Læsetid: 2 min.

Hundekød på vej til danske supermarkeder

En ny EU-forordning vil gøre op med det danske forbud imod at opdrætte hunde med henblik på salg af kød. Når man kan slagte hunde i Rumænien, skal man kunne det samme i Danmark, lyder det. Sagen forventes at kunne blive en vigtig del af den kommende EU-valgkamp
Det er tvivlsomt, hvorvidt danskerne vil købe og spise hundekød, men det vil fremover være en mulighed, hvis en ny EU-forordning som ventet bliver stemt igennem i dag i Europa-Parlamentet. Det sker af hensyn tll den frie konkurrence i unionen. Billedet her er dog fra Kina.

Wu Hong

1. april 2014

I Kina spiser de hunde. Og måske gør vi det også snart i Danmark. I hvert fald er der åbnet op for, at lille Fido kan komme på middagsbordet, hvis en ny EU-forordning som ventet i dag bliver stemt igennem i Europa-Parlamentet.

Forordningen, som er et element i en kommende international handelsaftale med Kina, vil nemlig gøre op med det danske forbud imod at slagte hunde med henblik på at sælge kødet til detailhandlen. Grundlaget for forordningen er hensynet til den frie konkurrence i EU.

Flere steder i Slovenien og Bulgarien har man i dag farme, som producerer hundekød til især Kina og det asiatiske marked. Og for at sikre ens vilkår i det europæiske fællesskab vil EU altså nu gøre det lovligt også i Danmark at opdrætte hunde med henblik på slagtning og salg af kød:

»Selv om slagtning og spisning af hunde kan forekomme mærkeligt for folk i Danmark – og det forstår jeg sagtens, at det kan – så må vi naturligvis have samme regler over alt i Europa,« siger ledende vicekontorchef i EU’s generaldirektorat for Landbrug og Udvikling af Landdistrikter Helmuth von Humperding og tilføjer:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • lars abildgaard
  • Dennis Hauge
  • Ivan Gullev
  • Jan Weis
  • Rasmus Kongshøj
lars abildgaard, Dennis Hauge, Ivan Gullev, Jan Weis og Rasmus Kongshøj anbefalede denne artikel

Kommentarer

Rasmus Kongshøj

He he... god aprilsnar.

Imidlertid er det da et tankevækkende spørgsmål, hvorfor det er sygt og forbudt at slå "søde og sunde" hunde ihjel og spise dem, når vi ingen problemer har med at gøre akkurat det samme ved lige så søde og lige så sunde grisebasser. Hvorfor må vi ikke spise lille Fido, men godt lille Øffer?

Anne Eriksen, Niels Duus Nielsen, lars abildgaard, Helge Rasmussen og Thorsten Lind anbefalede denne kommentar

De ophængte kadavere på billedet ser ud til at have været kamphunde – sikkert importeret fra Danmark – hvor de som bekendt nu er forbudte i levende live – Danske Slagterier mistænkes for at have fundet et nyt stort eksportmarked - til gavn for produktionen af kinesere - et hemmeligt forslag fra Produktivitetskommissionen ...

Naturligvis er det ingen aprilsnar. Dagbladet Information ville da aldrig drive gæk med EU :-)

Thorsten Lind

Grisebasser har en højere IQ end hunde.....så hvad er problemet med hot dogs? :-)

Thorsten Lind

....øh...Den skarpe @Hr. Kongshøj drog allerede parallellen for 3 timer siden...men, øh..?
om 25 år skal vi alligevel leve af Gopler & Kakerlakker, morgen, middag og aften...også 1.apil :-)

Thorsten Lind

Jeg overvejer at abonnere på den mindst ringe igen,
så jeg kan blive en seriøs `debathaj´ ..nu er I advaret! :-) Th

lars abildgaard, Niels Duus Nielsen, randi christiansen og Niels-Holger Nielsen anbefalede denne kommentar
Kurt Loftkjær

Efter i 1984 at have været i Kina ville det være en kærkommen lejlighed til at genoplive det lækrehunde kød, som vi dagligt blev tilbudt på spisekortet. Jeg har i årevis undret mig over, at Kina ikke eksportere denne delikatest, enten på dåse eller dybfrossen. Det europæiske marked er stort og vi er mange rovdyr, som hellere sætter tænderne i hundene og ikke omvendt. Jeg har i mange år frygtet selvtægt hos disse hundekødselskende personer. Overalt ser man jo prægtigt opfedede eksemplarer. Men nu synes problemet løst.

Næste skridt må være at slippe det kloge dyr grisen fri. Som "hjerne"-Maden siger, så er det en tilfældighed, at det er hunden, som ligger foran pejsen. Det burde være grisen. Fremover vil vi måske se store dele af den danske befolkning samle griselorte op. På den negative side for griseluftere, så vil de ikke kunne lufte deres kæledyr i skovene. Det satte en af vores konger en stopper for omkring år 1800.

Især på denne dag 1. april synes udvidelsen af menuen at være kærkommen. God appetit!

Maj-Britt Kent Hansen

Der er restauranter i Kina, hvor der ikke serveres hund/kød. I 1988 spiste jeg på en sådan i Beijing og var egentlig lidt forundret over, at det var muligt. Vegansk var det så ikke, da der bl.a. serveredes "rådne æg", men vegetarisk rakte også for mig.

randi christiansen

Sætter kødspisning i rette perspektiv - egl ret klamt, men man kan jo vænne sig til meget. Hvordan dog vænne sig til at æde et hus/nyttedyr, som i vor luksusverden er avanceret til kæledyr? Har man nogensinde spist vagthunden? I lande som spiser hund har de for mange og vilde af slagsen.

Der er en del i Sydkorea - Nord ved jeg ikke?
Men ellers kan man købe vuffer i plast i køledisken - hoveder m.m.
I Kina avler man...