Corydon: DONG-salg handler ikke kun om prisen

Finansminister Bjarne Corydon fastholder, at den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs afgav det ’samlet set bedste bud’ på at blive ny medejer af DONG
Indland
18. januar 2014

Det handlede ikke kun om prisen, da Finansministeriet valgte at udpege den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs som kommende medejer af det statslige energiselskab DONG. Det siger Finansminister Bjarne Corydon (S), efter at Information i går kunne fortælle, at pensionsselskabet PensionDanmark ifølge kilder tæt på forhandlingerne havde tilbudt en højere pris pr. aktie end den amerikanske finanskæmpe.

»På det helt generelle plan kan jeg sige, at når man skal vurdere, hvad det bedste bud er, så er der en lang række faktorer, der er i spil, ikke kun prisen. Vi har naturligvis valgt det bud, der stiller skatteyderne bedst muligt. Hvad skulle være vores motiv til andet,« spørger Bjarne Corydon. De konkrete oplysninger om PensionDanmarks bud ønsker finansministeren dog ikke at kommentere.

»Det er generelt sådan, at der er fortrolighed om de bud eller tilkendegivelser, investorer kommer med, og derfor kan jeg ikke udtale mig offentligt om, hvem der har budt og ikke budt. Det ville ikke være fair,« siger Bjarne Corydon.

– Kan du så sige i generelle vendinger, om staten har fået den højest mulige pris for de nye DONG-aktier?

»Du bliver nødt til at acceptere, at jeg skal leve op til helt almindelige forpligtelser, og derfor kan jeg ikke gå ud med det. Det, jeg kan sige, er, at vi har taget det bedste bud samlet set.«

–Men hvor var det så, at Goldman Sachs var bedre end de andre budgivere?

»Igen: Det kan jeg ikke gå ind i.«

Risikovillighed afgørende

Finansministeriet og DONG har i løbet af efteråret forhandlet en aftale på plads om en aktieudvidelse, der indebærer, at Goldman Sachs investerer 8 milliarder kroner i DONG. Derudover investerer to danske pensionsselskaber tilsammen tre milliarder kroner.

Aftalen har imidlertid fået kritik fra flere sider, blandt andet fordi den ifølge modstanderne favoriserer Goldman Sachs i unødig grad – eksempelvis med vetoret over ændringer i DONG’s øverste ledelse og strategi, selv om investeringsbanken kun står til at overtage en minoritet på cirka 19 procent af aktierne. Men fokus i debatten har været skævt, mener finansministeren.

»Jeg tror desværre, mange af jeres læsere får det indtryk, at der var et alternativ, der samlet set var bedre, hvis de ikke lige har sat sig ind i, hvordan processer som denne her fungerer. Men det er ikke korrekt,« siger Bjarne Corydon.

– Men ’bedste bud samlet set’ kan jo betyde mange ting. Når du nu ikke vil gå ind i det konkrete, kan du så give et par eksempler på, hvilke parametre I har bedømt på?

»Der er mange andre omstændigheder ud over vurderingen af kursværdien, herunder noget der handler om, hvor stor en risiko investoren er villig til at påtage sig. Aftalerne er meget indviklede, men de grundlæggende hensyn er ikke så vanskelige endda. Vi skal foretage en samlet vurdering. Og det har vi gjort.«

– Eksperter har fremført, at den markedsværdi på 31,5 milliarder kroner, prisen på de nye aktier er beregnet ud fra, er for lavt sat. Og tilsyneladende var PensionDanmark villig til at betale mere. Mener du, at staten har fået en rimelig pris?

»Det er det bedste resultat, vi har kunnet forhandle os til, og på den måde er den rimelig. Vi laver en ganske god forretning, for vi får kapital stillet til rådighed, nogen der vil tage deres del af risikoen, og en forretningsstrategi, der er grøn, jobskabende og værdiskabende.«

Hvem vinder, når en amerikansk finansgrib bliver storaktionær i DONG?

Et bredt flertal i Folketinget vedtog i februar 2014 en børsnotering af den danske energigigant Dong. Det giver den statsejede virksomhed en indsprøjtning på 11 mia. kroner, men til hvilken pris?

Køberen er den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs. Selv om de i de senere år har været storinvestor i den grønne omstilling og flytter deres investeringer fra kul til vedvarende energi, så blev de i ruinerne fra finanskrakket kaldt for en »vampyr-blæksprutte«, fordi investeringsbanken har tradition for at suge værdier ud af selskaber uden at sikre deres levedygtighed.

Staten har med 60 pct. af ejerskabet stadig aktiemajoritet i DONG, men har i aftalen med Goldman Sachs givet banken særdeles fordelagtige vilkår og vetorettigheder over afgørende strategiske beslutninger.

Det har fået en usædvanlig alliance af kritikere på banen. Dansk Folkeparti har sammen med Enhedslisten presset på for, at banken ikke får sine usædvanlige særrettigheder i forbindelse med købet, eller at energiselskabet splittes op i to selskaber. Indtil videre står finansminister Bjarne Corydon (S) dog fast på, at aftalen ikke kan ændres.

Et afgørende spørgsmål er imidlertid, om vi overhovedet bør sælge ud af DONG og give en amerikansk investeringsbank med tvivlsom moral råderet over en af fremtidens vigtigste strategiske ressourcer – energi.

Hvis det er så attraktiv en forretning for finansvirksomheden Goldman Sachs at eje en femtedel af aktierne i DONG Energy, hvorfor er den samme aktiepost så ikke også en god forretning for den danske stat?

Seneste artikler

 • Danske politikere burde have lært af amerikanernes katastrofale energisalg

  1. februar 2014
  Vil det delvise frasalg af DONG Energy til Goldman Sachs kompromittere forsyningssikkerheden og fordyre taksterne? I USA skræmmer sporene fra privatiseringer af energisektoren – med Enron-affæren som et skoleeksempel
 • USA: Banker bør ikke eje energiselskaber

  1. februar 2014
  Risiko for markeds-manipulation og økonomiske kriser får den amerikanske centralbank og kongresmedlemmer til at varsle indgreb mod investeringsbanker som Goldman Sachs’ ejerskab til energi- og råstofvirksomheder
 • Eksperter: Staten udvander sin ejerandel i DONG for meget

  30. januar 2014
  Når Goldman Sachs, ATP og PFA skyder penge i DONG, får staten sin ejerandel i selskabet kraftigt reduceret, fordi kapitaludvidelsen er blevet meget større end oprindelig planlagt. Aftalen giver ikke mening ud fra et investeringssynspunkt, siger to eksperter
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

"Det kan jeg ikke gå ind i"

Det skal du - det er vores og ikke jeres

Donald Axel, Marianne Christensen, Torben K L Jensen, Per Meinertsen, Filo Butcher, Lis Jeppesen, Niels Mosbak, Britta Hansen, Wilhelm May, Nikolaj Jensen, Katrine Visby, Eva Bertram, Søren Roepstorff, jørn faurschou, Peter Hansen, Peter Jensen, Carsten Mortensen, Sven Elming, Lene Christensen, Gert Romme, Anders Kristensen, Jens Overgaard Bjerre, Peter Poulsen, Anders Feder, Jacob Mathiasen, Rune Petersen, Henrik Larsen, Carsten Søndergaard, Torben Nielsen, Jeppe Petersen, Flemming Scheel Andersen, Uffe Illum, peter fonnesbech, John Victor Lorck, Alan Strandbygaard, Janus Agerbo, Miss None, lars abildgaard, Lise Lotte Rahbek, Steffen Gliese og Lasse Damgaard anbefalede denne kommentar
Lasse Damgaard

Kære Corydon

Jeg syntes ikke dine fortielser tjener dig ære.
Du sælger ud af vores alle sammen arv. Opbygget genne en del generationer efterhånden. Det er fælles arv.

Vi har en ret til at vide hvilke overvejelser og drøftelser der har været inde over.
Hvis ikke det er muligt - grundet en eller anden hemmeligheds kodeks blandt dem du har forhandlet med - ja så bliver din troværdighed ikke hos mig styrket. Tværtom.

Jeg er bange for at du ikke har helt rent trav - når man vælger at invitere en af de notorisk mest kyniske finanshuse ind i mit hus.
- Hvorfor må vi ikke involveres i så vigtig en beslutning om vores fælles arv ?

Klara Liske, Torben K L Jensen, Aksel Gasbjerg, Filo Butcher, Lis Jeppesen, Wilhelm May, Nikolaj Jensen, Eva Bertram, jørn faurschou, Peter Hansen, Ulla Jensen, Bill Atkins, Carsten Mortensen, Jan Christensen, Sven Elming, Sabine Behrmann, Lene Christensen, Dennis Berg, Peter Poulsen, Jacob Mathiasen, Rune Petersen, Henrik Larsen, Carsten Søndergaard, Uffe Illum, morten Hansen, peter fonnesbech, John Victor Lorck, Alan Strandbygaard, Flemming Nielsen, Niels Engelsted, Holger Madsen, Janus Agerbo, Miss None, Heinrich R. Jørgensen, lars abildgaard, Lise Lotte Rahbek, Anne Eriksen, Niels Mosbak og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Marianne Christensen

Og må vi så ikke snart slippe for noget med social i denne regering.

Dette er er en konkurrence.

Som i første klasse dem, der løbwr hurtigts kommer først.

Og dem der kommer allersidst dem putter s i gryden.

Der er ikke noget socialt i socialdemokraratiet, skulle jeg hilse ar sige.

Den socialdemokratiske regering er hammende asocial.

Klara Liske, Lis Jeppesen, Nikolaj Jensen, Carsten Mortensen, Lene Christensen, Peter Poulsen, Jacob Mathiasen, Torben Nielsen og Alan Strandbygaard anbefalede denne kommentar
morten Hansen

Mørklæningen fortsætter.Man har ligesom hørt det før, når der er noget politikere eller erhvervsfolk eller ... ikke vil tale om, så er det åh så uhyrre indviklet og svært at forstå og det vil være brud på skik og brug at bryde fortroligheden.
Det kan man ikke være bekendt overfor befolkningen.

Klara Liske, Aksel Gasbjerg, Lis Jeppesen, Britta Hansen, Nikolaj Jensen, Katrine Visby, Eva Bertram, jørn faurschou, Sven Elming, Lene Christensen, Jacob Mathiasen, Carsten Søndergaard, Torben Nielsen, Uffe Illum, peter fonnesbech, John Victor Lorck, Alan Strandbygaard, Flemming Nielsen, Holger Madsen, Janus Agerbo, lars abildgaard, Anne Eriksen, Niels Mosbak og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Denne type handler burde foregå som en offentlig auktion. Så kan ejerne - os! - forvisse os om, at det vitterlig er det bedste tilbud, der vinder.

Klara Liske, Torben K L Jensen, Lis Jeppesen, Britta Hansen, Nikolaj Jensen, Eva Bertram, jørn faurschou, Jan Christensen, Sven Elming, Lene Christensen, Jens Overgaard Bjerre, Jacob Mathiasen, Henrik Larsen, Carsten Søndergaard, Torben Nielsen, John Victor Lorck, Alan Strandbygaard og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

Tåbe.

Nikolaj Jensen, Henrik Klausen, jørn faurschou og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Marianne Christensen

Mkn.

Tåbe er for kort.

Man kan gisne - men forklfar.

Michael Kongstad Nielsen

Jeg orker ikke lige nu, men måske i morgen.

Er der ikke en nedre grænse for, hvad man vil sælge til? Dette lyder som købers marked hele vejen igennem.

Hvis Goldman sachs var de mest risikovillige, så må resten af buddene have været noget med fuld statsgaranti og penge up front - til køberen.

