Læsetid: 1 min.

Statsminister bekræfter navnene i ministerrokaden

Henrik Sass Larsen (S) træder ind i regeringens økonomiudvalg og er nu formelt med i regeringens inderkreds
Indland
12. december 2013

Holger K. Nielsen (SF), ny udenrigsminister.

Alle brikker i den omfattende ministerrokade er nu officielt på plads, da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) torsdag morgen bekræfter ministerrokaden.

Holger K. Nielsen (SF) bliver ny udenrigsminister og indtræder dermed i regeringens magtfulde koordinationsudvalg.

Også beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) bliver med rokaden medlem af udvalget, som med statsministeren for bordenden afgør regeringens strategier og store linjer.

Det betyder, at der nu er plads til Henrik Sass Larsen (S) og Pia Olsen Dyhr (SF) i regeringens økonomiudvalg, hvor det er finansminister Bjarne Corydon (S), der sidder for bordenden og styrer finanserne med kollegaen Margrethe Vestager (R).

Dermed rykker Henrik Sass Larsen formelt ind i regeringens inderkreds.

Karen Hækkerup (S) bliver ny justitsminister, mens politisk ordfører Jonas Dahl (SF) udnævnes til skatteminister.

Medlem af Europa-Parlamentet Dan Jørgensen (S) bliver minister for fødevarer, landbrug og fiskeri.

Og det er den største overraskelse i udnævnelserne.

Dan Jørgensen er grøn i mere end en forstand. Han er helt uden erfaring fra landspolitik i Danmark. Omvendt er han på ingen måde ukendt med sit nye resortområde.

Gennem sine næsten 10 år i EU-Parlamentet har han skabt sig en grøn profil, hvor han især har gjort sig bemærket på miljøområdet og på området for dyrevelfærd. I 2012 blev han Årets Dyreven.

Med sin nye ministerpost får Dan Jørgensen samtidig optimal mulighed for at slå sig vej ind i Folketinget.

For kort tid siden meddelte han, at han ønskede at droppe parlamentet i forbindelse med forårets valg og i stedet satse på en fremtidig karriere i Folketinget – og den vej er nu banet.

Statsministeren præsenterer de nye ministre for dronningen på Amalienborg kl. 11.30.

Justitsminister Morten Bødskov (S) og udenrigsminister Villy Søvndal (SF) udtræder af regeringen og modtages i afskedsaudiens på Amalienborg kl. 12.30.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det er en udmærket rokade, regeringen er blevet styrket, godt Sass er med i økonomiudvalget sammen med Dyhr, når de skal lægge arm med Vestager, hun får det sværere fremover. Lige nu stormer det også grundet pressens dækning især formiddagsbladene som kammer kraftigt over. Når juleferien er slut har folk glemt de tmeste og vi starter på en frisk.
At VKOL sender sure opstød ud, er klart nu kan d sidde i opposition i små 2, måske 6 år endnu. Det er rigtig rigtig lang tid. Husker hvor træls det var de to,5 år Løkke sad ved magten, det føltes som 20 år, hvor sagerne jo bestemt var langt flere end dem vi har set det sidste år. DF fredede jo hver gang de uheldige borgerlige minister, Fogh, Hjort Løkke, Søren Gade, Kr. Jensen, Lene E, som ville være blevet fældet , hvis ikke DF holdt hånden under dem, deres fadæser var jo værre end Bødskovs.

Laust Holst, Tue Romanow og Marianne Rasmussen anbefalede denne kommentar
Michael Møller

Hvis regeringen er styrket skulle Helle da have valgt dem fra begyndelsen

Jo men , når der er mange muligheder, må man jo veje for og imod. Iflg Ask Rostrup på DR er han enig med mig, Thorning bliver styrket her. Holger K er pragmatiker, dygtig og har enormt kendskab til udenrigspolitik, Jonas Dahl har en uddannelse med statskundskab og er meget god til at kommunikere skarpt, V efterlod en masse shit sager og rod i SKAT som skatteministre, det skal der ryddes op i, og jeg tro Jonas Dahl er en god mand her.
Dan WHO?? lød det fra flere kendte kommentatorer da Dan Jørgensen S stillede op til EU i 2010, Han fik et kanonvalg, har gjort sig kendt i EU, og meget driftsikker og vidende på området, man får en god mand der. Og Karen Hækkerup, var suveræn som socialminister, hun er skarp, flittig og skrap på den gode måde, hun skal nok fungere med PET, politi og ministerie. Hun kan sit politiske håndværk. Det skal ryddes op, men EB har været mikrofonholdere for den ene side i den sag. hun skal nok få styr på det også som hun gjorde i socialministeriet.

SF går 2 mandater tilbage p.t men det vender igen. GGGI sagen satte LLR ned på 24% nu 26/27 %, så politk er uforudsigeligt.
og lur mig HTS genvælges, og så fatter mange ikke noget de sagde på nuværende tidspunkt.

Søren Roepstorff

Helle Walther

"Når juleferien er slut har folk glemt de tmeste og vi starter på en frisk."

Dream on! Denne regering er en pinlig katastrofe og jeg må med skam melde, at jeg synes, at den forrige regering var bedre! Jeg hadede den forrige regering og troede naivt, at en hvilken som helst anden regering ville være bedre, men jeg tog fejl.

At EL ikke vil vælte regeringen diskvalificerer i mine øjne også dem, og derfor kan jeg ikke se min stemme afgivet til et parti i Folketinget!

Helle Walther

Uden at forholde mig til resten af din kommentar, så ville du stå stærkere ved ikke at skrive logiske modsætninger som dette:
"SF går 2 mandater tilbage p.t men det vender igen. GGGI sagen satte LLR ned på 24% nu 26/27 %, så politk er uforudsigeligt."

Hvis du mener politik er uforudsigeligt, så giver det jo ingen mening, at du samtidig foregiver at kende / kunne forudsige den politiske udvikling.
Det var bare et godt råd :)