Læsetid: 1 min.

Jakob Scharf forlader PET

PET-chef har meddelt justitsminister Morten Bødskov (S), at han trækker sig som efterretningstjenestens chef.
Indland
3. december 2013

Chefen for Politiets Efterretningstjeneste (PET), Jakob Scharf, forlader sin stilling ved årets udgang, oplyser han selv i en pressemeddelelse.

- Jeg har i dag meddelt Justitsministeriet, at jeg ønsker at forlade stillingen som chef for PET ved årets udgang, skriver Jakob Scharf.

Scharf har i syv år stået i spidsen for PET.

Hans beslutning om at trække sig fra chefposten kommer efter den seneste tids medieomtale af dårligt arbejdsmiljø i efterretningstjenesten.

Arbejdsmiljøproblemer fik i september politiforeningen i PET til at opsige samarbejdet med ledelsen, og de ansatte trådte ud af samarbejdsudvalget.

- Som chef for PET er det mit ansvar, at vi får håndteret disse interne udfordringer, og det, mener jeg også, er muligt, men det er både vanskeligere og kræver længere tid, når det foregår under stor mediebevågenhed og politisk interesse, siger han.

Jakob Scharf peger på, at medieomtalen hæmmer hans muligheder for at lede organisationen, og at dele af medieomtalen skaber tvivl og mistillid til ledelsen af PET og til hans egen person.

- Af hensyn til PET har jeg derfor besluttet, at det rigtigste ville være, at jeg træder til side og i stedet overlader det til en ny chef for PET at gennemføre de ændringer og forandringer, som er nødvendige, siger Jakob Scharf.

Meddelelsen om hans afgang kommer den dag, hvor det var ventet, at Scharf ville aflevere en redegørelse til justitsministeren om retsudvalgets og Pia Kjærsgaards (DF) besøg på Christiania.

Fem tillidsfolk i PET har klaget over, at PET-chefen havde bedt sine folk om at lægge et Christiania-besøg for Folketingets retsudvalg på en dag, hvor Pia Kjærsgaard ikke havde mulighed for at deltage.

Angiveligt havde Scharf opfordret sine folk til at kigge i politikerens kalender.

PET-chefen har afvist at have gjort noget galt, men justitsminister Morten Bødskov (S) har bedt ham komme med en redegørelse om sagen.

Den afgående PET-chef vil i løbet af de næste uger drøfte sit fremtidige arbejde med Justitsministeriet.

/ritzau/  

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Gør næppe den store forskel, de finder en af samme slags i løbet af en halv times tid.

Nåmmen så tryk da den pressemeddelelse. Der er ingen grund til at vente på at skulle betale /ritzau/ for den, vel?

Eftersom det jo officielt ikke er muligt for Danmark, at opretholde en sikkerhed, så er det vel ret beset - totalt ligegyldigt.

Niels Engelsted

De finder hurtigt et eller andet sted i justitsministeriet en anden fuldmægtig, der mod en god hyre og generøse perks er villig til at være kransekagefigur i en hemmelig tjeneste, der utvivlsomt kontrolleres andetsteds fra.

Flemming Scheel Andersen

Han vil ikke blive savnet

"Den afgående PET-chef vil i løbet af de næste uger drøfte sit fremtidige arbejde med Justitsministeriet."
Hvorfor i alverden skal han dog drøfte sit fremtidige arbejde med Justitsministeriet? Han har selv sagt op, sit fremtidige arbejde kan han vel drøfte med det lokale Jobcenter?

Kim Houmøller, Karsten Aaen og Erik Jensen anbefalede denne kommentar
Henrik Danstrup

Det ændrer jo ikke en tøddel. Det er en tvivlsom udvikling, at hvis en offentlig myndighedsperson laver fejl, så får man en fodpedal - senest også med den tidligere udviklingsminister. Hvordan skal vi nogensinde kunne rekruttere de bedst egnede med den praksis ? Alle vil løbe skrigende væk, hvis du får tilbudt tjansen.

Og nej, det er ikke et forsvar for, at tingene ikke behøver gøres ordentligt.....blot så den eventuelle misforståelse er ryddet af vejen !

Flemming Scheel Andersen

" Hvordan skal vi nogensinde kunne rekruttere de bedst egnede med den praksis ? "

Egnede?? Til Hvad??

En gang Statler and Waldorf ... det er, hvad jeg kommer til at tænke på, når jeg læser ovenstående.

Den nuværende forbrugerombudsmand velligte Henrik Øe, der kommer fra fødekæden i Justitsministeriet, er min kandidat som PET-boss.

Henrik Danstrup

@Flemming
Til en given central offentlig rolle ! very simple Sherlock :o)