Læsetid: 1 min.

Enhedslisten fælder Bødskov

Enhedslisten har efter dagens samråd i trukket tæppet væk under justitsminister, Morten Bødskov. Han vælger derfor at gå af
»Det handler ikke om Pia Kjærsgaard. Det handler ikke om Morten Bødskov som person, men om demokratiet og folkestyret,« sagde Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper efter dagens samråd. Foto: Scanpix

»Det handler ikke om Pia Kjærsgaard. Det handler ikke om Morten Bødskov som person, men om demokratiet og folkestyret,« sagde Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper efter dagens samråd. Foto: Scanpix

Indland
10. december 2013

Enhedslisten har efter dagens samråd i trukket tæppet væk under justitsminister, Morten Bødskov.

Det forklarede Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper på et pressemøde efter samrådet.

Hun forklarede, at partiet ikke længere har tillid til Morten Bødskov som minister, efter at det er kommet frem, at han har misinformeret Folketinget i sagen om Pia Kjærsgaards besøg på Christiania.

»Det handler ikke om Pia Kjærsgaard. Det handler ikke om Morten Bødskov som person, men om demokratiet og folkestyret,« sagde hun.

Det sker på baggrund af sagen om Pia Kjærsgaard (DF) og Folketingets Retsudvalgs besøg på Christiania, som der har været samråd om tirsdag.

»På grund af sagens omfang kan Enhedslisten ikke længere have tillid til Morten Bødskov som justitsminister, siger Enhedslistens retsordfører,« Pernille Skipper.

Samrådet skulle genoptages klokken 16, men nu har Enhedslisten besluttet, at de på baggrund af hans svar i samrådet ikke længere kan have tillid til ministeren.

»Det er fuldstændig afgørende for Enhedslisten, at der er tillid i det danske folkestyre. Det er afgørende, at Folketinget kan regne med, at de svar, man får fra en minister, er sandfærdige,« fortsætter hun.

Justitsministeren har på baggrund af Enhedslistens udmelding valgt at trække sig som minister.

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Philip B. Johnsen

Førhændværende Justitsminister Morten Bødsko forklare, det var muligt og lovligt for PET til i dag, at manipulere med folkevalgte politikkere uden, at oplyse den forurettede, at de blev manipuleret med, før eller på et senere tidspunkt, med henvisninger til deres personlige sikkerhed.

PET kan flytte møder mm., så folkevalgte politikkere ikke kan deltage helt lovligt.

Førhændværende Justitsminister Morten Bødskov vil fremadrettet ikke have, at praksis skal være, man kan manipulere med folkevalgte politikkere, men Justitsminister vil ikke fortælle med, hvilken lovhjemmel dette forbud skal håndhæves.

Vi kan ikke få oplyst, selvom der bliver spurgt til det, af Tom Behnke, hvem der foreslog, at ændre tidspunktet mødet, så Pia Kjærsgaard ikke kunne deltage, det blev så aflyst, at planlægge så Pia Kjærsgård, ikke kunne deltage, men vi kan ikke få svar på, hvem der aflyste kikket i kalendere, hvornår aflysningen af kikket fandt sted eller, hvorfor man aflyste dette kik i kalenderen, der spørgeres, men man får intet svar.

Og når ja, Morten Bødskov, har løget over for folketinget, forsætligt konstrueret historien, og leveret den som en løgn.

Førhændværende Justitsminister Morten Bødskov forklaret, at man kan fortælle forkvinden Anne Baastrup for retsudvalget fortroligt, hvorfor han lyver, men stoler ikke på resten af retsudvalget nok til, at fortælle sandheden.

Jeg har sgu ikke tillid til nogen af ministrene!

Per Torbensen, Bjarne Nielsen, Filo Butcher, Rasmus Kongshøj, Jette M. Abildgaard, Lise Lotte Rahbek, Keld Sandkvist, Alan Strandbygaard, Lykke Johansen, Torben Nielsen, Geert Larsen, Rune Petersen og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Flemming Scheel Andersen

Endeligt lidt mod fra EL.

Det giver en lille smule håb

Per Jongberg, Bjarne Nielsen, Filo Butcher, Rasmus Kongshøj, Karsten Aaen, Tedros Istifanos, Jette M. Abildgaard, Uffe Illum, Sup Aya Laya, Philip B. Johnsen, Anne Eriksen, Alan Strandbygaard, Lykke Johansen, Per Torbensen, Torben Nielsen, Brian Pietersen og Dan Johannesson anbefalede denne kommentar

Måske bliver det lidt nemmere nu at få lydhørhed for diverse sager i justitsministeriet i fremtiden. Det er jo ikke så dårligt...!

Philip B. Johnsen, Brian Pietersen, Dan Johannesson og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar

Nogen der har hørt noget fra Anne Baastrup?

lars abildgaard, Lykke Johansen, Torben Nielsen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Sabine Behrmann

Jeg tog fejl mht. Enhedslisten. Det er jeg glad for.

Bjarne Nielsen, Karsten Aaen, Vibeke Rasmussen, Philip B. Johnsen, Alan Strandbygaard, Torben Nielsen, Dan Johannesson og Morten Balling anbefalede denne kommentar

Tusind tak til Enhedslisten.

Når han skal væltes, og det måtte han jo efter dette, så glæder det mig, at EL har gjort det.

Bjarne Nielsen, Rasmus Kongshøj, Karsten Aaen, Jette M. Abildgaard, Brian Pietersen, lars abildgaard, Philip B. Johnsen, Holger Madsen, Anne Eriksen, Alan Strandbygaard, Lykke Johansen, John Victor Lorck, Dan Johannesson og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar

Positivt at en dansk minister ikke kan slippe afsted med at prioritere i en politidirektørs mødeafgørelser for at konstruere en undskyldning for at aflyse Retsudvalgets planlagte tur, og senere endog gentage løgnen.

Tak til folketingets medlemmer for at fastholde, at løgn og misinformation ubetinget er fyringsgrund for ministre i DK.

Bjarne Nielsen, Karen von Sydow, Karsten Aaen, Jette M. Abildgaard, Uffe Illum, Philip B. Johnsen, Anne Eriksen, Jens Kofoed, Henrik Darlie, John Victor Lorck, Brian Pietersen, Dan Johannesson, Britta Hansen og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar

Konsekvensen er vel, at regeringen ikke længere kan have EL, som parlamentarisk grundlag?

Så blev det alligevel jul i år... :-)

Tak til EL.

Per Torbensen, Rasmus Kongshøj, Karsten Aaen, Tedros Istifanos, lars abildgaard, Holger Madsen, Anne Eriksen, Brian Pietersen og Dan Johannesson anbefalede denne kommentar
Dan Johannesson

SÅDAN!!!! Demokratiet virker for første gang siden 2001!!!
Mørklægning blev mørklægningsministerens fald. Karma, kan være så smukt.
Kæmpe tak til enhedslisten.

@Peter Taito, nej konsekvensen er at regeringen er nødt til at være mindre løgneriske og korrupte, fordi enhedslisten havde mod og mandshjerte til at gøre det eneste rigtige i et post - demokratisk samfund.

Holger Madsen, Per Torbensen, Bill Atkins, Bjarne Nielsen, Rasmus Kongshøj, Karsten Aaen, Niels Engelsted, Jette M. Abildgaard, Uffe Illum, Philip B. Johnsen, Anne Eriksen, Alan Strandbygaard, Jens Kofoed, Thomas Krogh, Lykke Johansen, Kalle Nielsen, Torben Nielsen, John Victor Lorck og Brian Pietersen anbefalede denne kommentar

Peter Taitto
Tværtimod - hvis EL ikke havde udtrykt mistillid, så kunne regeringen næppe forsvare at bruge EL som parlamentarisk grundlag. Regeringen bør i dag takke det samlede folketing for at opføre sig forsvarligt og hjælpe til med at fastholde en minimumsstandard for ministres ageren. Jeg tror nu ikke at de takker, men at begynde at kritisere nogen vil være selvmord. De kan jo ikke forsvare en minister der aktivt konstruerer løgne og har mistillid til kollegernes håndtering af MF'eres generelle tavshedspligt i forhold til fortrolige oplysninger. Bødskov har blot afsløret at han ikke har karakter til at være minister. Regeringen burde have trukket stikket forlængst.

Bjarne Nielsen, Dan Johannesson, Anne Eriksen, Jens Kofoed og Brian Pietersen anbefalede denne kommentar

Naturligvis glædeligt; det ville være utaknemmeligt at påstå andet.

Men, hvis man må dryppe lidt malurt i bægeret, så er det desværre kun een ud af mange fortrædeligheder begået af den siddende regering, som her rådes bod på.
Og det endda i en sag, som efter min mening ikke har den store substans i sig. Den er højst af principiel betydning. Og det er også fint nok; ministre må ikke lyve. Til gengæld må de fordreje, og manipulere sandheden, så det driver - og langt det meste slipper de afsted med.

Det er blot en lille symbolsk sejr, som desværre ikke giver anledning til noget fornyet håb for demokratiet, der er en terminalt syg patient.

/O

Michael Madsen, Bjarne Nielsen, Rasmus Kongshøj, Anne Eriksen, Simon Trøjgaard Jepsen, randi christiansen, Lise Lotte Rahbek og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

Jeg forstår simpelthen ikke, at Helle Thorning ikke selv vred armen rundt på Morten Bødskov og tvang ham til at gå af inden samrådet.

Han har ikke blot misinformeret folketinget, han har løget.

Dermed har han klart overtrådt ministeransvarlighedsloven, og dermed er han blevet en belastning for regeringen.

Helle Thorning burde ikke have ladet det være op til EL at afgøre den sag.

Men hvorom alting er: Tak for en meget værdig og meget korrekt behandling af sagen, Pernille Skipper & Co. I er en sand pryd for det danske samfund!!!

Michael Madsen, Bjarne Nielsen, Rasmus Kongshøj, Kalle Nielsen, Karsten Aaen, Lars Hansen, lars abildgaard og Holger Madsen anbefalede denne kommentar

Sagen bringer mindelser om Søren Gade, og 'Jæger i krig', om den manipuleret virklighed. Hvem var det i grunden der gav ordre til den oversættelse?

Bjarne Nielsen, Sup Aya Laya, Philip B. Johnsen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Felix Zelda Xavier

Bødskov har åbenbart ikke bare løjet, men også løget. Hvad er det? At kaste med løg?

Der er noget jeg stadig ikke forstår; hvorfor har PET været så ivrige for at beskytte Pia Kjærsgård, at hun ikke selv må vide det?
De kunne jo bare have sagt til hende at det ville være for farligt for hende at tage ud til Christiania.
Hvilket jo viste sig at ikke at passe. Turen derud gik efter sigende ganske fredeligt.

Bødskov understregede at det ikke var et ressourcespørgsmål, men udelukkende en truende fare.
Jeg kan ikke lade være med at tænke på om der kunne ligge et politisk motiv bag. Og hvis det er tilfældet, så er den helt gal.

@Henrik Larsen

Her har du forklaringen på, hvorfor Thorning ikke tvang ham ti at gå af:

http://nyhederne.tv2.dk/politik/2013-12-10-thorning-b%C3%B8dskov-var-en-...

Det fortæller METGET om Thornings egen dømmekraft og "alternative" moral at bakke så voldsomt op om Bødskov, der er afsløret som en gedigen løgnhals.

Rasmus Kongshøj, Anne Eriksen, lars abildgaard, Kalle Nielsen, Karsten Aaen, Uffe Illum, Jette M. Abildgaard og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

Next stop Corydon. :-)

Per Torbensen, Bill Atkins, Bjarne Nielsen, Filo Butcher, Dan Johannesson, Rasmus Kongshøj, Anne Eriksen, Kalle Nielsen, Niels Engelsted, Laust Holst, Jette M. Abildgaard, Rune Petersen, Hans Larsen, Uffe Illum, Sup Aya Laya, Lykke Johansen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Enhedslisten traf den rigtige afgørelse, jeg så blot gerne at, man tog nogle timer mere i samråd, der var flere spørgsmål, men det var nok for pinligt, at udskyde det uåndelige.

Forhåbentlig får vi flere svar, på de mange løse ender.

@K. Visby

Samme her.
En grund jeg kan komme på, er at de netop ikke ønskede, at nyttige idioter i befolkningen skulle tror andet om Christiania end, at det er et utroligt lovløst og farligt område.

