Baggrund
Læsetid: 2 min.

En borgmester-post for en gris

Richard den 3. kunne ikke redde sit kongedømme med en hest. Hvidovres borgmester, Helle Adelsborg (S), redder sig med en gris – i børnenes mad
Indland
26. november 2013
Stik imod løfterne i sin valgkamp har Dansk Folkepartis Hvidovre-spidskandidat, folketingsmedlem Mikkel Dencker, lagt stemmer til at lade den socialdemokratiske borgmester fortsætte. Men Dencker har sin pris – en rigtig julepris

»En hest, en hest! Mit kongerige for en hest!« Dette fortvivlede udbrud lægger William Shakespeare i munden på den engelske konge Richard den 3. Den nødstedte monark befinder sig på slagmarken ved Bosworth Field i august 1485. Men ingen hest viser sig, og snart segner Richard ramt af dødelige sår. Skrækkelig historie – bortset fra, at kongen vist var en værre én.

I Hvidovre Kommune er det gået det regerende overhovede, den socialdemokratiske borgmester Helle Adelborg, stik modsat af Kong Richard. Helle Adelborg blev i nødens yderste stund reddet af et firbenet pattedyr.

Hvidovres drama begyndte, da en række partier inden kommunalvalget fandt sammen om et valgforbund med det ene formål at afsætte Helle Adelborg som borgmester. Valgforbundet bestod af Dansk Folkeparti, Venstre, Konservative, Hvidovre-listen og to andre lokallister.

Markant opråb

Valgforbundets harme mod Helle Adelborg blev markant udtrykt af Dansk Folkpartis spidskandidat, Mikkel Dencker, der også er mangeårigt folketingsmedlem for sit parti. I sit opråb til vælgerne skrev Dencker:»I Hvidovre har Socialdemokraterne haft magten i alt for lang tid og mangler energi og ambitioner. Hvidovre trænger til et nyt styre, som kan se på kommunen med friske øjne, og som er bedre til at styre kommunens økonomi, med ansvarlighed og ordentlighed.«

På valgdagen fik anti-Adelborg-valgforbundet flertal i det kommende Hvidovre Byråd. Altså: Ud med Adelborg. Ja, det skulle man tro. Men nej, partipolitisk snedighed vil det anderledes.

Mikkel Dencker, hvis nyvalgte femmandsgruppe i byrådet indbefatter hans kone, Mette, insisterede på, at sejrherrenes borgmesterkandidat måtte være ham selv. Det ville hans forbundsfæller, især Hvidovre-listen, ikke gå med til.

Hvorpå Dencker indgik aftale med Helle Adelborg om at lade hende fortsætte som socialdemokratisk borgmester.

Denckers pris for at løbe fra sine valgløfter: »Fremmed madkultur må ikke erstatte dansk madkultur, men skal supplere den.«

Det fremgår af den konstitueringsaftale, som Helle Adelborg har måttet underskrive for at redde sit politiske liv. Og det betyder ifølge DF-Dencker: Svinekød i maden – uanset hvad daginstitutioners forældrebestyrelser måtte mene.

Oveni har Dencker fået et socialdemokratisk løfte om igen på Hvidovre Torv at opstille et kommunalt juletræ, der ellers var sparet bort.

En borgmesterkæde for en gris. Og et juletræ.

Sikke julestemning i Hvidovre.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Nu viste det sig jo, at Richard III var begravet på en parkeringsplads foran det lokale supermarked.

Så måske var der alligevel lidt bacon i volveret?