Kommentar
Læsetid: 2 min.

Kedlen koger i Statsministeriet

Statsministeren og hendes departementschef, Christian Kettel Thomsen, har viklet sig selv ind i skandalen om iscenesatte løgne til Folketingets retsudvalg på en måde, som kan få konsekvenser, der vækker mindelser om Tamil-sagen
Indland
16. januar 2014

Desperate forsøg på cover-up gør altid ondt værre. Statsministeriets departementschef, Christian Kettel Thomsen, kan hurtigt komme til at fortryde, at han i går udsendte en uskyldsren pressemeddelelse med ordlyden: »Jeg vil slå fast, at Statsministeriet ikke havde kendskab til den forkerte oplysning vedrørende politidirektørens deltagelse før den 9. december 2013.«

Problemet for Christian Kettel Thomsen er, at påstanden om ukendskab ikke hænger sammen med de faktiske korrespondancer mellem Justitsministeriet og Statsministeriet. Tværtimod fremgår det heraf, at den nu midlertidigt suspenderede departementschef i Justitsministeriet, Anne Kristine Axelsson, orienterede videre op gennem systemet om »et forkert billede af den egentlige begrundelse«, herunder at trusselsbilledet på Christiania ikke var eneste begrundelse for at aflyse Retsudvalgets besøg i februar 2012.

Afsløringerne af korrespondancerne mellem ministerierne har frataget departementschef Christian Kettel Thomsen det vigtigste figenblad i skandalesager, nemlig såkaldt ’plausible deniability’, altså muligheden for på troværdig vis at hævde uvidenhed. De nye bortforklaringer fra Christian Kettel Thomsen efterlader offentligheden med tre mulige scenarier: inkompetence, magtfuldkommenhed eller meddelagtighed.

Ikke troværdigt

Den første og mindst sandsynlige forklaring er, at Statsministeriet ganske enkelt ikke forstod de fremsendte papirer, hvor det fremgik, at det var en løgn konstrueret til lejligheden, da den nu afgåede justitsminister Morten Bødskov (S) påstod, at retsudvalgets besøg på Christiania måtte rykkes, fordi Københavns politidirektør – og interessant nok tidligere ministersekretær for Erik Ninn-Hansen under Tamil-sagen – Johan Reimann ikke kunne deltage. Men det virker altså ikke videre troværdigt, at folkene i Statsministeriet enten ikke læste papirerne, eller ikke i det mindste undrede sig over formuleringerne. Så sløset er Kettel næppe.

Den næste og besnærende forklaring er, at Statsministeriet forstod papirerne, men havde blind tillid til, at Justitsministeriets bedrageriske set-up ville holde vand, og at man derfor undlod at reagere. I så fald kunne sagen betragtes som blot endnu en dag på kontoret. Ikke en umulig forklaring, men heller ikke ligefrem tillidsvækkende.

Den tredje og mest kontroversielle forklaring er, at Statsministeriets departementschef udmærket forstod løgnespindet og tilmed sanktionerede, at Morten Bødskovs beklagelse over »et forkert billede af den egentlige begrundelse« blev slettet, og Folketinget dermed blev ført bag lyset på dobbelt vis.

Den igangværende optrævling af skandalen – hvor departementschef Christian Kettel Thomsen nu må blive inddraget – må afdække, hvilken af de tre scenarier, der ligger tættest på de virkelige hændelser. For hvis der én ting, som står tilbage efter Tamil-sagen – som væltede Schlüter-regeringen i 1992 – er det, at departementschefer altid sørger for at sende møgsager over forbi Statsministeriet og dermed skubbe ansvaret op og videre. Alene derfor er det ikke troværdigt at hævde – som top-departementschef Christian Kettel Thomsen gør nu – at Statsministeriet hverken har været indblandet i eller har interesseret sig for begrundelserne for at give Retsudvalget »et forkert billede«.

Lige så absurd lille sagen er i substansen, lige så dramatisk kan konsekvenserne blive, hvis det kan yderligere dokumenteres, at Statsministeriet har medvirket til at lyve for Folketinget. Med en justitsminister, en departementschef og en PET-chef, som alle er faldet, er skandalen allerede massiv. Med de nye spor, som vikler sig ind om halsen på topfolkene i Statsministeriet, risikerer SRSF-regeringen at blive kompromitteret på en måde, som ikke er set lignende siden Tamil-sagen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Mon kongehuset kan friholdes?

Markus Hornum-Stenz, Henning Bjerg, Karsten Aaen, Flemming Scheel Andersen og Henrik Danstrup anbefalede denne kommentar
Holger Madsen

Så havner bolden igen hos Pernille Skipper.

Karsten Aaen, Lykke Johansen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Skal vi ikke komme ned på jorden.
Det er forkasteligt at vildlede Folketinget og det er godt at disse usandheder har fået konsekvens.
Men kan en usandhed om et aflyst besøg på Christiania virkelig side stilles med Tamil - sagen?

Uffe Illum, Markus Hornum-Stenz, Lars Hansen, Kurt Lindy Hansen, Helle Walther, Marianne Rasmussen, Kurt Hansen, Erik Jensen , Lasse Damgaard, Jesper Wendt, Lene Christensen og Mette Hansen anbefalede denne kommentar
Henrik Bjerre

@Dorte Soerensen

Jeg er tilboejelig til at give dig ret ud fra en personlig betragtning - en loegn om en ligegyldig sag, hvor baade sagen og konsekvenserne af sagen er uden betydning for mig er jeg parat til at se gennem fingre med. Laaner en ven min bil - laver en lille ridse og haevder den allerede var der ... saa lad gaa ... han giver sikkert en middag eller noget andet. Der er ingen grund til at han skal betale 10.000 kr. for at faa fjernet ridsen - den slags sker med biler.

Men med de magt fulde politikere og embedsmand er sagen vel anderledes. Jeg synes det stoerste svaghedstegn er at de ikke kunne haandtere denne sag paa en fornuftig maade fra starten. Jeg har allerede argumenteret for at retsudvalgets formand/justitsministeren burde have sagt til Pia Kjaersgaard: "Vi tager altsaa ikke paa besoeg paa Christiania bag en mur af PET-folk. Desvaerre lader det ikke til at Christiania selv vil garantere vores sikkerhed naar du er med. Saa enten bliver du hjemme (du har jo faktisk ogsaa inviteret dig selv) eller ogsaa tager vi slet ikke derud."

Hvis folketingets retsudvalg/regeringen paa denne maade kommer i tovene paa grund af lidt drilleri fra Pia Kaersgaaards side - hvad sker der saa hvis de skal haandtere en alvorlig sag? Hvis de er noedt til at komme med fiflerier og cover-ups helt til statsministerniveau - hvad saa hvis de bevidst eller ubevidst - sender en u-baad ind i russisk territorial-farvand - eller har en PET-agent med paa et GreenPeace skib?

Markus Hornum-Stenz, Henrik Christensen, Lykke Johansen, Thomas Krogh, Karsten Aaen, Kurt Lindy Hansen, Per Jongberg, Svend Erik Sokkelund, Vibeke Rasmussen, Jens Overgaard Bjerre, Marianne Rasmussen, Britta Hansen, Rasmus Kongshøj, Lars Dahl, Lasse Damgaard, Keld Sandkvist og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Hans Erik Andresen

Har intet med Tamilsagens ofre og plottet at gøre. Men derefter er alle ligheder tilstede. Løgn og bortforklaringer. Dårlig rengøring, hvor der fejes under gulvtæppet. Embedsmænd der ikke har lært nogetsomhelst. Bare vent til statsløsesagen kommer op. Så bliver vi vidner til realiteterne, nemlig at store dele af embedsapparatet i Foghs tid er blevet så magtfuldkomne, at de stadig tror de kan spadsere på vandet. Ministrene er blot nogle stakler uden erfaring. De er nemme ofre for embedsværket

Uffe Illum, Søren Roepstorff, Lykke Johansen, Anders Reinholdt, Henning Bjerg, Jan Pedersen, Karsten Aaen, Jens Overgaard Bjerre, Olav Bo Hessellund, Helle Walther, Britta Hansen, Rasmus Kongshøj, Lars Dahl og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Henrik Brøndum
Nu må du holde op.
Selvfølgelig skal alle folketingsmedlemmer kunne færdes overalt i landet.
Og det samme gælder selvfølgelig for alle os andre.

Karsten Aaen og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar

De borgerlige har kilder langt ind i magtens centrum. De embedsmænd, der også sad under vko, har tilegent sig en dårlig kultur. Forskellen er bare, at de under vko altid vidste, den gik, for DF støttede alt uanset hvad. Nu har vi Enhedslisten som ved deres aggressive, kompromisløse fremfærd kan risikere at gå de borgerliges ærinde!! Venstre forstår at manipulere og bruge EL maksimalt!
HTS har ikke vist ordentlig vilje til at gribe Magten!

Henning Bjerg, Karsten Aaen og Helle Walther anbefalede denne kommentar

Og jeg er ved at brække mig over de "frelste" borgerlige, der "afslører" løgne og manipulation, rakker ned på alt, hvad der kommer fra HTSs mund, som fra eet har saborteret som et andet TeaPartyparti..........på trods af, at vi alle ved, at der foregik meget mere løgn og manipulation under Vko!! Det så bare aldrig dagens lys.

Lykke Johansen, Anders Reinholdt, Henning Bjerg, Karsten Aaen, Laurids Hedaa, Olav Bo Hessellund, Helle Walther, Marianne Rasmussen, Peter Taitto, Rasmus Kongshøj, Erik Jensen , lars abildgaard, Keld Sandkvist og Lene Christensen anbefalede denne kommentar

dag

Steffen Gliese

Principrytteri, Torben Lindegaard, løser ingen problemer.

Markus Hornum-Stenz, Søs Dalgaard soesdalgaard@gmail.com og Lars Dahl anbefalede denne kommentar

Torben Lindegaard: Og hvad med resten af befolkningen især de arbejdsløse og kontanthjælpsmodtagerne...............skal de også kunne færdes rundt i vores samfund frit uden at smyge sig langs muren af flovhed ??? Har det ikke faldet dig ind, at politikere efterhånden tilhører Overklassen,, som Inspicerer Underklassen ? Pia K. er en udspekuleret rad, som hader alt rødt og splitter mere, end hun samler? Ingen tør sige hende imod . Det er usundt.
Og forsvarede du også de kontanthjælpsmodtagere, der under Hjorth uberettiget fik taget deres levegrundlag væk ``????

Torben Nielsen, Henning Bjerg, Kurt Lindy Hansen, Karsten Aaen, Søs Dalgaard soesdalgaard@gmail.com, Rasmus Kongshøj, Lars Dahl, Erik Jensen , lars abildgaard, Keld Sandkvist og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

At VKO uimodsagt kunne nedbryde vort land er vel intet argument, Mette Hansen, for at SSFR skal kunne fortsætte med det?

Poul Borup-Andersen, Lykke Johansen, Enriquo Longo, Anders Reinholdt, Hugo Barlach, Stig Henriksen, Henning Bjerg, Henrik Klausen, Torben Selch, Henrik Darlie, Flemming Scheel Andersen, lars abildgaard, Jens Overgaard Bjerre, Søs Dalgaard soesdalgaard@gmail.com, Rasmus Kongshøj, Lars Dahl og Erik Jensen anbefalede denne kommentar

Landet står i problemer til halsen, og trods dette anvender de såkaldte ansvarlige politikere tiden med underlige utroværdigheder.

- Måske har statsministeriets departementchef rodet sig ind i noget snavs?
- Måske har statsministeren det også - i øvrigt er hun ansvarlig for sine folk?
- Måske er løgnen endda mere troværdig end sandheden? - Det er jo netop "sandheden" man har så mange spindoktorer til at konstruere.

Men kan vi borgere da ikke bare få sandheden og hele sandheden i disse pinlige sager. Så regeringen og Cepos i ro kan arbejde videre med sine løsninger.

Enriquo Longo, Karsten Aaen og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Kim Øllgaard

Det er altid sjovt at læse kommentarerne fra de trofaste socialdemokrater, der kan dreje alt om til, at det er VK-regeringens skyld.
Uanset at sagens udganspunkt er ubetydelig, kan det ALDRIG accepteres at ministre lyver overfor folketinget og befolkningen.
At de tror, at politik er deres egen private børnehave, hvor de ikke skal anfægtes, holder ikke.
Må jeg igen minde om, at denne regering før valget slog sig op på løfter om bedre og mere regulær embedsførelse, end det man så under VK.
At Anders Fogh var danmarkshistoriens største politiske løgnhals og hans regering havde folk som Thor Pedersen, Lars Løkke og Hjort Frederiksen i stalden, undskylder ikke denne regering af klaphatte og narrehoveder.

Uffe Illum, Søren Roepstorff, Hugo Barlach, Stig Henriksen, Henning Bjerg, Karsten Aaen, Henrik Klausen, Torben Selch, Sascha Olinsson, Per Jongberg, Flemming Scheel Andersen, Mette Hansen, Jens Kofoed, Vibeke Rasmussen, Olav Bo Hessellund, Holger Madsen, Rasmus Kongshøj, Mihail Larsen, Lars Dahl, Tue Romanow, lars abildgaard, Niels Mosbak, Steffen Gliese og Lasse Damgaard anbefalede denne kommentar
Torben Knudsen

Der sidder så Lars Trier Mogensen og bliver enig med sin chef om, at den skal have hele den utroværdige journalistarm:
(Statsministeren og hendes departementschef, Christian Kettel Thomsen, har viklet sig selv ind i skandalen om iscenesatte løgne til Folketingets retsudvalg på en måde, som kan få konsekvenser, der vækker mindelser om Tamil-sagen)

Der er ikke belæg for at skrive, at statsministeren har viklet sig ind i. Er det Lars Trier Mogensen eller redaktionssekretæren, der pifter artiklen op utroværdigt og med meget dårlig journalistik, der normalt bør bygge på facts og kontrol af facts og ikke drama forfattet af journalisten.
De mange henvisninger til Tamilsagen (hvorfor ikke holocost?) giver også et klart billede af, hvor ringe kår journalistiken har på Information.
Selv Berlingske har dæmpet tonen fra halshugning af HTS til at Departmentschefen nok har et problem.
Hvem skriver I for?

Henning Bjerg, Mette Hansen, Helle Walther og Lars Dahl anbefalede denne kommentar
Henrik Bjerre

@Torben Lindegaard

Ja du har jo principielt ret I at vi alle skal have frihed til at faerdes overalt.

Selv var jeg engang ifoert suit and tie paa privat besoeg i Ungdomshuset paa Jagtvej. En enkelt af roedderne synes jeg var for meget - greb fat i mit slips med knyttet haand og raabte - hvad fanden jeg lavede her? "Jeg er kommet for at faa en oel!" var mit prompte svar og saa laenede jeg mig lidt ind over ham. Det var aabenbart tilfredsstillende, da det blev gentaget: "Du er kommet for at faa en oel! Jamen det er fint - Ungdomshuset er for alle!" Jeg har altid vaeret vant til, at der findes steder hvor man risikerer en paa tuden hvis man ikke hoerer til blandt de lokale. Samtidig, hvis man viser man ikke er bange .... og i oevrigt opfoerer sig ordentligt - f.eks. koeber lidt fra baren eller markedet - gaar det som regel godt.

Hvad mener du retsudvalget skulle have gjort i den konkrete sag? Ifoert sig fuld rustning og en haer af PET-folk?

Torben Nielsen, Mette Hansen, Rasmus Kongshøj, Lars Dahl og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Sandheden er jo, at dansk politik er kommet mere og mere på afveje i de seneste 20 år, hvor virkninger og formål er blevet mere og mere surrealistiske og uden reel sammenhæng med opbygningen af et samfund, det bliver stadig mere behageligt for flere og flere dele af befolkningen at leve og virke i.
Der er for alvor brug for en nulstilling, for på alt for mange områder er vi på et vildspor, styret af irrationelle instinkter og følelser, frem for ræson.

Lars Dahl, Flemming Scheel Andersen, Mette Hansen og Jesper Wendt anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Henrik Brøndum, de skulle vel bare have købt noget brød, noget hash og noget husflid! :-)

Anders Reinholdt, Peter Andersen, Henrik Danstrup og Henrik Bjerre anbefalede denne kommentar

Jeg synes det nye her er, at det fremstår som om, nogle af dem rent faktisk siger sandheden.

Henning Bjerg, Mette Hansen, Jette M. Abildgaard og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Mette,
hvis du nu også havde læst resten af den meget korte kommentar fra Torben Lindegaard ("Selvfølgelig skal alle folketingsmedlemmer kunne færdes overalt i landet.
Og det samme gælder selvfølgelig for alle os andre."), så havde din kommentar været overflødig. Det er den jo sådan set alligevel, da den angriber TL for at undlade at skrive noget, som han faktisk skrev! ;-)

Lasse Damgaard

He He - så kendere vi igen cirkusset.

Alle har meninger og historier, nye vinkler og usete manøvre - bliver kommentere af høj som lav, som en super vigtig landskamp - Alle landets førende og selvpromoverede kommentatorer og politiske eksperter er på pletten, for at rapportere direkte fra skadestedet.
- Er der blod ? - vil vi vide - mens opportune partisoldater råber SKANDALE !!
og andre igen hvisker - hent rebet hvis blodet ikke fløder tilstrækkeligt hurtigt og rette mængder. Det er som en cirkusforestilling fra Colosseum i oldtidens Rom - alle er parate med tommelfingeren, og hvis dommen ikke behager - langemand.

Ja den politisk analfabetisme er udbredt og derfor slubre vælgeren forestillingen i sig og for en tid glemmer det væsentlige, ved at hengiver sig til en illusion om at være medbestemmende med sin tommelfinger.

Hvem? Os der skriver kommentarerne? :-)

Lasse Damgaard

- Erik
Også os :)
Vi hopper jo med på gamet - i stedet for at kræve det ændret. Ikke kun af ord men gennem aktiv handlinger.
- sæt krydset et andet sted end hos parti monopolet.
Eller stil selv op ?

Jeg kunne godt få lyst til at udfordre borger og politiker. Presse og kommentariatet.
En plads på tinge, med det eneste budskab Grundlovsrevision og folkeafstemning. inden for et halvt år.

Henrik Bjerre

@Peter Hansen

Nu kan de folkevalgte selvfoelgelig ikke koebe hash - men bestille frokost i Spiseloppen ville da have vaeret naturligt!

Du spilder tiden Lasse Damgaard, mens du sad og skrev hehe og var bedrevidende døde 18 børn af sult. Du skulle have koncentreret dig om det væsentlige økseskaft.

Rasmus Kongshøj

Det fortvivlende ved denne sag er at godt nok har den nuværende regering løjet, forsøgt at skjule sine forsømmelser og opført sig ganske arrogant, men det vil ikke nytte det mindste at vælte dem af pinden. Det vil bare betyde at Lars Løkke, der er endnu mere ufin i kanten, kommer til truget.

Som borgere har vi valget mellem pest eller kolera, Socialdemokratiet eller Venstre, den ene magtsyge overklassepolitiker eller den anden. Hurra for det danske folkestyre!

Mihail Larsen

Offentlighedloven...

Har I glemt den? Dens formål er jo bl.a. at forhindre, at mails mellem departementchefer 'kommer offentligheden ved'. Hvem var det nu lige, der pressede på for at få den gennemført? Retsindigheden selv, justitsministeren.

Det var dengang.

Det er desværre nok for naivt at tro, at venstre og konservative nu vil have loven lavet om. Så ville der ellers være flertal for det.

Uffe Illum, Carsten Søndergaard, Enriquo Longo, Anders Reinholdt, Thomas Krogh, Karsten Aaen, Henrik Klausen, Christian Harder, Torben Selch, Flemming Scheel Andersen, Rasmus Kongshøj, lars abildgaard, Niels Mosbak, Vibeke Rasmussen, Martin Mørch, Lars Dahl, Steffen Gliese, Holger Madsen, Britta Hansen, Tue Romanow og Henrik Bjerre anbefalede denne kommentar
Britta Hansen

Torben Lindgaard' @Henrik Brøndum: Nu må du holde op. Selvfølgelig skal alle folketingsmedlemmer kunne færdes overalt i landet. Og det samme gælder selvfølgelig for alle os andre.'

Tilsyneladende har Bødeskov og Co. haft den samme holdning som dig. Derfor syntes de, at det var mega-pineligt, at de tilsyneladende ikke mente, at de har kunnet garantere for PKs sikkerhed i den sammenhæng. Men i stedet for at sige tingene som de er, har de så lavet dette umulige spind.

Så konklusionen må bl.a. være, at det tilsyneladende ikke anses for at være sikker for alle at færdes alle vegne i Danmark.

Noget helt andet er også spørgsmålet, hvorfor det ikke er muligt for et Retsudvalg at insistere på, at denne 'udflugt' kun er for medlemmer af klubben, og at PK desværre i denne omgang må blive hjemme (eller tage på en søndagsudflugt under eget ansvar - sådan som Mons. Prins Henrik jo præsterede for ikke så længe siden...http://ekstrabladet.dk/flash/kongelige/danskekongelige/article2169751.ece).

Har justitsministeren været bange for PKs reaktion eller hvorfor følte han sig nødsaget, at opfinde løgne og historier for at holde hende udenfor? Det i sig selv burde være anledning nok til at forlade sin post som justitsminister!

Citat: (Dorte Sørensen) Skal vi ikke komme ned på jorden. Det er forkasteligt at vildlede Folketinget og det er godt at disse usandheder har fået konsekvens. Men kan en usandhed om et aflyst besøg på Christiania virkelig side stilles med Tamil - sagen?

Jens Thaarup Nyberg, Svend Erik Sokkelund og Lars Dahl anbefalede denne kommentar
Holger Madsen

Det er de små ubetydelige sager, der er lettest at gennemskue, - det er straks svære med de store politiske rævekager. Men den politiske kultur er den samme.

Rasmus Kongshøj, lars abildgaard, Mette Hansen og Lars Dahl anbefalede denne kommentar
Børge Rahbech Jensen

synes, pressen udviser særdeles ringe dømmekraft i denne sag, som udråbes til mere, end der er belæg for. Udsættelse af et besøg på Christiania er ikke engang i strid med gældende lovgivning, ligesom en justitsminister næppe er forpligtet til at videregive informationer, som kan afsløre politiets meddelere.

Det glemmes, at sagen rullede, fordi pressen fik informationer om klager, medarbejdere hos PET fremførte over sin ledelse. Inden da var pressen åbenbart ligeglade med udsættelsen af Retsudvalgets besøg på Christiania, og nu forbigås i tavshed, at besøget blev gennemført senere endda med pressens opmærksomhed.

BT har i øvrigt offentliggjort de mails, der kaldes afslørende:
http://www.bt.dk/sites/default/files-dk/node-files/102/7/7102148-de-tre-... .
Det fremgår, at PET orienterede justitsministeriet om, at det ville være nødvendigt for politiet at være meget massivt og synligt til stede under Retsudvalgets besøg på Christiania for at kunne håndtere det konkrete trusselsbillede, der forelå på det tidspunkt. Det fremgår også, at formanden for retsudvalget ikke måtte orientere Retsudvalget om det konkrete trusselsbillede.

Hvor afslørende er det, og hvem afsløres? Jeg synes, det mest afslører pressens manglende seriøsitet. Det ville nok være bedre for befolkningen, om de fleste journalister, som nu arbejder på Christiansborg, flyttes hjem på sine respektive redaktioner, og de journalister, der bliver på Christiansborg, koncentrerer sig om formidling af det, der foregår i Folketingssalen. Pressens spin er dybest set befolkningen uvedkommende og er spild af henholdsvis sendeflade og spalteplads.

Niels Engelsted

Christian Kettel Thomsen, tidligere skibskok i A.P. Møller Mærk, er under mistanke for at have bagt en rævekage.

Espen Bøgh, Peter Taitto, Karsten Aaen, Torben Selch, Henrik Bjerre og Bente Simonsen anbefalede denne kommentar
Britta Hansen

Børge: '...og de journalister, der bliver på Christiansborg, koncentrerer sig om formidling af det, der foregår i Folketingssalen.'

Det er lige præcist det pressen gør: hvad fortælles til medlemmerne af folketinget, hvad er sandt, hvad er løgne.

Sagen er latterlig lille.

Princippet om løgenes betydning og baggrunden for dem er det ikke.

Henrik Klausen, Flemming Scheel Andersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Mette H@ Jeg synes nu nok hun griber magten, men hun kan og skal jo ikke styre pressen. Den er borgerlig og hidser sig voldsomt op på gætterier. Hun må leve med er sådan. Dagbladene er under pres, sælger mindre, de hævner sig.
HTS er da for begavet til, at hun ikke, hvis hun orienteres om sådan en ting, ikke ville reagerer fluks med, hov, det her går ikke. Hun er ikke en går den så går den type tværtimod.
Jeg tror 100% ikke, hun er informeret før d.9.12.13.
Men ja man kan da mærke at LTM er blevet skribent på Information. Han afskyr regeringen, som var han blå, Egentlig utroligt de i regeringen fortsat kan holde det pres ud de hver dag udsættes for, på trods af de har bragt orden i økonomien og fremgang på vej i landet. Jeg ved ikke hvad det er for tumpe sager der pustes op.
her. PK jeg mangler ord for den kone.

En lille historie fra dagens Dk. Kom op til tandlæge i morges, en ung kvinde skal betale sin regning, nydelig pige med et barn. Sekretæren. siger "ja du får altså ikke tilskud igen, før om et halvt år, fordi....." regeringen har trukket i tilskud, ja det er en forfærdelig regering vi har har, jappejap, men dem i fængslet de kan få gratis tandbehandling og briller og jeg ved ikke hvad" , åbenbart mente sekr. at når man alligevel er på samfundets bund, så kan man bare blive der med dårlige tænder og øjne. Den unge kvinde svarede ja men jeg skal kun indkaldes en gang om året så tilskud bevares.
Da jeg skulle betale, ældre kone, kom samme smøre, stop, svarede jeg, det er helt ok for mig, når man overtager en tom statskasse, og et stort underskud, ikke vil bidrage mere i skat, må pengene findes andre steder, og det er ok, at os der tjener penge så må bidrage på lige fod med andre. Tænker her på de reformer der er lavet. Alle bidrager vi jo på en eller anden måde til ,at økonomien er vendt tilbage på sporet. Så blev der stille.

Henning Bjerg, Kurt Lindy Hansen, Jens Thaarup Nyberg og Mette Hansen anbefalede denne kommentar
Mihail Larsen

Internationale konsekvenser

Man kan jo allerede undre sig over, at socialdemokraterne efter sigende havde udset Bødsgaard til at blive ny EU-kommissær. Og at Thorning selv efter Bødsgaards afgang ville gennemføre denne plan.

Det vil med garanti være vind i sejlene på de danske EU-modstandere, og med god grund. For Bødsgaard har vist sig at inkarnere alt det, der er et problem ved EU: Det demokratiske underskud og det lukkede bureaukrati.

Man skulle ellers tro, at en mistillidsbegrundet afgang fra et nationalt parlament nærmest pr. automatik ville være en hindring for en international karriere – i al fald EU.

Hvis Thorning nu også bliver tvunget fra sin ministerpost, må man håbe, at det så også er slut for hende med at drømme om en international toppost. Hvis demokratiet skal bevare sin troværdighed, kan man jo ikke have, at ministre, der falder på manglende tillid blandt de folkevalgte, sparkes opad i magtens hierarki.

Uffe Illum, Carsten Søndergaard, Niels Engelsted, Anders Reinholdt, Peter Taitto, Erik Jensen , Flemming Scheel Andersen, Kim Øllgaard, Holger Madsen, Laurids Hedaa, lars abildgaard, Niels Mosbak, Jens Kofoed, Vibeke Rasmussen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Egentlig er der intet voldsomt overraskende i den sag om en løgn.

Man må da forvente, at en loyal Thorning-minister som Morten Bødskov vil have orienteret statsministeren om hvilken klemme han var kommet i pga. en løgn ligeså snart dette blev en sag. Thorning har så, velvidende om løgnen, valgt at satse på at sagen ville kunne bortforklares og gå i sig selv. Det lykkes så ikke og Thorning er derved blevet en del af løgnen fordi hun acceptrede den over mindst 3 uger.

Det der kan overraske er måske, at to erfarne departmentschefer lader sig indrulle i dette spil samt, at den ene, Kristian Thomsen kommer op med et så vag og utroværdig response som i går. Det må være udtryk for desperation.

Nu udestår det blot at se om der er skriftlig dokumentation, der beviser, hvad alle må tro er foregået, hvorfor Thorning derfor må gå. Alternativ må Kristian Thomsen gå!

Holger Madsen

Når vi taler om pressens manglende seriøsitet og hvor de lægger deres indsats, er Ole Ryborgs kommentar interessant, da han modtog Den Berlingske Fonds journalistpris.:
- Der er 10 danske journalister akkrediteret ved EU i Bruxelles, 180 på Christiansborg, og der var 600 ved Folkemødet på Bornholm og næsten 2000 journalister på Roskilde Festival.

Erik Jensen , Karsten Aaen, Lars Dahl, Peter Andersen, jens peter hansen, Dorte Sørensen, Steffen Gliese og Vibeke Rasmussen anbefalede denne kommentar
Bente Simonsen

Sandhed eller ikke, objektivitet eller ikke, alt afhænger af, hvilken personsammensætning, der findes i ministerierne, og noget tyder på, at et bestemt segment af befolkning sidder på de vigtige administrative poster. Dermed sker rekrutteringen af nye medarbejdere ud fra egne rækker (nepotisme), og vi har en magt inden for magten, som har sine egne agendaer.
Lige nu virker det som om, man er i gang med at sabotere regeringen og Statsministeren inde fra, og man får som altid støtte fra et loyalt mediekorps.
Flere af disse sager - og vi har et totalt ikke fungerende demokrati.

Grethe Preisler

Ivan Gullev: "Mon kongehuset kan friholdes?"

Du siger noget, Ivan. Det er såmænd nok H.M. Margrethe II, der er blevet så træt af at se regeringschefen føre sig frem, som om det var var hende og ikke H.M. der var dronning. I stedet for at passe sine egne sager og det embede, hun som statsminister får sin hyre for at passe.

Mens landet stod i våde, og en regeringsstorm var under opsejling, fandt statsministeren det mere relevant at vise sig for alt folket som tilskuer til en håndboldkamp side om side med H.K.H. Kronprins Frederik end at blive hjemme på Borgen og blande sig i regeringsførelsen.

Man ser det for sig: "We are not amused" sagde Majestæten. "Duer ikke - væk!"

Helle Walther: Det er en håbløs opgave regeringen har påtaget sig,..for de skulle skære og ikke dele gaver ud som VKO kunne langt hen ad vejen. Tandlæger, læger...dem i toppen af samfundet har været snotforkælede og forvænte gennem nullerne og har svært ved at give afkald på privilegier og let tjente penge. DE sidder rundt omrking i samfundet og gøder jorden for Løkke og Co. .. Venstre lugter langt væk af konvolutbestikkelse langt ud i samfundet!! Så har vi populisterne fra DF, som også har et netværk af followers forgrenet ud i hele samfundet...De driver rå magt! ..og det er ikke centrum venstres stil. Men gennem ti år er folk blevet vænnet til t blive manipuleret med i hoved og røv af simpel dæmagogi og frygt politik!! Det er fordummende at se og høre på.. . og fortvivlende, hvis den slags politikere får presset sig ind på taburetterne igen. Så er det slut med at se Statstv for mit vedkommende!! Det undrer mig, at V har så stærke efterretningskilder inde i Statsministeriet...Hvad foregår der??

Karsten Kølliker

Lad os sige, at jeg stiftede en dansk pendant til Gyldent Daggry, som holdt på, at der skal slås benhårdt ned på enhver form for kriminalitet. Faktisk skal enhver form for kriminalitet og fusk udryddes. Og videre at alle arbejdsløse kan blive sendt i arbejdslejre, at alle første- og andengenerationsindvandrer skal smides ud af landet. På sigt er det også partiets målsætning at strømline demokratiet, så politikerne opnår større handlekraft.

Disse synspunkter er vel ikke som sådan ulovlige, og med tilstrækkelig vælgeropbakning kunne dette parti således blive repræsenteret i Folketinget. Som formand for Dansk Gyldent Daggry melder jeg mig herpå til at deltage i retsudvalgets udflugt til Christiania. Fordi mine holdninger er så fordømmende overfor alt hvad Christiania er og står for, så er jeg helt åbenbart personana non grata på Christiania, og derfor sætter min deltagelse den ansvarlige minister og politiet i en slem knibe. På den ene side skal sikkerheden for de folkevalgte sikres, men opgaven er så vanskelig, at den ville kræve et politiopbud som var helt ude af proportioner.

