Læsetid: 4 min.

Et kompromis for meget

’SF har gjort en forskel’, lyder det fra Annette Vilhelmsen. Men hvad gik så galt for SF?
Anette Vilhelmsen trak sig i går som partiformand, og SF trådte ud af regeringen. Selvom salget af DONG var dråben, startede SF’s krise langt tidligere, siger ekspert.

Keld Navntoft

31. januar 2014

Da Annette Vilhelmsen blev spurgt, om hun ville gøre det igen, var der ingen tøven: »Ja, det ville jeg«.

Halvandet år efter at Annette Vilhelmsen den 13. oktober 2012 blev valgt som formand for SF med to-tredjedele af medlemmernes stemmer, måtte hun imidlertid torsdag på et pressemøde erkende, at det ikke er muligt at »samle partiet«.

Efter at Annette Vilhelmsen søndag forgæves bad regeringspartnerne i Det Radikale Venstre og Socialdemokratiet om en »time out« i salget af DONG blev det delvise salg af energiselskabet til Goldman Sachs den berømte dråbe, der fik bægret til at flyde over. Eller som den afgående partiformand selv beskriver det: Et eksempel på de »svære og mange kompromisser«, regeringsdeltagelsen har krævet.

Kommunikationsrådgiver og tidligere rådgiver for såvel Holger K. Nielsen som justitsminister Morten Bødskov (S), Peter Goll, daterer imidlertid starten på SF’s tilbagegang – og nu opløsning – helt tilbage til august 2009. Dengang kritiserede SF’s formand, Villy Søvndal, politiets rømning af Brorsons Kirke i København. Blot for at lære, at Socialdemokraterne ikke tillod ham at skabe tvivl om udlændingepolitikken.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu