Læsetid: 1 min.

Venstre

Forventningerne er kommunalvalget er skruet ned i Venstre. Især efter at partiformanden har fået mere fokus end de lokale V-kandidater, som skulle kapre borgmesterkæderne
Indland
18. november 2013

»Derfor tror jeg, at de vil få et valg, som er bedre, end det man går og spår inde på Christiansborg,« sagde Venstres næstformand, Kristian Jensen, om Socialdemokraternes muligheder ved kommunalvalget på Venstres landsmøde i begyndelsen af oktober.

Det var dagen efter, den første historie om Lars Løkke Rasmussens tilsyneladende ekstravagante rejseudgifter som formand for klimaorganisationen GGGI var blevet trykt i Ekstra Bladet. Dengang havde Kristian Jensen nok ikke forventet, at hans egen partiformand formentlig er blevet den største hjælp til at sikre Socialdemokraterne et pænt kommunalvalg.

GGGI-sagen har overskygget alt for Venstre, og især deres lokale kandidater er blevet konfronteret med formandens gøren og laden i stedet for at tale om de lokale udfordringer, der er i hver enkelt kommune.

Indtil GGGI-sagen havde Venstre set frem til kommunalvalget – de gode målinger skulle veksles til flere byrådsmandater og borgmesterkæder.

Nu skal valgdagen blot overstås, så det frie fald i meningsmålingerne kan blive stoppet.

Målsætning: En større samlet vælgertilslutning end ved kommunalvalget i 2009. Dengang stemte 24,8 procent af vælgerne på partiet.

Profil: Lars Krarup, borgmester i Herning.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her