Nyhed
Læsetid: 1 min.

DONG-ledere kan score milliard på børsnotering

250 ledende ansatte i DONG kan se frem til en samlet gevinst på op til 1,5 mia. kr., og DONG’s øverste chef kan personligt få et stort tocifret millionbeløb oven i sin løn, hvis DONG børsnoteres i 2018, aktiekursen fordobles, og det går selskabet godt. Det viser beregninger, økonomer har foretaget for Information
Indland
24. januar 2014

Der er store summer at hente, hvis DONG’s ledende medarbejdere og nøglepersoner yder en indsats for at trimme selskabet til børsnotering i 2018. Det fremgår af ’incitamentsprogrammet’ i aftalen mellem staten og investeringsbanken Goldman Sachs. Programmet skal ifølge Finansministeriet »ensrette medarbejdernes – og i særdeleshed ledelsens – incitamenter med aktionærernes.«

Det sker ved i nær fremtid at tilbyde medarbejderne aktier til den kurs, Goldman Sachs forventes at erhverve 19 pct. af aktiekapitalen for, samt via tildeling af gratisaktier på dagen for børsnoteringen.

Finansministeriets aktstykke om aftalen afslører imidlertid ikke, hvor store summer der kan blive tale om for gruppen af medarbejdere, endsige topledelsen. Men Information har bedt flere økonomer regne på, hvad gevinsten kan blive, hvis medarbejderne udnytter deres aktiekøbsret til fulde, og der samtidig sker en fordobling af DONG’s værdi frem til børsnoteringen – hvilket ifølge en række sagkyndige er sandsynligt, fordi de finder, at DONG’s værdi er meget lavt sat i aftalen med Goldman Sachs.

Nyrup: Disponerer kortsigtet

Beregningerne viser, at de 250 ledende medarbejdere under disse antagelser og ved fuld uddeling af gratiskvoter kan opnå en samlet gevinst i 2018 på op til 1,5 mia. kr. – i snit op til tre mio. kr. for den enkelte. Og for DONG’s administrerende direktør Henrik Poulsen viser beregningerne en personlig gevinst på næsten 30 mio. kr.

Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, der torsdag i Politiken kaldte Goldman Sachs-aftalen »en katastrofe«, siger til Information, at »problemet med bonusordninger af den her karakter er, at de frister til at disponere kortsigtet,« fordi incitamentet er at skabe størst mulig aktieværdi på en bestemt dag, nemlig dagen for børsnotering, på bekostning af det lange perspektiv.

Informations beregninger er blevet forelagt Finansministeriet, som ikke afviser resultaterne, men kalder dem udtryk for en »ekstrem situation«, fordi der er regnet med fuld uddeling af gratiskvoter.

Hos DONG Energy beskriver man optionsprogrammet i incitamentsordningen som »bredt anerkendt i markedet.«

Notat Om Incitamentsprogrammer i DONG

Serie

Hvem vinder, når en amerikansk finansgrib bliver storaktionær i DONG?

Et bredt flertal i Folketinget vedtog i februar 2014 en børsnotering af den danske energigigant Dong. Det giver den statsejede virksomhed en indsprøjtning på 11 mia. kroner, men til hvilken pris?

Køberen er den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs. Selv om de i de senere år har været storinvestor i den grønne omstilling og flytter deres investeringer fra kul til vedvarende energi, så blev de i ruinerne fra finanskrakket kaldt for en »vampyr-blæksprutte«, fordi investeringsbanken har tradition for at suge værdier ud af selskaber uden at sikre deres levedygtighed.

Staten har med 60 pct. af ejerskabet stadig aktiemajoritet i DONG, men har i aftalen med Goldman Sachs givet banken særdeles fordelagtige vilkår og vetorettigheder over afgørende strategiske beslutninger.

Det har fået en usædvanlig alliance af kritikere på banen. Dansk Folkeparti har sammen med Enhedslisten presset på for, at banken ikke får sine usædvanlige særrettigheder i forbindelse med købet, eller at energiselskabet splittes op i to selskaber. Indtil videre står finansminister Bjarne Corydon (S) dog fast på, at aftalen ikke kan ændres.

Et afgørende spørgsmål er imidlertid, om vi overhovedet bør sælge ud af DONG og give en amerikansk investeringsbank med tvivlsom moral råderet over en af fremtidens vigtigste strategiske ressourcer – energi.

Hvis det er så attraktiv en forretning for finansvirksomheden Goldman Sachs at eje en femtedel af aktierne i DONG Energy, hvorfor er den samme aktiepost så ikke også en god forretning for den danske stat?

Seneste artikler

 • Danske politikere burde have lært af amerikanernes katastrofale energisalg

  1. februar 2014
  Vil det delvise frasalg af DONG Energy til Goldman Sachs kompromittere forsyningssikkerheden og fordyre taksterne? I USA skræmmer sporene fra privatiseringer af energisektoren – med Enron-affæren som et skoleeksempel
 • USA: Banker bør ikke eje energiselskaber

  1. februar 2014
  Risiko for markeds-manipulation og økonomiske kriser får den amerikanske centralbank og kongresmedlemmer til at varsle indgreb mod investeringsbanker som Goldman Sachs’ ejerskab til energi- og råstofvirksomheder
 • Eksperter: Staten udvander sin ejerandel i DONG for meget

  30. januar 2014
  Når Goldman Sachs, ATP og PFA skyder penge i DONG, får staten sin ejerandel i selskabet kraftigt reduceret, fordi kapitaludvidelsen er blevet meget større end oprindelig planlagt. Aftalen giver ikke mening ud fra et investeringssynspunkt, siger to eksperter
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

"Hos DONG Energy beskriver man optionsprogrammet i incitamentsordningen som »bredt anerkendt i markedet.«"

Den danske undergrund og energiinfrastruktur, forvaltet af en koncernbastard som snart springer helt ud af skabet, i armene på 'markedet'. Hvor optionsprogrammer og anden incitamentinstrumentalisering, som nærer den hurtige sult, den umiddelbare fristelse, nyder udbredt anerkendelse. Man skal være både dum, døv, blind og følelsesløs på den monetært anerkendende facon, for ikke at kunne se fadæserne og bøvlet tårne sig op foran os.

Niels Duus Nielsen, morten Hansen, Brian Pietersen, Erik Nissen, Aksel Gasbjerg, Eva eldrup, John Fredsted, Mihail Larsen, Klara Liske, John Christensen, Bjarne Andersen, Lykke Johansen, Niels-Holger Nielsen, Søren Roepstorff, Stig Henriksen, Erik Jensen , Holger Madsen, Mette Hansen, Carsten Mortensen, Carsten Søndergaard, Lene Christensen, Michael Madsen, lars abildgaard, Rune Petersen, Lasse Damgaard, Torben Nielsen, Tue Romanow, Janus Agerbo, Claus Høeg, Søren Johannesen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

Nu ser det nærmest ud til at Anders Eldrup og kompagni var nøjsomme.

Karsten Aaen, morten Hansen, Torben Selch, Aksel Gasbjerg, Eva eldrup, John Fredsted, Klara Liske, Bjarne Andersen, Dennis Berg, Søren Roepstorff, Per Torbensen, Mette Hansen, Carsten Mortensen, Carsten Søndergaard, Lene Christensen, Peter Taitto, lars abildgaard, Lykke Johansen, Rune Petersen, Lasse Damgaard, Torben Nielsen, Tue Romanow og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Peter Jensen kan vist godt tåle en gentagelse:

"Man skal være både dum, døv, blind og følelsesløs på den monetært anerkendende facon, for ikke at kunne se fadæserne og bøvlet tårne sig op foran os."

I et af verdens mindst korrupte lande.. ikk.

Niels Duus Nielsen, Karsten Aaen, morten Hansen, Brian Pietersen, Erik Nissen, Aksel Gasbjerg, John Fredsted, Pia Nielsen, Klara Liske, John Christensen, Bjarne Andersen, Niels-Holger Nielsen, Søren Roepstorff, Erik Jensen , Holger Madsen, Mette Hansen, Carsten Søndergaard, Lene Christensen, Michael Madsen, lars abildgaard, Lykke Johansen, Rune Petersen, Philip B. Johnsen, Lasse Damgaard, Torben Nielsen, Tue Romanow, Janus Agerbo og Claus Høeg anbefalede denne kommentar
Torsten Jacobsen

..."Bredt anerkendt i markedet".

Ja det tror fanden. Men så er det jo markedet der er noget galt med.

Der skal dog lyde et stort tillykke herfra til min tidligere boss Henrik Poulsen, som i sin tid i TDC stod i spidsen for koncernens faste politik om at nedbringe antallet af medarbejdere med 5% pr. år. En mand efter markedets smag..

Jeg er sikker på at han er alle de mange penge værd. Det er i hvert fald bredt anerkendt i markedet.

Niels Duus Nielsen, Karsten Aaen, morten Hansen, Torben Selch, Erik Nissen, Klara Liske, Bjarne Andersen, Sup Aya Laya, Mikkel Mortensen, Søren Roepstorff, Peter Taitto, Niels Engelsted, Eva Bertram, Carsten Mortensen, Carsten Søndergaard, Michael Madsen, Peter Jensen, lars abildgaard, Vibeke Rasmussen, Lykke Johansen, Torben Nielsen, Lasse Damgaard, Tue Romanow, Flemming Scheel Andersen, Anders Reinholdt, Lise Lotte Rahbek og Niels Chr. Nielsen anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

Prøv også at høre dette Radio24Syv program (Det røde Felt),ca. 45 min. inde, hvor Jørgen Steen Nielsen og ikke mindst Niels I. Meyer kommer med gode indlæg.
http://arkiv.radio24syv.dk/photo/9210740

Karsten Aaen, morten Hansen, Holger Madsen, Camilla Englyst, Bjarne Andersen, Erik Jensen , Eva Bertram, Carsten Søndergaard, lars abildgaard, Rune Petersen og Lasse Damgaard anbefalede denne kommentar
Henrik Bjerre

Saadan som jeg laeser artikelen: 1,5 mia. kr til 250 medarbejdere er i snit lig med 3 mio. kr.?

Jeg har stor tillid til Jesper Jespersen og Niels Enrum og de laver helt sikkert ikke saadanne fejl i deres dividerstykker. Men kan Joergen Steen Nielsen ikke diskret udlevere navnene paa Informations oevrige oekonomer - saa vil jeg proeve at faa dem ansat hos mine konkurrenter? I mellemtiden tror jeg de slaar sig paa laarene hos Corydon, Poulsen etc. der gerne ser handelen gennemfoert. Med den slags modstandere behoever de ingen fjender.

Flemming Scheel Andersen

Svineriet og den lovlige svindel med borgernes penge, midler og rettigheder kender snart ingen grænse, men hvis man tror der ikke er nogen grænse, så leger man med ilden.

Enhver af forbryderne imod samfundet bør spørge sig selv om noget så åbenlyst, går godt også denne gang.

Karsten Aaen, morten Hansen, Brian Pietersen, Per Torbensen, John Christensen, Enriquo Longo, Dennis Berg, Janus Agerbo, Mette Hansen, Carsten Mortensen, Carsten Søndergaard, Lene Christensen, Michael Madsen, lars abildgaard, Niels Mosbak og Lasse Damgaard anbefalede denne kommentar
Lasse Damgaard

Ja men stemmer jo ikke mod det guld der lægges foran ens næse

Vi kender det grådigheds gen når vi ser det.
- Schur og GS DB og skabsliberalisten Corydon - har forsøgt for nedrullet gardiner, at stille sine egen behov.

Markedet diktere lukkethed - demokrati diktere åbenhed - et dilemma regeringen og VKLA ikke har formået at forvalte.
Vi har fået en lukket politisk proces som vælgerne ikke har nogen som helst forudsætning for at tage stilling til er godt for samfundet. Den beslutning har frataget et vigtigt element i den demokratiske ide - at tage et kvalificeret valg på et oplyst grundlag.

Det her er et anslag mod den demokratiske ide og proces - noget der burde få vælgerne op at stolen og kræve indsigt og åbenhed eller afgang af et folketing der mere og mere viser de ikke har mere samvittighed end at de er villige til at føre folk bag lyset, og sjofle dem med en sang om at den slags skal vi vælgere ikke bruge tid på.
Man taler ned til vælgerne og er i grunden meget infantil i sine argumentationer.

Niels Duus Nielsen, Karsten Aaen, morten Hansen, Brian Pietersen, Aksel Gasbjerg, Bjarne Andersen, Sup Aya Laya, Dennis Berg, Sven Elming, Janus Agerbo, Torben Nielsen, Holger Madsen, Carsten Søndergaard, Lene Christensen, Preben Bollerup, lars abildgaard, Niels Mosbak og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar

Henrik, er der udbrudt krig?

Torben Nielsen, Eva Bertram og Carsten Søndergaard anbefalede denne kommentar
Lasse Damgaard

- måske borger krig ?

Lasse Damgaard
morten Hansen, Pia Nielsen, Holger Madsen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar

TDC benytter modeller, som svarer til Goldman Sachs:
http://finans.tv2.dk/nyheder/article.php/id-69622167:regeringen-kalder-t...

Men i DC's tilfælde er regeringen ikke helt så knibsk? Det er lige før den kunstneriske værdi overstiger dumheden i sig selv.

Rune Petersen, Bjarne Andersen, Carsten Søndergaard og lars abildgaard anbefalede denne kommentar

Bemærk i øvrigt at EU faciliterer, som det vistnok hedder på moderne management'sk.

Niels Duus Nielsen, morten Hansen, Niels-Holger Nielsen, Carsten Søndergaard, Michael Madsen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Lasse Damgaard

Ja EU syntes det er godt med det der privatisering ..

http://www.altinget.dk/rssitem.aspx?id=998666

Michael Madsen

Forræderi:
http://da.wikipedia.org/wiki/Forr%C3%A6deri

Hvis man genindførte dødsstraf til den slags , så ville man helt sikkert slippe for meget af det her bøvl....

Mvh

lars abildgaard

" Udsigten til at få den enorme amerikanske investeringsbank Goldman Sachs som ejer af DONG har givet bange anelser hos en lang række politikere og eksperter.

Og frygten kan meget vel være velbegrundet.

Ekstra Bladet kan således i dag afsløre, at netop Goldman Sachs spiller en nøglerolle i et omfattende opgør, som SKAT for få år siden lancerede mod en lang række kapitalfonde, som de mener snyder den danske statskasse for milliarder takket være et spindelvæv af suspekte selskaber i skattely.

SKAT har i alt omkring 20 sager kørende mod primært kapitalfonde for at have unddraget SKAT for op i mod 15 mia. kr. Alene Goldman Sachs bliver af SKAT beskyldt for at have snydt statskassen for 1,7 mia. kr.

SKAT endte med at tabe sagen mod Goldman Sachs, men den konstruktion Goldmans Sachs har tænkt sig at bruge i forbindelse med deres køb af 19 procent af statsejede DONG er, ifølge skatteekspert Chresten Amby, identisk med den måde en række kapitalfonde har brugt for gennem årevis at malke milliarder ud af telegiganten TDC. Goldman Sachs vil nemlig købe DONG-aktierne via et snedigt spind af selskaber i eksotiske skattely i blandt andet Luxembourg, Delaware og på Cayman Islands. "

Niels Duus Nielsen, morten Hansen, Brian Pietersen, Aksel Gasbjerg, Henrik Darlie, John Fredsted, Pia Nielsen, Rune Petersen, Bjarne Andersen, Jesper Wendt, Sup Aya Laya, Dennis Berg, Tue Romanow, Niels-Holger Nielsen, Janus Agerbo, Erik Jensen , Per Torbensen, Vibeke Rasmussen, Bill Atkins, Torben Nielsen, Niels Engelsted, Holger Madsen, Peter Jensen, Preben Bollerup, Mette Hansen, Carsten Søndergaard, Lasse Damgaard og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Lasse Damgaard

Michael Madsen

Det fordre så at borgerne selv tager fat - da vi i DK ikke har en forfatningsdomstol der kan gå ind og underkende tvivlsomme forretningsmetoder.

Og man kan have sin tvivl på om danskerne er interesseret i demokrati og dets udvikling, eller mere optaget af friværdi og skattelettelser.

Vi vil nok opleve at det bliver de samme hoveder der skal finde en ny formand for geschæften. Danskerne er ret konservative når det handler om at skabe nye rammer for den politiske kultur og demokrati udvikling.

- Men sådan en sag her lader til at vække nogen - omkring 18000 underskrifter sidst jeg så - det er næsten nok til et nyt parti

Karsten Aaen, morten Hansen, Rune Petersen, Bjarne Andersen, Michael Madsen og Mette Hansen anbefalede denne kommentar
Lasse Nyholm Jensen

@Henrik Brøndum: forklaringen på regnestykket findes i 'Beregningseksempel 2' hvor >>"ca. halvdelen” af incitamentsprogrammernes 450 mio. kr. [vil] gå til programmet
for ”ledelsen og nøglemedarbejdere, mens den anden halvdel kan henføres til programmet for de øvrige medarbejdere".<<
Jørgen Steens omskrivning af Jesper Jespersens udregning er lidt uheldig - men Jesper Jespersen kan stadig regne.

Niels Duus Nielsen, morten Hansen og Henrik Bjerre anbefalede denne kommentar

Nynne Bjerre Christensen havde i aften inviteret Professor Michael Møller CBS ind i Deadline for som hun sagde: "at afdramatisere Poul Nyrups udmeldinger om salget af Dong".

Et uddrag af interviewet::

NBC: Hvad er risikoen så for Goldman Sachs?

MM: Energibrancen er jo en uforudsigelig størrelse.

NBC: Ja?

MM: Der kan ske så meget. Vindmøllerne kan gå i stå, og sådan.

Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen, morten Hansen, Brian Pietersen, Torben Selch, Per Torbensen, Lise Lotte Rahbek, Niels-Simon Larsen, Henrik Darlie, Pia Nielsen, John Christensen, Rune Petersen, Mihail Larsen, Claus Jensen, lars abildgaard, Dennis Berg, Niels-Holger Nielsen og Peter Taitto anbefalede denne kommentar

Lasse Damgaard, jeg tillader mig lige at citere direkte fra Rina Ronja Karis meget relevante ytringer i Politiko:

"EU's politiske prioriteter for 2014
EU er langt fra færdige med privatiseringen. Den række af nationaliseringer, som finanskrisen medførte (især da banksektoren skulle reddes ud) er ved at vende mod privatiseringer. Under dække af "vækst og konkurrenceevne" har EU-kommissionen udset privatiseringer som en af prioriteterne for 2014. I Den Årlige Vækstundersøgelse, som ligger til grund for hele EU's økonomiske politik, står der, at der skal åbnes op for konkurrence i produkt- og servicemarkedet "især når det kommer til energimarkedet."

http://www.b.dk/politiko/eu-dikterer-dong-salg-til-goldman-sachs

Denne artikel bør i øvrigt genlæses:
http://www.information.dk/285620

Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen, morten Hansen, Brian Pietersen, Aksel Gasbjerg, Pia Nielsen, John Christensen, Rune Petersen, lars abildgaard, Sup Aya Laya, Niels-Holger Nielsen, Michael Madsen og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

Angående skattely skal vi naturligvis diskutere det. Som Helle Thorning-Schmidt sagde under sit pressemøde:

"Altså, jeg synes, det er rigtig vigtigt at ta' en diskussion om skattely og alt det hér."

Eller som Skatteminister Jonas Dahl har udtrykt det:

"- Det er afgørende for velfærdsstatens opretholdelse, at alle betaler den skat, de er forpligtede til. Derfor forarger det, når vi bliver præsenteret for forsøg på at snyde fællesskabet. Det skal vi ikke bare lade passere, det skal vi reagere på."
http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2014/01/22/161428.htm

Ja-ja, der kommer nok en rigtig god reaktion … i morgen?

Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen, morten Hansen, Brian Pietersen, Aksel Gasbjerg, Henrik Darlie, John Christensen, Rune Petersen, lars abildgaard, Bjarne Andersen, Jesper Wendt, Michael Madsen og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar
Lasse Damgaard

Peter Jensen

ja det lå ligesom i kortene med ham ECB direktøren - det store EURO finanskomplot
Og med den nye frihandelsaftale på trapperne - ja guderne må vide ....

Torben Nielsen

Hvor var det lige tegningerne til Guillotinen blev gemt? Ellers må vi improvisere...

Niels Duus Nielsen, morten Hansen, Brian Pietersen, Rune Petersen og Enriquo Longo anbefalede denne kommentar
Holger Madsen

Dem der løber den allerstørste politiske risiko ved denne aftale med Goldman Sachs, er de politikere og partier, der godkender aftalen på torsdag, - for der kommer en valgdag efter denne.!

Brian Pietersen, Aksel Gasbjerg, Niels-Simon Larsen, lars abildgaard, Per Torbensen og Sven Elming anbefalede denne kommentar
Michael Madsen

@ Lasse damgård : Det er det jeg mener ;) Uden en letforståelig lavpraktisk konsekvens , så vil vores ministre og embedsmænd blive ved med at tro at de kan gå på vandet - at de er uden for rækkevidde strafretsligt... Det er fint nok at man er civil og diplomatisk hvis der er noget at snakke om , men grænsen er vel ved at være nået i forhold til dem vi har til at styre lortet nu ?? Med den retning og fart det kører nu , så er vi/danmark et diktatur inden for få år.. Er det virkelig så svært at tro at vores toppolitikere vil give alt for at avancere i det bedrageriske system ? Hvilken risiko løber de ? Hvornår er en dansk politiker sidst blevet dømt for noget?? Nej vel ?

Det kunne være en god start , hvis man øjeblikkeligt fyrede samtlige ministre der har været til møde med bilderberg gruppen og/eller den trilatterale kommission.

Mvh

Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen, morten Hansen, Rune Petersen, Flemming Scheel Andersen og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar
Georg Christensen

Hvis overskriften er sand, er størstedelen af det Danske samfund imod et salg, et udsagn, som jeg håber at dele med "den Danske modelbeskrivelse". Nu bør finansministeren, statsministeren,økonomi samt justitsministeren og deres kompaner fremstilles for et samlet folketing til høring, inden underskriften af finansudvalget bevilliges.

NB: Til både S,SF,R,V,K. (de gamle partier), bare at sælge ud af Danske værdier. (Husk og tænk på, hvor mange Samfundsbetalte skattekroner det har kostet det danske samfund at få opbygget "DONG" ), unødvændige gasledninger overalt på grund af politisk snæversynethed, men det gav danske arbejdspladser, og kan tilgives. Havde vi dengang haft politisk fremsynethed, havde "gas kraftværker" til "energiproduktion" været løsningen. Nu begår, igen især, S og R en grundlæggende fejltagelse sammen med V og K (privatiserings modellen af det Danske samfund) duer ikke, især ikke til tvivlsomme private selvskaber. Mit håb er, at DF tør sige "nej", og støtte Danmark, også sammen med Enhedslisten, selv om LA nok er imod, men inderst inde vil have forståelse for folkets råb.

Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen, Rune Petersen, Bjarne Andersen, Sup Aya Laya og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Georg Christensen

Er det ikke endelig på tide, at den nuværende "samfundsfjentlige" regering får sat stolen for døren?. DONG salget var bare bægeret, som flød over.

Lad os (som samfund), få kortene blandet på ny, "NY valg". udskrives.

S,SF og R har allerede bevist deres uduelighed i styringen af det danske samfund.

Niels Duus Nielsen, Michael Madsen, John Christensen, Lykke Johansen og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Niels-Holger Nielsen

Selvfølgelig skulle der også lidt salt i såret.

Man kan godt komme til at trække lidt på smilebåndet, når man tænker på, at mange mener, at disse banditter kan styres til fælles bedste med en gang keynesiansk politik.

Niels Duus Nielsen, morten Hansen, Aksel Gasbjerg, Claus Jensen, Bob Jensen, lars abildgaard, Lykke Johansen og Peter Jensen anbefalede denne kommentar
Ole Chemnitz Larsen

Særinteresser

Utroligt som fællesskabet igen og igen skal finansierer det ledende lags særinteresser.

Og altid med henvisning til, at det er i fællesskabets interesse.

Niels Duus Nielsen, morten Hansen, Vibeke Rasmussen, Aksel Gasbjerg, Rune Petersen, John Christensen, Janus Agerbo, Bjarne Andersen og Lykke Johansen anbefalede denne kommentar

Tjah! Det antages, at Henrik Poulsen (adm. dir i DONG) kan stoppe omkring 30 millioner i lommen. Den samme Henrik Poulsen, som stod på TV i morges og sagde, at det var den "bedste samlede aftale". Hvis nogen kom og stoppede 30 millioner ekstra i min lomme, så ville jeg nok også synes, at det var en mægtig aftale. Faktisk "den bedste samlede aftale" jeg kunne få..

Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen, morten Hansen, Michael Madsen, Lise Lotte Rahbek, Aksel Gasbjerg, Niels Mosbak, Rune Petersen, John Christensen, Mihail Larsen, Janus Agerbo, Preben Bollerup, Bjarne Andersen, Jesper Wendt, lars abildgaard, Dennis Berg og Lykke Johansen anbefalede denne kommentar
Lykke Johansen

Bare en teori!

Ingen tvivl om, at Corydon gerne vil tjene penge....... Rigtig mange penge. Kunne man forestille sig, at når han er så overtændt på at handle med Goldman Sachs og "forære" en del af DONGs aktier til dem, så handler det i virkeligheden om ren egoisme og grådighed - og om at fremtidssikre sig? Først sørger han for at få en topstilling i DONG (måske øverste chef for foretagenet (manden lider jo ikke af mindreværdskomplekser), når han efter næste folketingsvalg ikke længere er i regering som finansminister. Dernæst skal han bare væbne sig med tålmodighed et par år, indtil han bliver mangemillionær, når DONG bliver børsnoteret. Keine hexeri. Nur behändigkeit.

Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen, morten Hansen, Michael Madsen, John Christensen, Bob Jensen, Bjarne Andersen, Enriquo Longo og Dennis Berg anbefalede denne kommentar

Holger Madsen:
Hvilken risiko er det, du mener, politikerne tager i forbindelse med næste valg?

Hvem vil du stemme på, hvis ikke et parti, som har været med til at skrive under? Tror du højreorienterede kan stemme på Enhedslisten?
Gud bevare os, hvis de højreorienterede går til LA.

Holger Madsen:
Min pointe var, at hvis alle partier er med i det, så kan folket ikke straffe nogen. Og sådan ser det jo ud lige nu - uanset hvem du stemmer på, får du det samme.

olivier goulin, Sune Olsen, Vibeke Rasmussen, Michael Madsen, Rune Petersen og John Christensen anbefalede denne kommentar

Lykke Johansen:
Mon ikke der allerede står nogle lukrative "konsulent"-stillnger parat til Corydon efter hans karriere snart slutter? Hvis man gør det sådan, så er det jo ikke korruption, vel?

"Revolving Doors" bruges massivt i USA allerede.

Rune Petersen, Janus Agerbo, John Christensen og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar

ER DET VIRKELIG DET, SOM BJARNE CORYDON VIL PÅDUTTE DANSKERNE?

Selv om 250 ledende ansatte i DONG kan se frem til en samlet gevinst på op til 1,5 mia. DKK ved hvis Dong sælges som aktier, er det ingenting mod det, som The Goldman Sachs Group Inc kan opnå.

Da man ændrede The Royal Mail til et aktieselskab, og The Goldman Sachs Group Inc solgte aktierne, blev de solgt for 3,30 £ pr. aktie. Men der var blot dette, at den britiske regering fik kun 2,20 £ pr. aktie.

Altså tjente The Goldman Sachs Group Inc hele uanstændige 50% ved salget, og dertil kom selvfølgelig deres salær. Og for ikke det skal være løgn, er det den samme Sophie Ramsay fra Goldman Sachs Group, der også skal stå for aktiviteterne i Danmark.

Read more: www.dailymail.co.uk/news/article-2514311/Royal-Mails-sell-Golman-Sachs-c...

- ER DET VIRKELIG DET, SOM BJARNE CORYDON VIL PÅDUTTE DANSKERNE?

Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen, morten Hansen, Flemming Scheel Andersen, Aksel Gasbjerg, Rune Petersen, lars abildgaard, Janus Agerbo, Preben Bollerup og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar
Georg Christensen

Dong salget, et samfundseget,sammen med privatejede investore, er en "energi gigant", som sammen med andre "fremtidsenergi" investore,tør "satse" på Dong ,og ikke sælges til kortsynede "ludomaner", som kun har vinding for øje. DONGS langsigtede plan burde følge med den af et samlet folketings DSB planer Samfundsbetalt infrastruktur, hvor "energien" hertil i fremtiden tydeligt allerede idag er tilkendegivet. DONG modellen: Vinden og bølgen, samt SOLEN, vil i fremtiden vise sig som, den neutrale naturlige "energileverandør". Vores samfund, det Danske, har både solen,vinden og bølgen, som neutrale "energier", og samtidig er Samfundet så heldige, at størstedelen af ejerskabet endnu tilhører samfundet, til fordel for udvikling´s modeller istedet for "udbytte modeller".

Når så nu politikerne og deres "hængerøve" taler om samfundet´s betaling for finanskrisen, som ligger langt over risikoen ,som samfundet har ved at beholde Dong på samfundet´s regi.

Hvis et selvskab, privat eller samfundsejet, ønsker værdibedømmelse, så sendes det direkte på "børsen", og ikke bag lukkede døre værdibedømmes, og ikke efter, muligvis korrupte politikeres egenrådighed. Hvis endelig en beslutning skal tages, så send både Dong,SAS,som DSB, på "børsen", og lad investorene fremkomme under det såkaldte fri markedes kontrol.

Det, som den nuværende "regering" er i fuld gang med, er det samme, som VK regeringen tidligere forsøgte,også med småtbegavede danske politikere S,SF og De radikale forsøgte.

Derfor er mit udsagn: Jeg håber på, at det danske samfund tør følge med, Smid de gamle "privatorienterede" partier på lodsepladsen. Et oprør og et opgør med privatismens vilde "udbytte tankegange" overfor samfundene bør endelig afsluttes.

Georg Christensen

Når "logikken" i et liberalt samfund, skal gennemføres, sker handlen på "børsen", og ikke bag politisk lukkede døre.

Af og til får jeg opfattelsen af, at liberalismen vilde "elliter" kun arbejder for sig på samfundens bekostning.

Som samfundene idag er sammensat, er "børsen" det rigtige sted til "værdibedømmelse".
og bestemt ikke til småtbegavede måske også korrupte polittikere fra alle partier, send DONG på børsen, hvis hovedaktsionæren "samfundet" ikke ser sig istand til at optage et utroligt billigt lån. Alle verdens "finansspekulanter" griner af det danske samfunds regerende politikere.

NB: Send DONG på børsen og lad vandvidet udvikle sig også her på samfundenes bekostning, fordelen er her nogenlunde ligeværdige bedømmelser af "værdierne", tilkendegives. og ikke kun styres af "muligvis" korupte politikere og deres følgesvende.

.

Jens Overgaard Bjerre

Hvem skal betale for Det Store Guldrøveri?

Jens Overgaard Bjerre

Utroligt så lidt som de borgerlige blade og elektroniske medier beskæftiger sig med denne sag. Også EkstraBladet, som ejes af Politiken AS, eller hvad de kalder sig nu.

Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen og Holger Madsen anbefalede denne kommentar
Niels-Holger Nielsen

I det nye nummer af Monthly Review har nordmanden Asbjørn Wahl denne meget lange artikel, som jeg kun bringer nogle korte;-) uddrag af:

The role of social democracy in its golden age was to administer the class compromise—not to represent workers against capital, but to mediate between the classes within the framework of a regulated capitalist economy. As a result, the parties (especially where they were in power over long periods) changed from mass organizations of workers into bureaucratic organizations strongly integrated into the state apparatus, with dramatic losses in membership, and with their organizations increasingly converted into instruments for political careerists, and campaign machinery for a new political elite.

Based as it was on the class compromise, social democracy sank into an ever deeper political and ideological crisis as capital owners, responding to their own need to accumulate capital, gradually began to withdraw from the historic compromise around 1980. The social-democratic parties were so deeply integrated in the state apparatus that they changed alongside the state as it became strongly influenced by the emerging neoliberal hegemony. Social democratic parties have thus contributed greatly to deregulation, privatization, and the attacks on public welfare of the last few decades. This has been true whether it happened under the label of “the third way,” as in the United Kingdom; Die neue Mitte, as it was called in Germany under Gerhard Schröder; or even under the fluttering banner of folkhemmet (“the people’s home”) in Sweden. In fact, when social-democratic governments were in a majority in the late 1990s, for the first and only time in EU history, no change in the EU’s neoliberal policies took place. This led one commentator at the time to conclude that “There’s not much left of the left.”1

The political-ideological decay on the left was well illustrated by the many meaningless statements that came in the wake of the financial crisis in relation to the government emergency measures. Many social democrats in Europe stated that the big government bailouts to the banks and financial institutions were proof that the politics of the left were on their way back. State regulation and Keynesianism had once again come to honor and dignity, it was said. Even Newsweek’s front page proclaimed, “We are all socialists now.”2 The moderate, now retired, General Secretary of the European Trade Union Confederation (ETUC), John Monks, said it this way: “All over Europe, everybody is a social democrat or a socialist now—Merkel, Sarkozy, Gordon Brown…. The wind is in our sails.”
..................................

Social democracy has, without exception, supported all of the neoliberal treaties and important austerity legislation in the European Union. Social-democratic parties have fully supported the establishment of the single market, which in reality has been a systematic project of deregulation, privatization, and undermining of public services and trade unions. The problem the social-democratic parties now face is that the demands for Keynesian stimulus policies, which some of them advocate, are in violation of the same treaties and laws which they were instrumental in passing. The social democrats have painted themselves into a corner and are increasingly squeezed between growing social rebellion and their loyalty to the neoliberal European Union.
.............................

The political crisis also affects parties to the left of social democracy. In countries where such parties have been in coalition governments with social democrats—France, Italy, Norway, and Denmark—the consequences have ranged from merely negative, to disastrous. To a large degree, the small left parties have been made hostage to neoliberal policies, including support for privatization and the U.S. war machine, such as its invasion and occupation of Afghanistan.4 They have not been able to be consistent critics of the system, let alone offer a credible alternative. This means that there is hardly any political or social force with strength and legitimacy in Europe today which is in a position to take the lead in organizing and coordinating the social resistance that regularly breaks out across Europe against the policies of austerity and rapidly rising inequality of income and wealth.
One of the most dramatic and dangerous consequences of this development, where the traditional labor parties pursue various degrees of neoliberal policies, is that confidence in the political left has broken down, while right-wing populism and extremism have gained ground. Parties representing these politics have now entered the stage—and parliaments—in most European countries. The indications are that a political restructuring of the left will be necessary for the labor movement once again to be able to go on the offensive and establish a wider, alternative social project.
.............................

