Læsetid: 1 min.

Thorning: Den sidste regeringsrokade inden valget

Thorning havde gerne beholdt Bødskov og Søvndal som ministre, men regeringen fortsætter arbejdet, siger hun
Statsminister Helle Thorning-Schmidt med sine nye ministre. Fra venstre Skatteminister Jonas Dahl, Justitminister Karen Hækkerup, Udenrigsminister Holger K. Nielsen og minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Dan Jørgensen. Foto: Scanpix

Statsminister Helle Thorning-Schmidt med sine nye ministre. Fra venstre Skatteminister Jonas Dahl, Justitminister Karen Hækkerup, Udenrigsminister Holger K. Nielsen og minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Dan Jørgensen. Foto: Scanpix

Indland
12. december 2013

Der har været flittig gang i ind- og udskiftningen af ministre i S-R-SF-regeringens levetid.

Men statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) håber, at torsdagens regeringsrokade bliver den sidste før et kommende folketingsvalg.

- Regeringen fortsætter sit arbejde. Vi er rigtig godt i gang, og vi glæder os til at fortsætte i det nye år.

- Vi har lavet nogle rokader, som vi gerne ville lave, men så har der også været rokader, fordi nogle ministre måtte trække sig.

- Det er de ærgerlige rokader. Men den her rokade skulle gerne være den sidste, siger Thorning efter at have præsenteret de nye ministre for dronningen på Amalienborg.

Statsministeren understreger, at hun har været godt tilfredse med både den afgående justitsminister Morten Bødskov (S) og udenrigsminister Villy Søvndal (SF), der trækker sig på grund af sygdom.

- Jeg havde gerne beholdt både Morten Bødskov og Villy Søvndal på holdet. Jeg synes stadig, at de to var fortrinlige ministre.

- Men nu får vi to nye friske ministre, som virkelig brænder for at komme i gang med arbejdet, siger Thorning med henvisning til den nye skatteminister, Jonas Dahl (SF), og den nye fødevareminister, Dan Jørgensen (S).

Inden statsministeren tog til Amalienborg, lagde hun også op til, at hun har lidt blandede følelser omkring torsdagens regeringsrokade.

- Det er altid en god dag, når der kommer nye ministre, som er spændte på opgaven, selvom det er en lidt trist baggrund, sagde Thorning.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Helle Thorning-Schmidt HÅBER, det er den sidste inden valget.

John Vedsegaard, Lise Lotte Rahbek, Rune Petersen, Morten Olesen, Rasmus Kongshøj, Niels Mosbak, Wilhelm May, Jens Illum, lars abildgaard og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar

Jeg håber Dan Jørgensen er den sidste kanariefugl som sendes ned i det politiske maskinrum.
Ingen af de andre klarede det med integriteten intakt.

Lise Lotte Rahbek, Morten Olesen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Jette M. Abildgaard

Jeg vil kraftigt opfordre HTS til at lave en sel-fie...sende den ud World-wide.....med teksten....Den Danske regering i dag.....kom tilbage til en ny episode og, sikkert ogsaa en ny regering i morgen......vi har det saa sjovt i Danmark...skifter hele tiden, lyver ''lidt'' for befolkningen og, naar Danskerne finder ud af det....jamen saa lukker vi da bare lovene af...Freedom of Information ...ikke i vort lille land.....ti-hi...se min sel-fie...er vi ikke soede.......

Saadan er vist ''professionalismen'' blevet i ''verdens lykkeligste land'' ikke sandt!?

lars abildgaard

ja ja Helle Thorning, vi får at se om det bliver den sidste rokade vi får at se inden valget.......

"Havde gerne beholdt... Bødskov." Ja, hvad er vel en lille løgn mellem venner:-)

Får nogen mon trukket tæppet under Vilhelmsen, inden hun får knaldet flere millioner i nakken af sine egne fadæser?

Per Torbensen, Rune Petersen, Morten Olesen, Torsten Brinch og lars abildgaard anbefalede denne kommentar

Eller bliver det Corydon omkring Goldman Sachs sagen.?

Per Torbensen, Ib Christensen, Marianne Christensen, Lise Lotte Rahbek, Kim Houmøller, Rune Petersen, Rasmus Kongshøj, randi christiansen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar

Det kan godt være at HTS og co har 'klokket i det' mere end godt er? Det har de vel? Men hvorfor er vi mon 'så glade' for negative kommentarer, al den stund at negativitet rammer afsenderen flere gange hårdere end modtageren? Er mon maschokisme en fremtrædende 'egenskab' blandt sitets debatører?
Det kunne være langt sjovere at tænke på, at HVIS NU HTS har eller får en 'baghånd' som tilfældet, heldet eller ligefrem en tilegnet færdighed sætter hende i stand til time og spille optimalt?

Elver Rasmussen

Hvor ville jeg være blevet glad og stolt, hvis vor statsminister havde sagt: Kære borger i Danmark, jeg er oprigtig ked af og forarget over at landets justitsminister har løjet over for folketinget og hele befolkningen. Jeg har fejlbedømt ham undskyld.

Per Harry Hansen, lars abildgaard, Jens Illum, Jens E. Hansen, Rune Petersen, Torsten Brinch, Rasmus Kongshøj, Per Torbensen og Tue Romanow anbefalede denne kommentar
Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér

Hmmm. Havde Dan Jørgensen ikke en verserende sag om ekstravagante rejsegodtgørelser?

Laust Holst:
Så vidt jeg kan se, er der primært tale om en "mandeting" - en slags gamle sure mænds selfies ...

randi christiansen

Holger - Mht til Goldman Sachs sagen er den så stor, at det er svært at forestille sig, den ikke er klappet af på højeste sted hos indenrigs-og økonomiministeren - og så for syns skyld også hos HTS.

randi christiansen

Eller mon Bilderberger Helle blot lader som om, hun kun er kransekagfigur, mens hun flirter igennem med Obama, Cameron o.a. Magtens bagvedliggende operatører ønsker ikke at være for eksponerede - demokratiske beslutningsprocesser er så forstyrrende og langsommelige - men hvad der burde være tydeligt for de langsomme vælgerfår er, at pengene samles i stadig større 'klumper' kontrolleret af stadig færre. Seneste indlæg i den debat kan læses i Jens Jonathan Steens artikel her i Information om 'døde penge' - og at den uundgåelige konklusion heraf er, at samme elite har eneansvaret for verdens miljø-og socioøkonomiske kaos. Altså som altid : Følg pengene

Randi - Ja, Goldman Sachs kagen er klappet til af næsten alle i folketinget, - men man har jo set før, at en lille tue, kan vælte et stort læs. :-)

randi christiansen

Det underbygger blot det socialdemokratiske sindelagsskifte, Michael

Niels Engelsted

Er jeg den eneste, der syntes, at det virker ydmygende, når departementscheferne holder taler for de afgående og kommende ministre? Det virker alt for meget som inspektørens farvel til de gamle og velkommen til de nye elever. Så er tingene ligesom sat på plads.

Elver Rasmussen, Laust Holst og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

Under 'overdragelsesforretningen' fastslog Morten Bødskov endnu engang, at han intet forkert havde foretaget sig, og at hans handling havde været det eneste rigtige "for at beskytte Retsudvalget". Barnligt trodsig? Ubeskriveligt arrogant?

Eller bare 'realistisk'? For som Troels Mylenberg bemærkede i forbindelse med nyheden om, at Morten Bødskov var udnævnt til EU- ordfører, så er der tilsyneladende ingen hos Socialdemokraterne, der overhovedet synes, at det er et problem, at MB har løjet. Men hvis det er sandt, så er dét faktum da i hvert fald et problem.

Jens Illum, randi christiansen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

Morsomt, Laust, "en 'baghånd' som tilfældet, heldet eller ligefrem en tilegnet færdighed sætter hende i stand til time og spille optimalt?" Held eller tilfældigheder (forskel?) vil jeg holde på er hendes bedste chance; problemet er ordet "spille", for her kikser det gerne for hende. Hun har fået et par stykker, herunder GGGI, hvor den fik for fulde gardiner.

Du har ret med de negative kommentarer. Her er en positiv: Pernille Skipper var dejligt klar i mæglet om, hvad man kan og ikke kan acceptere, og det var flot, at Enhedslisten var farveblind og ikke skreg med over for Pia Kjærsgaard. Roser også til de nøgterne spørgere i det lange samråd, hvor de færreste blev perfide og mange spurgte opklarende og forekom oprigtigt interesserede i ministerens forklaringer.

De er klædt på til begravelse ...

Vibeke Rasmussen

Jens Illum, det bemærkede jeg også under det første samråd: Det hele foregik på en meget værdig, for mig overraskende værdig, måde og i en pæn og ordentlig tone.

Det rakte dog desværre ikke til samrådet dagen efter med Annette Vilhelmsen. Allerede første spørger, Venstres Jakob Engel-Schmidt, lagde ud med en ubehagelig, konfrontatorisk og ærlig talt uforskammet tone. Og så var niveauet li'som lagt for dét samråd.

Søjler, søjler Karen Hækkerup, find nogle i en fart; du er endt i en suppedas af kafkaske dimensioner.
Folkene i det ministerium burde hænges helt bare til tørre udenfor på muren.

The song remains the same.

Per Harry Hansen

Rokade er egentlig et træk, som skakspilleren kun kan foretage én gang i hvert spil.
Et regeringsgrundlag har åbenbart hjernevaskende effekt, som gør SF'ere til neokonservative. Socialdemokrater og radikale har længe været det.

Flot foto af de fem ministre, spændende om den socialistiske vase vælter på gulvet igen, eller om den bare går i stykker af sig selv ved næste valg.
Undskyld.

John Vedsegaard

Kan de fleste Danskere ikke være bedøvende ligeglade, uanset om det bliver THS eller LL der bliver statsminister næste gang, er det en blå regering som udelukkende tænker på sig selv og egne fordele.

Den så jeg så ikke, Vibeke, men det er desværre Engel-Schmidts stil. Den kan virke frisk, men kammer desværre ofte over i ungdommeligt overmod og en uklædelig selvbegejstring.

John

Forskellen er Ø og DF
Venstre skal regere på D's nåde - den nådesbevisning den forgående regering fik af DF -står i skarp kontrast til det de har plæderet for ved den forgående skueproces mod Bødskov

DF er prodiktatorisk når det gavner deres egen skumle politiske motiver
Desuden har DF den samme økonomiske line som Venstre, hvilket nok vil blive en kende mere barskt for de samme grupper der har skulle holde for de sidste 5 år .

Desværre fatter den gennemsnitlige DF vælger ikke at DF er hovedansvarlig for både efterlønsreform dagpengereform osv osv .
Her er dygtig fravær af en kritisk presse sigende om DF's øget popularitet
Folk aner ikke de bliver taget et hvis sted og pressen glimre med sit fravær om at informere afdække go konfrontere.

Så forskellen er DF