Nyhed
Læsetid: 2 min.

Holbæk Kommune underkendt

Økonomi- og Indenrigsministeriet har ophævet en beslutning, som Holbæk Kommune har truffet i en sag om muligt socialt bedrageri. Men det får os ikke til at ændre vurdering, siger kommunens direktør for beskæftigelsesområdet
Indland
25. oktober 2013

Afgørelsen er ikke tilstrækkeligt kvalificeret ...

Sådan begrunder Økonomi- og Indenrigsministeriet, hvorfor de den 11. oktober 2013 har ophævet den beslutning, som Holbæk Kommune traf i maj om, at en hjerneskadet irakisk mand skulle tvangsregistreres i folkeregistret på sin tidligere kones adresse.

Som Information tidligere har beskrevet, var mandens bopælsforhold en del af grundlaget for, at kommunen ikke længere anså hans fraseparerede kone for at være reelt enlig. I september 2012 mistede kvinden derfor en række tilskud, som hun tidligere havde modtaget til at forsørge sine fem hjemmeboende børn for. Samtidig blev kvinden stillet over for et krav om tilbagebetaling af knap en halv million kroner, som hun ifølge kommunen havde modtaget »mod bedre vidende og på falsk grundlag«.

Da Information skrev om den ulykkelige irakiske familie i september, havde moren ifølge den 18-årige datter Nawal ikke haft penge til mad, tøj eller husleje i flere måneder ud over, hvad familien privat havde kunnet låne sig til.

Ingen betydning

Kommunens beslutning har Økonomi- og Indenrigsministeriet altså nu ophævet. Men uanset at Holbæk Kommune nu må tilbageflytte mandens folkeregisteradresse til dér, hvor han tidligere var tilmeldt folkeregistret, får det ingen direkte konsekvenser for vurderingen af morens situation, fortæller Erik Kjærgaard Andersen, som er direktør for beskæftigelsesområdet i Holbæk Kommune.

»For os ændrer det ikke noget. Vi mener stadig, at parret lever i et ægteskabslignende forhold,« forklarer han.

– Så ministeriets ophævelse af jeres beslutning om mandens bopæl fører ikke til, at familiens økonomiske situation bliver bedre?

»Ikke direkte foranlediget af ministeriets afgørelse,« svarer Erik Kjærgaard Andersen, der dog tager det forbehold, at han ikke ved, om det får betydning for boligsikringen, som siden marts er blevet varetaget af den statslige institution Udbetaling Danmark.

»Moren til børnene har selvfølgelig den mulighed som alle andre, at hun er berettiget til at søge om kontanthjælp, hvis hun opfylder de gældende regler og står til rådighed for arbejdsmarkedet,« understreger direktøren fra Holbæk Kommune.

Ifølge lektor i socialret Nina von Hielmcrone fra Aalborg Universitet er ministeriets underkendelse af tvangsflytningen af mandens adresse »en klar pil nedad« for kommunen:

»Det betyder, at kommunen ikke længere kan bruge tvangsflytningen af faren som en styrkelse af, at moren ikke anses som reelt enlig. Så er spørgsmålet, om resten af kommunens begrundelse kan bære, at man har stoppet tilskuddene til moren.«

Erling Frederiksen, der er civil bisidder for den irakiske kvinde og børnene, oplyser, at selv om den irakiske kvinde nu søger kontanthjælp, vil det ikke umiddelbart ændre på familiens situation: »Familien har ikke kunnet betale husleje i månedsvis, så hvis moren får tildelt kontanthjælp, vil pengene automatisk blive trukket til huslejen. Desuden ligger der også en ubetalt elregning på ca. 3.000 kroner,« forklarer han.

Erling Frederiksen oplyser, at han afventer oplysninger fra Udbetaling Danmark, inden han på vegne af den irakiske kvinde på ny kan søge om ydelser til hende som enlig.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Niels-Holger Nielsen

Holbæk er Venstres mest reaktionære bastion.

Inger Sundsvald, Lise Lotte Rahbek og n n anbefalede denne kommentar
Erling Frederiksen

25 X i Træk Jubilæum
2 sider

Torsdag den 24. oktober kl. 16 til 17.30 på Holbæk Bibliotek, Nygade, 4300 Holbæk

I anledning af, at Erling Frederiksen har fået medhold i afgørelser over for Holbæk Kommune/ Kontrolgruppen 25 gange i træk siden 2011, så indbydes alle borgere til reception i den anledning.

”Kom med et smørret grin på”

I sagerne har Holbæk Kommune praktiseret aktivt socialt bedrageri for flere millioner kroner overfor nogle af byens fattigste borgere.
I disse dage har en mor med fire børn ikke fået en krone i tre måneder og tre uger.

