Nyhed
Læsetid: 2 min.

S erkender: Ingen aftale om, at Goldman Sachs betaler dansk skat

Selvom Socialdemokraternes finansordfører flere gange har udtalt, at Goldman Sachs har lovet at betale dansk udbytteskat af sin investering i Dong Energy, så vil hverken Finansministeriet eller Goldman Sachs bekræfte den aftale. Jeg tog fejl, siger finansordføreren
Jesper Petersen tog fejl, da han sagde, at Goldman Sachs har tilkendegivet, at de forventer at betale udbytteskat i Danmark

Keld Navntoft

Indland
24. januar 2014

Der er ingen aftale mellem Finansministeriet og Goldman Sachs om, at Goldman Sachs skal betale udbytteskat i Danmark. Det var ellers sådan svaret i går lød fra socialdemokraternes ordfører Jesper Petersen, da han blev konfronteret med afsløringen af, at Goldman Sachs vil investere i Dong Energy gennem et skuffeselskab i et skattely-land.

»Goldman Sachs har tilkendegivet, at de forventer at betale udbytteskat i Danmark,« lød Jesper Petersens svar for eksempel til DR i går.

Spørgsmålet om udbytteskat handler om, hvorvidt Goldman Sachs skal betale dansk skat af den andel af DONG’s løbende overskud, som de får udbetalt som måske kommende medejere.

Finansministeriet vil ikke bekræfte, at Goldman Sachs i løbet af forhandlingerne har tilkendegivet, at de vil betale udbytteskat i Danmark. Heller ikke Goldman Sachs vil bekræfte Jesper Petersens udlægning, ligesom de ikke vil garantere, at de kommer til at betale dansk udbytteskat. I stedet lyder svaret fra Goldman Sachs:

»Der er ikke blevet lavet nogen særlige regler for Goldman Sachs i denne henseende. Goldman Sachs overholder og vil fortsætte med at overholde al gældende skattelovgivning i Danmark, Luxembourg, USA og andre relevante lande,« skriver Goldman Sachs’ talsperson, Sophie Ramsay i en mail til Information.

I går sagde de to skatteeksperter Christen Amby og Torben Bagge til Information, at når Goldman Sachs gennemfører købet via skuffeselskaber i Luxembourg, Cayman Island og Delaware, så betyder det netop, at Goldman Sachs undgår at betale udbytteskat i Danmark.

Jesper Petersen erkender nu også, at han ikke har grundlag for at garantere, at Goldman Sachs vil betale udbytteskat i Danmark.

»Det er så enkelt, at det er en information, som jeg har misforstået. Det må jeg beklage, at jeg har viderebragt noget, jeg har misforstået,« siger Jesper Petersen.

Mens han erkender, at der ikke ligger nogen aftale, der forpligter Goldman Sachs til at betale udbytteskat i Danmark, vil han ikke udelukke, at det alligevel bliver tilfældet. Det afhænger af, i hvilket land Goldman Sachs vælger at placere deres andel af overskuddet i DONG, fastholder Jesper Petersen. Han siger samtidig, at han godt forstår, at det vækker opsigt, at Goldman Sachs vil investere i DONG gennem et skuffeselskab på Cayman Island.

»Jeg studsede da selv over, at det var sådan her, konstruktionen er,« siger han og tilføjer: »I en diskussion hvor alle mulige ting bliver blandet sammen, havde det selvfølgelig været nemmere for regeringen, hvis det var en nuttet norsk pensionskasse, eller hvis Goldman Sachs havde hjemmeadresse i Danmark.«

Men han fastholder, at valget af Goldman Sachs er det bedste for »skatteyderne og for DONG«.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Grethe Preisler

Av - så er M.F. Jesper Petersen gerådet i identitetskrise igen.

Det er sørme heller ikke nemt at være en fejlcasted kamæleon på et skotskternet vendetæppe. Bare han ikke får stress og må have sygeorlov fra sin post som politisk ordfører for socialdemokraterne.

Morten P. Nielsen, Benjamin Bach, Ebbe Wagner Smitt, Anders Hansen, Morten Andersen, Carsten Søndergaard, Jakob Østergaard, Rune Stilling, John Liebach, Henrik Christensen, Toke Andersen, Henrik Klausen, Claus Jørgensen, morten Hansen, Jørgen Theil, Flemming Scheel Andersen, Torben Nielsen, Uffe Illum, randi christiansen, Jørn Andersen, Bjarne Nielsen, Rasmus Kongshøj, Filo Butcher, Peter Gordy, Lykke Johansen, peter fonnesbech, Bjarne Andersen, Q Eight, Elmo Vinkel, Tue Romanow, lars abildgaard, Henrik Larsen, Søren Van der Schleckel, Niels Engelsted, Laurids Hedaa, Jan Pedersen, Sven Felsby, Søren Roepstorff, Lene Christensen, Jacob Jensen, Rune Petersen, Lasse Glavind, Lise Lotte Rahbek, Morten Bo Johansen, Viggo Helth, Holger Madsen, Erik Jensen og Per Torbensen anbefalede denne kommentar
Per Torbensen

Kvalmende.

Morten P. Nielsen, Kalle Nielsen, Benjamin Bach, Anders Hansen, Carsten Søndergaard, Nic Pedersen, Henrik Christensen, Henrik Klausen, morten Hansen, Flemming Scheel Andersen, Torben Nielsen, Uffe Illum, Kim Houmøller, Bjarne Nielsen, Filo Butcher, Peter Gordy, Lykke Johansen, Bjarne Andersen, Tue Romanow, lars abildgaard, Niels Engelsted, Laurids Hedaa, Jan Pedersen, Lene Christensen, Jørgen Theil, Rune Petersen, Maj-Britt Kent Hansen, Holger Madsen, Erik Jensen , Anders Feder og Steen Sohn anbefalede denne kommentar
Holger Madsen

Jeg har misforstået mine informationer omkring Goldman Sachs skattebetaling, siger Socialdemokratiets finansordfører.

Ja, sådan kan man jo altid hvidvaske en stukken løgn, - eller er det noget jeg har misforstået. :-)

Benjamin Bach, Anders Hansen, Toke Andersen, Henrik Klausen, morten Hansen, Jørgen Theil, Uffe Illum, Rasmus Kongshøj, Janus Agerbo, Peter Gordy, peter fonnesbech, Bjarne Andersen, Tue Romanow, lars abildgaard, Laurids Hedaa, Jan Pedersen, Lene Christensen, Rune Petersen og Viggo Helth anbefalede denne kommentar

Mon ikke Jesper (så) også har misforstået de forsikringer, nogen har givet ham om at Goldman Sachs vil 'redde' DONG fra 'visnedøden'?!
http://www.information.dk/485422

Carsten Søndergaard, morten Hansen, Flemming Scheel Andersen, Torben Nielsen, Uffe Illum, randi christiansen, Bjarne Nielsen, Rasmus Kongshøj, Niels Engelsted, Peter Gordy, Bjarne Andersen, Holger Madsen, lars abildgaard, Laurids Hedaa, Jan Pedersen, Søren Roepstorff, Lene Christensen, Jørgen Theil, Jacob Jensen, Rune Petersen, Lasse Glavind, Lise Lotte Rahbek og Vibeke Rasmussen anbefalede denne kommentar

Jesper Petersen siger:
»I en diskussion hvor alle mulige ting bliver blandet sammen, havde det selvfølgelig været nemmere for regeringen, hvis det var en nuttet norsk pensionskasse, eller hvis Goldman Sachs havde hjemmeadresse i Danmark.«

Ja, eller en nuttet dansk pensionskasse, som gav et bedre bud en Goldman Sachs.

Morten Andersen, John Liebach, Henrik Christensen, morten Hansen, Jørgen Theil, Flemming Scheel Andersen, Bjarne Nielsen, Rasmus Kongshøj, Lykke Johansen, Bjarne Andersen, Q Eight, Tue Romanow, lars abildgaard, Laurids Hedaa, Jan Pedersen, Søren Roepstorff, Lene Christensen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

"En nuttet norsk pensionskasse"? "Hjemmeadresse"? Virkelig, Jesper Petersen!? Er det, hvad du kan komme i tanke om af alternativer?

Nå nej! Selvfølgelig er det os, alle os "almindelige" borgere, som du gør nar ad med den bemærkning, og som du dermed vil lade forstå præcist hvor dumme, du anser os for at være. Modtaget!

Nille Torsen, Kalle Nielsen, Benjamin Bach, Michael Madsen, Carsten Søndergaard, Rune Stilling, John Liebach, Carsten Svendsen, Henrik Christensen, Hugo Barlach, Leif Andersen, morten Hansen, Flemming Scheel Andersen, Torben Nielsen, Uffe Illum, randi christiansen, Per Meinertsen, Thure Hastrup, Jan Christensen, Bjarne Nielsen, Rasmus Kongshøj, Janus Agerbo, Lykke Johansen, Henrik Darlie, Bjarne Andersen, Erik Jensen , Sven Elming, Holger Madsen, lars abildgaard, Jan Pedersen, Laurids Hedaa, June Beltoft, Søren Roepstorff, Lene Christensen, Torsten Jacobsen, Jørgen Theil, Jacob Jensen, Rune Petersen, Kim Øllgaard, Karsten Kølliker, Jan Høgfeldt Pedersen og Viggo Helth anbefalede denne kommentar
Benjamin Skou

Mon ikke udbytteskattebetalende danskere gerne vil investere i DONG, når virksomheden børsnoteres? I mellemtiden kunne staten stille 8 mia. kr. til rådighed. Det maksimale tab er da 8 mia. Men Sachs er tabet 5 mia. De 3 mia. kr. har staten råd til at tabe mod til gengæld at få større selvbestemmelse og større del af gevinsten, hvis noteringen går godt.

Enten er Jesper P. blevet givet en "ikke korrekt begrundelse", eller også har han givet en "ikke korrekt begrundelse". Selvfølgelig har GS ingen intentioner om at betale udbytteskat. Problemet er bare, at den vestlige verden, SKAT og regeringen selv har et andet syn på skatteoptimering gennem Luxembourg end da TeleDanmark blev solgt. Men igen: Man må virkelig håbe, at GS's tilstedeværelse kan sikre en dirft og en børsnotering, der overgår alle forventninger og bliver uden sidestykke ift. sammenlignelige virksomheder........

Kim Øllgaard

"SKAT har i alt omkring 20 sager kørende mod primært kapitalfonde for at have unddraget SKAT for op i mod 15 mia. kr. Alene Goldman Sachs bliver af SKAT beskyldt for at have snydt statskassen for 1,7 mia. kr." (Citat fra Ekstrabladet)

Kalle Nielsen, Benjamin Bach, Morten Andersen, Carsten Søndergaard, Rune Stilling, Henrik Klausen, morten Hansen, Jørgen Theil, Uffe Illum, randi christiansen, Thure Hastrup, Jens Overgaard Bjerre, Bjarne Nielsen, Rasmus Kongshøj, Lykke Johansen, Bjarne Andersen, Torben Selch, Erik Jensen , Vibeke Rasmussen, Holger Madsen, Tue Romanow, lars abildgaard, Britta Hansen, Peter Hansen, Lene Christensen, Rune Petersen og Preben Bollerup anbefalede denne kommentar

SUK....

Kalle Nielsen, Flemming Scheel Andersen, Jørn Andersen, Bjarne Nielsen, Bjarne Andersen, lars abildgaard og Lene Christensen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Hvad er nu det nuttede ved pensionskasser ?

- altså bortset fra at pensionskasser ikke er et amerikansk selskab af cirklende gribbe og at pensionskasser er ansvarlige overfor deres medlemmer og ikke bare overfor egen kortsigtet grådighed.

Carsten Søndergaard, Uffe Illum, Bjarne Nielsen, Rasmus Kongshøj, Janus Agerbo, lars abildgaard, Vibeke Rasmussen, Tue Romanow, June Beltoft og Jørgen Theil anbefalede denne kommentar
John Fredsted

Hold kæft, hvor er de - altså de MF'ere, der bakker op om dette cirkus - dog inkompetente.

Kalle Nielsen, Filo Butcher, Morten Andersen, Carsten Søndergaard, Erik Pedersen, Henrik Christensen, Marianne Christensen, Leif Andersen, Per Torbensen, morten Hansen, Torben Nielsen, Uffe Illum, randi christiansen, Jens Overgaard Bjerre, Bjarne Nielsen, Rasmus Kongshøj, Janus Agerbo, Lykke Johansen, lars abildgaard, Bjarne Andersen, Holger Madsen, Jan Pedersen, Laurids Hedaa, Peter Hansen, Erik Nissen, Søren Roepstorff, Lene Christensen, Jørgen Theil, Rasmus Knus, Rune Petersen og Preben Bollerup anbefalede denne kommentar
Kristoffer Larsen

Sikken en nyhed. Med en ejerandel på over 10 % i et dansk selskab, betales der ikke dansk udbytteskat. På samme måde, betaler et dansk selskab ikke udbytteskat i f.eks. Tyskland hvis man ejer mere end 10 %.

Børsnoterede man DONG og GS efterfølgende købte aktier på børsen ville det være samme case.

Flemming Scheel Andersen og Malan Helge anbefalede denne kommentar
Martin Nygaard

Kære S-ministre, S-ordførere og ligesindede

Så stop dog med at omtale os, befolkningen, som "SKATTEYDERE" alene. Den argumentation er fordummende. Helle gjorde det (igen) i går, og Jesper P. (igen) i dag. Vi er mennesker. Moralske kritisk tænkende mennesker som lugter uretfærdighed på lang afstand - og DONG salget lugter altså rigtig grimt.

Det er på høje tide at i indser at vi, folket - vægter morale og etik langt langt højere end økonomiske gevinster og perspektiver.

Så fat det dog!

Max Trifunovich, Kalle Nielsen, Benjamin Bach, Michael Madsen, Morten Andersen, Carsten Søndergaard, John Liebach, Inger R-Donnelly, morten Hansen, Uffe Illum, Preben Bollerup, Bjarne Nielsen, Rasmus Kongshøj, Janus Agerbo, Lykke Johansen, Rasmus Knus, lars abildgaard, Bjarne Andersen, Kurt Hansen, Sven Elming, Vibeke Rasmussen, Holger Madsen, Laurids Hedaa, Rune Petersen, June Beltoft, Lene Christensen og Torsten Jacobsen anbefalede denne kommentar
Lasse Damgaard

Kom nu Ø vælt regeringen - så vi bliver sparet for det her åbenlyse tyveri.

Jeg har mistet tilliden til at denne her regering kan forvalte staten på en etisk forsvarlig måde, og i den demokratiske ånd, denne nation sætter som sit ypperste adelsmærke.

OG kan vi så få det folkekonvent, hvis eneste opgave bliver - en NY GRUNDLOV

Michael Madsen, Torben Bruhn Andersen, John Liebach, Toke Andersen, Uffe Illum, randi christiansen, Lene Christensen, Preben Bollerup, Bjarne Nielsen, Rasmus Kongshøj, Lykke Johansen, Rasmus Knus, peter fonnesbech, Per Møller, Erik Jensen , lars abildgaard og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

Jesper Petersen udtaler nu: "Jeg har tidligere udtalt, at der var noget, jeg havde misforstået. Jeg beklager denne fejlagtige udtalelse. Det, der i realiteten var tale om, var at jeg slet ikke havde forstået det overhovedet."

Jørgen Theil, Carsten Søndergaard, Jakob Østergaard, Marianne Christensen, Uffe Illum, lars abildgaard, Lene Christensen, Bjarne Nielsen, Rasmus Kongshøj, Bjarne Andersen og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar
Britta Hansen

Næh...det med den 'nuttede' norske pensionskasse skal bare vise os, de små hjerner, at vi simpelthen i DEN grad er bagud i verdensudviklingen og udvikling generelt, hvis vi ikke ønsker en cayman-ø-residerende storgrib at have andel i 'vores' forretning. Vi er bare 'so last century'...

http://www.skrivunder.net/nej_tak_til_statens_salg_af_dong_til_goldman_s...

Kalle Nielsen, Michael Madsen, Morten Andersen, Carsten Søndergaard, John Liebach, Toke Andersen, Per Torbensen, morten Hansen, Flemming Scheel Andersen, Uffe Illum, randi christiansen, Rasmus Kongshøj, Filo Butcher, Bjarne Nielsen, Rasmus Knus, lars abildgaard, Bjarne Andersen og Torben Selch anbefalede denne kommentar
Laurids Hedaa

Ved politikerne overhovedet, hvad de har gang i ? Det er direkte farligt, når man er både uvidende og ukyndig, at have tillid til Goldman Sachs. Den kloge narrer den mindre kloge, og her virker det som GS er den mere kloge. Stakkels Danmark.
Når man så ovenikøbet skal belastes med en bedrevidende og hovmodig finansminister, der gør hvad han kan for at skjule ubehagelige kendsgerninger for befolkningen, er vi rigtigt på spanden.
Denne sag gør mig både trist til mode og edderspændt rasende.

Carsten Søndergaard, Erik Pedersen, Niels Mosbak, morten Hansen, Flemming Scheel Andersen, Uffe Illum, Rasmus Kongshøj, Preben Bollerup, Bjarne Nielsen, Janus Agerbo, Rasmus Knus, peter fonnesbech, olivier goulin, lars abildgaard, Bjarne Andersen, Ole Hansen, Vibeke Rasmussen og Holger Madsen anbefalede denne kommentar

Så har man set det med: Såkaldte socialdemokrater, som vil gå meget langt for at hjælpe en af finanskrisens største skurke med at kanalisere danske milliarder i skattely. Den havde jeg ikke set komme!!

Kalle Nielsen, Morten Andersen, Toke Andersen, morten Hansen, Claus Jørgensen, Uffe Illum, Lene Christensen, Laurids Hedaa, Rasmus Kongshøj, Bjarne Nielsen, Rasmus Knus, lars abildgaard, Bjarne Andersen og Erik Jensen anbefalede denne kommentar

Er problemet ikke at det overhovedet er muligt at undgå at betale skat, reglerne er simpelthen for indviklede.

Kontanthjælpsmodtagere skal betale skat, men milliardærer skal ikke..

Kalle Nielsen, Torben Bruhn Andersen, Hugo Barlach, Rasmus Kongshøj og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Holger Madsen

Goldman Sachs lille kanariefugl, et udtryk der engang blev brugt på vore samarbejds politikere, - er vel på sin plads at tage frem igen.

Uffe Illum, Rasmus Kongshøj og lars abildgaard anbefalede denne kommentar

Jeg kan godt lide udtalelsen "et lille nuttet norsk pensionsselskab" Den viser hvor langt ned "en lille nuttet socialdemokratisk folketingspolitiker" er villig til at bukke sig for de rigtig store penge og finansministeren. Han vil også gerne have chancen for at blive en rigtig stor dreng engang, så han kan fortsætte med at gøre. som de, der er endnu større, siger han skal gøre.

Carsten Søndergaard, Michael Madsen, morten Hansen, Claus Jørgensen, Flemming Scheel Andersen, Uffe Illum, Lene Christensen, Lise Lotte Rahbek, Rasmus Kongshøj, Bjarne Nielsen, Tue Romanow, Rune Petersen og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar

Læs overskriften !
Er S blevet skizofren. Er der en psykiater til stede ?

Anbefaler ligesom Brittas Hansen til at fortsætte med at skrive under på:

Iværksætteren af underskriftsindsamlingen har været i Radio247, læs besked:
http://www.skrivunder.net/a/69395

Mere end 24.000 underskrifter indtil nu!

Carsten Søndergaard, Michael Madsen, morten Hansen, Uffe Illum, randi christiansen, Jesper Partoft, Laurids Hedaa, Rasmus Kongshøj, Lykke Johansen, Henrik Darlie, lars abildgaard, Bjarne Andersen og Holger Madsen anbefalede denne kommentar

Idiot. Manden har uden tvivl troet, at det med skattebetaling var en selvfølge, men så kender han åbenbart ikke Bjarne Corydon og The Goldman Sachs Group Inc.

Man kan her konstatere, at der ikke er stor forskel på socialdemokraternes ordfører Jesper Petersen og partiets pauseklovs, Rasmus Heunicke.

Nogle socialdemokrater i regeringen fungerer åbenbart som latterlige fjoldser, medens de mere onde ligefrem udfører landsskadelig virksomhed.

Morten Andersen, Carsten Søndergaard, Torben Bruhn Andersen, Niels Mosbak, morten Hansen, Uffe Illum, Lene Christensen, Rasmus Kongshøj, Preben Bollerup, Lykke Johansen, Rasmus Knus, Tue Romanow, olivier goulin, Rune Petersen, lars abildgaard og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

Helle Thorning-Schmidt i Noa Redingtons bog 'Den første' (2007):

"Socialdemokraterne har i en periode ikke stillet tilstrækkelige krav til liberaliseringen af de statslige virksomheder i den globale økonomi. Partiet vil fremover være langt mere kritisk, inden fællesskabets værdier sættes til salg."
http://www.altinget.dk/artikel/thorning-advarede-mod-finansspekulanterne

Man har et standpunkt … osv.

Kalle Nielsen, Carsten Søndergaard, Torben Bruhn Andersen, Rune Stilling, morten Hansen, Torben Nielsen, Uffe Illum, Lene Christensen, Laurids Hedaa, Rasmus Kongshøj, Bjarne Nielsen, Filo Butcher, lars abildgaard, Lykke Johansen, Rasmus Knus og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

Jesper Petersen viser ligesom andre politikere på Christiansborg hvor lavt niveauet faktisk er sunket til igennem årene.

Her ser vi ungdomspolitikere der har lag ungdommen bag sig, og nu er landspolitikere uden nogen nævneværdig erhvervserfaring, men gladelig føler sig hildet til jobbet med at lede et land.

En studenterhue, en BA, lidt løs arbejdserfaring uden det store ansvar, en telefonavis sælger, en kuglestøder, en fodermester og pølsemand, en partisekretær osv., samt en uendelig række af andre uden erhvervserfaring med ansvar for noget som helst.
- Nå ja, kvinderne ikke at forglemme i den sammenhæng!

Nu er de så politikere for det ganske land, og forstår nærmest intet af hvad der foregår, og vil heller ikke stå til ansvar for det, - men kommer blot med løse undskyldninger for deres manglende forståelse af virkeligheden, hvis det da ikke er en direkte løgn de bliver taget i.

Jeg går ind for vort demokrati hvor enhver kan stille op til demokratiet, og blive valgt ind i demokratiets politiske forsamling, men svagheden er også at for mange aldeles uegnede stiller op i troen på egne fortrin, som de slet ikke er i besiddelse af, og har erstattet viden med retorik alene som værn mod deres manglende evner.

Retorik kan ikke erstatte evner, viden, ansvar, indsigt for forståelse i den sammenhæng, og er en svøbe for ethvert samfund når der ikke gøres op med de manglende evner for et lands ledelse.

Det er uhyggeligt at se hvor let og betydningsløst disse mennesker med politisk ansvar for landet, tager det alvorligt og helt uden selverkendelse, kommer med de mest ligegyldige undskyldninger for deres manglende evner, indsigt og forståelse af de beslutninger som de er fortalere for.

Ansvarsløsheden slettet bag billig retorik er en svøbe for demokrati, og som et demokrati og borgerne ikke kan være tjent med, endsige give dem løn for, når det er så ringe en arbejdskraft for landet.

Kalle Nielsen, Michael Madsen, Morten Andersen, Carsten Søndergaard, Torben Bruhn Andersen, John Liebach, Toke Andersen, Niels Mosbak, Flemming Scheel Andersen, Torben Nielsen, Uffe Illum, Rune Petersen, Rasmus Kongshøj, Bjarne Nielsen, Tue Romanow, Lykke Johansen, Rasmus Knus, olivier goulin og Jasper Jacobsen anbefalede denne kommentar
lars abildgaard

Regeringen blåstempler skattespekulation !!!!!

Morten Andersen, Niels Duus Nielsen, ellen nielsen, Uffe Illum, Rune Petersen, Rasmus Kongshøj, Tue Romanow, Lykke Johansen, Holger Madsen og Rasmus Knus anbefalede denne kommentar
Niels Engelsted

I retrospekt må man give Emilie Turunen, at hun i det mindste udviste den hæderlighed at forlade politik, da hun indså, at hun mente noget helt andet end det, hun havde lovet sine vælgere. Jesper Petersen er en lille karrierejæger og en skændsel.

Kalle Nielsen, Carsten Søndergaard, Torben Bruhn Andersen, Espen Bøgh, Lykke Johansen, Rasmus Kongshøj, Flemming Scheel Andersen, randi christiansen, Uffe Illum, Curt Sørensen, Lene Christensen, lars abildgaard, Filo Butcher, Vibeke Rasmussen, Tue Romanow og Jens Overgaard Bjerre anbefalede denne kommentar
peter fonnesbech

Det bliver bare mere og mere pinligt, efterhånden som flere detaljer omkring den foreståenden handel kommer frem.

Janus Agerbo, Lykke Johansen, Per Torbensen, Flemming Scheel Andersen, randi christiansen og Laurids Hedaa anbefalede denne kommentar
Jens Overgaard Bjerre

Ja, det er de almindelige mennesker i landet, som kommer til at betale. Socialdemokraterne bliver forhåbentlig lige så lille et parti som SF ved næste valg. Og SF har opført sig så dumt hele vejen igennem, at de alligevel ryger ud.

Men okay, så har de danske top-politikere fået raget til sig og sikret deres videre opstigen i løn- og magthierakiet. I bestyrelser, banker og fonde. I indland og udland. Og det er dét som det drejer sig om. Ikke en skid andet.

Max Trifunovich, Kalle Nielsen, Carsten Søndergaard, Lykke Johansen, Per Torbensen, Flemming Scheel Andersen, Uffe Illum, Lene Christensen, Rune Petersen, Filo Butcher og ulrik mortensen anbefalede denne kommentar
Jasper Jacobsen

@Espen Bøgh: Hatten af for din ungdoms-politiker skabelon, den passer perfekt på Jesper Petersens lidet imponerende CV:
Født 1981 og opvokset et sted uden for Vojens, lidt aktivitet i SFU, student fra Haderslev Katedralskole i 2000, en bachelor i statskundskab (studiet hvor man lærer at sige ”diskurs-analyse” på 1. semester), et lærevikariat, MF i 2007, politisk ordfører i SF fra 2011, men øjnede sidste år et lille karrierehop og skiftede til nuværende post i S som finansordfører… kort sagt: Inkompetent.

Carsten Søndergaard, Jakob Østergaard, Torben Bruhn Andersen, Espen Bøgh, Lykke Johansen, Niels Mosbak, Claus Jørgensen, Flemming Scheel Andersen, Uffe Illum, Lene Christensen, Kim Houmøller, Laurids Hedaa, Rune Petersen og Filo Butcher anbefalede denne kommentar

GS og resten af bjørnebanden lover at de vil overholde gældende skattelovgivning - den lovgivning som gør det muligt for dem at undgå at betale skat, men truer med bål og brand når politikere prøver at ændre lovgivningen så disse huller kan blive lukket.

De mestrer kunsten at tale usandt uden at lyve til samme perfektion som vores kære folkevalgte.

Min vådste drøm er at vi kan drive dem sammen, hele banden, inkl. deres spindoktorer og økonomiske "rådgivere", og sætte dem ud på en ubeboet stillehavs ø.

Torben Bruhn Andersen, Lykke Johansen, Uffe Illum, Lene Christensen, Rune Petersen, Preben Bollerup og Bjarne Nielsen anbefalede denne kommentar
Lykke Johansen

Det er en fordel for socialdemokratiske folketingsmedlemmer ikke at være særligt kloge, -uddannede eller have en selvstændig mening. Det giver nemlig problemer og udløser hug fra Corydon, der i virkeligheden er OVER statsminister. Hvilket nedenstående giver et godt indblik i.

I den trykte udgave af Ekstra Bladet fra i dag er der et indlæg skrevet af Hans Engell, der bl.a. giver en lidet flatterende karakteristik af Corydon. Her er et par uddrag (nedskrevet af mig):

"Bjarne står op hver morgen, henter maskingeværet ud af skabet. Tager ind på Christiansborg og skyder efter alt:"

"Hvad handler kritikken mest om?
At Bjarne Corydon er blevet meget magtfuld på meget kort tid. At finansministeriet i dag blander sig i alt. Ikke bare næsten i alt, men i ALT - selv rene detaljer. Der er samlet så megen magt i Den Røde Bygning, at det på et eller andet tidspunkt må gå galt, mener en del. I ly af, at Thorning ikke blander sig meget, er Corydon blevet den stærke, som bosser sig igennem. Kritikken handler om, at det har gjort mange i folketingsgruppen apatiske. - Bjarne er pisseligeglad med, hvad alle andre mener. Hvis man kritiserer, bliver man hamret i gulvet. På mange måder virker han ikke specielt ambitiøs. Bjarne kan sagtens leve lykkeligt uden at være minister eller partileder. På en måde er han afslappet. Men samtidig samler han mere og mere magt hos sig selv, mener en fremtrædende partifælle."

"Men han gør ikke meget for at samle på venner?
Nej, det kan man ikke sige. På folketingsgruppens møde tirsdag betegnede han kritikken af Dong-salget som "monumental forvrøvlet" ....
Lykketoft, Folketingets formand, havde en forsigtig bemærkning om, at han HAVDE noteret sig, at alle der mente noget andet end finansministeren, er idioter. Det blev ikke modsagt."

Gør den slags ikke indtryk på Corydon?
Ikke ret meget. For ingen tør jo sige det offentligt. Kritikken fremføres bag lukkede døre og under få øjne. Som da en socialdemokratisk MF bemærkede: - Jeg er ikke sikker på, at Bjarne overhovedet er socialdemokrat". Hvortil en anden hviskende bemærkede: - "Jeg er slet ikke sikker på, at han er demokrat."

Hele Hans Engells indlæg kan læses på Ekstra Bladets netavis: http://ekstrabladet.dk/ebladet/

Hvorfor er det LIGE, jeg kommer til at tænke på H C Andersens eventyr om Konen i Muddergrøften? Mon Corydons magtfuldkommenhed er ved at kyle ham i muddergrøften?

Man har jo lov at håbe!

Max Trifunovich, Kalle Nielsen, Janus Agerbo, Carsten Søndergaard, Erik Pedersen, Torben Bruhn Andersen, Vibeke Rasmussen, Per Torbensen, Claus Jørgensen, Flemming Scheel Andersen, Uffe Illum, randi christiansen, Curt Sørensen, Lene Christensen, Rune Petersen, Jens Overgaard Bjerre, Ditte Jensen, lars abildgaard og Preben Bollerup anbefalede denne kommentar

Goldman Sachs betaler da ikke skat. Det er de alt for udspekulæret til...

Rasmus Kongshøj

Der er så meget socialdemokratiet ikke forstår...

Flemming Scheel Andersen, Uffe Illum, Rune Petersen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar

Den største skuffelse for mig i denne sag er Enhedslisten som efterhånden viser sig mere og mere som regeringens lille skødehund som ikke tør nappe hånden der gang på gang slår den over næsen i forhåbning om en lille godbid, som må jo komme før eller senere...

Patetisk.

Britta Hansen, Marianne Christensen, Torben Bruhn Andersen, Rasmus Kongshøj, Flemming Scheel Andersen, Uffe Illum, randi christiansen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Bjarne Nielsen

Og hele denne beskidte sag om at sælge ud af vores fælles arvesølv, børnenes fremtid, var aldrig poppet op, hvis ikke regeringen havde valgt at spille med i rollen som amatørspekulanter. Nu indgik de en aftale med et af de værste rovdyr og gav dem samtidig vetoret, dvs blokerede for at der fremover kan træffes demokratiske beslutninger om selskabet.
Og da poppede sagen op.

Vores store demokratiske problem er, at det er flertallet af de folkevalgte som er parate til at fortsætte med at sælge ud af værdierne. Det vil give en stakket varme, når en enkelt finanslov kan hænge sammen med skattelettelser for de rige og samtidig engangs-beløb fra salg af arvesølvet. Som at pisse i bukserne kollektivt.

Vi går en kold tid imøde, hvis vi ikke gør op med det store netværk af arbejdsgiver-tillidsfolk inde på Christiansborg. Socialdemokraterne ryger givetvis ud ved næste valg, det kan de takke sig selv for, men vi er mange der savner socialdemokraterne fra før de begyndte at overhale Venstre højreom.

Torben Bruhn Andersen, Claus Jørgensen, Uffe Illum, randi christiansen og Lene Christensen anbefalede denne kommentar

Bjarne Nielsen,

Jeg er ikke engang sikker på at det er sådan at de fleste folkevalgte er enige i at sælge ud af arvesølvet.

Partiledelsen i alle partierne har jo et fast greb om MF'erne, der er både fraktionstvang og gruppepres og kun få tør nogenside at sige nej til hvad de mægtige ledere dikterer.

Det er også et af de svageste punkter med vores demokratimodel. Hvis man nogensinde har deltaget i beboerdemokrati, eller en skolebestyrelse, har man muligvis oplevet hvor nemt det faktisk kan være for en lille, men fast besluttet gruppe at gennemtrumfe beslutninger som umiddelbart aldrig ville kunne finde et flertal.

Bjarne Nielsen, Vibeke Rasmussen, Rasmus Kongshøj, Claus Jørgensen, Flemming Scheel Andersen, Tue Romanow, Uffe Illum og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
lars abildgaard

sakset fra Politiken........

Dong-køber investerer i klyngebomber
Salget af Dong går stik imod hensigten i konvention, mener Folkekirkens Nødhjælp.

Kalle Nielsen, Bjarne Nielsen, Carsten Søndergaard, Rasmus Kongshøj, Flemming Scheel Andersen, randi christiansen, Lene Christensen, Ditte Jensen og Jens Overgaard Bjerre anbefalede denne kommentar
Jens Overgaard Bjerre

Hvad er det for nogle mennesker? Klyngebomber. Jamen er de sindsyge? Hvis de er normale, så må jeg være komplet tosset.

Kalle Nielsen, Bjarne Nielsen, Torben Nielsen, randi christiansen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Undskyldningen må være dumhed = uduelighed. Hvornår bliver denne regering fyret?

Bjarne Nielsen, Rasmus Kongshøj og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Laurids Hedaa

I Spanien, hvor elektricitetsforsyningen er privatiseret, er elpriserne steget 89 pct på 10 år. Det er spanierne sure over, men kan intet stille op. Man forsøgte at markere utilfredsheden ved at slukke for al el-forbrug en time for en månedstid siden. Uden effekt. For man er jo afhængig af elektricitet her i det 21. århundrede.
Men sådan behøver det vel ikke at gå i Danmark - vel?

Bjarne Nielsen, Britta Hansen, Carsten Søndergaard, Espen Bøgh, Michael Madsen, Rasmus Kongshøj, Jens Overgaard Bjerre, lars abildgaard, Flemming Scheel Andersen, Lise Lotte Rahbek og randi christiansen anbefalede denne kommentar
Thure Hastrup

Ledende medlemmer af Enhedslisten (Pelle Dragsted) har i dag opfordret til at sende salget af DONG til folkeafstemning. Se indlægget http://politiken.dk/debat/profiler/pelledragsted/ECE2191107/send-dong-sa...
Det ville ud fra et demokratisk standpunkt være rimeligt i lyset af den debat der har rejst sig på tværs af partierne, og også påvirker forholdet mellem borgerne og det politiske system som sådan. Det bør slet ikke være et tilfældigt folketingsflertal der kan skalte og valte med værdierne i den danske undergrund, eller selskaber som DONG.
Hvis Bjarne Corydon fastholder salget med de oplysninger der er kommet frem (om Goldmann-Sachs anvendelse af skattely-fidus og den lave værdifastsættelse af DONG som vil medføre store gevinster til ledende medarbejdere og G-S) vil jeg opfordre Enhedslisten til at erklære sin mistillid til Bjarne Corydon som finansminister, og kræve hans afgang.
Egentlig burde denne sag være stoppet af SF inden den er kommet så langt. Hvad skal SF i en regering der vil sælge ud af DONG, eller med Poul Nyrups ord "forære værdierne væk", og så til et firma i skattely? Det er nu SF skal markere at partiet har en selvstændig eksistensberettigelse til venstre for Socialdemokratiet.

Kalle Nielsen, Bjarne Nielsen, Filo Butcher, Carsten Søndergaard, Erik Pedersen, Torben Bruhn Andersen, Michael Madsen, Rasmus Kongshøj, Holger Madsen, Claus Jørgensen, Jens Overgaard Bjerre, Flemming Scheel Andersen, Tue Romanow, Niels Engelsted, Lasse Damgaard, randi christiansen, lars abildgaard og Erik Jensen anbefalede denne kommentar
randi christiansen

Vi har kasserolle revolutionen tilbage. Lad os samles foran Christiansborg og tilkendegive vores allermest højrøstede og ustoppelige modstand mod dette røveri ved højlys dag af fællesskabets værdier.

Vi har her det endegyldige bevis, på at privatprofitering på fællesskabets værdier ikke gavner almenvellet men kun de få udvalgte, som bestikkes med et meget stort hold kæft bolsje > guldrandede optioner - på hvad der reelt er folkeeje, og som derfor ikke kan tildeles de få > den 1%.

