Læsetid: 1 min.

København

Hovedstadens borgmesterposter skal fordeles, og her skaber de mange forskellige kombinationer i en sindrigt fordelingssystem spænding. Måske får Dansk Folkeparti sin første borgmester
19. november 2013

Overborgmesteren i København hedder med al sandsynlighed også Frank Jensen (S) de næste fire år, så det er næppe opgaven som byens førstemand, der er spænding omkring.

Det er fordelingen af hovedstadens seks øvrige borgmesterposter, der forventes at levere dramaet, når stemmerne er talt op, og det politiske spil for alvor går i gang.

Ved seneste valg konstituerede Radikales Klaus Bondam sig ud på morgenen med Venstre og Dansk Folkeparti, og dermed sikrede han sig en borgmesterpost. Flere målinger har peget på, at SF går markant tilbage, mens Enhedslisten går lige så markant frem.

Det betyder, at situationen på Københavns Rådhus kan komme til at ligne den for fire år siden, og så bliver det for alvor interessant, hvem det lykkedes for Frank Jensen at konstituere sig med. SF og Enhedslisten skal nok gå sammen med Socialdemokraterne, men gør Radikales Anna Mee Allerslev sin forgænger Klaus Bondam kunsten efter, eller kan overborgmesteren overtale Dansk Folkeparti eller Konservative til at droppe Venstres Pia Allerslev?

Københavns Rådhus ser heller ikke denne gang ud til at svigte, når det hander om spænding, drama og politiske rævekager.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Allan Ⓐ Anarchos
Allan Ⓐ Anarchos anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu