Læsetid: 3 min.

Alvorlig kritik af Ekstra Bladet og TV 2 i gidselsag

Kaptajn Eddy Lopez fra det kaprede skib Leopard får medhold i sin klage til Pressenævnet, der udtaler alvorlig kritik af Ekstra Bladet og TV 2 for at tilsidesætte god presseskik
12. december 2013

Selv om Pressenævnet nu giver de to store danske medier Ekstra Bladet og TV 2 »alvorlig kritik« for deres dækning af det kaprede danske skib Leopard og dets besætning, der blev holdt som gidsler af somaliske pirater i 838 dage, så kan medierne naturligvis også i fremtiden dække gidselkapringer. Det skal bare ikke ske på den måde, som Ekstra Bladet og TV 2 har gjort det, vurderer pressejuristen Oluf Jørgensen.

»Da gidsler ikke er i stand til at give et personligt samtykke, fordi man ikke kan komme i kontakt med dem, og fordi de er i en meget speciel situation, så må medierne ikke bringe meget private billeder eller udtalelser, som er fremkommet under de helt specielle omstændigheder,« siger han.

»Naturligvis kan medier fortsat lægge pres på myndigheder eller rederi og skrive om sagen, men der er altså en grænse, som er overtrådt her, fordi udtalelserne og billeder af gidslerne er gået meget tæt på.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu