Nyhed
Læsetid: 3 min.

Ja, piger onanerer også

Der er brug for at få brudt tabuet om pigers onani, lød det fra forfattere til et debatmøde torsdag. Men blandt de fremmødte var det ikke nogen stor ting
Til arrangementet, der er en del af ’Kbh Læser’ hos Forlaget Gyldendal er en masse gymnasieelever mødt op for at høre om, at onani er et tabubelagt emne hos piger, men det lader til, at stemningen er anderledes hos publikum.

Tor Birk Trads

Indland
8. marts 2014

Hun kan næsten ikke få sig selv til at sige det.

»Det er vist noget, der starter med o,« småfniser den midaldrende kvinde, der har fået rollen som ordstyrer.

Vi befinder os i forlaget Gyldendals lokaler i det indre København. Ordstyreren er som led i festivalen ’Kbh Læser’ i færd med at interviewe forfatteren Lilja Scherfig om hendes nye ungdomsroman ’Bobolina’, der handler om en ung piges første erfaringer med sex og kærlighed.

Publikum er omkring hundrede gymnasieelever og deres lærere. Der er en klar overvægt af kvinder.

»Ja, Bobolina er sådan en vild pige, der onanerer meget,« forklarer Lilja Scherfig og kigger ud over forsamlingen med et udfordrende smil, som om hun netop har sagt noget meget forbudt. Som om hun forventer, at publikum vil reagere med et fnisekor af den slags, man kender fra Folkeskolens sexualundervisning.

Pigefrigørelse

Men snarere end en fnisen høres en ivrig tasten. Flere af eleverne skal skrive opgave på baggrund af arrangementet, og de noterer flittigt på deres medbragte laptops og tablets uden at fortrække en mine.

»Piger bliver fra de er helt små disciplineret på en helt anden måde end drenge. Hvis en lille dreng render rundt uden bukser på og piller lidt, så er det helt okay. Men hvis en pige gør det, vil hun straks blive bedt om at tage sine bukser på. Hvad er det for noget?,« siger Lilja Scherfig.

»Der er brug for en pigefrigørelse,« konkluderer hun. Som et supplement til kvindefrigørelsen, selvfølgelig. Det er derfor, hun har skrevet bogen.

For at gøre op med det tabu, der hersker omkring pigers onani. Det er nødvendigt, hvis de unge skal kunne udleve deres seksualitet frit og »være sig selv«, som hun i bedste pædagogiske ånd formulerer det.

Men tabuet er så omsiggribende, at det har været en kamp overhovedet at få bogen udgivet, forklarer hun.

»Det har været en stor diskussion. Og vi har opgivet at få lavet tilhørende undervisningsmateriale, for forlaget tror ikke, lærerne vil bruge det. Der bliver simpelthen for meget forstyrrende fnisen i klassen.«

Også dagens andet indslag, forfatteren og komikeren Sanne Søndergaard, oplever pigers onani som et tabu. Hun fortæller, hvordan hun på et tidspunkt modtog en anmeldelse, som en 15-årig dreng i forbindelse med en skoleopgave havde skrevet om et af hendes værker.

»Han skrev, at hovedpersonen var vildt mærkelig, fordi hun onanerede meget. Og jeg tænkte bare: Du sad sikkert selv og onanerede, mens du skrev det her,« siger hun.

Blandt tilhørerne er de to 17-årige piger Maya og Heidi,  der går i 2.g på Gladsaxe gymnasium.

Sex kan deles

De oplever ikke at være underlagt et tabu, og de føler sig ikke synderligt provokeret af onanisnakken.

»Men der er selvfølgelig en forskel mellem kønnene. Drengene kan sidde i en gruppe og snakke om, hvor meget de onanerer. Jeg har aldrig hørt piger gøre det samme,« siger Heidi.

Det ser pigerne dog ikke som noget stort problem.

