Læsetid: 4 min.

’Det handler kun om kvalitet på overfladen’

Debatten om uddannelsernes kvalitet er fokuseret på ledighedsstatistik og kortsigtede økonomiske kalkuler, og det risikerer at undergrave det nyskabende element af universitetsuddannelserne, som vi skal leve med i fremtiden. Det mener den nye formand for rektorerne i Danske Universiteter, Ralf Hemmingsen
Vi kommer til at tænke for kortsigtet og lineært, hvis vi kun vil uddanne flere ingeniører, læger og økonomer, fordi de får de højeste livslønninger og derfor kan betale mest til bage til statskassen, mener Ralf Hemmingsen.

Michael Daugaard

24. februar 2014

Universiteterne er godt i gang med at opfylde politikernes målsætning om at skabe den bedst uddannede generation nogensinde. Hver fjerde ung går i dag på universitetet, og til marts kommer regeringen med en kvalitetsreform af uddannelserne, så de unge også kan få den bedst mulige uddannelse.

Men er det overhovedet kvaliteten, regeringen vil gøre noget ved? Det spørgsmål stiller den nye formand for rektorerne i Danske Universiteter, Ralf Hemmingsen.

»Jeg kan være urolig for, om den bagvedliggende tanke er, at der skal laves et loft over det samlede uddannelsessystem, fordi det store optag koster dyrt i taxameter. Det har politikerne ikke sagt tydeligt, og det er i givet fald en helt anden præmis end at diskutere kvalitet og relevans af uddannelserne. Det er svært ikke at få tanken, at det her kun handler om kvalitet på overfladen, når hele processen op til er så økonomistyret,« siger han med henvisning til medlemmerne af Produktivitetskommissionen og det udvalg, der arbejder på kvalitetsreformen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Andreas Trägårdh

Lav universitetet om til en bank. Så kan den selv plante et pengetræ som alle de andre banker. Låne ud af til sig selv, sine ansatte og studerende, og ride fuldkommen ubekymret ind i fremtiden.