Lidt i retning af at man ikke kan begrunde massive udgifter til terror bekæmpelse, hvis man ikke kan finde nogen terrorister at fremvise.

Bjarne Nielsen, Laust Holst, Rune Petersen og Katrine Visby anbefalede denne kommentar
lars abildgaard

FRA MIN MAILBOX, FRA ENHEDSLISTEN.

Vi har netop meddelt, at vi ikke længere har tillid til justitsminister Morten Bødskov, og samtidig bedt statsministeren om at drage den eneste mulige konsekvens: At bede justitsministeren om at træde tilbage

Baggrunden for, at vi ikke længere tør stole på Morten Bødskov, er sagen om Pia Kjærsgaards besøg på Christiania. Sagen har udviklet sig dag for dag de sidste uger, men den handler grundlæggende om, at justitsministeren har vildledt Folketingets retsudvalg.

Indtil i går eftermiddags fastholdt Morten Bødskov, at han havde givet retsudvalget den sande forklaring, men i går og under dagens samråd har han erkendt, at det var løgn.

Det er afgørende for vores folkestyre, at der er tillid mellem regeringen og Folketinget.
Vi skal kunne regne med, hvad en minister fortæller. Og det er helt undergravende for den tillid, at en minister bevidst opfinder usande forklaringer til et af Folketingets udvalg, som det her er sket med retsudvalget.

Partifarve spiller ingen rolle
Det er vigtigt for os at understrege, at vores mistillid til Morten Bødskov absolut intet har at gøre med årets finanslovsforhandlinger, som flere politiske kommentatorer ellers har spekuleret i

Det handler ikke om hævn eller tak-for-sidst, men ganske enkelt om en minister, der har løjet over for Folketinget.

Når vi i Enhedslisten tager stilling til en sag som den her, så er vi farveblinde. Det afgørende er ikke, om ministeren sidder i en rød regering eller en blå regering. Og det har ingen betydning, om ministeren hedder Morten Bødskov, Birthe Rønn Hornbæk eller noget helt tredje.

Folketinget og offentligheden skal kunne stole på alle ministre, og Morten Bødskov har i denne sag vist, at han ikke fortjener vores tillid. Derfor bør han trække sig.

Holger Madsen, Alan Strandbygaard, Torben Nielsen, Bill Atkins, Daniel Mikkelsen, Bjarne Nielsen, Jan Weis, Rasmus Kongshøj, Grethe Preisler, Jette M. Abildgaard, Anne Eriksen, Rasmus Knus, Ole Henriksen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
John Vedsegaard

->Peter Taitto
10. december, 2013 - 14:49 #

Konsekvensen er vel, at regeringen ikke længere kan have EL, som parlamentarisk grundlag?

Det behøver regeringen jo heller ikke, efter de er blevet pot og pande med Venstre.

Bjarne Nielsen, Rasmus Kongshøj og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

Og stillingen:
Pia Kjærsgaard 1 - Demokratiet 0.

Har alle virkelig overset, at hele dette sagsforløb startedes af Pia Kjærsgaards ekstraordinære indtræden i retsudvalget, da hun lugtede ballade - og derved vand på DFs mølle - da hun erfarede, at udvalget havde planer om at aflægge visit på Christinia?

Dygtigt gjort!
Men langt, langt fra politisk håndværk udført under hensyntagen til bare nogenlunde ikke flosset moral!

Bjarne Nielsen, Rasmus Kongshøj, Lasse Damgaard og Ib Christensen anbefalede denne kommentar

Katrine Visby & Ib Christensen : Jeg gætter på at tilståelsen er kommet for at dække over en større sag, som det vil blive svært at grave frem p.g.a. offentlighedsloven. Bødskovs argumentation er jo sort

Brian Pietersen

det undrer mig at f.eks. Fogh er ude i den fri luft... men det kan jo stadig ændre sig.

Michael Madsen, Torben Nielsen, Dan Johannesson, lars abildgaard, Bjarne Nielsen, Jørn Petersen, Rasmus Kongshøj, Rune Petersen og Jette M. Abildgaard anbefalede denne kommentar

@s.a.l.

Bestemt ikke udelukket. Men jeg tror det ikke. Ikke denne gang.

Christiania er en torn i øjet på en til hver en tid siddende regering, fordi Christiania egentlig er et eksempel på at der er alternativer.

Retorikken i de senere års politiske budskaber har været " vi er simpelthen nødt til det", "sådan er det bare", "det er ikke noget vi kan bestemme selv" o.s.v.
Så når alle alternativer er håbløse, og intet muligt, så kan vi lige så godt give op på forhånd.
Jeg tror det er så simplet, at man ikke forventede en mediedækning i deres favør.

Jette M. Abildgaard

Tak, tak, tak, tak, tak, tak..............og igen tak til EL ;);)

En uges pause og, saa er det den naeste i raekkken...I tager blot for Jer af retterne EL....hele lortet skal alligevbel ud, saa hvem af dem der ryger foerst, er ligegyldigt naar blot I lover at goere dette faerdigt...helt og aldeles faerdigt!!!

1000, 1000, 1000 tak!!!

Brian Pietersen, Michael Madsen, Bjarne Nielsen, Rasmus Kongshøj og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Ole Chemnitz Larsen

Dumt at fælde et stort aktiv!

Hvad skal Skipper nu profilere sig på?

(@Ib Christensen)

Når vi i dag har set EL fuldstændig lægge sig for fødderne af DF, så er det vel næppe særlig godt eller langtsigtet politisk tænkt af EL.

EL har naturligvis haft en god pointe i at ville blive Bødskov kvit. Men havde det kunne blive på baggrund af 'offentligheds'-loven, så ville det IMHO have haft en større effekt.

Nu er dén sag bare sivet ud i sandet.

Politisk teater er cirka ligeså død sygt som almindeligt teater.

Efter svinestregen med offentlighedskommissionen og som konsekvens af det faktum at Morten Bødsgård i sit virke som justitsminister fremstår helt ufatteligt usympatisk og inkompetent, har alle partier til venstre for de borgerlige, altså Enhedslisten, ventet på en mulighed for at få smidt røvhullet på porten.

Nu er det endelig jul,,såå Farvel, pikfjæs! Og tak til Pia og DF for håndsrækningen.

Brian Pietersen, Rasmus Kongshøj, Thomas Krogh, Karsten Aaen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Det var godt at MB tilsidst gik.
Det var der også mange af OVK s minister der burde efter deres vildledninger mv.

Det virker bare uhyggeligt som medierne er gået i selvsving - Ja selv P1 Orienterings Pieter Raunwe fandt at MB burde et par år i fængsel.

Brian Pietersen, Anne Eriksen, lars abildgaard og Lasse Damgaard anbefalede denne kommentar

Havde det ikke været mere konstruktivt, hvis EL havde vist/viser sin magt ved at erklære mistillid til en minister, der var/ er ansvarlig for forringelser, der rammer en stor gruppe mennesker, og som befinder sig højere oppe i hierarkiet end Bødskov ?

@Thomas Krogh

Jeg er enig i din pointe: At hverken politikere eller normalt begavede menneskere skal lade sig kue.

Men min pointe er, at når et helt samfund skal fungere med forskellige delelementer, så passer elementerne bedst sammen når kanterne er tilvirket med sandpapir, end når de er tilvirket med en lægtehammer.

Og hermed mener jeg, at det burde være under enhver politikers værdighed, at forsøge at fremprovokere konfrotation.

Jette M. Abildgaard

Per Dørup Jensen,

Du maa hermed mene de embedsmaend der giver os alle knopper!?

Jeg sad netop og taenkte paa dem...de boer jo netop gaa sammen med Boedskov, ikke sandt!? Ellers er vi jo naermest lige vidt og nej...det gaar IKKE!!

@J. Høgh

Må indrømme jeg gav min stemme, ved sidste valg, til enhedslisten, ikke fordi jeg håbede på de ville vinde valget, men fordi jeg ønskede de kunne give noget balance.
Ikke at jeg syntes de har kunnet bidrage med noget ophidsende, så er jeg dog glad for at andre stemte som jeg. Balancen kunne se meget være ud uden dem.

Skulle valget stå mellem DF eller EL. Så ville jeg nok foretrække at de måtte finde sig i at dele i stedet.

Som jeg ser det, så er det underligt at en mand kan udelukkes fra en minister post pga. en mobil kontakt til en landsmand, mens andre kan godkendes mens, de åbenlyst hemmeligholder møder med fremmede interesser. F.eks. hvorfor bliver Dong aktiver solgt til Goldman Sachs kort tid efter Corydon kommer tilbage som en Bilderberger. Nogen der har hørt om de forhandlinger tidligere? Hvor er referatet af vores finansministers deltagelse i international samråd? Han blev vel ikke inviteret pga. hans skonummer.

Christiania er intet andet for dem end noget de helts ser tiet ihjel.

Bjarne Nielsen, Anne Eriksen, Holger Madsen, Jesper Høgh og randi christiansen anbefalede denne kommentar
randi christiansen

Nemlig - Dong aktier > dansk undergrund solgt til GS bare sådan lige - det bør EL i den grad se nærmere på

Brian Pietersen, Thomas Borghus, Michael Madsen, Anne Eriksen og Holger Madsen anbefalede denne kommentar

"R. Christiansen

Sådan som jeg ser det, så bliver vi fortalt at man har solgt 17% af DONG til GS. Lyder jo lidt og ubetydeligt.
Klausulerne der normalt er noget der bliver forhandlet og tager tid har vi først hørt om, og udenom, annonceringen af "salget" som for mit vedkommende kom ud af den blå luft.
Med GS'ses vetoret ser det ud til at de kunne sælge 16,999999 osv.%, men stadig sidde med kontrollen og råderetten via marionetter.
Eller er aftalen en betaling for noget, og i så fald fra hvem, til hvem og for hvad?

Aftalen er ikke engang blevet solgt som noget positivt og vigtigt for Danmark. Det skete bare pludseligt på samme måde som da HTS pludselig syntes vi havde penge nok til at købe droner.

Brian Pietersen, Michael Madsen og randi christiansen anbefalede denne kommentar

Lykke Johansen
Tak for link. Førte til anden artikel, der har følgende guldkorn:
"Bødskov er meget vigtig for Thorning. Så mange bundloyale støtter har hun heller ikke på ministerholdet. Til den lille gruppe hun stadig har, hører Bødskov, siger TV 2s politiske kommentator Henrik Qvortrup og fortsætter. I virkeligheden kan man vel gøre det sådan op, at dem Thorning ubetinget kan stole på, er Corydon og Bødskov. Og derfor vil hun meget nødigt undvære ham på ministerholdet."

Nogen der spiller skak?

Corydon har foræret kontrollen over DONG ud af landet, Bødskov har fiflet med sine evner som spindoktor.

Hvad ser i, i medierne, i nyhederne, hvad fylder den ikke ubegrænsede spalteplads og forsider?

Brian Pietersen, Michael Madsen og randi christiansen anbefalede denne kommentar

Netop!
For hver lille sag, der bliver gjort stor, må der rent ressource mæssigt være reson i at antage at en større sag er blevet gjort mindre.

Et politisk parti er i vore dage reduceret til noget man køber (LA)

I gamle dage (de gode?) dannedes partier udfra samfundsgrupper (mest ud fra økonomiske preferencer)

I dag er Folketinget ikke magtfuldt nok til at ændre andet end parenteser i den danske lovgivning

Og dét skyldes ikke primært EU (tværtimod)

Nej, det har med den globale kapitalismes magt at gøre (bare et enkelt eksempel: Hvad betalte Nestlé i skat nogensinde)

Ja, i dag er et job som politiker nok ligeså indkommende som en tjans som storyteller for aktieselskabet

---

Her røg så en af gutterne
gæt hvilken:

1: forhindrede DF i at provokere på Christiania
2: forhindrede danskernes indsigt i hvad der egentlig foregår

Ernst Enevoldsen

Enhedslisten: Tak for sidst. De finanslovsforhandlinger var altså bare skide hyggelige. Lad os snart ses igen !

@ randi christiansen - 18:12

At Corydon har banet vejen for Goldman Sachs opkøb af Dong aktiver, er der desværre ikke p.t. et parlamentarisk flertal imod, men hvis medierne hjalp Enhedslisten med at finde andre vinkler i denne sag omkring Corydon og Goldman Sachs, - så måske.

Brian Pietersen, Per Torbensen, Bill Atkins og randi christiansen anbefalede denne kommentar
Jette M. Abildgaard

Lad os haabe i dag har givet EL blod paa tanden til at fortsaette......og, husk embedsmaendene EL!!! For alt i verden...UD med dem...alle!!

Hvad er det for et møde jeg har gået glip af her..

Såfremt EL ikke havde trukket stikket, så havde manden fortsat som minister, bare med rød næse eller hvordan??

Har de andre partier intet kunne gøre medmindre EL gjorde hvad end de gjorde??

Off topic.
Og ikke for at nedgøre dagens begivenhed, men jeg syntes det siger en del om hvor vi er landet siden folketings debatterne hed masseødelæggelses våben, abu-grai-fangetransport, gitmo osv osv... de blev fanme genvalgt 2 gange de slyngler.

Vi havde endda en statsminister der i folketings salen frit kunne tillade sige hvad det lystede ham omkring den Iraq krig, helt uden pressens forsagelse, en statsminister der konsekvensfrit kunne sige i salen "Jeg har et brev fra den amerikanske hvor der står de ikke udøver tortur på Guamtanamo, så den må stå på egen at regning at kalde det tortur hr Rune Lund" trods den rare hr Lund lige havde listet samtlige avanceret forhørsmetoder op for manden..

Det kan godt være jeg forstår det en dag, men det skam bemærkelses at der skulle gå så mange år, 3 valg og schh omkring finanskrisens rod osv osv før pressekorpset samt diverse bloggere brugte ordet "mistillidsvotum"..

Jeg forstår godt mistillidsvotummet, når man ser på de reformer de har gang i og tænker på vi snakker om folk der for få år, måske måneder før valget stod folketings salen nærmest tudede hver gang de skulle nævne antallet af fattige det kontanthjælpsloft havde skabt.

Men hvorfor lige EL, kunne VKO slænget ikke lige så godt være i spil her, eftersom de om alle partier er bleven skidt på, nu når socialdemokraterne holder hvad de lovede..

randi christiansen

At et folketingsflertal uantastet og forholdsvis ubemærket af medierne kan sælge ud af landets aktiver, er der efterhånden tradition for - tænk bare på KTAS afleveringsforretningen som Henning Dyremose fik 80 mio !!! for at være frontmand for.

8 GS mia og alligevel skal de fattige gøres endnu fattigere. Bødskov er bare en lille ubetydelig fisk i det spil, og EL ku godt tage og svinge sig op til lidt større visioner og rette søgelyset mod al den anden korrupte råddenskab, som hærger vores lemlæstede folkestyre. Fx ministre > folkets tjenere, som bevilger sig selv eksorbitante lønninger og pensioner, mens landets studerende og arbejdsløse fratages det lidt, de har - så sølle lederevner og sølle menneskelige kvaliteter, der her udvises.

EL er de eneste hæderlige folk på borgen.

Brian Pietersen, Steffen Gliese, Uffe Illum og lars abildgaard anbefalede denne kommentar

Jeg så helst at EL stillede mistillidsvotum for hele regeringen. Bødskov er jo ikke værre end resten...

Michael Madsen, Uffe Illum, Henrik Darlie, Jette M. Abildgaard, lars abildgaard og randi christiansen anbefalede denne kommentar
Dan Johannesson

@Randi Christiansen, Ib Christensen og i dag er det lige blevet offentliggjort at Niovozymes indgår samarbejde med den berygtede koncern Monsanto til en værdi af 1,6 milliarder kroner. Det ser bestemt ikke lovende ud for Danmark eller resten af den verden der skal æde de "naturlige mikrobioelle løsninger" som de to parter nu skal til at udvikle.

Jeg får kuldegysninger..
http://epn.dk/brancher/industri/ECE6324909/novozymes-i-milliardsamarbejd...

randi christiansen, Brian Pietersen, Michael Madsen, Per Torbensen, Holger Madsen, Torben Nielsen og Bill Atkins anbefalede denne kommentar
Dan Johannesson

Novozymes.. beklager.

Hvad er det for snak? EL har da ikke fældet Bødskov.

Han er selv gået fordi der ikke var udsigt til at nok ville støtte ham, hvis det kom til et mistillidsvotum.

EL kan få min respekt tilbage, hvis de vælter regeringen. Ikke før!

Sider