Henrik Klausen, Carsten Søndergaard, Uffe Illum, Janus Agerbo og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Else Marie Arevad

Jeg mangler stadig fyldestgørende svar på to spørgsmål:
1. Hvorfor sælger vi ud af DONG?
2. Hvorfor sælger vi til Goldman Sachs?

Klara Liske, Jesper Wendt, Lis Jeppesen, Britta Hansen, Nikolaj Jensen, Søren Roepstorff, jørn faurschou, Steffen Gliese, Ervin Lazar, Sven Elming, Dennis Berg, Uffe Illum, John Victor Lorck og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar

Bjarne Corleone.

Majbritt Nielsen

" handler ikke kun om prisen"
hvad handlede som om ved IC4 togene?

Nikolaj Jensen, Carsten Søndergaard og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Niels-Holger Nielsen

»Jeg tror desværre, mange af jeres læsere får det indtryk, at der var et alternativ, der samlet set var bedre, hvis de ikke lige har sat sig ind i, hvordan processer som denne her fungerer. Men det er ikke korrekt,« siger Bjarne Corydon.

Hvordan sætter man sig ind i hemmeligheder?

Klara Liske, Majbritt Nielsen, Torben K L Jensen, morten Hansen, Aksel Gasbjerg, Filo Butcher, Lis Jeppesen, Britta Hansen, Nikolaj Jensen, Søren Roepstorff, Eva Bertram, jørn faurschou, Steffen Gliese, Peter Hansen, Bob Jensen, Peter Jensen, Bill Atkins, Carsten Mortensen, Anders Kristensen, Jan Christensen, Sven Elming, Lene Christensen, Dennis Berg, lars abildgaard, Niels Mosbak, Jens Overgaard Bjerre, Jacob Mathiasen, Claus Jensen, Henrik Darlie, Carsten Søndergaard, Torben Nielsen, Uffe Illum, Holger Madsen, Søren Jørgensen, peter fonnesbech og Ib Christensen anbefalede denne kommentar
Jens Thorning

"Vi har naturligvis valgt det bud, der stiller skatteyderne bedst muligt. Hvad skulle være vores motiv til andet?" Altså: Kritik er dumhed og/eller konspirationsteori.

Lene Christensen, Eva Bertram og jørn faurschou anbefalede denne kommentar

Det er mere end det, det er som altd den karl-smart amerikanske template,de t tages i brug. Her er det NSA's "Just trust us. The less you know, the safer you are".

Henrik Klausen, jørn faurschou, Steffen Gliese, Lene Christensen og Carsten Søndergaard anbefalede denne kommentar
Alan Strandbygaard

Hvis ikke det er salgsprisen der har været afgørende, så gruer jeg.
Goldman Sachs har fået lovning på vetoret. Til gengæld for hvad?
Vi ved alle at Goldman Sachs udelukkende går efter penge - de HELT store penge.

Og hvad er det så du har solgt ud ad bagvejen, Bjarne?

Klara Liske, Majbritt Nielsen, Torben K L Jensen, morten Hansen, Lis Jeppesen, Nikolaj Jensen, jørn faurschou, Steffen Gliese, Peter Hansen, Sven Elming, Lene Christensen, Jacob Mathiasen, Carsten Søndergaard, Karsten Aaen, Torben Nielsen, Uffe Illum, Holger Madsen og peter fonnesbech anbefalede denne kommentar
John Victor Lorck

Haves: Hemmelighedskræmmer
Ønskes: Whistleblower

Alan Strandbygaard, Klara Liske, Torben K L Jensen, morten Hansen, Aksel Gasbjerg, Filo Butcher, Lis Jeppesen, Britta Hansen, Nikolaj Jensen, Henrik Klausen, jørn faurschou, Steffen Gliese, Peter Hansen, Sabine Behrmann, Jan Christensen, Lene Christensen, Dennis Berg, lars abildgaard, Carsten Søndergaard, Holger Madsen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Niels-Holger Nielsen

Det var det, der var i vejen med Anders Eldrup: Han var for tæt på pensionskasserne.

Den skjulte returkommission dukker nok op i Mærsks portefølje ved en given lejlighed (Danske Bank=Mærsk)

morten Hansen, Lis Jeppesen, Nikolaj Jensen, jørn faurschou, Peter Hansen, Carsten Mortensen, Lene Christensen, Mark Helsing og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Flemming Scheel Andersen

Når man hører valgte ledere, der føler sig så ophøjede og så magtfuldkomne, så forstår man at nogle mennesker hvis vilkår gang på gang forringes af deres vil-døve og hovmodige repræsentanter i opfindsomme øjeblikke finder på afkortnings maskiner af hoveder, som franskmændenes guillotine.
Ikke at det er rigtigt, men forståeligt.

Nikolaj Jensen, Steffen Gliese, Peter Hansen, Jan Christensen, Lene Christensen, Henrik Larsen, Carsten Søndergaard og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Niels-Holger Nielsen

Renlivet monopolkapitalistisk diktatur.

Alan Strandbygaard, morten Hansen, Filo Butcher, Nikolaj Jensen, Peter Hansen, Peter Jensen, lars abildgaard, Carsten Mortensen, Dennis Berg, Jens Overgaard Bjerre, Torben Nielsen, Per Torbensen og Mark Helsing anbefalede denne kommentar
Niels-Holger Nielsen

'Perhaps the greatest illusion of 20th-century social democrats was their belief that once reforms were won they would be won for good. In fact, we can now see how far the old reforms were subject to erosion by expanding capitalist competition on a global scale. They have been so undermined by the logic of competitiveness that it now seems very difficult to see how state protections against markets could be secured in our time without additional measures that would be seen as revolutionary.

The idea that doing anything to undermine private investment is unacceptable has become incredibly powerful. It is precisely this that makes social democratic politicians so timid in our time. And there can be little doubt that to sustain reforms in the old progressive meaning of the word, today a government would need to implement extensive controls to prevent an outflow of capital, and probably have to socialise financial institutions in order to get the necessary room for manoeuvre.'

Europe's Left Has Seen How Capitalism Can Bite Back
by Leo Panitch

morten Hansen, Aksel Gasbjerg, Filo Butcher, Nikolaj Jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Peter Andersen

Margrethe Vestager har fundet sin overmand i hovmod.
Det er et kønt par som regerer.

Alan Strandbygaard, morten Hansen, Filo Butcher, Nikolaj Jensen, jørn faurschou, Peter Hansen, Carsten Mortensen, Sven Elming, Lene Christensen og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar

Der må foreligge såkaldte evalueringsskemaer fra et eller andet fancy konsulentfirma - visende de prioriterede evalueringspunkter, der er blevet lagt vægt på - ud over prisen - en vurdering af organisationens referencer fra lignende projekter, seriøsitet og omdømme - hvilke forbehold er der tale om - og er disse blevet kapitaliseret for sammenlignelighedes skyld - alt dette må ministeren gerne offentliggøre - danskerne - ejerne, altså - kan så selv danne sig et indtryk af professionaliteten i hele stuntet - eller som frygtet - mangel på samme ...

Aksel Gasbjerg, lars abildgaard, Sven Elming, Lene Christensen, Jens Overgaard Bjerre, Rasmus Kongshøj og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar

Når man har bestemt sig for at sætte en privatisering i gang, og derfor har haft som målsætning at skaffe sig nogen ny, privat kapital, virker det vel logisk at man ikke tildeler magt i form af stemmeret eller vetoret til fagbevægelsen (PensionDanmark).

Jeg tror at pointen bl.a. har været at få en professionel og risikovillig partner som vil kunne bringe lidt erhvervsmæssig disciplin til DONG, som jo fortsat vil være ejet af staten i nogen tid.

Generelt ville det ikke have været godt med en snæver kreds af investorer med fælles interesse i at beskytte pensionsmarkedet, som i høj grad er en dansk, politisk konstruktion.

Derudover ville et salg til PensionDanmark have givet danske, politisk motiverede interessenter en magtposition og en bedre mulighed at forlange statsstøtte til DONG - noget der selvfølgelig ville sætte pres på staten.

Derfor er en relativt uafhængig investor i formen af Goldman Sachs (som reelt er et privat selskab) noget vi nok skal være glade for at få ind i DONG.
Man skal jo have tillid til sine partnere, og de bør helst være troværdige.
Jeg kunne da godt tænke mig at man havde haft nogen lignende tanker og vurderinger, hvis et statsejet udenlandsk selskab havde budt højest, selv om disse investorer enlig kunne have været relativt troværdige.

Jacob Mathiasen

Naturligvis er det smart at sælge dong til en af Finanskrisens helt store forbrydere. En af dem som har modtaget enorme støttebeløb og som er fedtet ind i bedrageriske transaktioner og ansvarsforflygtigelse på højest mulige plan. De har så meget magt at de køber indflydelse i både den amerikanske regering og federal reserve.

Selvfølgeligt er det godt for Danmark at få grådige svindlere til at eje centrale danske virksomheder - så er vi sikre på at blive udbyttet bedst muligt.

Dumheden i transaktionen er simpelthen så monumental at den må dække over overlagt korruption eller det som er endnu værre.

Jørn Sonny Chabert, Peter Ole Kvint, Peter Poulsen, morten Hansen, Filo Butcher, Nikolaj Jensen, jørn faurschou, Carsten Mortensen og Lene Christensen anbefalede denne kommentar
Per Torbensen

Så lang tid,offentligheden ikke kender handlen og præmisserne kan vi gætte herfra og til nytårsaften-side handler og side gevinster etc.etc.

Hvornår bliver de fleste handler og aftaler offentlige-gæt engang-når fortrydelses eller forældelses fristen er overskredet.

Men tabet ved handler og aftaler betales altid af borgerne-hvem ellers og med den nye mørk lægnings lov-bliver det endnu sværere.

Vores vestlige samfund udvikler sig lige som høj frekvente algoritme aktiehandler-vi halser bagefter,fordi demokratiet bliver sat på stand by sammen med offentlig kontrol-overrasket?

"Når man har bestemt sig for at sætte en privatisering i gang...."

Hvilket er hvorfor, man ikke skulle have bestemt sig for det.

morten Hansen, Nikolaj Jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Jens Overgaard Bjerre

En af de forhold som de nyliberale politikere altid har med i deres vurderinger og beslutninger, er ud over personlig vinding og en kedelig arrogance, også en den sandhed, at befolkningen glemmer. Og i øjeblikket går det så satans hurtigt med at få solgt ud af landets værdier, at den ene sag snart vil dække over den anden. Og der er ingen til at forhindre det.

EL har vist sig at være ærbarhedens parti og de pæne piger i klassen, som bare følger trop. Og SF ligner en samling skolelærere, der underviser med forældede redskaber om forældet viden. Stakkels den del af befolkningen som skal undgælde for regningerne. Og det er som altid de fattige.

Nikolaj Jensen, Søren Roepstorff og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

"Vi har naturligvis valgt det bud, der stiller skatteyderne bedst muligt. Hvad skulle være vores motiv til andet,« spørger Bjarne Corydon"

Det er netop mit spørgsmål også - hvad skulle være jeres motivation?

morten Hansen, Søren Roepstorff, jørn faurschou, Rasmus Kongshøj og Sven Elming anbefalede denne kommentar

Bjarne Corydon siger:
"Aftalerne er meget indviklede..." så det skal du ikke bryde dit kønne lille hoved med.

Majbritt Nielsen, morten Hansen, Aksel Gasbjerg, Rasmus Kongshøj, Sven Elming og Lene Christensen anbefalede denne kommentar

Og sjovt nok er det lige DONG som Don Corydon har bedt fritaget for aktindsigt!!
Hvad hans motiv skulle være til andet?

Det kan vi jo af gode grunde ikke vide, men vi kan jo kigge til Rusland og Tyrkiet, og se hvad den salgs folk beskæftiger sig med, når de forsøger at forhindre indsigt!

Niels-Holger Nielsen, morten Hansen, jørn faurschou, Henrik Darlie, Dennis Berg og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

Her har vi åbenbart at gøre med en specialist udi virksomhedshandel - så det kan måske være, han ved lejlighed kunne give naivisterne en lille indføring i denne åbenbart avancerede disciplin for kræmmere ...

Torben K L Jensen, morten Hansen, Per Torbensen, Niels Mosbak, Katrine Visby, Søren Roepstorff, jørn faurschou, Claus Jensen, Rasmus Kongshøj og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Peter Andersen

Det nemmeste er vel at sælge andres virksomhed.
Så skal man jo bare have et gebyr.

jørn faurschou, Dennis Berg og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

At sælge borgernes infrastruktur til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs

Finansminister Bjarne Corydon det er forkert, det er en ommer.

Goldman Sachs swap lån trick, der skjulte græsk gæld!

Link: http://www.spiegel.de/international/europe/greek-debt-crisis-how-goldman...

Hør her knalddygtige Journalist Solveig Bjørnestad gennemgå Dong sagen og om hvorfor Dansk Folkeparti er betænkelige, blandt andet ved den hemmelige Luxemborgbaserede gruppe, som i Dongs tilfælde er GS's virkelige ejergruppe i selskabet.

http://www.dr.dk/radio/ondemand/p1/p1-business-96#!/

Niels-Holger Nielsen, morten Hansen, lars abildgaard, Katrine Visby, jørn faurschou, Holger Madsen og Philip B. Johnsen anbefalede denne kommentar
Jørn Petersen

Hvor meget har BC tjent til sine hemmelige konti rundt omkring i verden, på at sælge ud af vores fælles værdier.

Det hedder landsforræderi.

Henrik Danstrup

@Bill
Mener du i fuldt alvor, at Bjørnestad er knalddygtig ?? Hendes P1 Business er tåkrummende radio uden antydning af basal viden om business - det er faktisk genstand for seriøs humor på de bonede gulv. Bjørnestad er spejlblank på dette område.

Det KAN ikke være rigtigt at landets finansminister kan agere i hemmelighed.
Med lidt tålmodighed er der en ende på det problem - exit Coryleone sammen med statsmagtenforenhverpris Thorning.

Tue Romanow, Søren Roepstorff, Dennis Berg og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar

Ser du Henrik Danstrup, nu er langt de fleste "spejlblanke" når det gælder deep-sky-business, hvorfor tror du NSA's aktivitet er så enorm.

Det som dygtige Solveig Bjørnestad kan, det er at hun kan konfrontere de rigtige beslutningstagere med hinanden og en række åbne spørgsmål, og så ser vi hvad der kommer ud af det.

...i øvrigt har jeg mødt mange, som har været ugle set på de bonede gulve, og det er ofte mennesker jeg i anden anledning har haft stor respekt for. Og omvendt har jeg mødt mennesker som nyder stor respekt på de bonede gulve, men som pludselig er endt i fængsel...

Men Henrik hør nu udsendelsen og fortæl gerne os andre hvad du mener helt konkret.

Niels-Holger Nielsen, Peter Andersen, Tue Romanow, Aksel Gasbjerg, lars abildgaard, Steffen Gliese og Holger Madsen anbefalede denne kommentar
Jesper Frimann Ljungberg

Det her er jo tåbeligt.
Det her bunder jo i centraladministrationens umættelige behov for resourcer. Man kan politisk ikke skrue skatteskruen højere op, så man sælger ud af infrastrukturen, for at financiere tåbeligheder. Det er jo næsten ekspropriering.
At sælge elselskabet DONG, er måske ikke en dum ide...men at sælge infrastrukturen er ...dumt..tåbeligt...shiitty business.

Det begrænser også muligheden for at lave energi politik

// Jesper

Flemming Scheel Andersen, Tue Romanow og Nikolaj Jensen anbefalede denne kommentar

Godt jeg ikke bor i Danmark, og hvis jeg gjorde ville jeg straks investere i en generator og få den ombygget til at køre på E85

Nygaard:
Desværre er det ikke hele løsningen. Så længe offentlighedsloven har mørkelagt hele forvaltningen kan de næste neoliberalister bare fortsætte hvor de første slap.

Niels-Holger Nielsen, morten Hansen og jørn faurschou anbefalede denne kommentar
Henrik Danstrup

@Bill
Har hørt den, og den bekræfte til fulde, at Bjørnestad er kommet ind på et stofområde, hvor hun bevæger sig rundt som en hund i et spil kegler. Hvorfor har man ikke valgt en af de andre kompetente DR journalister til det ??. Det ligner en retrætepost til en loyal DR soldat, som ellers mest har beskæftiget sig mere med letbenede emner.

Henrik, jeg skrev "konkret".

Faktisk er det værste man kan komme ud for i medierne - det er en alvidende journalist med en dagsorden eks.v. "Verden i følge Gram".... eller endnu værre "Arabiske stemmer" ...phuha

Niels-Holger Nielsen og Søren Roepstorff anbefalede denne kommentar
Holger Madsen

Det er dybt, dybt godnat det her.!
Ikke engang de folkevalgte politikere i forligskredsen, der har godkendt aftalen, kender Bjarnes hemmelige aftale med Goldman Sachs ned i alle detaljerne, - hvor djævlen som bekendt er gemt.
Må vi få at vide, hvem kender aftalen ned i alle detaljerne, ud over Bjarne Corydon.!

Niels-Holger Nielsen, Flemming Scheel Andersen, Dennis Berg, morten Hansen, Aksel Gasbjerg, Per Torbensen, lars abildgaard, Steffen Gliese, jørn faurschou og Bill Atkins anbefalede denne kommentar
Peter Andersen

hvad er E85 ?
kærnemælk eller motorvej ?

E85 er en benzin blanding som består af 85% ethanol(alkohol) og 15% benzin, Danmark og Polen er dog de eneste lande i europa hvor man ikke kan tanke E85 på bilen.
Selv i brasilien har man haft denne mulighed i over 20 år.
Jeg tanker selv på bilen her i Sverige og til en pris på 9,43 skr pr liter.

Steffen Gliese

Henrik Danstrup, regeringer skal ikke ligge under for det helt private erhvervslivs måde at gøre tingene på! Regeringer er hævet over det helt private erhvervsliv, men regeringerne er i den grad kommet ud af vane med at demonstrere overfor det helt private erhvervsliv, hvem der skal høre her, og hvem der skal bestemme.
Derfor kommer punkt-nationaliseringer nok i spil om ikke så lang tid. Der er jo også meget, regeringerne i Europa kan tage tilbage, som de i ungdoms kådhed og uforstand forærede væk.

Steffen Gliese

"Ikke forærede, solgte!" kan man allerede høre indvendingen! Men nej, forærede væk, fodrede hunden med dens egen hale, da de penge, der blev købt for, jo også stammer fra den ejende befolknings egen arbejdsindsats. Så med de værdier, man selv har skabt og foræret til nogle folk, blot fordi de ejer, kom man selv til at afgive de fælles værdier til de selvsamme folk - som til gengæld ikke har givet noget igen, men har soldet pengene op på casino frem for at øge produktiviteten, så det i det mindste kunne tjene fællesskabet at kunne bruge værdier på nogle mere grundlæggende, varige og udviklende aktiviteter.

Michael Madsen, Lis Jeppesen, Flemming Scheel Andersen, Torben K L Jensen, Lene Christensen og Nikolaj Jensen anbefalede denne kommentar

Sider