Baggrund
Læsetid: 1 min.

Fredericia

Efter et tumultarisk år med borgmesterskifte tyder meget på, at Socialdemokraterne med et folketingsmedlem i spidsen vipper Venstre ud af borgmesterkontoret
Indland
19. november 2013

Ved kommunalvalg i et 2009 faldt en af de største socialdemokratiske bastioner: Den gamle fæstningsby Fredericia.

Manden, der brød det socialdemokratiske styre siden 1930’erne, hed Thomas Banke (V). Desværre for Thomas Banke måtte han i januar i år trække sig som borgmester, da kritikken af hans brug af kommunens kreditkort, rod i sit kørselsregnskab og et påstået misbrug af morfin efter en tandoperation blev for voldsom.

Siden har Venstre i Fredericia været splittet, så vilkårene har langt fra været optimale for den nuværende borgmester Kenny Bruun Olsen. Samtidig har Socialdemokraterne kørt en af partiets yngre profiler i stilling, så partiet igen kan indtage Fredericia. Den tidligere formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Jacob Bjerregaard, er udset som kandidaten, der kan tilbageerobre borgmesterposten.

Valgkampen har efter det kaotiske forløb handlet meget om lederskab: Hvem er i stand til at lede Fredericia efter Thomas Banke? Dermed står det fuldstændigt åbent, hvem der kan kalde sig borgmester i Fredericia efter årsskiftet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her