Se, det ved jeg som leder af Dansk Gyldent Daggry godt. Dette ekstreme opbud af af politi vil jo netop styrke min påstand om at kriminaliteten er amok på Christiania, og at vi som samfund ikke længere kan forsvare at have den slags eksperimenter kørende. Billederne vil brage ind i den almindelige befolknings bevidsthed. Et særdeles virkningsfuldt PR-stunt.

Det er selvfølgelig en karikatur Bødskov-sagen, og personligt anser jeg ikke Dansk Folkeparti for et ekstremistisk parti. Dansk Folkeparti har været centrum-søgende gennem mange år, og har kun enkelte programpunkter tilbage, som hører til på den yderste højrefløj. Og et af dem er holdningen til Christiania.

Alt dette bare for at sige, at det er Pia Kjærsgaard, der er urostifteren her. Mentalterroristen. Hvorfor kan hun ikke bare lade andre mennesker være i fred? Hvorfor skal hun gøre en mærkesag ud at forhindre en måde at leve på, som hun slet ikke forstår, men som dog har accept i store dele af det øvrige samfund?

Uffe Illum, Erik Jensen , Lars Dahl, Jens Thaarup Nyberg, Keld Sandkvist og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Britta Hansen

Karsten Kølliker:

Meget fin parallel, du år fremført her.

PK KAN ikke lade folk være i fred, så var hun ikke PK.

Det centrale spørgsmål nr. 1 for mig er stadig, hvorfor Justitsministeriet/Retsudvalget eller hvem der måtte være den ansvarlige for organisering af den omtalte udflugt ikke har haft nosser til at lukke forestillingen under enkel henvisning til, at PK ikke er med i udvalget og at det ikke er en åben foranstaltning for MF'ere.

What's the problem? Hvis nogen kan anføre nogle retslige/legale eller andre fornuftige begrundelser herfor, vil jeg meget gerne høre om dem.

Peter Andersen

Selvfølgelig kan borgens folk købe hash.
Det er da bedre end det hvide pulver, der er påvist i de lukkede rum.

Thomas Borghus

Hvordan var det lige det gik med eksempelvis Claus Hjort Frederiksen da han løj for folketinget? - Der er nogle borgerlige politikere der kommer til at skulle holde deres sti eksemplarisk ren når de kommer til fadet igen, og jeg er spændt på om de vil vælge samme løsning som Elbæk og Lidegaard - når de kommer der til - for det gør de, hvis man skal regne med, at den måde de brugte embedsværket på, sidst de havde ministertaburetterne, også er modellen de kører med efter næste valg.

Mihail Larsen

At færdes frit

Nu er der altså bander i nogle byer, der er begyndt at opdele byerne i territorier, som de ønsker at kontrollere. Og der er religiøse fanatikere (også i Israel), der har fundet på den samme idé.

Skal vi andre så bare finde os i det?

Jens Thaarup Nyberg og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Poul Borup-Andersen

Hvad betyder følgende ...
... og undskyld at det ikke har med denne sag at gøre.
To gange har jeg kommenteret i nogle tråde - ud af mange gange - men hvor feltet
i mine kommentarer : * Anbefal kommentar mangler.

Er det kun mig som må observere dette? Hvad er det udtryk for?

Grethe Preisler

@Karsten Kølliker: "Hvorfor kan hun ['urostifteren' Pia Kjærsgaard] ikke bare lade andre mennesker være i fred?"

Det er da ikke så svært at regne ud. Det er fordi, der er stemmer i skidtet, og fordi hun stadig kan tælle til 90 og har været længe nok på Borgen til at have annammet de vise ord, der står over døren ind til ministergangen: Folkegunst er idel Dunst.

Og lige hvad det angår har hunp.t. ikke andre rivaler til posten som 'folkestyrets mesterspiller' end formanden for 'buddingepartiet' RV. Er der to, der står sammen om at hade hinanden i dansk politik, så er det (guess who) ...... :oD

Lasse Damgaard

Thomas Borghus

Han kunne slippe fordi DF syntes han skulle - lige som de i andre tilfælde syntes det var bagateller hvad VK ministre bedrev af mere eller mindre lyssky adfærd.

Høj moralsk standart = 90 mandater
- Hverken mere eller mindre.

Skal man den vane til livs kunne det være i gennem Grundlovsændring der sætter max længde på en persons mulighed for at sidde på tinge

Mihail Larsen

Jødetesten (ak, nu den igen)

Nazisterne ønskede også 'at være i fred' for jøder. Det var der nogle af jøderne, der ikke kunne forstå. De mentalterroriserede den tyske befolkning ved deres provokerende tilstedeværelse. Så er det da klart, at de måtte regne med vrede tyskere.

Eller er det?

jens peter hansen, Finn Thøgersen, Karsten Aaen og Lars Dahl anbefalede denne kommentar

Sider