Læsetid: 4 min.

’En ny måde at tænke global klimapolitik på’

Lars Løkke Rasmussen er kommet i strid politisk modvind efter en række dyre flyrejser som formand for Global Green Growth Institute. Men hvad er det for en organisation, Venstre-formanden står i spidsen for?
Lars Løkke Rasmussen (V) er formand for GGGI (Global Green Growth Institute) og har i den forbindelse rejst en del – på en måde, som har udløst kritik. Udviklingsorganisationen GGGI blev oprettet i juni 2010, og Lars Løkke Rasmussen overtog formandsposten to år senere.

Erik Refner

15. oktober 2013

GGGI. De fire blokbogstaver står for ’the Global Green Growth Institute’ og er den seneste uge blevet nævnt i et utal af artikler om Venstres formand, Lars Løkke Rasmussens, flyrejser på første klasse. Men hvad er det egentlig for en organisation, den forhenværende statsminister står i spidsen for, når han flyver rundt i verden?

Esben Alslund-Lanthén fra Mandag Morgens klimatænketank Sustania beskriver GGGI som en udviklingsorganisation, der arbejder i spændingsfeltet imellem klima-, vækst- og udviklingsarbejde.

»Helt overordnet vil GGGI promovere den grønne vækstdagsorden, dvs. det, at man ikke behøver at lede mere CO2 ud i atmosfæren, når man producerer mere og tjener flere penge. Det gør de særligt ved at fokusere på, hvordan udviklingslande kan lære af andre stater, og hvordan stater og virksomheder kan samarbejde bedre,« forklarer Esben Alslund-Lanthén.

»Ideen er, at udviklingslandene skal springe det udviklingskridt over, hvor man producerer en hel masse på en meget svinende måde uden at tænke på klimaet, og i stedet springe direkte til en mere ressource- og klimavenlig økonomi. Det er retfærdiggørelsen ved at bruge udviklingsmidler til at støtte GGGI.«

Grøn vækst

Selvom ideen om ’grøn vækst’ efterhånden klinger naturligt i mange danske ører, er det ikke nødvendigvis tilfældet i resten af verden, hvor mange er skeptiske overfor, hvorvidt høje vækstrater og CO2-reduktioner kan følges ad, forklarer Lau Blaxekjær, der skriver ph.d. om global klimapolitik på Københavns Universitet. Men Danmark og Sydkorea har et særligt fællesskab, når det kommer til grøn vækst, fortæller han. Begge lande arbejder målrettet med grøn vækst, og begge lande ønsker at udbrede deres måde at tænke klima og udvikling på.

»Grøn vækst som globalt begreb er opstået og fremmet i Sydkorea. Det går tilbage til 2005, og GGGI blev oprettet som en organisation, der skulle arbejde med begrebet,« fortæller han.Da GGGI blev en realitet i juni 2010 i Seoul, var det således et led i den daværende sydkoreanske præsident Lee Myung-baksbetydelige satsning på grøn vækst. Og Danmark var hurtige til at tilslutte sig. Ifølge Lau Blaxekjær gav Lars Løkke Ramussen og Lee Myung-bak under COP15 hinanden håndslag på at samarbejde om at promovere det grønne vækstbegreb. Det var derfor naturligt, at Folketingets finansudvalg i maj 2011 gav GGGIen bevilling på 90 mio. kr. over tre år fra klimapuljen, der er en del af udviklingsbistanden. Samtidig etablerede Danmark Global Green Growth Forum med base i Udenrigsministeriet, der ligesom GGGI har fokus på grøn vækst og samarbejder tæt med GGGI.

Det bedste man kan gøre

Mattias Söderberg, klimarådgiver i Folkekirkens Nødhjælp, kalder bevillingen til GGGI for »en relativt stor del« af den samlede klimapulje, der årligt er på 500 mio. kroner. Han er generelt glad for GGGI’s brede fokus på både klima, vækst og udviklingsarbejde: »Udvikling handler ikke kun om madpakker og flygtningelejre,« som han siger. »Der er også brug for vækst.« Alligevel frygter Mattias Söderberg, at GGGI’s arbejde kan ende med at komme de rigeste lande mere til gode end de fattige.

»Vores bekymring med GGGI har været, at de har for meget fokus på de lande, der ikke har brug for hjælp. For der er rigtig mange vækstøkonomier med: Sydkorea, Brasilien, Kina, Indonesien. Klimafinansiering skal bruges til at støtte op om at nedsætte udspillet fra ulandene, ikke til at gøre de rige lande rigere.«

GGGI’s grønne initiativer er da heller ikke et filantropisk foretagende, fortæller Lau Blaxekjær. De 18 lande, der samarbejder med GGGI, har også øjnene fast rettet på indtjeningsmulighederne:

»Det er klart, at der er et underliggende ønske om at få koreanske virksomheder ind på nye markeder, og det gælder også for Danmark. Men det er jo netop det økonomiske incitament, der er nødvendigt, for at det skal kunne betale sig at investere i klima og udvikling,« mener Lau Blaxekjær, der beskriver GGGI som »en ny måde at tænke global klimapolitik på«.»De principper, som GGGI arbejder efter, er efter min overbevisning nogle af de bedste redskaber, man i øjeblikket har til at gøre noget ved både klimaet og fattigdom,« siger han,men tilføjer, at han endnu ikke har kunnet vurdere de enkelte projekter.Lau Blaxekjær fortæller, at GGGI grundlæggende arbejder med to ting: At skabe kontakt imellem offentlige myndigheder i ulandene og private virksomheder fra hele verden, der gerne vil arbejde med grønne initiativer. De leverer ikke vindmøller eller vandpumper, men ’bløde’ ydelser som rådgivning, analysearbejde og politikformulering.Desuden finansierer GGGI forskning i grøn teknolog, ’best practice’ og »tænketanksvirksomhed«, som Söderberg formulerer det.

»Det handler meget om at skubbe til processer og lave vidensdeling, så man sikrer, at man får en bedre politik, der kan sørge for, at udviklingen går den rigtige vej.«

Hos WWF i Danmark er klima- og miljøchef John Nordboe skeptisk over for GGGI’s arbejde. Han kalder det »varm luft«: »Man får indtrykket af, at det her handler om, at vi gerne vil være bonkammerater med Sydkorea. Der ligger noget strategisk tænkning bag, der ikke for alvor har noget med sagen at gøre. Derfor sætter vi stort spørgsmålstegn ved meningen med at lave sådan noget som GGGI,« siger John Nordboe. Han så hellere pengene fra ministeriets klimapulje gå til de mange fonde, der findes i FN-systemet.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Peter Ole Kvint
  • Ivan Gullev
  • Anne Eriksen
  • morten Hansen
  • Dorte Sørensen
  • Tommy Knudsen
  • Grethe Preisler
  • Inger Sundsvald
  • Ivan Ziz
Peter Ole Kvint, Ivan Gullev, Anne Eriksen, morten Hansen, Dorte Sørensen, Tommy Knudsen, Grethe Preisler, Inger Sundsvald og Ivan Ziz anbefalede denne artikel

Kommentarer

Morten Kjeldgaard

At GGGI er varm luft er præcist der indtryk man får af organisationens hjemmeside. Masser af planer og fine ord,men intet konkret. Ikke et ord om hvilke projekter der arbejdes med (hvis nogen overhovedet) eller hvilke resultater man har opnået. Udelukkende ord og fine intentioner. Og Løkkes storforbrug af luksusrejser med organisationens billigelse tyder på et helt uansvarligt frådseri. Det er helt oplagt at få lukket for de 90 millioner det koster skatteyderne i forbindelse med finansloven.

Rasmus Kongshøj, Kim Houmøller, Rasmus Knus, Lykke Johansen, lars abildgaard, Peter Nielsen, Karsten Aaen, Filo Butcher, morten Hansen, Morten Lind og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Inger Sundsvald

Løkkes bilagscirkus går jo helt tilbage til dagene i VU, og som de fortalte på DR2 i morges, så måtte de regnskabsansvarlige engang sige til ham, at flaskepant ikke kunne refunderes.

