Læsetid: 1 min.

Dragsdahl-dom kan ankes

29. januar 2014

Procesbevillingsnævnet har besluttet, at Østre Landsrets dom i sagen mellem historieprofessor Bent Jensen og den tidligere Informationsjournalist Jørgen Dragsdahl kan ankes til Højesteret.

Sagens udgangspunkt er en artikel af Bent Jensen i Jyllands-Posten tilbage i januar 2007, hvor professoren med afsæt i sin adgang til PET’s hemmelige dokumenter omtalte Dragsdahl som KGB-agent. Derpå anlagde Dragsdahl injuriesag mod Jensen og og fik medhold ved byretten i Svendborg i 2010. Dommen blev anket til Østre Landsret af Jensen, som fik medhold fra tre landsdommere i oktober sidste år, selv om han ikke havde ført sandhedsbevis for påstanden.

»Jeg er naturligvis meget glad for Procesbevillingnævnets afgørelse. Landsretsdommen er uacceptabel for mig personligt, men som flere jurister har påpeget, senest i en artikel i fagbladet Juristen, så er dommen fyldt med mærkværdigheder, der har skabt en kløft mellem retspraksis og straffelovens ordlyd. Det gælder f.eks. vurderingen af, om Bent Jensen har fremsat sin beskyldning i god tro,« siger Dragsdahl i en kommentar.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Per Pendikel
Per Pendikel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Per Dørup Jensen

Er agent-virksomhed egentlig ikke et spørgsmål om definition? Dragsdal kan lige så vel hævde, at Bent Jensen var agent for CIA, og misbrugte sin professor-titel til gennem sine "videnskabelige" historie-værker at agere som propagandist for den ene part i den Kolde Krig.

Er det for meget at håbe på, at artiklen i Juristen, der referes til foroven, kan identificeres med titel og evt. gøres frit tilgængelig for offentligheden?