAGT, PENGE MERE MAGT!!

Sider