Jeg har aldrig fattet, at politikere kunne købe kaffe, pølser og cola på en tankstation og få skatteyderne eller partiet til at betale, men han kunne sguda selv aflevere flasken og få pengene tilbage, hvis beløbet betød så meget for ham.

Det er vist ikke helt galt beskrevet, som et dagblad gør i dag, at Løkke er ”helt uden dømmekraft og moralsk habitus”. Måske er selv medierne ved at være træt af at holde hånden over ham, bare fordi han er borgerlig og en af vennerne.

Når han selv beskriver jobbet i GGGI, så skulle det jo bare være noget han skulle bruge 10 timer på om året, så det er tydeligt, at det bare skulle bruges som pynt på CV’et.

V-vælgerne er mest fortørnede over, at de stemmer Venstre mister nu i forhold til meningsmålinger ser ud til at gå til DF – og det kan man jo også undre sig over.

En ting er at han muligvis passer ind i en organisation for ”varm luft”, noget andet er at han kan risikere at blive landets næste statsminister. Har han ikke snart dummet sig tilstrækkeligt til at hans egne vælgere har fået nok?

olivier goulin, Carsten Munk, Rasmus Kongshøj, Casper Kennild , Torben K L Jensen, Kim Houmøller, Lykke Johansen, lars abildgaard, Lise Lotte Rahbek, Karsten Aaen, Anne Eriksen, morten Hansen, Morten Lind, Søren Bro, Dorte Sørensen, Holger Madsen, John Victor Lorck, Tommy Knudsen, Jens Falkesgaard, Steen Sohn, Alan Strandbygaard, Tue Romanow, Marianne Rasmussen og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar

Første gang jeg har hørt om sådan en organisation. Gad vist hvor mange af den slags offentligt finansierede organisationer der findes på verdensplan og hvis eneste funktion dybest set er at fodre personer som Lars Løkke Rasmussen med status og luxusliv på førsteklasse.

- Sådan et internationalt jetset netværk skulle man være med i. Så var økonomien sikret resten af ens dage.

- Hvor blev spanden af...

olivier goulin, Mogens Højgaard Larsen, Rasmus Kongshøj, Lykke Johansen, lars abildgaard, Lise Lotte Rahbek, Filo Butcher, Anne Eriksen, Reda Ammari, Morten Lind, Tommy Knudsen, Tue Romanow, Inger Sundsvald, Marianne Rasmussen og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Marianne Rasmussen

Inger Sundsvald:

Spørgsmålet er, hvem skal træde i hans sted, hvis de fjerner ham?

Hvem har de med rent mel i posen, eller som er 'spiselige' for vælgerne?

Peter Ole Kvint, morten Hansen, Jens Falkesgaard, Alan Strandbygaard, Tue Romanow og Inger Sundsvald anbefalede denne kommentar

Efter alle de gange manden har haft fingrene i de offentlige kasser og meget mere bør kan trække sig ud af politik, hvis han ellers har den aller mindste respekt for vælgerne.

- Han kan passende følges trop af hele Venstres "Skatte team".

Lykke Johansen, Morten Lind og Søren Bro anbefalede denne kommentar
Morten Kjeldgaard

Er sandheden i virkeligheden ikke den, at VK0 regeringen reelt købte en formandsplads til Løkke Rasmussen i GGGI's bestyrelse for 90 millioner af vores surt tjente skattekroner i maj 2011? Og at posten er siden blevet til et godt ben for Løkke hvor han -- en person som på ingen måde brænder for grøn omstilling eller CO2 reduktioner -- har kunne rejse jorden rundt på luksus-klasse og gnubbe skuldre med andre internationale nobodies? Og at GGGI ikke laver nogget som helst nyttigt for pengene, andet end at holde business-møder for hinanden på luksushoteller rundt omkring i verden?

Mogens Højgaard Larsen, Carsten Munk, Niels Engelsted, Rasmus Kongshøj, Casper Kennild , Torben K L Jensen, Lykke Johansen, lars abildgaard, Lise Lotte Rahbek, Karsten Aaen, Filo Butcher, Anne Eriksen, Michael Nyvang, morten Hansen, Morten Lind, Søren Bro, Dorte Sørensen, Holger Madsen, Tommy Knudsen, Claus Jensen, Niels Mosbak og Inger Sundsvald anbefalede denne kommentar

Hej Kjeld
Hvis du har et ordentligt skud skattekroner med i ryggen + de rette kontakter, så skulle det ikke være umuligt. God jagt.

Alan Strandbygaard

Venstre svarer igen: I beder jo heller ikke om Ban Ki Moons bilag
http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2013/10/15/120308.htm

- Nej, det gør vi ikke, for Ban Ki Moon er heller ikke en mulig kandidat til statsministerposten i Danmark. Ban Ki Moon præker ikke offentlig mådehold uden selv at overholde det.

Egentlig synes jeg at dette forsvar er meget lavt.

Er Venstre trængt så meget op i krogen at de må benytte sig af samme metoder vi oplever i skolegården:

"Jamen, de andre gør jo også sådan."

Jamen, kære venner, det er jo netop det vi forventer af en statsministerkandidat, at han er et voksent menneske der IKKE behøver at ty til så barnlige argumenter. En mulig statsminister i Danmark er en person der selvstændig kan kende forskel på ret og uret.

En mulig statsminister har ikke brug for at pege andre steder hen for at forsvare sine handlinger.

Vesntre har vist ikke forstået pointen i sætningen: Fordi andre opfører sig som en idiot, er det ikke ensbetydende med at du så også har ret til at opføre dig som en idiot.

Elisabeth Andersen, Vile Werneby, Carsten Munk, Rasmus Kongshøj, Morten Kjeldgaard, Kristian Lund, Torben K L Jensen, Kim Houmøller, Rasmus Knus, Lykke Johansen, lars abildgaard, Lise Lotte Rahbek, Karsten Aaen, Jørn Petersen, Anne Eriksen, Michael Nyvang, Marianne Rasmussen, Morten Lind, Søren Bro, Tommy Knudsen, John Victor Lorck, Inger Sundsvald og Thomas Larsen anbefalede denne kommentar

Atter en bunke idioter, der tror, at det skal være en god forretning (altså noget man kan tjene penge på) at redde planeten. Atter en bunke idioter, der tror, at det ultimativt (for naturlove sætter altså grænser) selvmodsigende begreb 'grøn vækst' giver mening. Aggression og stupiditet - intet nyt under Solen. Game over!

Claus E. Petersen

Jeg prøvede at google "Grand Ghangwha Medal".
Jeg fik lige præcist 3 hits, der alle refererede til Lars Løkke Rasmussen.
Åbenbart er det første og eneste gang medaljen er spil, hvilket unægteligt lugter lidt af damage control fra GGGI's lobby i sydkorea.

Karsten Aaen, Torben Selch og morten Hansen anbefalede denne kommentar
Claus E. Petersen

ups.. blev først nu opmærksom på datoen, så damage control er det nok ikke!

Ikke desto mindre har jeg en fornemmelse af at medaljen er opfundet til lejligheden.

Claus E. Petersen

ups.. blev først nu opmærksom på datoen, så damage control er det nok ikke!

Ikke desto mindre har jeg en fornemmelse af at medaljen er opfundet til lejligheden.

Morten Kjeldgaard:

Var selv inde og checke GGGI-siten igår, jeg tror din vurdering er spot on. Det er jo heller ikke noget nyt, at Venstre bruger danske skattekroner og danske skatteyderes blod til at købe deres forhenværende statsministre fine internationale poster.

Heller ikke nyt, at vi skal føle, at vi gører noget ved tingene, når vi underviser de mørkhudede i at gøre dem rigtigt.

Jeg læste et par af GGGI's rapporter, tilbyder hermed at skrive den næste ved hjælp af lidt Googlesøgning og for en tiendedel af Lars Løkkes kilometerpris.

Niels Engelsted, Kjeld Hansen, lars abildgaard, Lise Lotte Rahbek, Karsten Aaen, Anne Eriksen, morten Hansen og Morten Lind anbefalede denne kommentar

Hej Claus P... I følge artiklen er der andre notabiliteter, der har modtaget den:
"Ordenen The Grand Ghangwha Medal er en af de højeste diplomatiske ordener i Sydkorea. Blandt de internationale modtagere er hans kongelige højhed prins Henrik, Sveriges dronning Silvia og Abu Dhabis kronprins Mohammed bin Zayed Al Nahyan."

Inger Sundsvald: Har han ikke snart dummet sig tilstrækkeligt til at hans egne vælgere har fået nok?

Jo, og han får sikkert ikke lov af partiets propaganda-afdeling til at udtale sig ret meget inden kommunevalget.
Der skal nok også være en borgmester eller to, der frabeder sig et besøg af manden op til valget.

lars abildgaard, Anne Eriksen, morten Hansen, Vibeke Rasmussen og Inger Sundsvald anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

Det skal vel også, for fuldstændighedens skyld, med, at den nuværende regering bakkede op om udnævnelsen af Lars Løkke Rasmussen til bestyrelsesformand i GGGI. Helle Thorning-Schmidt skrev således 12. maj 2012:

”Jeg er meget tilfreds med, at Lars Løkke Rasmussen med regeringens fulde opbakning i dag er blevet udpeget til bestyrelsesformand for GGGI. Jeg opfatter det som en stor anerkendelse af Danmarks indsats for at sætte fokus på grøn vækst, og jeg er sikker på, at udnævnelsen vil bidrage til det allerede tætte samarbejde mellem Danmark og Korea om den grønne dagsorden. Samtidig vil udnævnelsen også styrke samarbejdet mellem GGGI og regeringens Global Green Growth Forum, der i oktober 2012 igen samler offentlige og private aktører, som internationalt arbejder for omstillingen til grøn vækst.”

3GI har til formål at få solgt grøn teknologi til udviklingslande. Så de danske 90(-1) mio. kr. er til erhvervsstøtte til dansk industri i samarbejde med sydkoriansk o.a. med henblik på at samarbejde frem for at konkurrere. Konkurrence er til udvortes brug for dummies og ideologer. Samarbejde, nepotisme og profitable aftaler er til invortes.

Elisabeth Andersen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

"Der skal nok også være en borgmester eller to, der frabeder sig et besøg … op til valget."

Og findes de borgmestre ikke inden for alle partier? Skal man snart vælge at le eller græde. :-/

Der er lidt for meget Grand Gangman Style over LLR. Nu hvor luften langsomt siver ud hans oppustelige pvc-trone, skal der så også udskrives et fastholdelses kompensation, gyldent håndtryk, gylden faldskærm, afskedsgave? En medalje? Men dem hænger man på, ... . Hvad med en fortune-cookie, "Du er fyret" :)
I anledning af Nietszches fødselsdag, i dag, er det værd at erindre en af de få han selv beundrede, nemlig Heraklit, som sagde, "Vejen op og vejen ned, er en og samme". GGGI må unægteligt have tænkt deres program netop sådan. Lidt uoriginal, men hvad pokker. Natures resuscitation or doom, either way there's money to be made.

Mette Hansen, olivier goulin, Karsten Aaen, Anne Eriksen og Inger Sundsvald anbefalede denne kommentar

Endelig får nogle folk øje på den VIRKELIGE skandale, nemlig at 90 millioner udviklings bistands kroner er blevet kanaliseret i denne fup-organisation, med det eneste formål at købe lille Lars en lukrativ post med luksusrejser og det hele, mens han venter på at hotte Helle knokler sig selv ud af statministerkontoret igen ved at overtrumfe LLR på hjemmebanen.

Det hele stinker til himlen. Personligt er jeg kommet så langt at jeg simpelt hen væmmes ved dansk politik og alle de korrupte, løgnagtige hanswurste, både fra blå og rød blok.

Jeg får faktisk fysisk kvalme af det når jeg en gang imellem kigger på en af de såkaldte "public service" kanaler som beretter om cirkusset på Christiansborg mm. Og så bliver jeg oveni købet endda tvunget til at betale for lortet.

Mette Hansen, Rasmus Kongshøj, Keld Sandkvist, Lykke Johansen og Peter Nielsen anbefalede denne kommentar

:)

Lille, dejlige, Danevang :)

Demokrati. Velfærdssamfund. Retsstat. Korruptionsfrit samfund. Økonomisk sikkerhed. Drømmejob, drømmestudier. Arbejdsglæde. Og den lille, stakkels 15-årige afrikanske pige i S-togene, der KUNNE have været død, fordi hun jo så tidligt fik et barn. Det kan naturen jo ikke finde ud af. Heldigvis skete der hende ingen verdens ting. Men man ved jo aldrig, siger staten.