De mange kontrolgruppesager har bidraget aktivt til at opretholde beskæftigelsen hos Ombudsmanden, Datatilsynet, Udbetaling Danmark, Helhedsorienteret Kontrol, Boligydelse, Familieydelser, Ankestyrelsen, Indenrigsministeriet, Statsforvaltningen, Børnebidrag, Tilsynet, Skat, Det sociale nævn, Arbejdsmarkedsnævnet, Familiecenteret, Ydelseskontoret, Jobcenteret, Borgerservice og Dagbladet Information.

Alle kan deltage, men ikke alle er velkomne – Vi følger praksis fra Jobcenteret og Borgerservice…..

Hilsener, gaver, naturalier og kontante erkendtligheder modtages gerne

Ønskeliste:
En date med Pernille Skipper
Sko og støvler i størrelse 27
En ny borgmester
Ris og pasta
Borgmesteren skal gå rundt til hver familie, som han grundløst har chikaneret og frataget forsørgelsesgrundlaget, med chokolade, blomster og undskyldninger – Hidtil har kommunen ikke undskyldt overfor borgerne en eneste gang. Tvært i mod.
Toiletpapir
Taletidskort til Leika Mobile
En Kommunaldirektør som kender Forvaltningsloven
Gavekort til mad, sko og tøj
Vinterstøvler til børn
Glutenfri madprodukter
En månedsløn fra vores kommunaldirektør, Hans Søie, (120.000 kr.!!) som erstatning til de familier, som i måneder har været truet på eksistensgrundlaget, på grund af kommunale ulovligheder, fejl og inkompetencer
En date med Pernille Skipper – hvor hun betaler!
Halalkød
Et par sko i Lars Løkke klassen (str. 44) Og evt. en flyrejse til mig og min søn.
En borgmester i stedet for en papfigur
Sko og støvler i størrelse 38
Afdrag på gælden på 8000 kroner hos den arabiske købmand
Vintertøj til børn
Kontanter til Nawal, hendes mor og fire mindre søskende, som ikke har fået nogen penge siden den 1. juli 2013

Et offentligt debatmøde med Mette Frederiksen, Claus Hjort Frederiksen & mig om:
Nytteaktivering, Kontanthjælpsreformen og fraværet af rettigheder for ledige.
…dag den …… kl. ….. på…………………
Frederiksen, Frederiksen & Frederiksen
”Den Gode, den Onde og den Grusomme”

Computere (ikke gamle..)
Kaffe økologisk
Buskort

Kasper Kyed er tidligere arbejdsmarkedschef i Holbæk. Her tabte han en lang række sager på inkompetent sagsbehandling, og nu er han blevet forfremmet til Direktør for Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland. Jeg ønsker mig en forklaring på, at inkompetencen på den måde kan avancere i den offentlige forvaltning.

Et fast (lille eller stort) beløb hver måned på Børneferieselskabets Hjælpekasse:
Reg. nr. 8401 Konto nr. 0001127176

Tilmeld dig på Facebook: https://www.facebook.com/groups/574124612625063/, hvor vi vil indsamle dokumentation om den kommunale lovløshed

Jeg ønsker, at Kontrolgruppens lange række af ulovlig, forkert, underlødig og inkompetent sagsbehandling bliver påtalt, og at Økonomiudvalget i anledning af vores lille jubilæum overbringer en kopi af en skriftlig irettesættelse af Kontrolgruppen. Hidtil har der ikke i kommunen været kritik af Kontrolgruppen. Kontrolgruppechef Anne-Marie Skipper skrev f.eks. den 10. oktober 2013:
- ”Til dit spørgsmål om, hvilke initiativer der er taget for fremadrettet at professionalisere journalskrivningen, kan det oplyses, at Arbejdsmarkedscentret, herunder Kontrolgruppen – med henblik på til stadighed at sikre et højt fagligt niveau – vil have fokus på, hvordan sagerne beskrives, herunder hvordan der journaliseres.”

Et weekend kro ophold for mig og Kontrolgruppen i en mørk og øde egn…
At kommunen ophører med at opfordre borgere til anonymt at anmelde hinanden.
50.000 kr. som kompensation for afholdte udgifter i tre år. Det er 2000,- kr. pr. afgørelse..
En date med Pernille Skipper – hvor hun betaler og hvor Johanne serverer!
En ung blondine, evt. brunette, (…ok, op til 25 år) TvangsNytteAktiveret som stuepige hjemme hos mig i henhold til Mette Frederiksens Kontanthjælpsreform. Jeg betaler arbejdstøj..
_____________________________________________________________________________
De seneste artikler om Holbæk Kontrolgruppe i Dagbladet Information af Ulrik Dahlin:
"Vi kan ikke være børn længere" den 12. sep. 2013
"Hun har et smørret grin på hele tiden" den 24. sep. 2013

Lise Lotte Rahbek, n n, Klara Liske, Niels-Holger Nielsen og Erik Jensen anbefalede denne kommentar