»Jeg ved ikke hvad grunden skulle være til at snakke om det. For mig at se er det en personlig ting,« siger Maya.

– Men hvorfor snakker piger ikke om det?

»Det er lettere at snakke om sex end om onani. For sex deler du jo alligevel med en anden person,« siger Heidi.

På scenen fortsætter ordstyreren sin dans om den varme grød: »Så er der noget med en varmedunk …«

Romanfiguren Bobolina mødes af og til med en veninde og »øver sig«, forklarer Lilja Scherfig.

De to fiktive teenagere tager tøjet af og skiftes til at ligge oven på hinanden med varmedunken mellem deres underliv. Det er scener som den, der ifølge forfatteren har været noget kontroversielle i forlagets øjne.

17-årige Heidi hæver ikke et øjenbryn: »Det ændrer sig jo over tid, hvad der provokerer. I dansk har vi læst sangtekster af Trille, som var meget kontroversielle, da de kom frem. Men sådan er det jo ikke mere.«

»I dag ser man alt muligt i tv og på nettet. Der var da lidt fnisen, da vi læste Lilja Scherfig, men der skal altså rigtig meget til at overskride grænsen i dag.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hvis de vil ligestilles - så er det bare med at komme i gang - ellers må der indføres kvoter ... :-)

Jamen, de er jo netop i gang, tumpe!

Under eller over 40% ? ... :-)

Vi skal have brudt tabuet om at biler har hjul. Køb min bog for 200 kr.

Kim Kristensen, Jens H. C. Andersen, Jack Jönsson, Jeppe Petersen, Mogens Thagaard, Lars R. Hansen, Nic Pedersen, Grethe Preisler, Klara Liske, lars abildgaard, John Hansen, Jens Illum, Erik Karlsen, Lise Lotte Rahbek, Rasmus Kongshøj og Hanne Ribens anbefalede denne kommentar
Torben Knudsen

Således skrev Berlingske at folk venter på at få deres restskat tilbage.!
Det er nok resultatet af skolen, vi mærker mere og mere.
Bl.a.' mere demokrati', 'mere frihed' og sådan noget, som ikke kan gradbøjes
Jeg kunne tænke mig at opfinde et nyt TABU (alt starter idag med et tabu, som er frit opfundet/postuleret, men ellers kan man ikke komme videre)
Tabu om dit og tabu om dat.
Idag er der ingen eller meget få, der beskæftiger sig med de følelser, der kan opstå imellem to mennesker. Det har gennem tiderne haft mange navne, men kærlighed kan det udvikle sig til.
Er det blevet et tabu? eller er det blot noget som ovenstående emne, man har for sig selv.
Analsex er hurtigt overstået, men kærlighed er mere en 10 hashpiber oveni hinanden.
Jeg synes, der mangler noget debat, om det der sker imellem ørene til afløsning af imellem benene, der jo desværre ikke længere er blot en lille smule tabu, hvis det da kan gradbøjes.
Hvad har Lasse ellers af forudsætninger for at bringe tabuet på bane selv som referant.
Nåh ja, det er jo derfor der står onanere som overskrift, det kan jo smutte.

Carsten Hansen

Der findes 2 slags mennesker.

De der onanerer og de der lyver når de siger de ikke gør.

Lise Lotte Rahbek

.. hvorfor skulle onani blive bedre af at tøserne snakker om det?

Hvor mange taler om onani i det hele taget? Hvor mange har overhovedet lyst til at tale om onani? Hvem har brug for at få uvelkomne billeder på den indre nethinde af deres venner, der griber om kalorius eller på anden vis fingererer tisseren? Der er vel intet i vejen med at have noget for sig selv. Alt bliver heller ikke mere interessant af at blive talt om.

Kim Kristensen, John Liebach, H.C. (Hans Christian) Ebbe, Mads Flensburg, lars abildgaard, John Hansen, Hanne Ribens, Torben Nielsen, Lise Lotte Rahbek og Jan Kønig anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Holy shit, en nedladende tone, artiklen er skrevet i.

Der er squ da ingen der taler om deres egen onani?

ulrik mortensen

"Der er squ da ingen der taler om deres egen onani?"

Jo, da: http://www.youtube.com/watch?v=a5ja-ZXgmXY

Claus Piculell

Tillykke med det - og hvad så?

Det er en lidt trangbrystet "debat" vi gamle har gang i her. Bortset fra Jan Weis,s sædvanlige "vittige" og småperfide bemærkninger om kvinder, synes alle at være enige om at de unges masturbationer er en realitet, og har været det i mange , mange år. Og at det er en privatsag !. Måske endog Eva...i paradises have? legede med sig selv. Hvem ved?. Men skulle vi ikke lade de unge og deres evt. "selvbesmittelse" i fred. Det er tænkeligt at en del drenge sidder i kreds og praler af deres fantastiske ejakulationer via porno. Nogen mener at det ligger til dem naturligt , eller at det er puttet i dem som et "konkurrence gen". Pigerne mener man derimod er lidt mere private om deres følelser og deres sexualitet. Og det er self. helt "lovligt". Vi er en del der har det sådan. Tabu! Nej, pjat!

Tabu! Nej, pjat! - trangbrystet - båp - båp - båp.
Måske er god onani bedre end dårlig onani, i så tilfælde må det jo kvalificeres.
Trille var ikke kontroversiel, men en del af et nødvendigt (be)frigørelsesprojekt efter 68.
Og som virkelig stadig er nødvendigt at fotsætte på mange leder og kanter. Go´ kamp(dag).

Don't mock masturbation. It is sex with someone you love.
Woody Allen.

Jeg giver gerne en hånd med... ;o)

Jack Jönsson

Tror nu ikke at forlagene ikke ville udgive bogen fordi den var tabu, men fordi vi er nået meget videre end den tid hvor man behøvede at læse om den slags.

Søren Kristensen

Hvis de piger som har problemer med at røre ved sig selv vipper hoften lidt fremad, vil jeg tro de kan opnå en eller anden effekt mens de cykler eller rider. Men jeg ved det naturligvis ikke.

Verbalmasturbation

Ser nu - ikke som noget banebrydende nyt - at den verbale møgspand atter en gang er vendt over den formasteliges hoved – så er man lige pludselig ikke så privat-masturberende mere, at det gør noget - ”vittige” og småperfide tumpe – det er altid underholdende med disse personlige kærlighedserklæringer på nettet …

Kvinder uden humor er nu også en belastning for ethvert vittigt hoved – der sagtens kan kende forskel på ægte perfiditeter og komplimenter til de reneste gudsbeviser – nu heldigvis løssluppet uden for paradisets have – men måske har køns-jalousien og ejakulations-misundelsen overmandet dem …

Al denne snak om ligestilling er visse kvinder selv med til at udstille som en ren illusion – en Dauerbrenner af trangbrystet jammer – som bare bliver fornyet skyts til vittige hoveder …

Der må ikke være for meget at grine af i den boldgade - og slet ikke noget vi taler om offentligt …

Jens H. C. Andersen

Pæne piger onanerer da ikke - fy fy ;)

ulrik mortensen

"Pigerne mener man derimod er lidt mere private om deres følelser og deres sexualitet." skriver
Hanne Ribens.

Ak ja, det var dengang. Nye tider her: http://www.b.dk/danmark/maend-ingen-adgang

Morten Balling

Selv her på dette "intellektuelle" debat forum, kan "piger onanerer" i en overskrift få en, iøvrigt ret ligegyldig, artikel på "Mest læste" listen i flere dage. Sex sælger… ;)

Jens H. C. Andersen

Morten: så sex kan pr. definition ikke være intellektuelt?
Man kender jo ikke indholdet før man har læstartiklen.