Øhhh...??!!!????

Sygt.

http://www.diis.dk/hjem/diis+comments/diis+comments/diis+comments+-+dans...

"De 107 milliarder dollars har skabt mindre end én procent af de jobs der blev lovet. Det såkaldte flodrestaureringsprojekt kostede 7 milliarder dollars mere end projekteret, og vandkvaliteten i de koreanske floder er forværret, selvom formålet bag projektet var at forbedre kvaliteten. Tusinder af kulturhistoriske områder blev bulldozet i forbindelse med byggeriet, og nu viser det sig, at kvaliteten af byggeriet er så dårlig, at vedligeholdelsesbudgettet vurderes til at blive ti gange højere end antaget. Alle 25 byggefirmaer involveret i projektet, inklusive store konglomerater som Hyundai og Samsung, har været ransaget af politiet under mistanke om korruption og bestikkelse i forbindelse kontraktforhandlingerne. Den 12. september i år blev formanden for den etiske overvågningskommission afsat, da det viste sig, at han havde samarbejdet med et af byggefirmaerne i udbudsperioden. På atomkraftsiden blev flere reaktorer lukket ned i sommer, da det kom frem at flere komponenter til reaktorerne ikke er blevet testet. Leverandørerne havde i stedet bestukket tilsynsmyndighederne for at opnå de nødvendige certificeringer. På nuværende tidspunkt er over 100 statsansatte og virksomheder anklaget for korruption og forfalskning af certificeringer."

Morten Kjeldgaard, Inger Sundsvald og Mette Hansen anbefalede denne kommentar

Som NATO's generalsekretær (en del omskrevet) formulerede det, da han var prime minister of Denmark, så må der ikke forekomme nedskæringer i CO2-udledningen uden tilhørende vækst; så bogstavrimet Global Green Growth måtte komme før eller senere og hvem bedre til at stå for det end USA's ubrydelige allierede Sydkorea og manden, der kæmpede for at sabotere Copenhagen Climate og støttede Lomborg Consensus med millioner, the other Rasmussen.

Inger Sundsvald

Det værste er, at han ikke har forhindret at statskassen blev ved med at hælde millioner i den organisation. Det er jo landsskadelig virksomhed.

Dagbladet At Tænke Sigkan dog onsdag bl.a. oplyse:

"For fuldstændighedens skyld kan jeg oplyse, at jeg heller ikke længere lader mig transportere i overdækket bærestol igennem udenlandske hovedstæder, efter at jeg er blevet gjort opmærksom på, hvor farlige tunge løft kan være for de indfødte bæreres helbred."

Tak til Information for hvad der vist er den første forklaring på, hvad det er Lars Løkke med sin millionregning bidrager til - varm luft og flotte ord, hvilket han nok er den bedste i Danmark til.

Jeg slog Løkkes forsvar om de hæmmende "globale regler" op i The Free Dictionary. Forklaringen lød "a rule that makes reference to non consecutive stages of a derivation", eller i hurtig oversættelse "en regel, der henviser til ikke fortløbende stadier af en afledning", altså en afledningsmanøvre :).

Det er vel ingen overraskelse at nogen lande, inklusive DK, proever at benytte det momentum der er kommet af Green Growth boelgen til at faa adgang til nye 'groenne' markeder. Ren filantropi er godt, teoretisk, men virkeligheden ser ofte anderledes ud. Nok om det - synes det er lidt uheldigt med LL's ikke ligefrem smarte aktiviteter, der nu ser ud til at give bagslag. Er business class ikke behageligt nok, Lars? Sikke en honningkrukke.

GGGI er relativt nyt, saa maaske man skal give dem lidt tid for at se om de kan goere nogen forskel, eller om de bare fortsaetter med at reklamere for high-tech loesninger i udviklinglande.

Paa den anden side, hvis der er nogen der har lyst til at grave lidt, saa er der nok endnu en rigtig go' historie begravet i dybt et sted i google. GGGI's forhaendvaerende DG Richard Samans blev pludselig 'gaaet' i foraaret 2013. Grundene er ikke helt klare men havde vist noget at goere med hvordan skattepenge (osse danske) blev brugt. Oh well, why am I not surprised...

»Det er klart, at der er et underliggende ønske om at få koreanske virksomheder ind på nye markeder, og det gælder også for Danmark. Men det er jo netop det økonomiske incitament, der er nødvendigt, for at det skal kunne betale sig at investere i klima og udvikling,« mener Lau Blaxekjær, der beskriver GGGI som »en ny måde at tænke global klimapolitik på«
----
Jamen hvis man ikke skaber et økonomisk incitament med det formål at beskytte naturen for kommende generationer, vil miljø-synderne jo bare fortsætte hvor de slap og intet vil have ændret sig. At det åbenbart har vist sig at f.eks FN's såkaldte klimapanel havde brugt sig af manipuleret data betyder det ikke at alle sådan initiativer nødvendigvis alle er korrupte og/eller manipulation.

Hvis noget har vi brug for 'nye boller på suppen', noget nytænkning, ud fra den vinkling er GGGI slet ikke en dårlig ting, at lave et hæderligt forsøg på at forhindre at lande som ikke har den store erfaring med tung industri, ikke begår de samme fejl vi begik i 1950-70, med en meget mere lemfældig miljø-lovgivning hvad f.eks udledning af kemikalier fra industrien angår, end vi har i dag, fordi vi ved bedre, vi har lært af vores fejl. hvorfor ikke lade den erfaring komme de andre lande(og dermed resten af verden) til gode?

Slet ikke et dårligt initiativ i sig selv, det kan så diskuteres hvorvidt det var/er nødvendigt med de store rejseudgifter?, det skaljeg ikke gøre mig klog på.

"En ny måde at tænke global klimapolitik på" ?

nej, bare en ny måde at tænke profit på, denne gang med det globale klima som gidsel.

Niels Engelsted

Tak for linket, Jan. Altså ikke svamp men råd. Det forklarer jo også bedre, hvordan Lars Løkke --of Cop15 fame kunne blive formand for en grøn miljøorganisation.

Mette Hansen, Jan Weis og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

@ Morten Kjeldgaard, 16okt, 00:15

Jo, det læste jeg godt han havde. Men det var også blot en af mange han tilsyneladende skulle pyntes med.

3GI har til formål at få solgt grøn teknologi til udviklingslande. Så de danske 90 (-1) mio. kr. er til erhvervsstøtte til dansk industri i samarbejde med sydkoriansk o.a. med henblik på at samarbejde frem for at konkurrere. Konkurrence er til udvortes brug for dummies og ideologer. Samarbejde, nepotisme og profitable aftaler er til invortes. Danfoss er en stor og glad bidragyder

Sten Christensen

John Fredsted
"Atter en bunke idioter, der tror, at det ultimativt (for naturlove sætter altså grænser) selvmodsigende begreb 'grøn vækst' giver mening"
Sådan skriver du 15/10 kl 14.23, sorry men jeg tror nok det ultimativt for naturlove er grøn vækst, det er det ihvertfald på min græsplæne og hvis vi tager begrebet 'grøn vækst' som du nok gør det så følger det også fint naturlovene, det modsatte er jo som nu ressourcemisbrug, vi bruger mere end der dannes, så når lageret er brugt op er der kun bunden tilbage så det er klart at hvis vi vil have en vækst skal den være grøn.
Og hvorfor må man ikke tjene penge på det grønne hvis man kan?
SC

olivier goulin

Er denne GGGI ikke bare et gigantisk svindelnummer i stil med IT Factory; en organisation, som ikke har andre formål end at malke de vestlige nationale statskasser for bistandsmidler, og formøble dem så hurtigt som muligt, inden nogen lugter lunten.

Gad hvor mange af midlerne, der står på hemmelige konti rundt omkring, efter at have været igennem et cirkus af firmafaktureringer?

Et oplagt graveområde for en vaks journalist.

/O