Læsetid: 2 min.

Tysk energigigant køber Better Place-ladestandere

Det tyske energiselskab E.on stormer ind på det danske transportmarked med opkøb af 770 ladestandere til elbiler fra det konkursramte firma Better Place. En glædelig udvikling, vurderer både eksperter og klima- og energiministeren
10. september 2013

Det er ikke en hr. HvemSomHelst, der nu køber 770 ladestandere til elbiler fra det konkursramte elbilselskab Better Place. Tyske E.on er verdens største privatejede energiselskab og betjener dagligt 35 mio. europæiske kunder.

»Det er slet ikke uinteressant, at det er så stor en international spiller som E.on, der går ind på markedet. De leverer i forvejen løsninger til forskellige former for grøn og alternativ transport. Det tegner nogle perspektiver og kan være med til at sætte gang i salget af elbiler,« siger Jeppe Juul fra Det Økologiske Råd.

E.on har valgt kun at købe Better Places ladestandere og ikke også de 18 batteriskiftestationer, som Better Place har bygget langs motorvejsnettet i hele landet.

Det er ikke overraskende, vurderer Jeppe Juul: »Der er ikke så mange, der har en interesse i batteriskiftestationerne. Reelt er det vel kun Tesla (amerikansk elbilsproducent, red.), der kunne have det.«

Nyt lys i ladestationerne

Det er særligt omkring de større byer, at det tyske firma ser et potentiale i det danske elbilmarked, fortæller administrerende direktør i E.on Danmark, Tore Harritshøj,

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu