Læsetid: 2 min.

Et år i reformernes tegn

Det sidste år har budt på en strøm af initiativer og tiltag, der vil præge danske universiteter og forskning de kommende år
8. januar 2014

Danmark har fået sin første innovationsstrategi, der blev lanceret af regeringen op til forrige årsskifte. Strategien skal skabe bedre rammer for dansk erhvervsliv og sikre en tættere kobling mellem forskning, uddannelse og innovation. Folketingets partier har siden besluttet en gennemgribende reform af det danske innovationssystem med oprettelsen af en ny innovationsfond på 1,5 mia. kr. årligt. Fonden skal i fremtiden sørge for, at de mange investeringer i forskning omsættes til konkrete løsninger og anvendelse.

En anden af årets vigtige begivenheder var evalueringen af Danmarks Grundforskningsfond, der hvert år uddeler 400 mio. kroner til dansk forskning. Et panel af internationale eksperter var blevet bedt om at se på, om fonden gør sit arbejde godt nok. Konklusionen var klar. Grundforskningsfonden er en stor succes, der har afgørende betydning for danske forskere. Evalueringen kunne vise, at forskningscentre støttet af fonden er blandt de bedste i verden, når det handler om international gennemslagskraft. Det var panelets anbefaling, at fonden bør sikres en væsentlig finansiering fremover, der kan sikre dansk forskning på højeste niveau.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu