Læsetid: 2 min.

Medier: Udviklingsminister Friis Bach går af

Regeringens radikale udviklingsminister, Christian Friis Bach, går af på grund af GGGI-sagen
Udviklingsminister Christian Friis Bach har tidligere sagt, at han ikke orienterede Folketinget om forholdene i GGGI, fordi han ikke mente, at der var tale om korruption. Foto: Scanpix

Udviklingsminister Christian Friis Bach har tidligere sagt, at han ikke orienterede Folketinget om forholdene i GGGI, fordi han ikke mente, at der var tale om korruption. Foto: Scanpix

Indland
20. november 2013

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) forlader regeringen på grund af håndtering af sagen om Global Green Growth Institute, GGGI, bekræfter centrale kilder overfor Berlingske, DR Nyheder og Jyllands-Posten.

Kilder forklarer over for DR Nyheder, at der skal iværksættes en undersøgelse af udviklingsminister Christian Friis Bachs (R) rolle i sagen om klimaorganisationen GGGI.

Christian Friis Bach ønsker ikke at sidde som netop udviklingsminister, mens sådan en undersøgelse pågår, skriver DR Nyheder.

Danmark har støttet GGGI med 90 millioner kroner over tre år, men den sydkoreanske klimaorganisation er ramt af skandaler, som har fået blandt andet Danmark til at sætte en fornyelse af støtten i bero.

Udviklingsminister Christian Friis Bach har tidligere sagt, at han ikke orienterede Folketinget om forholdene i GGGI, fordi han ikke mente, at der var tale om korruption.

Nyheden om ministerens mulige afgang kommer efter flere rygter onsdag, da Friis Bach afbrød sin rejse i Mellemøsten for at rejse hjem til en »politisk sag.«

Det er ifølge Berlingske nye oplysninger i GGGI-sagen, der har fået regeringstoppen til at tilbagekalde Friis Bach fra rejsen.

Den radikale kredsformand Hans Jørgen Nygaard i Nordjylland er både citeret onsdag aften for at sige, at udviklingsminister Christian Friis Bach (R) »takker af i aften,« og at han »ingen anelse« har om, hvorvidt ministeren går af.

»Han takker af i aften, det har han selv kontaktet mig og fortalt,« sagde kredsformand Hans Jørgen Nygaard fra Nordjylland først til Politiken.

Samme melding fik DR, da de talte med kredsformanden, men derefter sagde Hans Jørgen Nygaard både til Jyllands-Posten og live på TV2 News, at han ikke ved, om Friis Bach går af.

»Jeg hører nu, at jeg er blevet citeret for at have sagt, at Christian (Friis Bach, red.) går af, og det har jeg ingen anelse om, at han skulle gøre,« siger Hans Jørgen Nygaard til TV2 News.

Han har angiveligt kun fået en mail fra Friis Bach, hvor ministeren siger, at han vil holde et pressemøde torsdag morgen.

Den radikale leder, Margrethe Vestager, tog en bagudgang væk fra forhandlinger om finansloven onsdag aften, og dermed undgik hun pressen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Michael Kongstad Nielsen

Benyt lejligheden til ar nedlægge hele ministeriet.

Hvorfor presser man dog ikke Lars Løkke Rasmussen til at opgive sin formandspost? Det er dog trods alt under ham at alt dette er sket som nu koster en dygtig minister hans ministerpost. Og måske handler det i virkeligheden slet slet ikke om GGGI, men om Friis Bach's udmeldinger ift. landrettigheder i bl.a. Afrika, hvor han som bekendt ikke vil have mandlige høvdinge skulle kunne sælge folks jord til højestbydende. I Afrika har man kollektiv ejendomsret til jord, påstår man. Jeg vil så påstå, efter at have sundet mig lift oven på Friis Bach's udmeldinger i den forbindelse, at det ser ud som om man har kollektiv ejendomsret; i virkelighedens verden ejer høvdingene stort set al jorden i de afrikanske landsbyer.....som jeg ser det.

Og det har der altså været en del polemik omkring i den senere tid. Og igen dette:
Er der nogen der bør gå af, er det Lars Uløkke Rasmussen...

Grin Grin Grin Idioti

Rasmus Kongshøj

Ikke den minister, jeg helst havde set gå af.
Ikke den person, jeg helst havde set gå af som følge af korruptionsskandalen i GGGI.
Ikke desto mindre fint nok, at også ministre kan ryge ud, når de laver noget griseri. Mere af den slags, tak.

Vibeke Rasmussen

Og hvem skal så gennemføre besøget – et besøg, som allerede Villy Søvndal har måttet melde afbud til – eller bliver alle aftalerne nu bare aflyst? Kunne Christian Friis Bach ikke have afsluttet sit besøg først?

Uden at kende grunden til at han er blevet hjemkaldt, fremstår det noget panikagtigt og uigennemtænkt.

http://um.dk/da/politik-og-diplomati/nyhederogpublikationer/udenrigspoli...

Michael Kongstad Nielsen

Vibeke Rasmussen - ville besøget gøre nogen forskel?
Danskerne vil jo ikke anerkende Palæstina som stat, og ikke stemme for deres optagelse i FN, og hvad skal de gå rundt dernede for, når det bare er tom gestus.

får han så en fed pension?

Han får uden tvivl nogle lukrative bestyrelsesposter, nu hvor han har vist, han er en mand efter erhverslivets hjerte, og står vel øverst på listen til en ny ministerpost el. lign., så snart der bliver en åbning.