Læsetid: 3 min.

Hækkerup: ’Jeg vil ikke tilbage i diskussionen om fri hash eller ej’

Ved gårsdagens samråd om medicinsk brug af cannabis efterspurgte flere partier og patientforeninger en ordning, hvor patienter kan bruge cannabis legalt. Men sundhedsministeren vil ikke åbne for medicinsk cannabis, før der er evidens for effekten
Flere danskere bruger medicinsk cannabis til at lindre smerter. Det vil en række partier og organisationer lovliggøre, men sundhedsministeren og et flertal i Folketinget er imod

Flere danskere bruger medicinsk cannabis til at lindre smerter. Det vil en række partier og organisationer lovliggøre, men sundhedsministeren og et flertal i Folketinget er imod

19. marts 2014

Der var fyldt godt op på tilhørerpladserne, da Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg i går holdt samråd om fordele og udfordringer ved brug og legalisering af medicinsk cannabis. En kræftpatient og hendes mand, en datter til en kræftpatient og en tidligere kræftpatient var blandt de fremmødte. De håbede på, at politikerne ville tage skridt til at legalisere cannabis som medicinsk middel.

Også direktøren for Scleroseforeningen, Mette Bryde Lind, var kommet til Christiansborg for at følge de politiske drøftelser om medicinsk cannabis.

»Min erfaring er, at flere af Scleroseforeningens medlemmer har stor gavn af cannabis som medicin. Derfor går vi ind for, at det skal legaliseres til det formål, og jeg håber, at sundhedsministeren ville tage initiativ til at nedsætte en arbejdsgruppe eller lignende, så vi kan komme videre. Det virker også til, at der er større vilje end tidligere,« sagde hun til Information forud for samrådet.

Både Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har da også erklæret, at de er interesserede i at gøre det lovligt for patienter at bruge cannabis medicinsk, og før samrådet havde både Kræftens Bekæmpelse og Epilepsiforeningen ligesom Scleroseforeningen udtrykt håb om, at der på den ene eller anden måde ville blive åbnet for en løsning, hvor deres medlemmer kan bruge cannabis som medicin på lovlig vis.

Fri hash eller ej

Men det var ikke sundhedsminister Nick Hækkerups (S) standpunkt på samrådet. Ministeren ser på nuværende tidspunkt ikke en mulighed for, at patienterne lovligt kan bruge cannabis til medicin, for »der er ikke nok evidens«, sagde han under samrådet og henviste til Sundhedsstyrelsens notat om cannabis til medicinsk brug, hvor styrelsen konkluderer, at der ikke er evidens for, at medicinsk cannabis skulle have nogen positiv effekt.

»Det er ikke, fordi det møder modvilje. Vi er bare nødt til at stille de samme krav til cannabis, som vi stiller til alle andre lægemidler,« sagde han og konstaterede: »Jeg vil ikke tilbage i diskussionen om fri hash eller ej. Det handler om medicin.«

Sundhedsministeren udelukkede dog ikke, at man på et tidspunkt vil kunne finde medicinsk evidens for lægemidler med cannabis. »Der skal bare flere forsøg til at tilvejebringe dokumentation,« sagde han, men påpegede også, at Sundhedsstyrelsen ikke udfører den slags forskning og udvikling. Det sker hos medicinalvirksomhederne.

Sundhedsordfører for Dansk Folkeparti Liselott Blixt er positivt stemt over for en legalisering til visse patientgrupper. Hun ønsker sig enten eksperimenterende eller alternative projekter i Danmark frem for at vente på medicinalfirmaerne i flere år. Hun bad ved samrådet om, »at man åbner en dør for de læger og patienter, der gerne vil være med til at afprøve virkningen«.

Også sundhedsordfører for Enhedslisten Stine Brix ville have Nick Hækkerup til at presse på for at imødekomme de patienter, der oplever positive effekter ved brug af medicinsk cannabis: »Vil ministeren være med til at afkriminalisere de borgere, som bruger cannabis medicinsk?« spurgte hun efter at have fortalt en personlig historie om en bekendt, der ikke har set andre muligheder end at bruge cannabis som medicin.

Men sundhedsministeren afviste opfordringen: »Det er Justitsministeriet, der lovgiver,« sagde han og understregede igen, »at der skal være evidens for effekten af medicinsk cannabis. Ellers er vi tilbage til en grundlæggende diskussion om fri hash«.

Stine Brix mente ikke, at ministeren havde ret i, at en legalisering af cannabis til medicinsk brug er det samme som at lovliggøre hash, fordi der er tale om en afgrænset gruppe af mennesker.

Politikerne burde lytte

Efter samrådet var Mette Bryde Lind fra Scleroseforeningen mindre forhåbningsfuld på sine medlemmers vegne. Hun synes, at debatten lyder som et ekko af fortiden:

»Sidste gang, der overhovedet var debat om emnet, var for 10 år siden, og dengang skete der heller ikke noget. Nu er politikerne altså nødt til at tage ansvar.«

Hun var specielt ærgerlig over, at der ikke kom mere konkrete forslag ud af samrådet.

»Det kunne for eksempel være et forslag om at øremærke penge til forskning, men i stedet lander diskussionen igen udelukkende på spørgsmålet om evidens,« sagde hun.

»Vores erfaringer er jo bare, at cannabis er det eneste, nogle sclerosepatienter oplever virker, og det mener jeg, at politikerne burde lytte til.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jacob Bro Knudsen

Evidens.... Efter pressens dækning af dette emne er det tydeligt at politikeren faktisk siger " jeg ved ikke hvad telefon landekoden er til Hollandske numre og jeg gider heller ikke finde ud af det!"

Carsten Søndergaard, Karsten Aaen, Thorsten Lind, Rune Petersen, Henning Pedersen, Niels Mosbak, Britta Hansen, Lykke Johansen, lars abildgaard, Peter Hansen, Janus Agerbo, Tue Romanow og Eva eldrup anbefalede denne kommentar
erik mørk thomsen

At vente på medicinindustrien, vil forske i det, er det samme, som at sætte rævene, til at passe høns!
de tjener mere end fedt på os i dag, og forlange, at de skal save den gylden gren af, er for meget forlangt.
Man kan da bare se på, hvilket erfaringer, man har, i de stater, hvor det er lovligt, at bruge hash, som medicin, og de er gode.
Ja, så gode, at man i en stat i USA har taget skridtet fuld ud, og har lovlig gjort hash til alle.
men her hjemme, vil politikerne heller beskytte medicinindustrien, banderne m.m. end at vedtage noget godt for folket.
Om så ikke andet, burde de tænke på, hvor meget, staten kan tjene på hash, i stedet for banderne!

Thorsten Lind, Helge Rasmussen, Carsten Søndergaard, Karsten Aaen, Henning Pedersen, Niels Mosbak, Britta Hansen, Lykke Johansen, Anne Eriksen, Ervin Lazar og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Kristian Lund

"Sundhedsministeren udelukkede dog ikke, at man på et tidspunkt vil kunne finde medicinsk evidens for lægemidler med cannabis. »Der skal bare flere forsøg til at tilvejebringe dokumentation,«"

Det lyder lidt som om det han egentlig mente var:
"Der skal altid flere forsøg til..."

Karsten Aaen, Anne Eriksen, Janus Agerbo og Eva eldrup anbefalede denne kommentar
Enriquo Longo

Hvis hash bliver frigivet, bliver der enorm arbejdsløshed blandt politi, anklagemyndighed og fængsler.

Thorsten Lind, Carsten Søndergaard, Karsten Aaen, Henning Pedersen, Janus Agerbo og erik mørk thomsen anbefalede denne kommentar
Morten Pedersen

Enig i ovenstående kommentarer - iøvrigt undrer billedet mig; injicerer man medicinsk cannabis?

Jakob Silberbrandt og Henning Pedersen anbefalede denne kommentar

hvorfor skal vi ha Forsiden lige nu midt i det hele? Der kom vi jo lige fra

Carsten Søndergaard, Lars Bo Jensen og Henning Pedersen anbefalede denne kommentar
Lars Kristensen

Her sundhedsminister Nick Hækkerups (S) total hjernedød?

Han efterlyser beviser for hashens virkning på smerter og andet. Der er flere beviser for hashens virkning mod smerter end der er for ministerens intelligens.

Carsten Søndergaard, Jørn Boye, Claus Jensen, Rune Petersen, Henning Pedersen, Lykke Johansen, Anne Eriksen, lars abildgaard, Peter Hansen, Janus Agerbo, Jacob Jensen og erik mørk thomsen anbefalede denne kommentar
flemming pedersen

Billedet viser vel cannabis-olie i en sprøjte? en udbredt dispenseringsform til præcis dosering. Så kan man klemme et par dråber ud på noget mad, eller lægge et par dråber direkte bagerst på tungen. En sprøjte (specielt uden kanyle) kan have andre formål end injektion ;) (Hvilket med en olie ville være livsfarligt btw)

Jakob Silberbrandt, Karsten Aaen, Jørn Boye, Niels Mosbak, Anne Eriksen, Peter Hansen og Tue Romanow anbefalede denne kommentar

Billedet er af det man kalder cannabis olie. Her tager man plantematerialet og udtrækker de aktive stoffer f.eks THC CBD m.fl. Herefter får man denne tinktur der er nærmest sort. Den kan efterfølgende bruges ud og indvortes og denne olie har hjulpet mange mennesker. Den injiceres dog ikke gennem huden som man måske kunne tro når man ser billedet. Se evt. en film om denne olie der kaldes Rick Simpson´s oil. På facebook har jeg i mange måneder fulgt en gruppe syge mennesker (fra Danmark). Mennesker der hjælper hinanden så godt de kan og mange af dem - også svært syge, har fået det signifikant bedre af at bruge olien og har kunne undgå medicin de ellers blev mere syge af eller som slet ikke hjalp. De er så disse mennesker der her og nu lider og dør, der skal vente et årti eller tre så til, så politikerne kan få nogle rapporter fra medicinalindustrien - som for iøvrigt er temmeligt modstræbende. Follow the money. De er sindsyge de politikerer og både de og medicinalindustrien har blod på hænderne - det er sandheden !

Thorsten Lind, Helge Rasmussen, Carsten Søndergaard, Jakob Silberbrandt, Karsten Aaen, Jørn Boye, Niels Mosbak, Anne Eriksen og Søren Johannesen anbefalede denne kommentar
Søren Johannesen

Skræmmende at en Minister tror at hans personlige indstilling eller holdning til noget som helst bør spille en rolle!
Nick, du arbejder for Os, du administrerer for Os, sæt i gang og gør som Vi ønsker!

Du er stadig Forsvarsminister kan jeg se Nick
- ministeren som Forsvarer Alt eksisterende

Hele regeringen er fyldt med lutter FORSVARSMINISTRE!

Hvor Pathetisk!

Thorsten Lind, Carsten Søndergaard, Enriquo Longo, Jakob Silberbrandt, Karsten Aaen, erling jensen, Filo Butcher, Rune Petersen, Henning Pedersen, Lykke Johansen, Peter Hansen, Janus Agerbo og Tue Romanow anbefalede denne kommentar
Helene Nørgaard Knudsen

Det forbedrer livet for rigtig mange mennesker. Og argumentet om at afkriminalisering til medicinsk brug er det ssamme som en general legalisering af hash holder ikke. For hvis sundhedsvæsnets og lægernes recepter er en blåstempling så er kokain (næseoperationer) og amfetamin (ritalin) nu reelt lovligt. Når man bruger så ufattelige ressourcer på at bekæmpe noget må man have nogle bedre argumenter end "vi nægter at debattere det her".

Carsten Søndergaard, Jakob Silberbrandt, Karsten Aaen, Peter Poulsen, Jørn Boye, erling jensen, Tue Romanow, Jacob Jensen, Henning Pedersen, erik mørk thomsen og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar

Der er flere divergente perspektiver og forholde sig til, hvilket gør debatten til en kompleks størrelse. Der er også forskellige diskurser at diskutere udfra, bl.a. Menneskeligt, lægeligt (evident), politisk, økonomisk, kulturelle osv. Hvis ikke debatten har nogenlunde den samme diskurse, vil det blive en svær øvelse at nå konsensus

ellen nielsen

Skræmmende at en Minister tror at hans personlige indstilling eller holdning til noget som helst bør spille en rolle!

Søren Johannesen.
Dét gør han da vist heldigvis heller ikke,
men lytter til lægevidenskaben, hvor der, så vidt jeg ved,
er meget delte meninger om cannabis som medicin,
også evt. invaliderende bivirkninger!

Morten Pedersen

@ Torben Loft - det er ikke nødvendigvist konstruktivt alene at flashe fremmedord.

Peter Carnera

Nick Hækkerup snakker som han har forstand, jeg var med min uhelbredelige kronisk cancer syge kone til samrådet i går. Nuvel da jeg aner at inkompetencen og samvittigheden fra ministerens side kan ligge et meget lille sted fortsætter jeg med hjemmedyrkning og produktion af olie som indtil videre har formindsket metastaserne i min kones lever. Den medicin min kone fik fra ministerens officielle system indtil forsommeren 2013 var ikke godkendt og havde en indlægsseddel med 200 nævnte bivirkninger, ansvaret for virkningen og evt. efterfølgende kroniske lidelser på hjerte og andre organer som flg. af indtagelsen af "Vandertanib" monster medicinen lå udelukkende på min kones skuldre. Set i gårsdagens samråds bakspejl synes jeg at Nick Hækkerup burde forklare hvad forskellen er på cannabis olie uden helbredende evidens og den ikke godkendte gift medicin som min kone fik udleveret på Odense Universitets Hospital er. Hvis ikke jeg tog initiativ til at få min kone af det såkaldte "behandlingsprogram" som jo ikke var andet end en sludder for en sladder- agtigt månedligt møde med efterfølgende udlevering af den ikke godkendte gift medicin "Vandertanib" til en månedlig pris på kr. 30.000, så ville hun være død nu af medicinens bivirkninger. Nick Hækkerup burde om ikke skamme sig så ihvertfald informere sig lidt mere i dybden før end han kommer med halv prohibitionistiske og populistiske stigmatiserende udtalelser mht. cannabis olie og dens fordækte skarer, af uhelbredeligt syge mennesker forcerede ud i illegaliteten af tvivlsomme kompetente typer a´la Hækkerup'erne o.a. Vi fortsætter ufortrødent den illegale produktion indtil N. Hækkerup og lignende kommer med mere konstruktive forslag til behandling med medicinske cannabis derivater til uhelbredeligt syge og non, uden at disse skal forceres til illegalitet.

Carsten Søndergaard, Jakob Silberbrandt, Karsten Aaen, Torben K L Jensen, Jørn Boye, erling jensen, Claus Jensen, Morten Pedersen, Tue Romanow, Thorsten Lind, Jacob Jensen, Henning Pedersen, Niels Mosbak, Britta Hansen, Lykke Johansen, erik mørk thomsen og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar

Tror ikke det alene er Nick Hækkerup. Vi har en Sundhedsstyrelse som ikke tiltror os almindelige borgere nogen begavelse.
De gør al håndkøbsmediicin receptpligtig (hovedpiller) forbyder mange uskadelige produkter og promoverer medicinalindustrien og deres "spinndoktorer" som beviseligt producerer artikler om medicins virkning (ikke mangel på samme). Det er sjældent læger, som laver disse fremstød, selvom de betales store summer af industrien.
Samme metode som politikerne nu bruger, da al smart retorik kan sluges råt? af befolkningen?

Sundhedsstyrelsen laver masser af fejl og har gjort det længe, men er tilsyneladende urørlige?
Og ja, når industrien har frembragt medicin med cannabis, så kan vi købe det...

Helge Rasmussen, Carsten Søndergaard, Enriquo Longo, Karsten Aaen, Filo Butcher, Janus Agerbo, Henning Pedersen, Lykke Johansen og erik mørk thomsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Måske det burde gå op for ministeren, at hun slet ikke skal blande sig i folks brug eller ikke brug af hash - allerhøjst sørge for, at der igen bliver et mere udbredt brug af de ikke så kraftige gamle sorter.

Carsten Søndergaard, Enriquo Longo, Jacob Jensen og Henning Pedersen anbefalede denne kommentar

@ Morten Pedersen,

Flashe...hvor hører det ord til....?

Nå men, i min optik, er flashe, når du vil vise noget dyrt frem, promovere/"sælge" din identitet...f.eks. På de sociale medieplatforme osv.
I den kontekst, jeg har brugt dem, har det været for at tage del, i en debat om komplekse problematikker, og ikke flashe fremmedord.
Men det må stå for din sysning.

Det siger meget om niveauet af mediernes bidrag til debatten om medicinsk cannabis, at man viser et billede med en sprøjte.

Godt nok findes der mange eksotiske måder at indtage cannabis på, men jeg har endnu ikke hørt om en intravenøs indtagelse.

Henning Pedersen og Carsten Søndergaard anbefalede denne kommentar

Nå der var jeg lidt hurtig på aftrækkeren. Skulle have læst et par kommentarer først..

Danmark må efterhånden være et af de få lande i verden hvor man endnu ikke har accepteret den medicinske virkning af cannabis. At cannabis kan bruges som smertemedicin i mange lidelser med symptom smerter, er vel hævet over al tvivl, og Danmark må være et af de få lande i verden som endnu ikke har anerkendt cannabis som smertemiddel. Man kan kun undre sig.

Henning Pedersen, Carsten Søndergaard, Jakob Silberbrandt, Karsten Aaen, Jacob Jensen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

Hvor irriterende at man nu skal skrive sine kommentarer igennem et 2-linjers nøglehul!!!

Henning Pedersen, Carsten Søndergaard, Jakob Silberbrandt, Karsten Aaen, Ib Christensen, Torben K L Jensen, Niels Mosbak, Lars Bo Jensen, Vibeke Rasmussen og Thorsten Lind anbefalede denne kommentar

Kom ud på gaden den 20 april. Her er der demoer for legalisering af cannabis over hele jorden. Jeg håber vi kan mønstre rigtig mange forskellige mennesker og sende et par røgringe op i luften. Politikerne forstår jo hverken tale eller skrift så måske vi skal tilbage til den lidt mere primitive måde at kommunikere på ;-)

Henning Pedersen, Carsten Søndergaard, Jakob Silberbrandt, Karsten Aaen og Thorsten Lind anbefalede denne kommentar

god sprut, guldbajer gourmetmad og smøjer på terminal recept til alle terminalpatienter.!-

ups. da jeg var indlagt på kræftafdeling på herlev, havde man en stue, hvor mænd, der som sidste udvej, havde fået fjernet kuglerne, kunne drikke nogle bajere og ryge.!-
der var altid rigeligt med gratis øl køleskabet.!-

det er ikke helbredende, og det er der heller ikke evidens at tossetobak skulle være.!-

lidt tosse læsning.-

http://www.luminist.org/archives/psychology_of_hashish.htm

Det vil nok være interessant for nogle at se, hvordan Sundhedsstyrelsen definerer "evidens" i denne sammenhæng:

"Sundhedsstyrelsens bemærkninger til de udenlandske erfaringer.
Som det fremgår af ovenstående gennemgang af en række udenlandske erfaringer, så er Sativex® ved at blive godkendt som medicin i en lang række europæiske og vestlige lande. Disse lande har således godkendt et lægemiddel, der indeholder et ekstrakt fra dyrket Cannabis. Ingen lande i verden har imidlertid godkendt rå cannabis som et lægemiddel. Der mangler således medicinsk evidens for effekt, sikkerhed og kvalitet, herunder kliniske forsøg i mennesker."

Argumentet er simpelthen, at hvis ingen lande har indført en ting, er det ensbetydende med, at der ingen evidens for det. Hvis alle sagde sådan ville ingen nogensinde komme nogen vegne. Det er således ikke bare en cirkulær men også en håbløst antividenskabelig definition.

Sundhedsstyrelsen har yderligere to argumenter, som følger af hinanden. Det ene er, at på trods af at flere og flere lande indfører forskellige ordninger med udlevering af medicinsk cannabis efter lægeligt skøn, udgør intet af dette ny viden eller "evidens". Her ser man tydeligt, hvordan begrebet "evidens" bruges til at forsvare den pengestærke medicinalindustris privilegier, for det står klart, at kun multimilliard-foretagender har penge, forbindelser og autoritet til at få "evidens"-stemplet, hvorimod vi andre må nøjes med empiri.

Sundhedsstyrelsen uddyber den manglende evidens på trods af alle de empiriske erfaringer, der gøres dagligt rundt om i verden med, at der ikke bliver foretaget "kliniske forsøg i mennesker" (Note til Sundhedsstyrelsen: Selvom man ublut skriver af efter amerikansk diktat, så oversættes "in humans" altså stadig som "hos mennesker" ikke "i mennesker") . Det helt åbenlyse spørgsmål for alle andre end Sundhedsstyrelsen er HVORFOR IKKE?! Hvilken bedre begrundelse for at udføre kliniske forsøg end stadig større empiri, stadig større praksis og stadig større politisk pres fra patienterne og deres støttegrupper, så hvorfor sker dette ikke? Svaret er indlysende, at industrien vil ikke have det og så retter politiker og forskere ind. Hvis man læser side 23 af Sundhedsstyrelsens notat, er det også tydeligt, at der ingen planer er om at udføre kliniske forsøg med cannabis, kun med de industrifremstillede og -patenterede derivater. http://sundhedsstyrelsen.dk/~/media/F48758E07FFC4FAFAF4F6CFC2F6009B7.ashx

Henning Pedersen, Carsten Søndergaard, Jacob Jensen, Karsten Aaen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Thorsten Lind

@Kaleb Larsen
Der er evidens for at alkohol koster flere tusinde mennesker livet årligt.
Rygning af cannabis koster ingen liv, undtagen dem der bliver skudt i gaderne
pga. bandernes kamp om det illegale hashmarked.
Forskelsbehandlingen af rusmidlerne alkohol og hash er topmålet af politisk hykleri! :-)
Mvh T

Henning Pedersen, Lars Olsen, Carsten Søndergaard, Enriquo Longo, Karsten Aaen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Martin Jeppesen

Jeg mener stadig at det er det økonomiske argument som kommer til at vinde, hvis det altså nogensinde bliver en realitet. Der er ikke noget som skatteindtægter til at få politikere til at nikke og slikke sig om munden, og man behøver ikke de større matematiske kundskaber for at kunne se en fordel i at bare 5-10% af de milliarder som bliver cirkuleret i et lukket kriminelt kredsløb kunne lune godt i statskassen. Men det må de jo selv om.

Staten skal ikke have monopol på cannabis.Planten skal legaliseres, ikke bare afkriminaliseres.Alle skal have ret til at dyrke cannabis i den mængde de ønsker, et frit cannabis marked uden restriktioner.

Henning Pedersen, Carsten Søndergaard, Anders Kristensen, Jakob Silberbrandt, Morten Pedersen og Thorsten Lind anbefalede denne kommentar

re.-Thorsten Lind

det er ret ligegyldigt om øl/smøjer er usundt når man har fået dommen, altså at man dør af sin sygdom.!-
dog undtaget leversygdomme/Kronisk Obstruktiv Lungesygdom (KOL), hvor en forværing af sygdommen kan komme øjeblikeligt.!
gratis Gourmet-mad på Herlev Hospital, har øget overlevelse og livskvalitet væsentligt.-
man må overveje risikoen for at terminalpatienten sidste tid, kan blive meget værre med cannabis.-
patienter med alvorlig livstruende sygdom, og døende patienter er meget ofte ramt af alvorlig depresion.!-
det er meget veldokumenteret at cannabis forværrer en depresion, og også er skyld i utallige psykoser og skizofreni.!-
det er ikke det vi ønsker, for hverken os selv eller vores kære.!-

at vi får endnu en ny skrammelmedicin ind i den lindrende behandling, vil ikke ændre den enorme mangel på menneskelig omsorgstid, som jo næsten er afskaffet, med mindre man kan købe sig til det.!-
om det er rockere/mafia/regeringer/læger eller medicinal firmaer der er pushere, er ligegyldigt i min optik.!-

en anden ting.!-cannabis er farlig for børn og tenagere, giver ca.7.% dårligere indlærings evner, og invaliderende psykoser, i Colorado hvor cannabis er blevet legalt for personer over 21.år, har det vist sig at de legale købere sælger videre til dem under 21, skæve skolebørn er et stort problem.!-
ne ny industri blomstrer og er ved at være mere inbringende end cannabis , nemlig cannabis afvænding.!-

Thorsten Lind

@Kaleb Larsen
Læs kommentar af @Peter Carnera 11:12
Cannabis er ikke skrammelmedicin, det er et naturmedicin.
Med børn som argument, kan alt forbydes inkl. alkohol og sukker.
Mvh Th :-)

Henning Pedersen og Jakob Silberbrandt anbefalede denne kommentar
Thorsten Lind

Ps. At Herlev Sygehus øger terminalpatienters livskvalitet med smøger, bajere og gourmetmad
er fint. De burde også tilbyde joints! Hvis folk bliver deprimerede af hash, kan de holde sig til bajere. :-)
Mvh Th

Henning Pedersen og Jakob Silberbrandt anbefalede denne kommentar

Politiet vil hellere have at .. Vi drikker ØL !!
http://politiken.dk/indland/ECE2239860/de-naeste-to-uger-jager-politiet-...
De vil også have at det 'skal være utrygt at købe hash' !!
Og til Kaleb Larsen :
Du skulle tage at læse noget af al den forskning der findes på området istedet for bare at efterplapre Sundhedsforstyrelsens propaganda . Så ville du finde at de '7%' du snakker om er rent vrøvl, at psykoser er noget man er disponeret for (og at definitionen af 'psykose' er mildt sagt tvivlsom, fex er religiøse mennesker fritaget, på trods af at det er temmelig åbenlyst at de har problemer med virkelighedsopfattelsen osv osv ..
I øvrigt : Jeg staver sgu' nok ca 700% bedre end dig -Og gæt lige hvad jeg har røget ?

Claus Jensen, Henning Pedersen, Niels Mosbak, Jacob Jensen, Jakob Silberbrandt og Thorsten Lind anbefalede denne kommentar

Du kan jo starte her Kaleb :
http://norml.org/component/zoo/category/recent-research-on-medical-marij...
http://www.cmcr.ucsd.edu/

I modsætning til hvad Sundhedsforstyrelsens juridiske propagandist giver indtryk af så findes der TUSINDEVIS af videnskabelige undersøgelser om emnet -
Og det er kun i Danmark,Norge og Sverige at man ævler løs om 'hash-psykoser' og 'lungekræft' .
Faktisk findes der gigantiske (over 20.000 personer) USAnske undersøgelser der viser at pot-rygere har MINDRE risiko for at udvikle lunge-kræft og i mange lande findes 'diagnosen' 'hash-psykose' slet ikke, af den simple grund at der reelt ikke findes noget der hedder 'hash-psykose'

Henning Pedersen, Jacob Jensen og Jakob Silberbrandt anbefalede denne kommentar

I øvrigt Kaleb :
5-6% af alle dødsfald i Danmark 'skyldes alkohol' - Så hellere være 7% 'dummere' -
Altså bortset fra at den 'undersøgelse' er debunket ..

Til slut :
Det er da godt at vi ikke lever i et diktatur hvor det er politikerne der fortæller os hvad vi skal mene eller diskutere - Så Herr Hækkerup : Det er ikke noget du bestemmer, vi er RIGTIG mange der er røvtrætte af jeres idiotiske lovgivning .
For mig er det meget simpelt :
ENTEN legaliserer i hash/pot 100%
ELLER I må forbyde alkohol .
Det kan simpelt hen ikke være rigtigt at vi skal have visitations-zoner, telefon-aflytninger, 3000kr dummebøder, politi der bevidst skaber utryghed osv osv osv - Så længe det er lovligt at drikke sig ikke bare i hegnet, men direkte i graven .
Og hvor mange % klogere er det lige man bliver af alkohol ?
I kan jo spørge nogle strissere om hvor kloge fulde mennesker er ..

Henning Pedersen, Jacob Jensen, Enriquo Longo og Jakob Silberbrandt anbefalede denne kommentar
Helene Nørgaard Knudsen

Kære politikere. Jeg vil meget gerne have at vide hvorfor i bruger alle de penge (nu hvor landet skal spare) på at bekæmpe hash? Kære politi. Hvornår begynder i at gå efter kokain? I kan godt se at der er noget galt med prioriteterne. Og det eneste der kan kaldes et argument går ind og legaliserer morfin, kokain, amfetatmin og metadon. Hvad er problemet med hash? At i nægter at forholde jer til at det forbedrer livet for rigtig mange er uforståeligt. Hjerteløse politikere der nægter at debattere deres beslutninger. Er det ikke noget der normalt foregår i lande vi fordømmer for det samme? Hvordan kan i holde friheds- og demokrati- fanen højt i Ukraine når i i den grad skider på Danskerne?

Henning Pedersen og Jakob Silberbrandt anbefalede denne kommentar

ok . stavekontrol næste gang.-

men selv på en stribe ff , kan jeg sagtens finde udenlandsk dokumentation for hashpsykose.!-

og også for resten af mine påstande.-

prøv at google selv.-

https://www.google.dk/search?q=WHO+(World+Health+Organization)+cannais+psycosis&oq=WHO+(World+Health+Organization)+cannais+psycosis&aqs=chrome..69i57.17498j0j1&sourceid=chrome&ie=UTF-8

https://www.google.dk/search?q=who+cannabis+psykosis&oq=who+cannabis+psy...

og så forholdt jeg mig, til brug af canabis på svært syge mennesker.!-
så er der sgu en der siger at man bare kan holde op når man har fået en forværing af en depresion eller en psykose.!
jamen for fanden, så er skaden jo sket, depresioner/psykoser stopper ikke fordi man stopper med ganja, vel.!

i mangler sgu empati og indlevelse for de mennesker i vil behandle med jeres lort.-

i ønskes god hashpsykose/bad trip, så ka.` i sgu lære det.!-

ok . stavekontrol næste gang.-

men selv på en stribe ff , kan jeg sagtens finde udenlandsk dokumentation for hashpsykose.!-

og også for resten af mine påstande.-

prøv at google selv.-

https://www.google.dk/search?q=WHO+(World+Health+Organization)+cannais+psycosis&oq=WHO+(World+Health+Organization)+cannais+psycosis&aqs=chrome..69i57.17498j0j1&sourceid=chrome&ie=UTF-8

https://www.google.dk/search?q=who+cannabis+psykosis&oq=who+cannabis+psy...

og så forholdt jeg mig, til brug af canabis på svært syge mennesker.!-
så er der sgu en der siger at man bare kan holde op når man har fået en forværing af en depresion eller en psykose.!
jamen for fanden, så er skaden jo sket, depresioner/psykoser stopper ikke fordi man stopper med ganja, vel.!

i mangler sgu empati og indlevelse for de mennesker i vil behandle med jeres lort.-

i ønskes god hashpsykose/bad trip, så ka.` i sgu lære det.!-

Helene Nørgaard Knudsen

Jeg er fuldstændig enig omkring hashpsykoser. Og i forhold til alkohol er der en mindre %del der ikke kan tåle hash men de får det så ekstremt skidt af det. Hvor mange har problemer med alkohol som f.eks. kontroltab og blackouts. Personligt er jeg en kæmpe idiot når jeg drikker hvilket også er grunden til at jeg ikke drikker bortset fra et glas champagne nytårsaften. Men fordi jeg har problemer med er det bare ikke grund til at forhindre andre i at nyde en øl. Læs det her om alkohol http://www.alkoholdialog.dk/media/23348/alkohol%20af%20henrik%20rindom.pdf og fortæl mig at det gentag argumentet om psykoser. Hash kan udløse dem og det er slemt nok. Alkohol kan skabe dem.

Helene Nørgaard Knudsen

Sundhedsministeren vil ikke ud med hvorfor vi ikke kan få medicinsk hash. Så kan han vel fortælle os hvorfor medicinal branchen får lov til at sende produkter på markedet med bivirkninger som pludseligt uforklarligt dødsfald. Nick H! Kan du forklare os sammenhængen?

Gorm Petersen

Alt det med om det er medicinsk eller ej er bare udensomsnak. Bare se de stater i USA som reelt har frigivet det i årevis - og Holland, hvor det er årtier.

Problemet minder om bøsserne i 50-erne. Fordi 9 ud af 10 skjulte deres "last" (man måtte jo tænke på familie og karriere) kom homoseksualitet til at fremstå som en sjælden sygdom, der burde kunne behandles. Ikke som noget der i virkeligheden ramte 10% af befolkningen, og derfor fortjente minoritets beskyttelse.

Gorm Petersen

Interessant spørgsmål:

Hvis der blev opfundet en pille, der kunne ændre folks seksualitet fra homo til hetero. Ville der så være flertal for tvangsmedicinering med denne pille ?

Hvor meget er ægte empati - hvor meget er "værdikamp" ?

Altså når mennesker ikke kan nøjes med at bestemme over sig selv, men også vil bestemme over andre.

Helene Nørgaard Knudsen

Jeg har spurgt i systemet om medicinsk hash. Jeg er blevet sendt rundt mellem ministerier, læger, distriktspsykiatrien og hvad har vi. Og når jeg stiller spørgsmålene i pressens debat-sider så svarer regeringen med at sende politiet ud for at undertrykke ytringsfriheden. De praler endda med det i tv2 og siger nu stresser vi køberne. De skal mærke frygten. Er det her virkelig Danmark?

Thorsten Lind, Henning Pedersen og Gorm Petersen anbefalede denne kommentar

Sider