Governments, the European Commission, the European Central Bank (ECB), and the International Monetary Fund (IMF)—the three latter (un)popularly called the Troika—have not reinstated Keynesian policies and re-regulated finance. Instead, they have used the crisis as an excuse to further transform society to meet the needs of finance capital. Thus the Troika now prescribes the same policy in Greece, Ireland, Portugal, and Italy as the IMF previously imposed upon developing countries and Eastern European nations through the so-called structural adjustment programs, namely massive privatizations. In Greece, for example, the railways, the water supply of Athens and Thessaloniki, utilities, ports, airports, and the remaining public ownership of the national telecommunications company have been privatized. Cuts, privatizations, and widespread attacks on public services are the order of the day in country after country. This is a recipe for depression and social crisis.
...............................
The EC [European Community] is using the mortgage banking crisis—and the needless prohibition against central banks monetizing public budget deficits—as an opportunity to fine governments and even drive them bankrupt if they do not agree [to] roll back salaries…. “Join the fight against labour, or we will destroy you,” the EC is telling governments. This requires dictatorship, and the European Central Bank (ECB) has taken over this power from elected governments. Its “independence” from political control is celebrated as the “hallmark of democracy” by today’s new financial oligarchy…. Europe is ushering in an era of totalitarian neoliberal rule.
- Michael Hudson, a former Wall Street economist and now professor at the University of Missouri
......................................

The ongoing de-democratisation of the economic politics, as well as the attacks on the trade-union movement undertaken in order to prepare the ground for the anti-social, austerity policies, represent developments that we have hardly seen since fascism was defeated in Europe. Four previous judgments (see below) of the European Court of Justice have all contributed to the restriction of trade-union rights in the European Union, including the legal right to take industrial action. Add to this that the political authorities in at least ten EU member states already have implemented pay cuts in the public sector by setting aside collective agreements without negotiating with the unions, and the gravity of the situation becomes clear. An increasingly authoritarian Europe is emerging.
.............................
The same applies to much of the European Union’s privatization policy. The European Union seldom makes decisions on direct privatization; it decides to liberalize, or to apply its competition rules to ever more areas of society. One of the effects is privatization, as we have seen in energy, transport, and telecommunications. Further, the implementation of these policies takes place at different times and ways in different states, thus making it difficult to mobilize coordinated resistance across Europe.
..............
The class compromise and social dialogue were, in other words, the results of mobilization, harsh confrontations, and considerable shifts in the balance of power. However, in the current ideological version labor leaders portray them as the causes of increasing influence for workers and trade unions. This analytical mismatch creates ideological confusion in the trade-union movement, as, for example, in this statement of the ETUC: “The EU is built on the principle of social partnership; a compromise between different interests in society—to the benefit of all” (emphasis added).

European Labor
Political and Ideological Crisis in an Increasingly More Authoritarian European Union
Asbjørn Wahl

Niels Duus Nielsen, lars abildgaard, morten Hansen, Michael Madsen, Niels Engelsted, Dennis Berg, Kristian Løwenstein, Aksel Gasbjerg, Niels Mosbak, Peter Jensen, Pia Nielsen, Lasse Damgaard og Mihail Larsen anbefalede denne kommentar
Henrik Danstrup

And so what ?? Det er fuldstændig normal praksis, at dem, som har gjort en børsnotering mulig, honoreres. Dimensionen af den honorering er et bestyrelses anliggende, så hvis ejerne er utilfredse med det kan de give bestyrelsen en ørefigen alternativt smide dem på porten.

DONG salget skulle øjensynligt have lidt ekstra, så man valgte at spille misundelseskortet - det er for nemt Information !

PS. Der er øjensynligt også noget, der tyder på, at bl.a. PensionsDanmark jo ikke reelt ville gå ind med risikovillig kapital, hvorfor de ikke var noget reelt alternativ til GS - http://www.business.dk/green/pensiondanmark-oenskede-ingen-dong-risiko

Det ville være fornemt, hvis debatten nu kunne gå fra følelser (dem har Corydon undervurderet big time, hvad ikke ligefrem afslører politisk tæft !) til fakta !

John Christensen

Finanskrisen blev blandt andet udvidet og katastrofal - fordi gode papirer blev blandet med dårlige (dirivater).

Du kan sammnenligne det med denne situation:
Du har en spand med rent drikkevand, og en spand med lort.

Uanset hvor lidt lidt lort du blander i drikkevandet - så ender det med at være lort!

Om Dong, er ren energi (drikkevand), er jeg ikke i stand til at afgøre. Med mine ringe kundskaber.
Om Goldmann Sachs er ren lort, ved jeg heller ikke med absolut sikkerhed!

Jeg er dog helt overbevist om, at vi skal udnlade at involvere vores Olie- og Naturgas i spekulationsforretninger.
Dertil er den sektor for vigtig for vores sikkerhed i forhold til mad og varme, trtansport mv., mener jeg.
Nu må vi forsvare samfundet når de valgte og eliten ikke længere vil.

STOP TYVERIET AF SAMFUNDSSKABTE VÆRDIER

Vores slid skal ikke stå en hemmelig konto i skattely, bare fordi Corydone eventuelt kan samle 90 mandater.
Signal til Enhedslisten om, at NOK er NOK.

SLUT MED STRAFFRIHED OG SKATTELY.

Sangen om at "vi gør ikke noget ulovligt, men følger de love der er" må forstumme.

Sørg for at samfundet ikke snydes for sin del, af værdierne - ved lov, og gør det på globalt plan.

SKATTELY er samfundsundergravende og samfundsskadeligt.
Samfundsskadelig virksomhed er mig bekendt ulovlig?

DONG skal forblive 100% på danske hænder, og hvis Dong har et kapitalbehov - så klarer vi den nok selv.
Der er ikke mangel på opsparede midler så vidt jeg ved!

Endelig er der vinklen med at ansatte og ledelse tilraner sig en kæmpegevinst, ved at arbejde for en børsnotering af selskabet. Det er lige så uhørt.

Skal vi mødes på Pladsen og sabotere deres planer?

Niels Duus Nielsen, Karsten Aaen, Preben Bollerup, lars abildgaard, morten Hansen, Niels-Holger Nielsen, Michael Madsen, Aksel Gasbjerg, Eva eldrup og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
John Christensen

NO TO CORPORATE OVERTAKE!

Arbejderklassen betaler prisen for disse narrestreger, og derfor må der nu gribes ind, og statueres et eksempel.
Hvis loven vedtages i næste uge - er det en skærpelse af kampen. Husk det.

Det er tyveri og ran, og de værdier vi skabt igennem årtier. GAME OVER.

Niels Duus Nielsen, Karsten Aaen, morten Hansen, Michael Madsen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Mihail Larsen

Vil du være millionær? I en fart?

Så skal du sørge for at blive højt placeret i en af de offentlige virksomheder, der endnu ikke er privatiseret. Når turen kommer til 'din' virksomhed, så kan du for et megastort millionbeløb 'sælge' virksomheden til en kapitalfond.

Men hov! Det er jo slet ikke DIN virksomhed. Næh-nej, men det er lige som blevet almindelig praksis, så det er vel i orden?

Niels Duus Nielsen, Karsten Aaen, lars abildgaard, morten Hansen, Niels Engelsted, Dennis Berg, Brian Pietersen, Flemming Scheel Andersen, Michael Madsen, Henrik Darlie og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Georg Christensen

DONG´s lederes fiduserier i et samfundsejet selskab, hvor er finansministeriet´s kontrolfunktion henne?, og hvor blev ministeransvarligheds loven gemt og glænt eller eller bare hemmeligholdt overfor "folket".

Mår 1 million fejlagtigt spildes, så står alle og råber, medens milliarderne, stille og roligt forflygtiger sig selv i skattely. Det er fuldstændig uaccetabel og uintelligent den nuværende regering forvalter ders "stemmer"på.

Nyvalg, kan kun være løsningen. Lad os få blandet kortene på ny.

Lasse Damgaard

Det er meget interessant man taler om risikovillighed
normalt er det når man indlader sig på kasinoøkonomi og tvivlsomme investeringer
- for den slags bedriver man så åger

Som jeg forstår Corydon - så er der ikke nogen risiko, selvfølgelig er der ikke det - han er jo ikke gambler. han har helt klart borgernes ve og vel i tankerne.

Georg Christensen

No ja, selv om lederne i Dong kan opnå en milliard gevindst ved børsnotering, så hellere det, som korrupte politiske "femtekolonnevirksomhed" overfor samfundet de virker i.

NB: Goldman Sachs var også den medskyliige i lehman systemet´s konkurs, hvor også hele det amerikanske folk blev draget til ansvar, jeg tænker bare på AIG, forsikrings selvskabet pluds "amerikaners realkredit selvskaber", fuldstændig midstede ballancen, på grund af "børsspekulanternes" ludomanier..

Et finanssystem som nok styres af "blackwood" koncernen som også J.P.Morgan er tilknyttet, et finanssystem som lever højt på "skattely", hvor alle former for sorte værdier på inteligent vis " hvid vaskes" ,helt udenfor småtbegavede politikeres opsyn og kontrol.

Hvis samfundene udenom stadig følger deres regler, ødelægger samfundene sig selv.

John Fredsted

Hvis salget af DONG bliver godkendt den 30. januar i Folketingets Finansudvalg, så må jeg konkludere, at store dele af vore folkevalgte simpelthen ikke er kompetente - eller værdige, for den sags skyld - til at lede dette land.

Karsten Aaen, Preben Bollerup, lars abildgaard, morten Hansen, Niels Engelsted, Niels-Holger Nielsen, Vibeke Rasmussen, Per Torbensen, Niels-Simon Larsen og Holger Madsen anbefalede denne kommentar
Karol Kanarra

I den bedste af alle verdener stod GS på spring for uegennyttigt at i første omgang sikre DK grøn vækst og energi - siden ud i alverdens afkroge, der vil få GGGIs bestræbelser til at ligne det modsatte. GS ville nemlig betale og risikere mere end alle andre middelmådige pensionsselskaber, der kun tænkte på profit, afkast og sommerhuse i Hornbæk. Da DONGs værdi steg til det svimlende, donerede GS fortjenesten (måske fraregnet et lille administrativt beløb, det kostede at have "kontor" på Cayman Island, men udbytteskatten er naturligvis betalt - dobbelt op, for det skulle nødigt hedde sig!) til DONG - og dermed den danske befolkning. DK var nu i stand til i ro og mag selv udvikle den nye fremtids energikilder. Ingen havde nogensinde først troet på GS, denne ulv i fåreklæder. Men takket være gode, fremsynede og stædige politikere, der kunne se, at GS var en ulv med et lammehjerte, der mente sit aflad alvorligt, blev handlen trumfet igennem - lykkeligvis! Investeringen i DONG var nemlig det første skridt til GS fandt en mening med livet og deres enorme rigdom. Langsomt begynde GS at afvikle sig selv og dele ud af sine penge til fattige og trængende i Afrika og sådan noget ... - Politisk orienterede børnebogsforlag bedes rette henvendelse til undertegnede, hvis der er interesse for flere af den slags godnateventyr.

Niels Duus Nielsen, Steffen Gliese, Flemming Scheel Andersen og Michael Madsen anbefalede denne kommentar

Sider