Læsetid: 4 min.

Drøftelse af lømmelpakke er blevet forhalet i snart to år

Knap to år efter Østre Landsrets dom i COP15-sagen, hvor politiet foretog ulovlige masseanholdelser, har regeringen endnu ikke indkaldt til drøftelse af lømmelpakken. Det er under al kritik, mener EL og LA. Justitsminister Karen Hækkerup var selv kritisk for fire år siden
Under klimatopmødet COP15 i København blev 905 personer den 12. december anholdt og sat i et såkaldt futtog i flere timer på den kolde asfalt på Amagerbrogade i forbindelse med en demonstration til selve topmødet. Foto: Mads Nissen

Under klimatopmødet COP15 i København blev 905 personer den 12. december anholdt og sat i et såkaldt futtog i flere timer på den kolde asfalt på Amagerbrogade i forbindelse med en demonstration til selve topmødet. Foto: Mads Nissen

20. december 2013

I snart to år er der tilsyneladende ingenting sket i sagen om den omstridte lømmelpakke. Selv om regeringen helt tilbage i 2011 indgik en aftale med Liberal Alliance og Enhedslisten om en »grundig drøftelse« af lømmelpakken, er det aldrig blevet til noget.

Ifølge aftalen ville regeringen sammen med de to partier drøfte reglerne for administrative frihedsberøvelser, når Østre Landsret havde afsagt dom i den såkaldte COP15-sag. Det gjorde domstolen i januar 2012, men trods gentagne forsikringer fra forhenværende justitsminister Morten Bødskov (S) om et snarligt møde, er det aldrig blevet ført ud i livet.

»Det er under al kritik. Det er en forholdsvis simpel politisk aftale, vi har lavet med regeringen for nu mere end to år siden. Og det er knap to år siden, at dommen i COP15-sagen faldt. Det er virkelig kritisabelt, at vi ikke er blevet indkaldt til drøftelser endnu,« siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Pia Qu
  • Jette M. Abildgaard
Pia Qu og Jette M. Abildgaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Tak til Information - håber at I bliver ved og ved at skrive om sagen. Så folk igen tør deltage i en lovlig indkaldt demonstration uden at frygte for en forebyggende tilbageholdelse mv.
Ligeledes SKAL en faglig blokadevagt også tages ud af loven - det ville OVK ikke på kraftig opfordring fra SSFR og EL.

PS: Det er også imod den ellers højt besungne ytringsfrihed, når demonstranter o.a. kan blive forebyggende tilbageholdt. Dengang den gl. Østblok brugte forebyggende tilbageholdelser var der en berettiget stor kritik fra danske politikere.

Bjarne Andersen, Jack Jönsson, Poul Eriksen, Jan Pedersen, Benjamin Bach, Rasmus Kongshøj, lars abildgaard, Michael Madsen, Søren Roepstorff, Janus Agerbo, Flemming Scheel Andersen, Henrik Larsen, Leif Koldkjær, Tue Romanow, Jakob Silberbrandt, Carsten Mortensen og Bill Atkins anbefalede denne kommentar

Alene det at kalde det en lømmelpakke, fortæller det meste.

Jack Jönsson, Kim Houmøller, Poul Eriksen, Rasmus Kongshøj, Rune Petersen, lars abildgaard, Michael Madsen, Janus Agerbo, Jakob Silberbrandt og Bill Atkins anbefalede denne kommentar

Er det ikke bare det samme som det hele tiden har været med denne her regering ?
- Vi har ingen selvstændig politik - vi bruger VKO's og lader i øvrigt bare hele det administrative system sejle videre i sin egen lille boble.

Men for en god ordens skyld - må vi se om den nye "Dedikerede" justitsminister kan sparke det i gang.

Benjamin Bach, Rasmus Kongshøj, Rune Petersen, Søren Roepstorff, Janus Agerbo og Jakob Silberbrandt anbefalede denne kommentar

Det er da utroligt!
Lømmelpakken er en af de virkeligt seriøse kandidater til prisen for dummeste, mest usympatiske og i øvrigt direkte demokratiundergravende lovgivning nogensinde.

Formålet med Lømmelpakken(for så vidt der findes andre mål end at skræmme danske borgere væk fra at deltage i demonstrationer?), forløbet omkring dens vedtagelse, den argumentation som fremføres i begrundelse for loven, dens fortalere osv osv osv, - alt i alt et stykke ekstraordinært kritisabelt og inkompetent lovarbejde der aldrig nogensinde burde være kommet til verden og som enhver demokratisk sindet borger og politiker burde have som sit primære formål at få fjernet som hurtigt som absolut muligt.

To år har denne regering der ellers solgte sig selv på uantastelig grundighed og seriøsitet i lovarbejdet siddet på hænderne og ladet dette misfoster af en lov leve videre - der er hinsides inkompetent og kritisabelt!

Bjarne Andersen, Jacob Jensen, Kim Houmøller, Hans Larsen, Jan Pedersen, Benjamin Bach, kim jensen, Rasmus Kongshøj, Britta Hansen, Rune Petersen, Michael Madsen, Jens Kofoed og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Niels Engelsted

Hvis vi vil være den amerikanske sikkerhedsstats allerbedste ven, så nytter det jo ikke, at vi fortryder vores allerede indførte sikkerhedsstatslovgivning. Det kunne opfattes som kritik, og nu går det lige så godt med NSA-samarbejde og selfies.

Poul Eriksen, Hans Larsen, Søren List, Jan Pedersen, Flemming Scheel Andersen, kim jensen, Rune Petersen, lars abildgaard, Michael Madsen, Lasse Damgaard, Janus Agerbo og Henrik Darlie anbefalede denne kommentar

På den ene side er der ingen tvivl om, at denne sag rumme en hel del politisk sprængstof, og at regeringen gerne vil have sin finansloiv igennem først.

Og på den anden side har man vel ikke haft store forventninger til forhenværende j
justitsminister Morten Bødskov (S), der trods alt har samme pøbel-holdninger som DF.

Til gengæld skal afløseren, justitsminister Karen Hækkerup (S) tage sig meget sammen, så der kan komme en rimelig afslutning på denne pinlige sag. Og det er vel ikke urimeligt at forvente, at de ansvarlige politikere og embedesmænd for dette svineri, trækker sig.

Jeg er slet ikke overrasket over, at den sag er syltet. Overhovedet ikke. Og i morgen er det glemt. Det er det værste.

Bjarne Andersen, kim jensen, Rasmus Kongshøj og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

Information skulle næsten snakke med nogen af de "lømler" der blev opbevaret i bur på sikker afstand af medier.. Det var en sørgelig dag , osse selvom flere efterfølgende blev tilkendt erstatning.

Mvh

Bjarne Andersen, Kim Houmøller og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Rasmus Kongshøj

Det, der skete for nogle år siden i det Sorte Tårn på Amager var at de tre regeringspartier fordelte politikområderne mellem sig. De radikale fik deres reaktionære økonomiske politik gennemført mod at socialdemokratiet fik sin reaktionære værdipolitik gennemført. SF fik lov at låne et par ministerbiler. Resultatet: Politikken er akkurat den samme som under VKO.

Bjarne Andersen, Jens Kofoed, Poul Eriksen, Hans Larsen, Holger Madsen, Michael Madsen, Niels Engelsted, Peter Taitto og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar

"Ifølge EL og LA blev der indkaldt til et møde i løbet af foråret 2013, men det møde blev aflyst, fordi nogle af regeringspartiernes ordførere ikke kunne deltage."

Eller måske kunne de ikke deltage, fordi mødet skulle aflyses.

De fleste lømler er efterhånden politikere. Men de de vedtager næppe en lømmel pakke mod sig selv.

Danske politikere er kun en face af sig selv efterhånden.

- Gud hvor jeg savner Poul Nyrup Rasmussen, Poul Schülter, Anker Jørgensen og alle andre politikere med en hjertesag som drivkraft.

Dan Johannesson

Love og tiltag, der nedbryder demokrati og / eller civile rettigheder siden 2001.

2002 Terrorlov 1 = Reducerede civile rettigheder.

2006 Terrorlov 2 = Reducerede civile rettigheder.

2009 Lømmelpakken = Reducerede civile og demokratiske rettigheder.

2010 US overvågning af DK DNA Registre = Reducerede civile rettigheder.

2010 US overvågning af DK´s Udenlandske betalingskort.

2012 Den nye Offentlighedslov = Reducerede demokratiske rettigheder.

2000 – ? mindst 70% af al Dansk lovgivning er oversættelse af EU tekster.

2009 – ? Vi har en EU Præsident. Præsidenten er aldrig blevet valgt af noget folk. Intet valg blev afholdt.

2012 TTIP 3 civile personer i et "tribunal" kan sammen med amerikanske konglomerater påvirke, skrive og forhindre alle kommende Danske, Europæiske, Amerikanske, og muligvis og Mexicanske love, og får magten til uhindret at sagsøge samtlige landes regeringer for "handelsbarrierer". = Fjernelse af stort set alle borgere i den vestlige verdens rettigheder. Demokratiske og Civile.

Kan i se hvor vi er på vej hen? Skeptikere på ovenstående, læs venligst følgende artikel fra den respekterede The Guardian. Så er dén skepsis skudt ned: http://www.theguardian.com/commentisfree/2013/nov/04/us-trade-deal-full-...

Bjarne Andersen, Poul Eriksen, Jette M. Abildgaard og Peter Taitto anbefalede denne kommentar
Jette M. Abildgaard

Peter Taitto,

Du skriver ''Jeg er slet ikke overrasket over, at den sag er syltet. Overhovedet ikke. Og i morgen er det glemt. Det er det værste.''

Du har til en vis grad ret...der er dog en ting du kan vaere helt sikker paa..... det er muligt det Danske ''system'' glemmer dette.....verden goer ikke! Dette er netop blevet et af kendemaerkerne ved Danmark...COP 15 og Christiania...dette er faktisk de eneste 2 ting folk fra alle lande ved om Danmark og, chokket over denne masseanholdelse i Koebenhavn sidder stadig i meget frisk erindring hos folk fra andre lande....''flotte'' ting at saelge sit land paa maa man sige......:(:(

morten andersen

EL er til grin. de bliver ved med at brokke sig i stedet for at trække tæppet væk under den sorte regering. gab, hvor kedeligt, men selvfølgelig oppebærer de en månedlig indkomstoverførsel så længe de sidder i tinget.

Pampere....

Jette Abildgaard

Det har du ret i. Når man måler andre lande, er det oftest i de store linjer. Men det hjælper blot ikke herhjemme.

Morten Andersen

Det vil klæde dig hvis du satte dig ind i tingene inden du bruger ord, som Pamper i flæng...