Baggrund
Læsetid: 7 min.

Står denne mand bag Nordens største hackerangreb?

I denne uge fik en svensk mand igen forlænget sin varetægtsfængsling ved Retten på Frederiksberg. Hans støtter kalder ham en computerkunstner med gode hensigter, mens anklagemyndigheden mener, han er manden bag Nordens største hackerangreb. Retsmøderne foregår bag lukkede døre, men her er, hvad vi ved om manden og sagen
29-årige Gottfrid Svart-holm Warg har siddet varetægtsfængslet i Danmark siden den 28. november sidste år. Anklagemyndigheden mener, at han er ansvarlig for et hackerangreb mod bl.a. politiet og den danske stats it-leverandør, CSC, fra april til august 2012. Han nægter sig skyldig.

29-årige Gottfrid Svart-holm Warg har siddet varetægtsfængslet i Danmark siden den 28. november sidste år. Anklagemyndigheden mener, at han er ansvarlig for et hackerangreb mod bl.a. politiet og den danske stats it-leverandør, CSC, fra april til august 2012. Han nægter sig skyldig.

Jan Düsing

Indland
11. januar 2014

»Hov-hov,« siger betjenten i retslokale 101, da en række tilhørere spontant begynder at klappe ved synet af internetaktivisten Gottfrid Svartholm Warg, der bliver ført frem til anklagebænken af to retsbetjente.

Tilhørerne er kommet til retsmødet ved Retten på Frederiksberg for at støtte deres idol, som er sigtet for at have udført Nordens største hacker-angreb mod blandt andet politiet og den danske stats it-leverandør, CSC, fra april til august 2012. Ved angrebet blev der stjålet fire millioner cpr-numre og oplysninger om efterlyste personer, ligesom hackerne fik adgang til 10.000 betjentes mailkonti.

Den svenske internetaktivist sidder på anden måned varetægtsfængslet i Danmark, efter at han i november blev udleveret fra Sverige. Hvis han bliver dømt, kan han få op til seks års fængsel. Gottfrid Svartholm Warg kigger op fra gulvet ved lyden af applausen, og hans ansigts alvorlige folder forsvinder et kort øjeblik i et opløftet genkendelsens smil. Han er iført en blå cardigan, småternet skjorte og det karakteristiske lange hageskæg.

Når støtter fra forskellige lande er mødt op til retsmødet – de mødes ellers primært på nettet – skyldes det, at Gottfrid Svartholm Warg er en international internetkendis som grundlægger af det kontroversielle fildelingssite Piratebay, som trods retssager og internetblokeringer i mange lande stadig står for en stor del af pirattrafikken på nettet. Samtidig er han vidt berømt og respekteret for sin faglige kunnen med computersystemer. Men hans ideologi om, at al information skal være fri, deler folk i to lejre.

Tilhørerne håber sammen med de fremmødte pressefolk og svenskerens forsvarer, at dommeren denne gang endelig vil åbne dørene til retsmødet. De klappende tilhørere får en kraftig reprimande af betjenten og besked om at forholde sig i ro resten af retssagen. Ellers bliver de bortvist.

»Det stemmer,« svarer Gottfrid Svartholm Warg på svensk, inden tolken kan nå at oversætte dommerens spørgsmål til hans navn og fødselsdag.

En flov historie

Hackersagen er spektakulær, og myndighederne tager angrebet på især politiets it-systemer særdeles alvorligt. Det stod klart, da Rigspolitiet sammen med justitsministeren og chefen for PET satte offentligheden ind i sagen ved et fælles pressemøde i begyndelsen af juni sidste år. Forud gik måneders efterforskning og anholdelse af en medsigtet dansker.

Siden offentliggørelsen af hackerangrebet er både justitsminister Morten Bødskov (S) og PET-chef Jakob Scharf gået af af andre årsager. Ligeledes har chefen for offentlige forretninger hos CSC forladt sin stilling. Han har dog over for Computerworld afvist, at det skyldes hackersagen.

Hos it-sikkerhedsfirmaet FortConsult fortæller sikkerhedsekspert og direktør Ulf Munkedal, at hackersagen er principielt vigtig. Det er nemlig den første hackersag, vi har haft herhjemme siden midten af 1990’erne, hvor der er tale om teknisk dygtige hackere, hvis aktivisme har store konsekvenser for samfundet. Samtidig er det nogle helt specielle computere, der netop skulle være ekstra sikre, som er blevet hacket.

»Sagen er ret unik i dansk historie, fordi det er en mainframecomputer, og fordi der kører en række vigtige systemer på maskinen. It-folk har opfattet mainframes som mere sikre. Dels fordi ganske få it-folk overhovedet kan styre sådan en fyr, dels fordi det kræver helt speciel viden at bryde ind i den,« siger Ulf Munkedal.

Derfor er angrebet på statens it-leverandør ikke et it-indbrud, som naboens søn med flair for computere kan gennemføre.

»Det er usædvanligt, at nogen bryder ind i en mainframe. Det sker meget sjældent. Og at det så sker hos politiet. Dem har vi jo stor tillid til,« siger Ulf Munkedal.

Han mener, at hackersagen er pinlig for både CSC og for de involverede myndigheder.

»Man kan diskutere, om myndighederne har været gode nok til at stille krav til CSC om, hvor høj sikkerheden skulle være. Og det ser jo ud til, at det har de ikke,« siger Ulf Munkedal.

Udleveret fra Cambodja

Gottfrid Svartholm Warg er blevet ført til Retten på Frederiksberg fra sin celle i Arresthuset i Køge, fordi anklagemyndigheden hos Københavns Politi vil have hans varetægtsfængsling forlænget igen. Efterforskningen af sagen foregår nemlig stadig, fremfører anklageren. Konkret afventer anklagemyndigheden ifølge dommeren besvarelsen af en række retsanmodninger i flere lande, blandt andet USA. Samtidig forsøger politiet at finde tekniske spor på Gottfrid Svartholm Wargs og den medsigtede danskers computere. Sagen er på flere måder pinlig for staten. Dels fordi troværdigheden ved systemernes sikkerhed har lidt overlast, dels fordi hackerangrebet stod på i mange måneder uden at blive opdaget og ikke mindst, fordi det var et tip fra svensk politi som i januar 2013 gjorde dansk politi opmærksom på problemet.

Efterfølgende gik der flere måneder, før sagens alvor gik op for de danske myndigheder, og en dvd med bevismateriale blev set igennem. Det var et ressourcemæssige spørgsmål, har politiet senere forklaret.

På dvd’en lå data, som svensk politi havde hentet ud af Gottfrid Svartholm Wargs ramponerede Macbook, som blev beslaglagt i forbindelse med hans anholdelse i august 2012 i hans lejlighed i Phnom Penh, Cambodja.

Svartholm Warg blev herefter udleveret til Sverige. I forvejen var han involveret i en retssag om fildelingssitet Piratebay, men det var i forbindelse med to svenske hackersager, at han blev hentet til landet. Gerningsmændene havde over en længere periode skaffet sig stadig større adgang til Nordeas hovedcomputer i Danmark for til sidst at gennemføre pengeoverførsler for millioner af kroner fra danske konti tilhørende Odense Kommune, fagforbundet BUPL og et datterselskab til det pengeinstitutejede Nets, der blandt andet håndterer danske dankortbetalinger. Det lykkedes dog efterfølgene Nordea at få modtagerbankerne til at returnere langt de fleste af pengene.

’Han er kunstner’

I retslokalet på Frederiksberg siver tilhørerne stadig ind ad døren, selv om retsmødet for længst er begyndt.

En af de fremmødte støtter har taget turen fra Holland, fortæller han.

»Gottfrid har arbejdet med computere, siden han var seks år. Han er et computergeni og en kunster på en computer. Han lever i en anden verden, men er sigtet af almindelige mennesker. Jeg er her for at fortælle, at han er en god mand med gode hensigter,« siger den hollandske tilhører, der kun vil citeres med sit alias, M0nkeyking, men hvis rigtige navn er redaktionen bekendt.

Han forklarer, at han på nettet og på de sociale medier kører en oplysningskampagne om Gottfrid Svartholm Wargs retssag i Danmark med budskabet ’Free Anakata’, hvor Anakata refererer til svenskerens handle – en slags kælenavn på nettet.

»Fordi Gottfrids sag har symbolsk betydning, og fordi det vil være et hårdt slag for open source-bevægelsen, hvis vi mister ham. Og for ham er adgang til internettet et grundlæggende behov. Han er kunstner. Han har brug for netværk.«

En sidste gruppe af håbefulde ankommer til retten, og det får anklageren til at kræve en begrænsning på tilhørerantallet, som, hun mener, for længst må være overskredet. Dommeren tygger lidt på opfordringen og beslutter af hensyn til brandsikkerheden at sende omkring 15 tilhørere ud på gangen.

En fjernstyret Macbook

De svenske hackersager minder meget om den danske. Efter anholdelsen brugte svensk politi syv måneder til at udarbejde over 2.000 siders forundersøgelser med detaljerede rapporter om fremgangsmåden i sagen. Helt undtagelsesvist pålagde de svenske myndigheder den restriktion på aktindsigt i materialet, at man kun kunne få det udleveret i papirform – af hensyn til risikoen for spredning på nettet, som det hed. Udleveringen skulle samtidig ske mod en betaling pr. udskrevet side, hvilket samlet androg et beløb, som ville gøre materialet uinteressant for de fleste. Alligevel blev de mange dokumenter nærmest omgående lækket til offentligheden på det omdiskuterede whistleblowersite Wikileaks.

Det var en overraskelse for mange, at svensk politi overhovedet kunne få adgang til data fra Gottfrid Svartholm Wargs computer. Den ramponerede Macbook, hvor store dele af tastaturets knapper manglede, var nemlig grundigt krypteret. Uheldigvis for Warg betød en sikkerhedsbrist i krypteringsprogrammet, at nøglen blev gemt i en læsbar version, når computeren gik i dvaletilstand.

Måske derfor var det en smal sag for politiets teknikere at få adgang til harddisken, som indeholdt data med kopier af tusindvis af samtaler og filer med kopier af data fra hovedcomputere hos Nordea og CGI, der var it-leverandør til en lang række statslige myndigheder i Sverige. Ligesom CSC gør det i Danmark, leverer CGI i Sverige it-systemer til politiet og Kronofogden, der er en svensk pendant til Kongens Foged. Først for nylig viste det sig, at også data om samtlige skyldnere til den svenske stat blev stjålet tilbage i 2012.

Sagen kom for retten i Stockholm-forstaden Nacka i maj sidste år, og Gottfrid Svarholm Warg blev idømt den maksimale straf – to års fængsel – for at have hacket både den svenske it-leverandør og Nordea. Men ved den efterfølgende ankesag i juni blev han frifundet for at have hacket Nordea og fik samtidig nedsat straffen til et års fængsel.

Det skete, efter en anden internetcelebrity, computeraktivisten Jacob Appelbaum, vidnede og gjorde retten bekendt med mere end 100 måder at fjernstyre en Macbook på uden at efterlade sig spor.

Nægter sig skyldig

På Frederiksberg lytter Gottfrid Svartholm Warg til den kvindelige tolk. Dommeren fortæller, at det er en usædvanlig sag, som har kørt længe. Han beslutter at lukke dørene af hensyn til politiets igangværende efterforskning og sender alle tilhørere ud af det lille retslokale.

M0nkeyking lægger en række udprintede sort-hvide flyers fra sig på tilhørerbordet på vej ud. På papiret står der Free Anakata. Papirerne ryger imidlertid på gulvet, og en betjent samler dem op og følger efter tilskuerne ud, mens han forsøger at få afleveret papirerne tilbage til supporteren.

»Så smider jeg det ud,« siger han, da det ikke lykkes.

Gottfrid Svartholm Warg fik sin varetægtsfængsling forlænget i yderligere fire uger. Han nægter sig fortsat skyldig.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det er vel næppe Gottfrid Svartholm Warg der er problemet. Men staten og pengeinstitutterne.
- at der har kunne opnås adgang til dataene i deres IT systemer.

Situationen svarer vel ganske godt til, at gå hjemmefra ude lukke døre og vinduer og her hjælper det ikke, at døre og vinduer har være lidt lukkede. Eller næsten lukkede.
Statens it-systemer er næsten lukkede og det ser ud som staten påberåber sig retten til kunne nøjes med at lukke en smule.
Kravler nogen ind,, er de kriminelle og forbrydere.

Går jeg hjemmefra og har undladt at lukke døre og vinduer og ser, når jeg kommer hjem, at møblementet er stjålet vil jeg selvfølgelig også påstå at der har været indbrud eller - i det mindste - at jeg er blevet bestjålet.
Tyvknægtene burde jo vide bedre og vide, at man ikke bare må gå ind ad døren og tømme lejligheden eller kravle op og ind ad vinduet.
Jeg vil påstå de er banditter og pege fingre af dem og sige de skal straffes.
Eller skulle jeg have låst døren og lagt nøgle under måtten, eller ovenpå dørkarmen, vil jeg med helt naturlig indignation påstå forbrydere har været på spil, når de har taget nøglen og låst op og tømt lejligheden.

Hvis ikke jeg i tilstrækkelig grad kan huske at låse døre og vinduer er det nok ikke smart, at jeg anskaffer det nye B&O anlæg eller Wegner stole og PH kogler. Det er nok heller ikke stedet hvor koder til bankkonti og lign. skal ligge.

Gottfrid Svartholm Warg er ikke problemet.
Det virkelige problem består i, at staten ikke kan låse dørene og lukke vinduerne.
Eksemplerne hænger efterhånden som perler på snor og dataene Gottfrid Svartholm Warg er blot et eksempel der er nået offentligheden.
Det er sjældent de gør det.
Og ingen aner i virkeligheden hvor meget der i dette øjeblik tappes fra databaserne og ingen aner i virkeligheden hvor meget der allerede er tappet og hvor det ligger.
Hvorfor ikke følge Gottfrid Svartholm Wargs og mange andres holdning og lade al information på nettet være offentlig tilgængelig.

Gottfrid Svartholm Warg er en af de pæne drenge. En af dem som holder sig til drengestreger. Æblerov.
Andre som har fingre i dataene er igang med at fælde plantagen.
.

Bjarne Jensen, Niels Østergård, lars abildgaard, Jens Kofoed, Karsten Aaen, Søren List, Carsten Mortensen og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Morten Kjeldgaard

Det var dog en besynderlig måde at vende tingene på hovedet, Per Pendikel. Du mener altså, at det er alle dem, der lader deres hoveddør stå ulåst, som er et samfundsproblem, mens de der går fra dør til dør og tager i dørhåndtaget i forsøg på at komme ind, blot gør deres pligt?

I øvrigt morsomt at Gottfrids Wargs eneste forsvar er at han selv er blevet hacket.

Jørn Petersen

En flov historie
Hackersagen er spektakulær, og myndighederne tager angrebet på især politiets it-systemer særdeles alvorligt.

Ja vi skulle jo nødig have indsigt i alle politiets og Pet overgreb på befolkningen herunder den intensive overvågning de med statens ulovlige tilladelse gennemfører.

Rakkerpak.

Her, som i så mange andre lækage- og whistleblowersager, er myndighedernes hævntørst bestemt af, hvor "flov" sagen er, og hvor antiautoritært motivet er. Anklagen er Opsætsighed af første grad mod Big Brother.

Bjarne Jensen, Jakob Silberbrandt, Johan Clausen, Jens Overgaard Bjerre, lars abildgaard, Bob Jensen, Janus Agerbo, Torben Selch, Rasmus Kongshøj, Karsten Aaen, Michael Madsen, Carsten Mortensen og Anders Feder anbefalede denne kommentar
Toke Andersen

Fint indlæg Per, men selv din sympatiske vinkel misser et par vigtige elementer.

Hvor mildt og uskyldigt et æblerov end må opfattes, er det stadig tale om en slags berigelsesforbrydelse.
Man bøffer nogle æbler fordi man er sulten(har lyst) men ikke selv har nogle.

Det er IKKE tilfældet i denne sag - Der var absolut intet på disse servere som Gottfrid havde "lyst til" "brug for" eller som på anden måde kan beskrives som en berigelse.

Dette "angreb" blev udført specifikt for at udstille (og selvfølgelig gøre stort grin med) den offentlige IT-sikkerhed i Danmark, der er inkompetent og amatøragtig i helt ekstraordinær grad. På trods af at vi i Danmark lagrer enorme mængder kritisk persondata om hver eneste borger, der aldrig nogensinde må havne i de forkerte hænder.

At vi nu vælger at retsforfølge personen der udstillede hvor pinlig dårlig IT-sikkerheden er i Danmark - udstiller desværre endnu et ekstremt ynkeligt aspekt ved vores nationalkarakter - det er faktisk ikke til at bære.

Niels Østergård, Jens Overgaard Bjerre, Sup Aya Laya, Benjamin Bach, lars abildgaard, peter fonnesbech, Bob Jensen, Janus Agerbo, Per Pendikel, Rasmus Kongshøj, Søren List, Tor Brandt, Michael Madsen og Claus Jensen anbefalede denne kommentar

Nu kender jeg jo lige så lidt til Gottfrid Svartholm Warg, som de fleste andre, men der gælder her det samme som i kurdersagen og i øvrigt alle andre sager, at man er uskyldig, til det modsatte er bevidst.

Og her er beviserne så svage, at de stortt set nærmest er ikke-eksisterende. Og man kan da ikke sigte nogen, blot fordi de har forudsætninger for at gøre "det". For så kan man jo også sigte alle bilister, hver gang der gøres et trafikdrab.

I øvrigt skal der altid 2 parter til en forbrydelse. Den, der lader forbrydelsen gå ud over sig, og den der udfører forbrydelsen. Og da man her har en sikker viden om, hvem der har ladet forbrydelsen gå ud over sig, kan man jo starte med at dømme denne for forsømmelse.

For man skal jo nok ligefrem være Morten Bødskov og Jakob Scharf, for at syntes, at forbryderen ikke i dette tilfælde er den danske stats it-leverandør, CSC, der sløser med sikkerheden omkring staten og borgernes følsomme oplysninger. Faktisk burde man omgående fratage dem alle opgaver, og kræve en solid erstatning.

Helene Nørgaard Knudsen

Hvad med ham den 20-årige der har siddet varetægtsfængslet i snart 8 måneder. Tager det virkelig så lang tid at gå hans computer igennem? Og hvis de er bange for at han kan ødelægge beviser skal det så forståes således at CSC ikke har gjort en disse for at hæve sikkerheden? Eller skal de også lige hele NSA's datalager igennem før de er sikre på de har alt.

Sagt med andre ord: Enten kan det bevises eller også kan det ikke. Og kan det ikke er der kun en mulighed i loven: tiltalefrafald. Det betyder at "vi" (staten) mener han er skyldig men vi kan ikke bevise det.

Men nu vi er ved retssikkerhed: Er der ikke noget i grundloven om fængselsstraf hvis man med vilje lyver, vildleder og/eller fejlinformerer folketinget.

Johan Clausen, Sup Aya Laya, Benjamin Bach, lars abildgaard, Tue Romanow, Nis Jørgensen, Janus Agerbo, Per Pendikel, Felix Zelda Xavier, Klaus Ankerstjerne Eriksen, Gert Romme og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Matthias Hansson

Sagen er en stinker for de svenske, danske overvågnings-inficerede myndigheder. Og nu skal de anstille et afskrækkende eksempel med visse hensigter:
- så opmærksomheden kommer væk fra deres sløseri og inkompetence
- at folk bliver skræmt fra at se staten efter i kortene
- at folk kan tænke ilde om alt, hvad der lugter af undergrund og OpenSource
- at folk kan lære, at aktindsigt ikke bliver mulig fremover, af 'visse hensyn', du ved ...

Så svenskerne har haft fingre i computeren? Javel, ja.
Vi taler altså om det sikkerhedspoliti/politi, der opførte sig højest besynderligt under en totalt forfejlet Palmesag.
Vi taler om de myndigheder, der var aktive på en særdeles betændt måde under sænkningen af Estonia (kaldet et forlis).
Vi taler om verdens største våbenfabrikant i forhold til dets indbyggertal.
Vi taler et postuleret 'neutralt' land med større naziaktivitet end dets naboer, og hvis politistyrke aldrig blev afnazificeret, som fx. i Danmark.
Vi taler om landet, der påstår ikke at være medlem af NATO, mens de hele tiden og af samme grund har været særdeles aktive.
Vi taler om landet, der bestak Cambodianerne med et stort millionbeløb i udviklingspenge for at få udleveret en svensk statsborger.
Vi taler om landet, der har et omfattende og næsten eksklusivt udbygget samarbejde med NSA, og som også udspionerer danske borgere.
Og vi taler om et land, der lige nu er ved at lægge de sidste brikker på plads i overgangen til en ny model for blød og lækker totalitarisme, så dets borgere selv vil forlange det, og så de kan undgå griseriet med støvletramp og -spark i hovedet på folk.

Så altså svenskerne har 'haft fingre' i computeren! Og en mac kan hackes, implanteres og fjernstyres på 100 måder (gang det med 100, hvis det var en pc). Hmm gad vidst, hvilket type computere og hvilket styresystem, man bruger i staten? Jo minsandten: Microsoft! Her skal vi sandelig ikke have noget OpenSource-pjat, der leverer verdens sikreste systemer.

Så svenskerne kunne altså ikke få skovlen under ham hackeren, og nu har de arrangeret sig med deres fine kolleger i Danmark:
- Vi taler nu om landet, hvor en korrupt, løgnagtig justitsmister har måttet luske ud af bagdøren
- Vi taler om landet, hvor politikerne seriøst! kan finde på at sælge DONG-Energy til verdens førende forbrydersyndikat, Goldman Sachs og ikke FATTER, hvad det vil sige.
- Vi taler om landet, hvor de samme politikere er ved at nedlægge nationen til fordel for EU og en transatlantisk 'fri'handelsaftale, der giver en klub af verdens største sydikater/karteller ret til at sagsøge staterne, hvis de prøver at forhindre dem i noget!
- Vi taler om landet, der er aktivt involveret i 5 angrebskrige mod lande i verden, som aldrig har gjort os noget, fordi USA forlanger det.
- Vi taler om landet, der leverede en generalsekretær til verdens førende terrororganisation, NATO, efter at han havde løjet for befolkningen og kørt dansk økonomi i sænk.
- Vi taler om landet, hvor chefen for politiets efterretningstjeneste har måttet luske ud af bagdøren, og hvor deres kolleger ovre hos FET forfalsker dokumenter på google- arabisk.
- Vi taler om landet, hvor en topchef er fyret i sagen. Som tidligere ansat i Danmarks største IT-virksomhed, IMT, kan jeg fortælle, at deres medarbejde ikke har meget godt at sige om CSC.
- Vi taler om landet, hvor statsministeren stiller sig op og lyver om, hvorvidt NSA har adgang til at hacke, ja netop HACKE kvit og frit hos danske borgere. Hvilket de så gør hele tiden, især fordi det bliver officielt fornægtet.

Og nu har Danmark åbenbart fået sig en politisk fange, eller noget der ligner, på svenskernes vegne. Something is JohnnyRotten in the state of DK.

Markus Lund, Jakob Silberbrandt, Jens Overgaard Bjerre, Benjamin Bach, lars abildgaard, Erik Jensen , Bob Jensen, Jens Kofoed, Janus Agerbo, Poul Eriksen, Torben Selch, Michael Madsen, Per Pendikel, Thomas Borghus, Ivan Gullev, Karsten Aaen, Helene Nørgaard Knudsen og Claus Jensen anbefalede denne kommentar

Analogien til tyveri fra et privat hjem med ulåst dør:
Tyveriet er ulovligt uanset adgangsforhold, men et evt. indbrud er en skærpende omstændighed.
I hackersagen må det være en formildende omstændighed at sikkerheden omkring adgang til de "hemmelige" systemer er så dårlig. CSC og politiets it-folk virker ikke til at være deres opgave voksen.
Gottfrid Svartholm Wargs motivation synes klar nok, en "dør som står på klem" er en stærk fristelse på linje med et æbletræ bugnende fuldt med flotte, modne æbler.

Matthias Hansson
Klaus Ankerstjerne Eriksen

Det må sandelig være nogle slemme karle de to computer-nørder, hvor Gottfrid har siddet i varetægt i to måneder og en ung dansk mand har siddet i varetægt i snart otte måneder. Version2 har skrevet om den unge dansker: http://www.version2.dk/artikel/csc-mistaenkt-sidder-varetaegtsfaengslet-...

Det må sandelig være nogle farlig mænd, så farlig at man end ikke ved, hvad de skal anklages for - det er fuldstændig absurd.

Brian Pietersen, Karsten Aaen, Johan Clausen, Sup Aya Laya, Benjamin Bach, lars abildgaard, Hugo Barlach, Erik Jensen , Niels Mosbak, Gert Romme, Janus Agerbo, Poul Eriksen, Torben Selch, Michael Madsen, Felix Zelda Xavier, Claus Jensen og Per Pendikel anbefalede denne kommentar

Helene Nørgaard Knudsen"Hvad med ham den 20-årige der har siddet varetægtsfængslet i snart 8 måneder. Tager det virkelig så lang tid at gå hans computer igennem?" (Helen Nørgaard Knudsen)

Uendelig varetægtsfængsling, isolation og andre former for tortur er den primære måde, hvorpå Staten sikrer sig sin hævn ved at smadre sine fjender økonomisk, psykisk og socialt uanset sagens meritter. Det tog som bekendt over 3 år for en hær af investigatorer og advokater på skatteydernes regning at forberede Mannings sag. De fremkom næppe med noget afgørende.

Det er ikke spor overraskende, at Danmark og Sverige, nogle af USA's mest trofaste kollaboratører, benytter samme metoder og ville have strakt kreativiteten i denne henseende endnu længere, hvis Assange var taget tilbage til Sverige i stedet for klogeligt at søge asyl.

lars abildgaard, Jakob Silberbrandt, Karsten Aaen, Erik Jensen , Michael Madsen, Nis Jørgensen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

@ Kjeldgaard. Ja. Jeg mener at man skal låse døren og lukke vinduerne og at det er problemet, at staten bygger it-systemer uden låse og hasper på vinduerne.
Og det er fuldkommen ligemeget om det er kælder eller hoveddør.
Der er vel kun nogen få banditter i nærheden, som kan tænke på mit hjem som et mål. Der er antagelig millioner fordelt over hele kloden, som tænker på statens it system, bankernes it systemer som mål.
Og de har alle adgang til hoveddøren og vil selvfølgelig også se efter om bagdørene er låst.

@ Toke. Der er forskel på stjæle nogle æbler og så snuppe hele træet. Da jeg i byen snuppede jeg et par ungersvende der var ved at lave et bræk hos frisøren lidt længere henne ad gaden. Jeg snakkede med dem og de kedede sig gudsjammerligt og uden idé om der var noget de kunne bruge. "Vi ville bare prøve ... " tror jeg der temmelig ordret blev sagt. Jeg blev lidt trist over manglen på æble træer i byen.

Fra Skabelsens tid har vi været klar over fristelsernes uimodståelige kraft. Også med straffen, da Gamlingen smed os ud af Paradis med ønsket om, at vi skulle dyrke i den tidsel befængte jord og kvinden skulle føde i smerte.
Men forseelse og straf må stå i forhold til hinanden og dengang opnåede vi kundskab, hvilket må siges at være et udbytte der vil noget!

Jeg betragter stadig bl.a. stats- og finanssektorens sløsethed som problemet. Ikke Gottfrid Svartholm Warg hvis han har gjort, hvad han anklages for.
Gottfrid Svartholm Warg har den unikke iboende menneskelige kreativitet og nysgerrighed og en indignation over stats- og finanssektorens klamme hånd på Internettet.

Der vil under alle omstændigheder ikke kunne være tale om indbrud. Højst tyveri hvis han har gjort hvad han anklages for og tyveri som vel nogenlunde svarer til, at tyveknægtene har stjålet noget som bliver kørt til en garage og gemt af vejen fordi selve genstandene er ubetydelige som sådan.

Gad vide hvad de to knægte, der forsøgte et rigtigt indbrud hos frisøren havde stjålet? En hårtørrer eller en elektrisk klipper, som blev gemt af vejen under sengen derhjemme som et trofæ, indtil moderen en dag opdagede den?

Det bliver spændende at se om der er tilstrækkelig med beviser for, at det er Gottfrid Svartholm Warg der har brugt tasterne på hans computer til indtrængningerne i offentlige- og private it-systemer.

Min bekymring retter sig mod de it-kriminelle.
Engang, for årtier siden, blev it-nørder sommetider kriminelle fordi fristelsen var for stor og det nu engang var let for dem at blive det. Idag bliver kriminelle it-nørder.
En kriminalitet, som utvivlsomt opererer med langsigtede perspektiver og har tilstrækkelig tålmodighed - og midler - til at arbejde strategisk, for sikre en mere varig indkomst. Kriminelle hvis arbejde vi endnu ikke har set resultatet af, fordi de slet ikke er i offentlighedens søgelys som Gottfrid Svartholm Warg har været.

Så jeg er tilbøjelig til at mene, at Gottfrid Svartholm Warg er et sundt naturligt nysgerrigt menneske, som er i besiddelse af en konstruktiv indignation.

Uddybning: "De fremkom næppe med noget afgørende" - i forhold til hvad man allerede havde efter de f'ørste par uger.

Nu er det jo vist mere eller mindre påvist, at en af årsagerne til de fleste systemer har en "backdoor" er at det forlanger NSA af de amerikanske producenter af IT udstyr og software og softwareløsninger. Mon ikke disse hackere bare viser hvor nemt man således gør det for lige netop NSA, PET etc.??

Egentlig bør vi takke NSA for deres egen indsats på dette område - Det er nemlig selve årsagen til at hackere og andre Frihedskæmpere - kan vise verden hvilket satanistisk regime vi alle lever under.

JEG ADVARER BARE DET "OFFICIELLE" DANMARK i denne sag. Den har global årvågning. Hundrede af tusindevis af unge følger denne sag globally. Der er af en gruppe indsamlet 50.000 protest stemmer world-wide, i løbet af no-time, som er blevet afleveret til HELLE THORNING SCHMIDT - i en protest mod isolation, imod han ikke må læse egne bøger, imod han ikke må bruge fængslets bibliotek.

En rigtig beskidt LORTESAG Danmark!!!

lars abildgaard, Jacob Egeskov, Karsten Aaen og Claus Jensen anbefalede denne kommentar

link RT.com
omkring protestindsamlingen på de 50.000 stemmer.
http://rt.com/news/pirate-bay-founder-court-325/

Når man udfordrer sikkerhedssystemerne og påviser at de ikke virker, så slår de ansvarlige tilbage - husk hvordan disse aktivister blev varetægtsfængslet i lang tid, uden at der egentlig var andet belæg for det end at daværende chefpolitiinspektør Per Larsens ære var blevet krænket...
Det skete endog uden at de ansvarlige jurister i Københavns Politi havde andre muligheder, end at føje den krænkede chefpolitiinspektør..

http://www.b.dk/klima/aktivister-broed-ind-ved-kongelig-klima-middag

Markus Lund, Jacob Egeskov, Benjamin Bach, Karsten Aaen og Hugo Barlach anbefalede denne kommentar
Brian Pietersen

hvis man kan hacke noget som helst af værdi er det den hackede der har skylden.

Lars B. Jensen

NSA står bag nordens største hackerangreb, og det er stadig i gang.

Markus Lund, Helene Nørgaard Knudsen, Poul Eriksen og Jakob Silberbrandt anbefalede denne kommentar
Jacob Egeskov

GSW er jo virkelighedens Durden... Morpheus... Min Neo min Neo...

Jeg ville så gerne se lidt af Cohen brødrenes special cajun pepper spice indover et sådan sæt cohonas, men virkeligheden ender jo desværre med de traditionelle Kafkanske boller i karry, med et drys af frygt og forfængelighedens terror...

#FreeAnakata! Og mere vand på Helle!

https://secure.avaaz.org/en/petition/Helle_ThorningSchmidt_Prime_ministe...

Send protest stemme til HTS via Avaaz.org vedr. Gottfrid Svartholm's isolations fængsling og mangel på litteratur. Noget tyder på protesterne har virket lidt. Indtil nu over 105.000 stemmer.

Ny artikel på RT.com
http://rt.com/news/prison-improves-pirate-bay-founder-549/?utm_source=br...