Vi, de 99%, må nu forhindre hajernes festmåltid : os. De, hajerne, følger kun deres natur. Skal de have lov til det - på vores og vores børns bekostning?

Bjarne Nielsen, Michael Madsen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
randi christiansen

Vi har kasserolle revolutionen tilbage. Lad os samles foran Christiansborg og tilkendegive vores allermest højrøstede og ustoppelige modstand mod dette røveri ved højlys dag af fællesskabets værdier.

Vi har her det endegyldige bevis, på at privatprofitering på fællesskabets værdier ikke gavner almenvellet men kun de få udvalgte, som bestikkes med et meget stort hold kæft bolsje > guldrandede optioner - på hvad der reelt er folkeeje, og som derfor ikke kan tildeles de få > den 1%.

Vi, de 99%, må nu forhindre hajernes festmåltid : os. De, hajerne, følger kun deres natur. Skal de have lov til det - på vores og vores børns bekostning?

Lasse Damgaard, lars abildgaard og Eva eldrup anbefalede denne kommentar
randi christiansen

Jesper petersen er en inkompetent, opportunistisk stik i rend dreng for den 1%, for magten. Ud med ham - desværre er han kun toppen af det (forhåbentlig i denne smhg) smeltende isbjerg.

Rasmus Kongshøj, lars abildgaard og Tue Romanow anbefalede denne kommentar
Lasse Damgaard

- øh randi

Skal vi der ind to gange ?!
Eller er det mere en service for de fatsvage :)

randi christiansen

Lasse, jeg skriver pt desværre på en minifon med problematisk netforbindelse - derfor er jeg plaget af højrisiko for db poster. Vil gerne igen beklage, og har gentagent bedt moderator om at facilitere fjernelsen, men hidtil ingen respons.

Mht til kasserolle protest pønser jeg pt på, hvordan det bedst iværksættes. Er ik så go til fb, men det kan jeg vel blive. Set i lyset af de omkring 24.000 protestunderskrifter, må der være basis for en stor og larmende aktion på folkets plads foran Christiansborg.

Bjarne Nielsen, Filo Butcher, Carsten Søndergaard, lars abildgaard, Michael Madsen, Rasmus Kongshøj og Lasse Damgaard anbefalede denne kommentar
Lasse Damgaard

randi

Ja jeg var næsten klar over der var et eller andet med de rensdyr LOL
- Ja jeg vil ikke afsløre hele min hemmelige identitet - men jeg er gammel julemandsjæger på tv2 - den gang i 06 og 07 var der altid problemer med rensdyrene :)

Ja det med en "Opstand" det lyder jo spændende - netop i det lys at der indtil nu er omkring 24000 der giver udtryk for det er helt utilstedeligt det der ser ved at ske.
- Tirsdag er der samråd - jeg håber Ø har en mistillidsdagsorden parat.
Måske ville noget opbakning på pladsen give Ø det fornødende mod til at fjerne regeringen. De vil blive haglet igennem på kryds og tværs af alt og alle.

lars abildgaard, Lykke Johansen, Rasmus Kongshøj og randi christiansen anbefalede denne kommentar
Jørgen Theil

Kære ovenstående medlæsere og kommentatorer,

Der er snart ikke den avisartikel eller nyhedsudsendelse, hvor Goldman Sachs’ opkøb af aktier i DONG ikke bliver debatteret, og hvor vi igen, igen, igen må lægge øre til en perlerække af svigefulde og inkompetente levebrødspolitikers standardforsikring (læs: ansvarsforflygtigelse) om, hvor ufatteligt godt det går:

”Jeg (den korrupte politiker, der f.eks. er medlem af Finansudvalget) har fuld tillid til … (den og den ansvarlige, men endnu mere korrumperede, ministers) forsikringer om, at …”!

Altså en uhyggelig blanding af ”Varm Luft for Milliarder” og kynisk højforræderi helt efter bogen over den forrige (fra midten af ’80-erne og 7 magre år frem) samt verserende bank-, finans- og økonomikrise.

Med andre ord og rent juridisk – havde den såkaldte retsstat, Danmark, haft en uafhængig og uvildig domstol, politi- & anklagemyndighed – er der tale om ”bevidst ond tro”; det, juristerne kalder groft forsætlighed! Medmindre, naturligvis, de skyldige påkalder sig den formildende omstændighed, at de ikke vidste, hvad de gjorde.

”Verdens Bedste & Frieste Presse” (den danske) går foran, når det drejer sig om at intellektualisere over de danske magthaveres brud på menneskerettighederne samtidigt med, de giver disse landsforrædere al taletiden! I.e. det bliver et hundeslagsmål mellem blå og rød blok, der i virkeligheden kun er et show for galleriet til brug for næste valgkamp. Det er sågar blevet ”udansk” at kalde forræderne ved deres rette navn, ligesom ethvert forsvar konstituerer terrorisme.

Dansk ytringsfrihed og retfærd anno 2014! Således også i denne betændte sag omkring Goldman Sachs’ opkøb af aktier i DONG.

Filo Butcher, Kalle Nielsen, Morten Andersen, Lis Jeppesen, Dennis Berg, Torben Bruhn Andersen, lars abildgaard, Lykke Johansen, Rasmus Kongshøj, Flemming Scheel Andersen, randi christiansen og Lasse Damgaard anbefalede denne kommentar

Sider