Læsetid: 3 min.

Stramt dansk CO2-budget frem mod 2050

Danmark har udledt så meget CO2, at de rer meget lidt plads på CO2-budgettet fra 2021 til 2050. Det viser en ny rapport fra den grønne tænketank Concito, der kalder på en politisk klimaplan for perioden efter 2020
Hvis man i 1990 havde sagt, at 50 procent af al el skulle komme fra vindmøller, havde man rystet på hovedet. Dengang kostede det over tre kroner i statslig støtte per kilowattime produceret på en vindmølle, og i dag er det stort set konkurrencedygtigt med kul, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Jakob Dall

2. oktober 2013

Hvis Danmark skal nå det international mål om at reducere CO2-udledningen med 80-95 procent i 2050 i forhold til niveauet i 2000, skal vi holde os inden for et meget stramt CO2-budget, viser beregninger fra den grønne tænketank Concito. CO2-budgettet er den samlede mængde CO2, som Danmark må udlede, hvis vi skal nå reduktionsmålet. Vi har allerede brugt knap halvdelen af budgettet, så fra 2021 til 2050 må Danmark kun udlede 760 mio. ton CO2, vurderer tænketanken. Til sammenligning har vi på kun 12 år (2000-2012) udledt hele 933 mio. ton.

»Det er meget voldsomt, og det kan kun lade sig gøre, hvis vi allerede nu går i gang med at lægge en plan. Vi skal have delmål for 2030 og 2040, og man er virkelig nødt til allerede nu at gå i det politiske værksted og tænke over, hvad man vil gøre,« siger direktør i Concito Thomas Færgeman. Han er glad for regeringens plan om at reducere udslippet af CO2 med 40 procent i 2020, men hvis Danmark skal nå 2050-målet, måklimaindsatsen ikke falde i tempo i årene efter 2020, forklarer han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels-Holger Nielsen

Klip en tå og skær en hæl

Komplet korrumperede beregninger. Det er derudover så rodet, at man ikke engang kan følge rationalet bag beregningerne.