Nyhed
Læsetid: 1 min.

Holstebro

Blå mod rød. Kvinde mod mand. Ulla Tørnæs (V) mod H. C. Østerby (S). I Holstebro er der dømt præsidentvalg og dødt løb om, hvem der bliver borgmester i byen i den kommende periode
Indland
19. november 2013

Ved folketingsvalg bliver der ofte talt om ’præsidentvalgkampe’, hvor rød og blå bloks statsministerkandidater får mere fokus end de øvrige partileder. Ved kommunalvalg er tendensen ofte anderledes, fordi flertalskombinationerne er langt større, fordi partierne konstituerer sig på kryds og tværs. Men ikke i Holstebro. Her bliver der også talt om ’præsidentvalgkamp’.

Venstre har sendt den tidligere minister Ulla Tørnæs til Vestjylland for at vriste borgmesterkæden fra socialdemokraten H.C. Østerby. Den siddende borgmester har også forudset, at dette valg kommer til at handle mere om personer end politik, og så er det op til borgerne i Holstebro at beslutte sig for, hvem de synes bedst om.

På trods af et borgerligt flertal har H.C. Østerby haft magten de sidste fire år. Det lykkedes ham kun ved at kuppe de to tidligere konstitueringsaftaler, der var indgået.

Først skulle Venstres Arne Lægaard være borgmester, senere den konservative John Thorsø, men på det afgørende byrådsmøde valgte samtlige partier at støtte H.C. Østerby. Sådan går det næppe denne gang.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her