Læsetid: 1 min.

Baggrund alene giver ikke mange stemmer

Rabih Azad-Ahmad er viceborgmester i Aarhus. Han er født i Libanon, palæstinenser og kom til Danmark som 13-årig
7. november 2013

– Hvad betyder din baggrund som palæstinenser for dig, når du fører valgkamp?

»Der kan være nogle, der ikke har sat sig så meget ind i politik, hvor det at kunne identificere sig med en politiker betyder meget. Dér kan etnicitet have en betydning. Men baggrund alene giver ikke mange stemmer. Der er en del med samme baggrund som mig, der stillede op sidste gang uden at få lige så mange personlige stemmer som mig.«

– Hvad skal der så til, hvis man gerne vil have stemmer fra indvandrermiljøet?

»Jeg forsøger at være synlig i perioden imellem valgene, så folk føler, at hvis der opstår noget, der vedrører deres kultur og baggrund, så står jeg til rådighed, også selv om der ikke lige er valg. Jeg får henvendelser fra folk om alle mulige ting. Mange politikere betragter Gellerupparken lidt som en zoologisk have, hvor de kun kommer, når der er valg.«

– Jeg ved, at du op til sidste valg også mødtes med imamer i Gellerup for at aftale, at de anbefalede, at man stemte på dig …

»Jeg vil ikke sige, at det var imamerne, jeg lavede aftaler med. Jeg mødtes med en bred skare af lokalforeninger, der ikke nødvendigvis er religiøse foreninger: Den Kurdiske Forening, Den Somaliske Forening, Den Arabiske Forening osv. Det er ikke en aftale, man laver. Foreningerne anbefaler folk at stemme, og hvis de så er i tvivl om, hvem de skal stemme på, anbefaler de folk at stemme på mig.«

– Hvordan får man Den Kurdiske eller Den Somaliske Forening til at anbefale én?

»De foreninger, der har talt med mig, har også talt med en række andre kandidater fra lokalområdet. Jeg blev indkaldt til et møde, som andre også var til, og de endte med at vælge mig. De spørger til, hvad ens holdninger til det ene og det andet er. Hvad ens mærkesager er. Så fremlægger man det, og det er den måde, det foregår på.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu