Læsetid: 1 min.

Pia Olsen Dyhr bliver ny SF-formand

Der bliver ikke noget kampvalg om formandsposten i SF. Pia Olsen Dyhr er partiets nye formand.
13. februar 2014

Tidligere transportminister Pia Olsen Dyhr er valgt som ny formand for SF uden modkandidater.

Det oplyser SF i en pressemeddelelse.

- Ved fristen for opstilling til posten som formand for SF var der indkommet én kandidat - nemlig Pia Olsen Dyhr. Det betyder, at hun er valgt som ny formand uden afstemning, fremgår det af pressemeddelelsen.

Pia Olsen Dyhr overtager formandsposten efter Annette Vilhelmsen, som for to uger siden trak SF ud af regeringen og meddelte sin afgang som partiformand.

Det skete efter et dramatisk forløb, hvor både partiets landsledelse og folketingsgruppe var splittet om opbakningen til salget af en ejerandel i Dong til amerikanske Goldman Sachs.

Det er første gang i SF's historie, at en ny formand udpeges uden et kampvalg.

Egentlig havde den i offentligheden ukendte Peter Andersen fra Vejle meldt sig på banen som modkandidat, men han måtte onsdag aften kaste håndklædet i ringen og opgive at finde de nødvendige 100 stillere blandt SF's medlemmer.

Og torsdag formiddag klokken 10 - ved tidsfristens udløb - stod det klart, at der ikke var andre kandidater til formandsposten.

42-årige Pia Olsen Dyhr forsøgte allerede i 2005 at blive formand for SF. Men dengang blev hun slået af Villy Søvndal, som efterfølgende førte SF i regering for første gang.

Pia Olsen Dyhr er tidligere formand for SF Ungdom og i 2007 blev hun for første gang valgt til Folketinget.

I regeringsperioden har Pia Olsen Dyhr været først handels- og investeringsminister og dernæst transportminister. Og hun har hele vejen igennem støttet op om partiledelsens linje, som ellers har været mødt af protester i baglandet og i folketingsgruppen.

Nu bliver det Pia Olsen Dyhrs opgave at samle det splittede parti. Den første store opgave for den nye SF-formand bliver partiets ekstraordinære landsmøde om to uger.

/ritzau/

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ja - Så kunne Vilhelmsen være blevet på sin post. Men der var måske andet i vejen ? Personlig magtkamp ? Kommer der ikke snart en bog fra en anonym forfatter fra SF.

Kristoffer Larsen

Var der ikke en rød fløj der var imod regeringens politik og hvorfor stillede de ikke med en kandidat? Manglende talenter og måske politik?

SF går i stykker pga. ledelsens ensidige opbakning til salg af infrastruktur til amerikansk finansbank. Herefter træder en ny leder ind med præcis samme holdning til sagen, som den gamle ledelse.

Hvad har man lært i SF?

Peter Hansen, Andreas Trägårdh, Rune Petersen, Tue Romanow, Uffe Illum, Rasmus Kongshøj, Holger Madsen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar

Now this is not quite the end. It is not even the beginning of the end, but it is, perhaps, the end of the beginning of the end ...

jens peter hansen

Pia Olsen Dyhr er vist en habil og vederheftig politiker og hun står for hele den hidtidige politik. Om dette har været klogt kan man kan man selvfølgelig diskutere, men klogskab kan man vist ikke sige de folk, der nu overlader hende roret og er lodret imod hvad hun har stået for, har udvist . Det er ynkeligt at se at de modstandere der har været af SF's kurs ikke tør stille med en kandidat. Er de betalt af EL, socialdemokraterne eller har de som deres inderste ønske at partiet fra nu af skal udvikle endnu flere celledelinger, indtil amøberne på den såkaldte venstre fløj står helt alene ? Rygrad har de i alle tilfælde ikke.

Henrik Danstrup

Man må give folk ret i, at det er mildest talt patetisk, at den venstrefløj, som førte til, at man skred fra regeringen end ikke kan stille en kandidat, når det gælder. Det er manglende politisk courage uden sidestykke, og Cekic, Hønge og Pertou Mach burde have røde ører - deres selvpromovering i de hektiske dage stinker mere og mere !

Peter Hansen, Benjamin Bach, Annette Munch, Uffe Illum, jens peter hansen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Alan Strandbygaard

Ingen kampvalg?
Skal vi bare acceptere at de Pia Olsen Dyhr bliver formand?

Det er en meget sårbart udgangspunkt at blive formand på.

En socialdemokrat der uden modstandere opnår formandsposten?
Det ender ikke godt.

Morsomt at betragte den behandling som mod-kandidaten Peter Andersen fik.
Han stillede op som "manden på gulvet". Præcis dén råvare, der efterspørges så meget af kritikerne.

Den største kritisk af en person som Pia Olsen Dyhr, handler om, at hun ikke er "almindelig" (hvad det så end er) fordi hun har en akademisk uddannelse.

Og hvor meget opbakning fik han så af sine partikollegaer. Absolut ingenting snarere tværtimod!

Når dette er sagt, så har jeg stor respekt for Pia Olsen Dyhr og hendes kompetencer. Men der er nok et par enkelte i det "gamle" SF, der skal overveje at finde sig et andet ståsted (parti) eller alternativt at bakke 100% op om partiets linje som tegnet af Pia Olsen Dyhr. Hellere gå end modarbejde!

Rasmus Kongshøj

Lad os nu bare håbe hun formår at tage de nødvendige skridt mod venstre. En til periode i den "ansvarlige" nyliberale hængekøje vil blive partiets undergang. SF kan kun overleve som aktivt venstrefløjsparti.

Man siger at det er lettere at rykke mod venstre når man kommer fra højre. Vi må håbe Pia Olsen Dyhr vil gøre forsøget.

det er fejt af de medlemmer af folketingsgruppen samt andre i HB f.eks. Cecik, Hønge, Mach og Poulsen, der ikke engang ville være stillere for Pia O-D, når de ikke vil stille op selv.
Så kan de lade SF gå i opløsning og lade som om de ikke har ansvar for det der sker.
Det er fantastisk at tro at en formand - eller leder for den sags skyld - kan lede uden medlemmers/medarbejderes aktive indsats. Mærkeligt at den såkaldte røde fløj slet ikke har fulgt med i samfundsudviklingen de sidste 10 - 15 år og set i øjnene at samarbejde i netværk er vejen frem.
Det vil ikke være underligt hvis Pia O-D må smide håndklædet i ringen inden længe - hun stiller i det mindste op for en hæderlig indsats

Mads Kjærgård

Man kommer til at tænke på den gamle film, The Good, The Bad, and The Ugly! Tuco: "Who the hell is that? One bastard goes in, another one comes out"

Flemming Scheel Andersen

ER 1 kr. virkelig højeste bud for SF??

Ingen højere end en kr.?? Første. Anden, Tredie gang.

SF solgt på tvangsauktion for Een krone

Pia Olsen Dyhr betaler en krone for et fallitbo og retten til at lade sig krone, men er den trone en krone værd imorgen, eller vil inflationen i politikken gøre investeringen til et tab.

Peter Hansen, Andreas Trägårdh og Mads Kjærgård anbefalede denne kommentar
Mads Kjærgård

Ser jo ikke ud til, at der kommer nogen ny politik! Pia Olsen Dyhr forsætter hvor de andre slap!
Man forstår det ikke helt, for ville baglandet og vælgerene ikke have en mere rød linje? Virker som halsløs gerning at lade endnu en skabssocialdemokrat blive formand!

Andreas Trägårdh

Det er lidt mærkeligt. Egentlig gider jeg ikke læse om SF mer, nogensinde. Men det er lidt ligsom med ambulancer, rigtig svært at ikke stoppe op og glo på dødsulykken. Mon SF dør i ambulancen eller skal der mere dødshjælp til end den ellers vel orkestrerede katastrofe kurs SF kulsejlede sig af. Er det hele med vilje og står den hemmelige S' er også bag dette?

anker fjeld simonsen

Ligesom DKP under Knud Jespersen efter overfaldet på Ungarn, der skabte SF, må der väre enighed i den lille flok, der näppe har större indflydelse i fagforeningskredse.
Gistorien bider sig i halen med Aksel Larsens gamle parti, der nu står for risikoen for at falde, hvis det overflödige parti ikke kan finde nogle märkesager at overleve på, som enhver anden vare på mar-kedet.
En formandspost for en värdifuld märkevare, må blive Pia Ohlsen Dyhrs version af Richard IIIs kon-gerige for en hest.
Men fru Dyhr er nödt til at holde den hemmeligt frem til valgkampen, for at andre partier ikke skal kunne löbe med mä'rkesagen.

georg christensen

SF i deres egen selvopløsnings proses, et parti i en sørgelig forfatning.

Et parti uden "visioner", disillusioneret i kampen for "illusioner", en kamp, som også eksisterer hos socialdemokraterne og de radikale. Nu mangler vi igrunden kun at venstrefolket, endelig indser, at noget er gået grueligt galt. De gamle partier har simpelthen udspillet deres rolle.

Om de føler sig som kappitalister,kommunister,liberalister,eller socialister, er igrunden ligegyltigheder, så længe grundlaget bygges på uoverskuelige "tilskuds og fradrags" ordninger af alle arter, uoverskuelige og indviklede for "folket", "skattebetalerne", (det arbejdende folk).

NB: De næste skattelettelser bør bygges på fjernelse af tilskuds og fradragsmuligheder.