Baggrund
Læsetid: 1 min.

Odense

Socialdemokraten Anker Boye blev slået i 2005. Han genvandt borgmesterposten i 2009, men nu er det mere end tvivlsomt, om han formår at skabe et flertal bag sit kandidatur. I stedet har Venstres Jane Jegind planer om at veksle en rådmandspost til borgmesterposten
Indland
19. november 2013

Ud af de fire største byer i Danmark er Odense den by, som Socialdemokraterne kan være mindst sikre på at genvinde.

Ved det seneste valg kunne nuværende borgmester Anker Boye takke SF’s Stina Willumsen for, at det lykkedes at genvinde borgmesterposten efter fire år med den konservative Jan Boye. Omkring 11.000 odenseanere stemte på Stina Willumsen, og SF fik seks mandater. Stina Willumsen genopstiller ikke, og SF rasler ned i både de landsdækkende og lokale meningsmålinger.

Til gengæld forventes det, at både Radikale, som i dag ikke er repræsenteret i byrådet, og Enhedslisten vil pege på Anker Boye. Om det er nok, vil tiden vise.

Den borgerlige fløj har tilsyneladende samlet sig om Venstres rådmand, Jane Jegind, efter, at Jan Boye døde af en hjerneblødning i 2011. Jane Jegind og Venstre sprang i begyndelsen af 2011 fra en aftale om at lukke Thomas B. Thriges Gade, en stærkt trafikeret, flersporet vej gennem Odense, og det har tilsyneladende givet vælgermæssig succes. Venstre ser for første gang i mange år ud til at blive det største borgerlige parti i Odense.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her