Læsetid: 3 min.

’Ligestilling er hot stuff’

Det er i erhvervslivet og ikke blandt kønsdebattørerne, at Kvinfo har fundet deres nye direktør. Hun hedder Nina Groes og mener, at vi skal tænke køn ind i de store økonomiske og politiske dagsordener
Indland
14. januar 2014
35-årige Nina Groes overtager i februar posten som direktør for Kvinfo. Groes er uddannet cand.scient.adm fra Roskilde Universitet og kommer fra en stilling som direktør hos forandringsagenturet Change Agency. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh

35-årige Nina Groes overtager i februar posten som direktør for Kvinfo. Groes er uddannet cand.scient.adm fra Roskilde Universitet og kommer fra en stilling som direktør hos forandringsagenturet Change Agency. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh

Det bliver den 35 årige iværksætter Nina Groes, der til februar skal tage over som direktør for Kvinfo efter Elisabeth Møller Jensen. Kvinfos nye direktør er uddannet cand.scient.adm fra Roskilde Universitet og kommer fra en stilling som direktør hos forandringsagenturet Change Agency.

Nina Groes ønsker endnu ikke at markere sig på de kønspolitiske områder, men en af hendes ambitioner er at få tænkt køn ind i de store politiske og økonomiske dagsordener.

»Vi ved, at mangfoldighed og ligestilling er med til at skabe innovation og vækst. Det skaber muligheder for vores samfund og også for den enkelte. Jeg er selv iværksætter og har været frustreret over, at hver gang, der i debatten er 10 iværksættere, er der ni mænd og en kvinde. Det er et spændende område, der kan være med til at skabe muligheder for vores land og derfor er det vigtigt at få tænkt køn ind i den dagsorden også. Den ramme, der er om iværksætteridebatten, er meget maskulint præget og bærer på en idé om iværksætteren som et rovdyr. Det billede skal vi have lavet om på,« siger hun til Information. Den tiltrædende Kvinfodirektør vil endnu ikke komme med konkrete udmeldinger, men peger på, at Kvinfo har en vigtig opgave at løfte, når det kommer til at gøre ligestillingsdebatten relevant for en ny generation af kvinder og mænd.

»Det kan være, vi skal ryste posen helt på ny i forhold til, hvad der skal være de konkrete værktøjer. Det er enormt vigtigt, at vi får debatten bredt ud og gjort den relevant for alle. Især for de unge, hvis debatten fortsat skal være vedkommende, og hvis der fortsat skal være en udvikling.«

Det er et markant generationsskifte, der effektueres, når 35-årige Nina Groes overtager fra den over 30 år ældre Elisabeth Møller Jensen.

»Jeg er jo en ung kvinde med to børn og en mand, som også arbejder. Den moderne kvindes udfordringer med at få arbejdsliv og familieliv til at hænge sammen er temaer, som fylder meget i debatten, og hvor jeg – uden at generalisere – bærer en helt anden generations erfaringer med mig. Samtidig står jeg jo på skuldrene af en ældre generation, men jeg er jo heller ikke teenager, så deres perspektiver skal jeg have gennem samarbejde med de unge.«

Nina Groes er også godt klar over, at det er et par store sko, der skal fyldes efter Elisabeth Møller Jensens mere end 24 år på posten: »Jeg er meget ydmyg over for det stykke arbejde, Elisabeth Møller Jensen har udført. Jeg synes, hun har gjort det fantastisk, men jeg vil gøre mig umage og være grundig. Og jeg vil gå i dialog.«

– Der har manglet dialog?

»Nej, det mener jeg ikke. Men det er nu engang sådan, jeg godt kan lide at arbejde. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med det store netværk af debattører, forskere, politikere og folk fra erhvervslivet, som Kvinfo har kontakt til.«

Ligestilling er ’hot stuff’

– Du er tidligere DSU’er og er gift med en socialdemokraft (politisk ordfører for Socialdemokraterne Magnus Heunicke, red.). Bliver det ikke endnu nemmere at skyde Kvinfo politiske motiver i skoene?

»Det er jeg ikke enig i. Det er ikke vigtigt eller relevant, hvem jeg stemmer på, og det er netop vigtigt for mig at komme ud og lave et bredt samarbejde. Kvinfo samarbejder selvfølgelig med alle uanset partifarve og med alle med noget på hjerte inden for ligestillingsdagsordenen. Jeg har tidligere arbejdet for Væksthus Sjælland og har gode kontakter til erhvervslivet. Derfor glæder jeg mig til forhåbentlig at få nogle gode dialoger og et godt samarbejde med mange forskellige aktører. Der skal være dialog.«

– Nogle vil mene, at kønsdebatten er død. Hvordan skal den genoplives?

»Det mener jeg nu afgjort ikke, den er. Ligestilling bliver diskuteret alle vegne. Det er hot stuff. Vi er alle sammen kvinder og mænd, piger og drenge. Det er vores hverdag og vores liv, og det er noget, vi tager stilling til hele tiden. Vi har en fantastisk ligestillingsdebat, hvor der er rigtig meget engagement. Måske er der nogle gange lidt for mange følelser, og der er udfordringen at få bragt vores viden i spil. Vi træffer nu engang beslutninger på baggrund af viden og ikke følelser. Og her er Kvinfo en vigtig aktør, fordi vi har den viden, der skal holde debatten i live og kvalificere den.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Coco Henriette Thorhauge

Tillad mig at citere regeringsgrundlagets ordlyd om seksuel og etnisk ligestilling;
SEKSUEL LIGESTILLING
Regeringen vil give alle medlemmer af den danske folkekirke mulighed for at blive gift i
kirken – uanset deres seksuelle orientering. Regeringen vil derfor fjerne forbuddet mod
vielser af homoseksuelle i folkekirken og i øvrigt undersøge yderligere tiltag i retningen af
en kønsneutral ægteskabslovgivning.
Regeringen vil styrke indsatsen med at registrere, opklare og forebygge hate-crimes mod
homoseksuelle og andre grupper.
Regeringen vil sikre at medmødre til børn undfanget ved kunstig befrugtning omfattes af
børneloven på lige fod med fædre.
Regeringen vil undersøge reglerne om kønskorrigerende behandling, herunder mulighederne
for at foretage juridisk kønsskifte uden krav om kirurgiske indgreb.
ETNISK LIGESTILLING
Diskrimination og social udstødning af nydanskere er uacceptabelt og en selvstændig
barriere for integration. Derfor vil regeringen oprette en national antidiskriminationsenhed.
Enheden skal kortlægge omfanget og typerne af diskrimination på arbejdsmarkedet og i
samfundslivet Enheden skal endvidere gennemføre offentligt finansierede antidiskrimineringskampagner,
koordinere tværkommunale tiltag imod diskrimination og understøtte
virksomheder, der ønsker at bekæmpe diskrimination på arbejdspladsen.

Skal vi så ikke håbe, at det snart må lykkes at implementere det i praksis??

Anne Eriksen, Karsten Aaen, Inger Sundsvald, Andreas Trägårdh, Rune Lund og Philip B. Johnsen anbefalede denne kommentar
Jens Overgaard Bjerre

Ja, det må efterhånden blevet en nødvendighed, at få en kvinde med indsigt og erfaring i reklame, til at kunne forklare om Kvindfo's berettigelse.

Specielt den sørgelige historie med at kvinder, fordi de i gennemsnit lever længere end mænd, derfor også har det hårdere fordi det ikke er sjovt at være gammel. Den slags skal have et 'Coca-cola-slogan', før det kan sluges.

Men hvad med at arbejde på at skabe ligestilling alle steder og på alle områder i samfundet? For eksempel er der ikke mange kvindelige murere, elektrikere og renovationsarbejdere. Og hjemløse for den sags skyld. Der er nok at tage fat i og på. Og så kunne det jo også være at livslængden mellem mænd og kvinder blev mere ligestillet.

Nils Brakchi, Rune Lund, ulrik mortensen, Bo Carlsen, Peter Andersen og Brian Pietersen anbefalede denne kommentar
Torben Knudsen

(Jeg er selv iværksætter og har været frustreret over, at hver gang, der i debatten er 10 iværksættere, er der ni mænd og en kvinde.)
Der må jo være en forklaring?, kom med den istedet for snak.

Sagen er jo sådan helt uvidenskabeligt, at båden, kvinder og mænd historisk havde slagside. Man var sig ikke denne slagside bevidst og levede uden det feministerne kalder ligestilling.
Nu er der slagside til den anden side, ganske mange kvinder er lykkedes at omforme deres mænd til ikke bare kvinder, men bløde kvinder om det findes.
Så båden skal rettes op, men om den feministiske ligestillingsmodel er god for parforholdet tvivler jeg på, så det gælder om at finde de områder, hvor uligestilling er en fordel og de hvor ligestilling er det.
Ligestilling som kampråb er trættende og uovervejet.

Karsten Aaen, Lilian Parker Kaule og Bo Carlsen anbefalede denne kommentar

Nu kommer der sikkert kvotekrav igen fra den stats finansierede propagandacentral.
Skal vi ikke spare de penge og f.eks bruge dem på svagt stillede enlige mødre i stedet for.
Og når vi så er i gang - nedlæg ligestillingsministeriet og fritstil ministeren.
Men nej, den herskende klasses velmenende sammenrotning mod befolkningen er ustoppelig.

Lilian Parker Kaule, Rune Lund og Jesper Frimann Ljungberg anbefalede denne kommentar

Åhhh... jeg havde ellers SÅDAN håbet på, at man ville bruge den (æld-)gamle direktørs afgang til at nedlægge den sammenspiste anakronisme, kaldet Kvinfo.

Ser nu, at dette næppe sker foreløbig, og ruster mig til endnu mange gange fremover - igen og igen - at skulle harcelere over Kvinfos årlige statstilskud på 30 millioner kroner (!!) - et helt urimeligt beløb for at holde liv i en lille klikes perifere hobbyvirksomhed.

Men, enfin, lad os da bare gå i gang:
"Når der er 10 iværksættere er der 9 mænd og én kvinde"

Tjaeh, hvorfor mon?

Nemt nok : Kødannelse. Kære mand-iværksætter - Du må vente til den næste kvinde vil sætte i værk.

Sascha Olinsson

Gab mænd...er dette virkeligt det bedste I kan præstere?! Det er efterhånden blevet røvkedeligt at høre på jeres flæberi! Nu må I sgu snart tage jer sammen og indse at fremtiden er vores allesammens- mænds som kvinders.

Anne Eriksen, Inger Sundsvald, Palle Pendul, Dana Hansen og Vibeke Rasmussen anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

"Du er tidligere DSU’er og er gift med en socialdemokraft (politisk ordfører for Socialdemokraterne Magnus Heunicke, red.). Bliver det ikke endnu nemmere at skyde Kvinfo politiske motiver i skoene?"

Det ville jeg da ærlig talt også være bekymret for.

Anne Eriksen, Inger Sundsvald, Rune Lund, Henrik Darlie og Bo Carlsen anbefalede denne kommentar

Jamen, Sacha - Det er jo det vi har indset for længst. Kvinfo derimod...............!

ulrik mortensen

Gab kvinder...er dette virkeligt det bedste I kan præstere?! Det er efterhånden blevet røvkedeligt at høre på jeres flæberi! Nu må I sgu snart tage jer sammen og indse at fremtiden er vores allesammens- mænds som kvinders.

Michael Sørensen, Jan Weis, Brian Pietersen og Jens Overgaard Bjerre anbefalede denne kommentar
Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér

Vi bliver jo næsten nødt til at invadere nogen, hvis også kvinderne skal have værnepligt.

ulrik mortensen

I Norge har de indført kvindelig værnepligt:

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2013/06/14/0614170430.htm

Måske noget den nye kvinfo direktør vil kæmpe for i Danmark?

Michael Sørensen, Jesper Frimann Ljungberg, Jens Overgaard Bjerre og Carsten Søndergaard anbefalede denne kommentar
Lars Peter Rasmussen

Mænd og kvinder er ikke ens. Det er vel relativt indlysende for det fleste. At kvinder i dagens Danmark har samme muligheder som mænd, det er vel også noget de fleste kan være enige i. Alligevel insisterer en hård kerne af ’politiske korrekte’ feminister på at fortsætte ligestillingskampen.

Jeg tror kæden hopper af for disse mennesker, fordi de ikke forstår at skelne mellem ’lige muligheder’ og ’lige adfærd’. De mener f.eks. ikke at der ikke er ligestilling i Danmark, fordi der ikke er lige så mange kvindelige ledere, iværksættere, eller bestyrelsesmedlemmer, som der er mandlige.

Der er lavet masser af undersøgelser på området, og de tyder på at der er samme proportionalitet mellem antallet af kvindelige ansøgere til lederstillinger og antallet af kvindelige ledere, som der er for mænd. Det samme gælder iværksættere og bestyrelsesmedlemmer. Hvis der f.eks. er fem gange så mange mandlige ledere, så er det fordi der er fem gange så mange mænd der søger lederstillinger. Når der ikke er så mange kvinder i toppen af dansk erhvervsliv, så er det altså ikke fordi de ikke har samme muligheder som mændene, det er fordi de ikke udviser samme adfærd. Mænd og kvinder er ikke ens. Heller ikke selv om de har samme muligheder.

Hvis disse rabiate feminister insistere på at mænd og kvinder skal have samme adfærd, og ikke blot samme muligheder, i deres overfortolkning af begrebet ’ligestilling’, så vil de gøre vold mod både mænd og kvinder undervejs. Mændene vil blive holdt tilbage, f.eks. ved hjælpe af kvoter eller lignende, og kvinderne vil blive presset frem i en roller de måske slet ikke har lyst til at påtage sig.

Jeg vil dermed ikke sige, at der ikke stadig er behov for er vist fokus på ligestilling – der er formentlig stadig områder hvor der er marginale uligheder – men hvis man vil gennemtvinge en ensretning af mænds og kvinders adfærd, i den politiske korrektheds navn, så tror jeg nok de fleste står af…

Carsten Søndergaard

Tragikomisk nok, ikke mindst sammenhængen taget i betragtning, præsenteres Nina Groes af lokalavisen i sin hjemby ikke som sig selv, men som sin mands kone: "Magnus Heunickes hustru skal være direktør for Kvinfo", lyder overskriften.

http://www.sn.dk/naestved/magnus-heunickes-hustru-skal-vaere-direktoer-f...

Så måske er kvindekampen ikke helt slut.

Anne Eriksen, Rune Lund, ulrik mortensen og Jens Overgaard Bjerre anbefalede denne kommentar

Ligestilling!
Ikke at jeg har noget imod det?
Men ser det mere som et overgiret/ opreklameret/ naturstridigt fenomen?

Set i forhold til mennesker, både kvinde/ mand, er det mere et ublu politisk beskidt værktøj, på bekostning af familien ?

Både mands diskrimination, og kvindedisjrinination er ubrugeligt?
Hvad kan man så bruge ligestilling til ?

Jan S. Sørensen

Markedstænkningen og den liberalistiske økonomiske tankegang sætter dagordenen. Samfundstænkningen, og herunder ligestillings-debatten er styret af vækst-tankegangen. "Vi" har f.eks. ikke råd til at lade kvinder der kan skabe "vækst" passe børn.
Den nye Kvinfo formand passer perfekt ind i billedet.

Så vidt jeg kan ses.

Brian Pietersen

sascha..

de kommentarer der er her.... kommer præcis af det du giver udtryk for ..

Vibeke Rasmussen

Hæ, Brian Pietersen. Måske får du lige byttet om på rækkefølgen? Hønen og ægget du véd. ;-)

Carsten Søndergaard, Sascha Olinsson og Inger Sundsvald anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

I øvrigt kunne man også, før man bare per automatik harcelererer over Kvinfo – eller er det i virkeligheden over kvinder i almindelighed? – prøve først at læse op på, hvad centeret står for? Fx som det fremgår af jobbeskrivelsen. Lidt løsrevet info fra denne:

[citat]"KVINFO arbejder for at sikre dokumentation og formidling af viden om køn, ligestilling og mangfoldighed både i Danmark og internationalt.

Institutionens tilbud til den danske offentlighed tæller bl.a.:
• Den Usynlige Succes og Nye Mænd i Danmark der er webprojekter om integration og mangfoldighed, hvor kvinder og mænd med flygtninge- og indvandrerbaggrund fortæller om deres liv i Danmark.

• KVINFOs Mellemøstafdeling, der siden 2006 har koordineret, administreret og ledet en række projekter om ligestilling og kvinders rettigheder under Udenrigsministeriets Arabiske Initiativ. KVINFO etablerer bl.a. partnerskaber, faglig dialog og erfaringsudveksling mellem danske og arabiske kvinde- og menneskerettigheds- organisationer, offentlige institutioner, universiteter samt virksomheder.

Værdier, bl.a.:
Global
KVINFO samarbejder globalt, initierer og udvikler internationale projekter om ligestillings- processer og ligestillingsværktøjer.
Inkluderende
KVINFO formidler viden til en bredt interesseret offentlighed. Alle er velkomne på KVINFO uanset køn, alder, etnicitet, seksuel orientering og politisk holdning. KVINFO rummer forskellighed og forskellige synspunkter og inviterer til dialog"[citat slut]

Og nej, jeg er hverken associeret med Kvinfo, eller prøver at 'sælge' centeret. Jeg hylder bare det princip, at det er meget godt at vide lidt om dét, man udtaler sig om – specielt da, hvis man er meget fordomsfuld – før man gør det.

http://www.genitor.dk/wp-content/uploads/2013/11/Jobprofil_KVINFO.pdf

Meget vigtigt med de beskrevne aktiviteter i udlandet (i modsætning til herhjemme). Men er det ikke dansk udenrigspolitik, som ikke skal drives af en privat NGO for skattekroner.
Vi har en udviklingsminister med sit ministerium - underlagt et udenrigsministerium.
Stop nu lige ! Et emne for nulvækst partierne.

Henrik Danstrup

@Vibeke
Ja tak til et mere faktuelt grundlag - det er ofte en mangelvare i dette debatforum.

KVINFOs fine intentioner er det jo svært at være uenig i, men når den tidligere direktør i hele sin embedsperiode helt bevidst valgte at gøre KVINFO til sit eget subjektive politiske projekt snarere end noget med blot antydningen af en objektiv videnskabelig institution, så er det ikke så underligt, at der er dannet en solid skepsis omkring enteret - det kan man takke den tidligere direktør for.

Steffen Poulsen

Jeg synes den morderne kvindekamp kun handler om bestyrelsesposter og ligeløn. Kønsrollerne er nogenlunde de samme og er ikke ændret fuldstændigt selvom kvinderne i stor udstrækning er kommet ud på arbejdsmarkedet. I parforholdet skal kvinderne f.eks. forsat gifte sig opad. Jeg kunne godt tænke mig en bredere debat om kønsroller.

HAHAHAHAA (undskyld)

Hvor mange kommentarer forholder sig til hvad Nina har at sige? Og hvorfor mon?

Jeg husker Nina fra de goe gamle efterskoledage hvor hun bravt forsøgte at hverve os alle til DSU med knaldrøde plakater og buldrende paroler. Vi var nu mest optaget af hendes, nårh nej, det er nok bedst ikke at nævne den slags her... Specielt ikke med Inger og Vibeke på banen...

Men helt ærligt, ærede ærkefeminister- prøv lige at lytte til hvad Nina har at sige... Salient sniplets:

"Vi ved, at mangfoldighed og ligestilling er med til at skabe innovation og vækst.[...]Det er et spændende område, der kan være med til at skabe muligheder for vores land[...]Det er enormt vigtigt, at vi får debatten bredt ud og gjort den relevant for alle.[...]Jeg har tidligere arbejdet for Væksthus Sjælland og har gode kontakter til erhvervslivet

Og så videre.

Hvis man kan abstrahere fra rumklang, autotune og klicheer, forstår man at Nina er fuld af brede dialoger og frodige initiativer, i hvert fald når det gælder erhvervslivet. Og vækst selvfølgelig. Det er jo skide vigtigt lige at have med når vi snakker ligestilling ikke? eller hvon?

Nå men Nina til side, kan vi så ikke snart få en ligestillings/kønsdebat der ikke opererer med stereotyper, nye som gamle? Jeg brækker mig i ligeligt stride strømme over hyperaktivt iværksættende kvinder som mænd. Og det er sgu ikke blevet bedre af at kvinder ligepludselig også kan være røvhuller. Ja undskyld sproget, men det er jo ikke en konkurrence om hvem der kan træde flest over tæerne det her. Eller hvad? Måske tager jeg fejl...

Hvor om alting er: Lykke til, Nina. Jeg var aldrig i tvivl om at du nok skulle blive til noget lukrativt og indflydelsesrigt.

Lilian Parker Kaule

"Den tiltrædende Kvinfodirektør vil endnu ikke komme med konkrete udmeldinger, men peger på, at Kvinfo har en vigtig opgave at løfte, når det kommer til at gøre ligestillingsdebatten relevant for en ny generation af kvinder og mænd."

Kære Nina.

Det er fordi debatten ikke er relevant for os - den nye generation af kvinder og mænd.
Og vil du venligst lade den være, så Christiansborg ikke får fikse ideer.

Min anbefaling til dig: Ret din opmærksomhed mod de lande, hvor der på nuværende tidspunkt ikke findes ligestilling. Det vil berige langt flere kvinder.

Tak!

Lilian Parker Kaule

@Rune Lund
"Hvis man kan abstrahere fra rumklang, autotune og klicheer, forstår man at Nina er fuld af brede dialoger og frodige initiativer, i hvert fald når det gælder erhvervslivet."

Kære Rune,
Jeg betvivler slet ikke at Nina har bidraget med frodige initiativer til erhvervslivet, det burde hun have fortsat med.
Men kønsdebatten er ikke relevant længere, derfor bør vi ikke have en statsfinansieret organisation til at holde den i live. Kvinfo taler på vegne af du og jeg - uden berettigelse.

Jeg er bekymret for konsekvenserne ved at holde en urelevant debat i live, for den frarøver opmærksomhed fra den positive (og naturlige) udvikling.

Jeg har skrevet et blogindlæg for at illustrere min bekymring:
http://www.voxliberalis.dk/din-datters-forbillede-boer-ikke-vaere-helle-...

Med udgangspunkt i Vibeke´s indlæg, hvor hun skrev om Kvinfo:

"Inkluderende
KVINFO formidler viden til en bredt interesseret offentlighed. Alle er velkomne på KVINFO uanset køn, alder, etnicitet, seksuel orientering og politisk holdning. KVINFO rummer forskellighed og forskellige synspunkter og inviterer til dialog"

Bid mærke i "Alle er velkomne..." !

Engang i den første halvdel af 1990´erne fik vi fat i nogle af Kvinfo´s blade/magasiner. Vi var nogle stykker, både kvinder og mænd, der på en arbejdsplads diskuterede disse udgivelser. For mere fordrejende og fordømmende udgydelser overfor mænd har vist aldrig set sin lige. Uden at overdrive, var både kvinder og mænd på den arbejdsplads i en position af stærkt afstandstagen fra hele tonen i bladet, og ingen kunne acceptere at staten støttede sådant makværk.

Vi var et par stykker, som blev tændt på en annonce fra Kvinfo, hvor de søgte en forskningsbibliotekar. Tænk, det kunne være sjovt at teste Kvinfo på ligestilling.

Vi tog os god tid til at opdigte to ansøgerprofiler. Begge ansøgerprofiler havde eksakt den samme baggrund, samme grunduddannelse, samme længde erfaring fra virkeligheden. Hvor den ene havde arbejdet/forsket indenfor samme områder i London og Berlin, var den anden fra Edinburg og Paris. Fuldstændig identiske historier, blot med det tvist, at den ene var mand og den anden var kvinde.

Vi lavede en bette drejebog over en telefonsamtale med kontaktpersonen med Kvinfo. Samme person ringede med 1 dags mellemrum og præsenterede sig med fuldstændig samme informationer og spørgsmål i telefonen ud fra de to opdigtede profiler.

3 personer overhørte samtalen på medhør. Slående var forskellen i tilbagemeldingen fra Kvinfo....."Ja, vi søger en forskningsbibliotekar.....men...jamen....du er jo en mand !?", "jamen, vi har jo aldrig haft mænd ansat".....og ...."jo, der var vistnok en et kontorbud, der var mand...."..."men....." ......"tak for snakken, farvel".

Og så til den kvindelige profil, ja jeg behøver vel ikke at sige ret meget udover.... "nej da, tak for din henvendelse, det er jo lige præcis sådan én som dig, vi gerne vil have ansøgning fra"...Jamen, du skal endelig søge"..."dine kvalifikationer og erfaring opfylder til fulde vore forventninger" ...."send nu din ansøgning, vi vil meget gerne i dialog med dig om jobbet"......"husk nu at sende ansøgningen, jeg holder øje med postkassen"...

Jeg tror at jeg lige lader den hænge der....

Og så kan i jo checke kontaktlisten på Kvinfo for at se om den holdning reelt har ændret sig siden da.

Henrik Bjerre

"Vi ved, at mangfoldighed og ligestilling er med til at skabe innovation og vækst. Det skaber muligheder for vores samfund og også for den enkelte."

Ved vi nu det? I Kina der har vaeret i foerertroejen med vaekst de sidste 25 aar er der ikke megen ligestilling med hensyn til resultateter (som jeg forstaar er Kvinfo's centrale ligestillingsbegreb).

Personlig tror jeg det forholder sig omvendt ... hvis vi har innovation og vaekst .... har vi raad til ligestilling ... heldigvis.

Kvinfo og lignende organisationer er som snyltere, der udsuge moderplanten og lever sit eget liv. De er skabt i bedste mening, som et supplement, men efterhånden udviklet sig uafhængigt af sit oprindelige formål. De involverede forsvarer organisationens berettigelse. De lever jo af den. Ingen politiker tør tage debatten, endsige tage ansvaret for en omvurdering af den løbende udgift, der betales af de borgere, aktiviteten handler om.
Vi har ikke folkeafstemninger om den slags. Heldigt for Kvinfo.

Nikolaj Jensen

Kapitalismens nyttige idioter. Hvad gør man ikke for at aflede opmærksomheden fra klassekampen?. Man gør det til en kamp mellem mænd og kvinder eller mellem etniciteter, samtidig med at uligheden mellem rig og fattig vokser.

Vibeke Rasmussen

Overskriften "Magnus Heunickes hustru skal være direktør for Kvinfo" er ærgerlig. Hvis nu man havde skrevet, "S-ordførers ægtefælle udnævnt til direktør for Kvinfo", ville der i stedet for køn være blevet rettet fokus på det, efter min mening, meget mere væsentlige – og problematiske – at det ligner en politisk udnævnelse.

I Politiken http://politiken.dk/kultur/nyheder/ECE2182185/kvinfos-nye-direktoer-femi... bliver Nina Groes fx spurgt.
"Barsel til mænd blev skudt ned af regeringen. Vil du kæmpe for at få det tilbage på dagsordenen?"

Hvortil hun svarer i bogstaveligste forstand politisk korrekt … og udenom:

»Det er ærgerligt, når progressive tiltag for ligestilling bliver taget af dagsordnen. Men i dag handler det for mig ikke om at se tilbage, men frem«.

(Andre politiske wishy-washy formuleringer fra 'herværende' interview: "vi skal ryste posen", "konkrete værktøjer", "debatten bredt ud", "gå i dialog" …)

Det kan også undre mig, at hun ikke kan få øje på modstandere af feminismen. Det beviser om ikke andet, at hun med garanti ikke læser Informations debatsider. :-/

Også hendes fokus på udseende i forbindelse med at inddrage de helt unge, undrer mig. Med udgangspunkt i sin egen barndom:
"Da jeg var en lille pige, ville jeg hellere have karseklippet hår end fletninger. Det ville jeg gerne have plads til uden at blive kaldt en drengepige."
siger (konkluderer?) hun, at:
"De unge skal på banen, og vi skal høre deres bud på, hvad der er de vigtigste kønsspørgsmål. For eksempel hvordan man som pige og dreng kan se ud."

Er der ikke langt vigtigere ting at fokusere på? Som fx hvordan børn og unge, drenge og piger, taler til og om hinanden?

Vibeke Rasmussen

Og om rubrikken i den lokale Næstved-avis, "Magnus Heunickes hustru skal være direktør for Kvinfo”, forklarer ophavsmanden valget hér http://journalisten.dk/comment/22400#comment-22400:

"Hvis du går ned på torvet i Næstved og spørger folk, hvem Nina Groes er, så er der ikke en kæft, der ved det. Men hvis du spørger, om de ved, hvem Magnus Heunickes kone er, så vil de sige: ’Ja, hende har vi set’."

Eller som en af debattørerne i kommentarfeltet supplerende spørger:

"Hvem hidsede sig op, da alle landsdækkende medier i december 13 skrev "Thornings mand vil være politiker"?

Majbritt Nielsen

Lars Peter Rasmussen
14. januar, 2014 - 15:40 #
Så længe der ikke enganger lige løn for lige arbejde. Så der ikke ligestillin uanset om der er uens adfærd.

Lilian Parker Kaule

15. januar, 2014 - 09:48 #
"Kære Nina. Det er fordi debatten ikke er relevant for os - den nye generation af kvinder og mænd.
Og vil du venligst lade den være, så Christiansborg ikke får fikse ideer. "

Så du kan tale for alle kvinder i Dk? Som anført ovenfor. Der er ikke engang ligeløn for lige arbejde. Det berøre muligvis ikke din hverdag.
Men der er sku mange kvinder i DK der får en mindre løn, netop fordi de er kvinder. Gennemsnittet er ca 16% i lønslæb.
Du kan se hvordan sygeplejskerne blev banket på plads. Så der er stærke kræfter der har det fint med u-ligeløn...
Jeps, ligestilling med karakter.

Så må alle kvindelige lønmodtagere melde sig ud af alle de eksisterende fagforeninger og danne et totalt dækkende kvindefagforbund. Prøv !

ulrik mortensen

"Der er ikke engang ligeløn for lige arbejde." skriver Majbritt Nielsen. Men lønkomissionens rapport fra 2010 dokumenterede, at indenfor samme faggruppe tjener mænd og kvinder generelt det samme, afsnit 2 (side 1) her:

http://www.fm.dk/Nyheder/Pressemeddelelser/2010/05/~/media/Files/Nyheder...

Interessant er tabellen s.2 i linket ovenfor, der viser 15 faggrupper, hvor kvinder faktisk tjener mere end deres mandlige kollegaer, f.eks. skolelærer (kommuner) og læger (regioner)...

Men det danske arbejdsmarked er kønsopdelt (afsnit 3, s.3): "På det offentlige område er syv ud af ti ansatte kvinder, mens det stort set forholder sig omvendt på det private område, hvor næsten syv ud af ti ansatte er mænd" ... læs selv videre ,,,

..mens fordelingen i Kvinfo er der 4 mænd ud af 30 på kontaktlisten.
Sjovt, når KVINFO står for Køn, Viden, Information og Forskning, ikke for KVInde FOrskning.