Interview
Læsetid: 2 min.

Minister: Mere ansvar til kontanthjælpsmodtagere

En ny projektpulje skal sikre forsøg med kontanthjælpsmodtagere, der skal have mere indflydelse på, hvordan de kommer i uddannelse eller i arbejde igen. Venner og bekendte kan for eksempel hjælpe til, foreslår beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S)
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil mobilisere kontanthjælps-modtageres netværk, fordi hun mener, at det bl.a. kan være med til at hjælpe de ledige tilbage på arbejdsmarkedet eller i uddannelse

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil mobilisere kontanthjælps-modtageres netværk, fordi hun mener, at det bl.a. kan være med til at hjælpe de ledige tilbage på arbejdsmarkedet eller i uddannelse

Tine Sletting

Indland
19. marts 2014

Som et led i kontanthjælpsreformen får kommuner nu muligheden for at søge midler til forsøg med såkaldt ’empowerment’ af kontanthjælpsmodtagere.

»Ideen med at sætte fokus på empowerment er at finde veje til, hvordan vi sikrer en beskæftigelsespolitik, hvor der er mindre umyndiggørelse,« siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

»Det handler grundlæggende om, hvordan indsatsen i højere grad kan tage udgangspunkt i borgeren i stedet for systemet. Og hvordan vi kan få ressourcer bragt i spil, som det enkelte menneske har, i stedet for hvad – som vi desværre ofte kommer til – systemet mener er bedst.«

Midlerne i puljen er tiltænkt personer, der får kontanthjælp, uddannelseshjælp og personer i såkaldte ressourceforløb. Ifølge projektbeskrivelsen skal borgerne selv være med til at definere deres egne problemer og få indflydelse på og medejerskab til den kommunale indsats.

Mette Frederiksen nævner, at et eksempel på denne fremgangsmåde kunne være, at kommunen holder et møde, hvor ressourcestærke personer fra den lediges netværk deltager.

Hun forklarer, at sagsbehandleren kan lede efter, om »der for eksempel er et link til frivilligt arbejde, hvor borgeren kan komme ind i relationer sammen med andre mennesker i stedet for at tage udgangspunkt i lovens paragraffer«.

Kan der bygges videre?

Et andet eksempel kunne være at tage udgangspunkt i og »bygge videre på«, hvad borgeren tidligere har lavet.

»Har man haft en tilknytning til arbejdsmarkedet for en 5-8 år siden, hvor man var dygtig stilladsarbejder, selv om der måske er gået mange ting i vasken siden da? Har man kunnet noget tidligere, som man kunne bygge oven på?« siger Mette Frederiksen. Desuden skal personer, der deltager i projektet, kun have én sagsbehandler og én samlet plan for, hvordan deres videre forløb skal være.

Puljen er på 23,4 millioner kroner, som kommunerne kan søge. Ministeriet regner med, at omkring 1.500 personer kommer til at deltage i projektet, mens størstedelen af midlerne i projektpuljen er rettet mod frikøb eller opkvalificering af medarbejdere i kommunen.

– Det er meningen, at borgerne skal have indflydelse på deres eget forløb. Hvor skal kommunerne finde penge til de ønsker, som kommunen ikke har til rådighed på forhånd?

»Jeg tror ikke, at det er et spørgsmål om redskabsviften. Ude i kommunerne har man mange forskellige tilbud – det er mere det at starte med at se, hvilket mennesket der sidder over for mig: Jo, der er massive sociale problemer, men der er også ressourcer: Hvad består de ressourcer i? Kan de ressourcer komme i spil, hvis netværket kommer i spil?« siger Mette Frederiksen.

– Men borgeren kan jo godt komme med dyre ønsker?

»Det må være ud fra en helhedsbetragtning, og tingene skal være realistiske. Men for mig handler det om, at vi fra start bliver bedre til at se det enkelte menneske, og at vi ved, at det ikke er borgeren, der er der for systemet – men omvendt.«

– Ser du et besparelsespotentiale i at inddrage netværk og ressourcepersoner?

»Det kan man ikke afvise, at der vil være. Men det er ikke noget, vi på nogen måde har regnet ind. Jeg er ikke i tvivl om, at mange af vores udsatte borgere har mange flere ressourcer, end vi får øje på. For ellers var de bukket under for det hårde liv, de lever. Det handler om at få de ressourcer bedre i spil, end vi gør i dag.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Så længe Mette Frederiksen og resten af politikerne anser de arbejdsløse for at være problemeT,
så længe vil de smide gode penge efter dårlige.

Der mangler gode, lønnede jobs, beskæftigelsesminister.
Gør noget ved det.

Torben Arendal, Søren 2 Jensen, randi christiansen, Peter Nielsen, Preben Rasmussen, Torben Bruhn Andersen, Dennis Lyngbæk-Førsterling, Thomas Tanghus, Anne Eriksen, Else Damsgaard, Anders Reinholdt, Peter Hansen, Dorthe Jacobsen , Jakob Trägårdh, Carsten Mortensen, Rasmus Kongshøj, Leif Drud, Enriquo Longo, Tue Romanow, Elisabeth Andersen, Jakob Silberbrandt, Jørn Petersen, Bjarne Andersen, Henrik Christensen, Carsten Søndergaard, Alan Strandbygaard, Jesper Wendt, Anders Kristensen, Karsten Aaen, Lars Peter Simonsen, Rune Petersen, Jette M. Abildgaard, lars abildgaard, Flemming Scheel Andersen, Lykke Johansen, Tilde Klindt og Sven Elming anbefalede denne kommentar
Marianne Christensen

Meget få kontanthjælpsmodtagere har et netværk, der kan skaffe dem arbejde.

Og hvis de har ville dem med forbindelser have skaffet et job, hvis det havde været realistisk.

Det isolerer folk på kontanthjælp endnu mere, hvis de hver gang de er sammen med en ven beder dem skaffe dem et job.

Vennekredsen skrumper ind på rekordtid.

Peter Nielsen, Dennis Lyngbæk-Førsterling, Torben Nielsen, Thomas Tanghus, Anne Eriksen, Else Damsgaard, Mikkel Nielsen, Dorthe Jacobsen , Rasmus Kongshøj, Enriquo Longo, Tue Romanow, Elisabeth Andersen, Bjarne Andersen, Henrik Christensen, Carsten Søndergaard, Ole Hansen, Anders Kristensen, Karsten Aaen, Lars Peter Simonsen, Rune Petersen, Jette M. Abildgaard, Mogens Thagaard, Jens Illum, lars abildgaard, Lykke Johansen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Mads Kjærgård

Ja der er i hvert fald ikke noget der skrumper som ens netværk, sekunder efter man har fået en fyreseddel. Desforuden så kunne man jo forleden dag læse, at arbejdsgivere fravælger folk, der har været arbejdsløse i mere end 9 måneder. Måske skulle Mette F gøre noget ved det? En bistandsklient har ikke en kinamands chance i helvede, uanset hvilke personlige egenskaber eller uddannelse vedkommende har! Men Mette F har åbenbart det syn på sagen at det er den enkelte individ der er et problem og ikke samfundet!

Peter Nielsen, Torben Bruhn Andersen, Dennis Lyngbæk-Førsterling, Torben Nielsen, Thomas Tanghus, Anne Eriksen, Else Damsgaard, Mikkel Nielsen, Anders Reinholdt, Peter Hansen, Dorthe Jacobsen , Carsten Mortensen, Rasmus Kongshøj, Tue Romanow, Elisabeth Andersen, Kim Houmøller, Bjarne Andersen, Henrik Christensen, Carsten Søndergaard, Alan Strandbygaard, Jesper Wendt, Karsten Aaen, Lars Peter Simonsen, Rune Petersen, Jette M. Abildgaard, christel gruner-olesen, lars abildgaard, Flemming Scheel Andersen, Lise Lotte Rahbek, Steffen Gliese og Lykke Johansen anbefalede denne kommentar

Hele ideen dør for mig i det øjeblik newspeak udtrykket "Empowerment" kommer ind over.
De fleste jobsøgende har masser af power - men så længe staten ser de ledige som problemet, så længe kommer der ikke en ordentlig løsning.

Torben Arendal, Søren 2 Jensen, Peter Nielsen, Dennis Lyngbæk-Førsterling, Thomas Tanghus, Anne Eriksen, Else Damsgaard, Mikkel Nielsen, Peter Hansen, Martin Karlsson Pedersen, Dorthe Jacobsen , Carsten Mortensen, Rasmus Kongshøj, Tue Romanow, Elisabeth Andersen, Jakob Silberbrandt, Bjarne Andersen, Torben Nielsen, Carsten Søndergaard, Alan Strandbygaard, Karsten Aaen, Lars Peter Simonsen, Jette M. Abildgaard, Mogens Thagaard, Sven Elming, lars abildgaard, Flemming Scheel Andersen, Lise Lotte Rahbek, Steffen Gliese og Lykke Johansen anbefalede denne kommentar

Fra klient til patient - operation; vi sænker selvværdet, ved konstant at omtale problembørnene - en stille men effektiv dræning af kræfter - skiftevis økonomisk straf - nedsættende omtale - økonomisk straf - omsorgsfuld nedværdigende omtale - økonomisk straf .

Kontant-modtagere er et berømt folkefærd, bare ikke med deres egen gode vilje.

Søren 2 Jensen, Peter Nielsen, Dennis Lyngbæk-Førsterling, Anne Eriksen, Else Damsgaard, Mikkel Nielsen, Philip B. Johnsen, Dorthe Jacobsen , Carsten Mortensen, Rasmus Kongshøj, Leif Drud, Elisabeth Andersen, Søren Johannesen, Jakob Silberbrandt, Carsten Søndergaard, Anders Kristensen, Karsten Aaen, Lars Peter Simonsen, Jette M. Abildgaard og christel gruner-olesen anbefalede denne kommentar

Lægen foreskriver ved sår.

Lad være med at pille og klø - giv det ro - omgivelser det kan klare (et plaster på såret), så skal det nok selv hele.

Er der sår der er af så grov karakter, at en operation er nødvendig, kræves det blot, at personalet er uddannet til at vide hvornår en sådan indsats er nødvendig.

Oversat - tillid til at man under ordentlige vilkår, får sat tingene på plads.

Dennis Lyngbæk-Førsterling, Dorthe Jacobsen , Rasmus Kongshøj, John Christensen, Carsten Søndergaard, Anders Kristensen, Karsten Aaen, Lars Peter Simonsen og Jette M. Abildgaard anbefalede denne kommentar
Lars Peter Simonsen

Hvad har hun så tænkt sig med de personer der e r bukket under med stress og nedslidning og som blot har brug for ro - og en førtidspension? Hvor der absolut ikke er noget at komme efter?

Søren 2 Jensen, Peter Nielsen, Thomas Tanghus, Dorthe Jacobsen , Mikkel Nielsen, Rasmus Kongshøj, Tue Romanow, lars abildgaard, Kim Houmøller, Rune Petersen, Bjarne Andersen, Torben Nielsen, Carsten Søndergaard og Alan Strandbygaard anbefalede denne kommentar
Thorsten Lind

Fiskemutter Mette sitter i den stråtækte hytte vesten på og renser fiskegarn,
så tørret tang, krabbekløer og ressourcesvaghed fyger om ørene på hinde.
Ind i mellem det hårde, fysiske arbejde med netværket, går hun hen til vinduet,
og spejder ud over havet.
."Mon de snart kommer hjem, mine kontanthjælpsmodtagere",
tænker Mette alvorligt.
."Uden deres bidrag til at skaffe føden, står mutter her, alene med ansvaret, som sædvanligt.
Det er ikke fair."

Empowerment-Mette er hendes øgenavn i landsbyen, derude hvor mågerne vender....:-)
Mvh Th

Mvh Th :-)

Per Torbensen, Peter Hansen, Søren Johannesen og Jakob Silberbrandt anbefalede denne kommentar

De morer sig åbenbart bekosteligt, men de har jo også scoret den høje overførselsindkomst.

H.C. (Hans Christian) Ebbe, Marianne Christensen, Peter Nielsen, Dennis Lyngbæk-Førsterling, Mikkel Nielsen, Rasmus Kongshøj og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Thorsten Lind

...streng, men retfærdig og med hjertet på rette sted. Dvs. henne i banken. :-)

Alan Strandbygaard

Jeg kan snildt forestille mig at dette nye tiltage er endnu en sparetaktik blandet med endnu en pisk. Denne gang er det bare de ledige der skal piske sig selv. Lige som de katolske munke. Med den nye teknologi har de fuldstændig kontrol med de ledige. Win-win?

Nej, stop nu. Hvor har jeg dog den idé fra? Sikke dog en mistro...

Peter Nielsen, Dennis Lyngbæk-Førsterling, Thomas Tanghus, Søren List, Mikkel Nielsen, Rasmus Kongshøj, Enriquo Longo, Rune Petersen, Torben Nielsen og Carsten Søndergaard anbefalede denne kommentar

... en anden ting vedr. 'arbejdskraftens' frie bevægelse inden for EU er, at det gælder jo ikke kun den ene vej, for dem(inden for EU samt de Nordiske lande) der vil til Danmark for at søge job. En ledig i Danmark har ret til, at hvis den ledige mener han/hun har muligheder for at få et job i et andet EU land af en eller anden årsag, måske vedkommende kunne sproget eller såmænd bare var interesseret i at bo og arbejde i udlandet(dog kun inden for EU), er man berettiget til at søge job i et andet EU land i op til 3 måneder:
http://europa.eu/youreurope/citizens/work/finding-job-abroad/transferrin...

.. faktisk helt op til 6 måneder, det er ikke umuligt at nogle danske kontanthjælpsmodtagere så muligheder i at arbejde i et andet land,. også selvom man ikke har nogen vild uddannelse. Synes faktisk at de nordiske lande burde lave en yderligere fælles aktiverings indsats, hvor folk fik muligheden for at komme i f.eks et job i Norge, Sverige osv., hvor man boede der i den tid man havde vedkommende arbejde, det kunne f.eks være et arbejde/læreplads som var svært at finde læreplads til, imens de måske havde lignende problemer i de andre skandinaviske lande, hvor der var overflod på bestemte lærepladser men mangel på andre, med sådan en fælles aktiverings/læreplads(siden aktivering i dag også kan inkludere at man påbegynder en uddannelse)-pulje, og skulle/burde selvfølgelig alt at foregå på frivillig basis. Men uanset mine flygtige ideer, at så kan man som dansker / EU borger, godt tage til et andet EU land og søge arbejde i 3 måneder, men perioden kan åbenbart forlænges op til 6 måneder men afhænger af nogle kriterier, f.eks at man havde fundet et ½-dags job samt andre faktorer.

ups..

Niki Dan Berthelsen

Okay, så det er noget med at man skal tage venner eller tidligere kolleger med til samtale?

Jeg tør vædde på at det er starten på en spareøvelse, hvordan og hvorledes fremgår ikke af artiklen.

Peter Nielsen, Thomas Tanghus, Filo Butcher, Dorthe Jacobsen , Sabine Behrmann, Elisabeth Andersen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Jørn Petersen

Mette ... enten er du en idiot eller du omgiver dig med idioter ... nåå det bliver det jo ikke anderledes af i er alle idioter.

Det er ikke muligt at forholde sig positivt til det makværk af et forslag, det indeholder igen ingenting som løser problemet.

Mette dit fjols du skal bearbejde dine venner hos arbejdsgiverne ikke slikke dem i røveren det kommer der ikke job ud af...fjols.

Dennis Lyngbæk-Førsterling og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Søren Johannesen

Kære Mette
Man kan ikke dræbe bjørnen ved at sigte på hunden!
Arbejdsløse skaber ikke Jobs!
Lad borgerne bestemme selv, vi kan sagtens!
Hold jeres folk fra vores venner (netværk), ja hold jer væk!
Alle Folketingspolitikere på Kontanthjælpsvilkår nu!
Vi er uoplyste borgere og vore folkevalgte passer perfekt til os!
Vi skal bare sige stop og gøre holdt!

Er der en anden og brdre mulighed, er der en million?
Noget at overveje: Borgerhonorar!

“Imagine you are being born and society tells you ‘Welcome, you will be cared for, and asks you what you want to do with your life, what is your calling? Imagine that feeling, that’s a whole different atmosphere “ – Daniel Straub, Co-founder, Basic Income Initiative
http://truththeory.com/2014/03/17/swiss-to-pay-basic-income-2500-francs-...

Britta Hansen, Kim Houmøller, Anne Eriksen, Jakob Silberbrandt, Mikkel Nielsen, Filo Butcher, Rasmus Kongshøj og Enriquo Longo anbefalede denne kommentar
Søren Johannesen

Det er i grunden synd for dette (sidste) hold af Folketingsskuepolitikere!
De har ikke set det komme, de har ikke haft en chance!
100 års massiv programmering af de menneskelige reaktionsmynstre (á la Pavlovske hunde) har gjort os alle fjernstyrede. Pengeinteresserne har klokkerne og politikerne farer rundt i en stigende panik angst a frygt for ikke at leve op til forventningerne fra Al Faderen! Det er tragisk at se ellers sympatiske mennesker blive taget røven på så åbenlyst. Hør dem alle forsvare Fanden på skift på TV .... Vågn op!
Gud Fader i skuret, vi er styret af Lavt Selværd!
Vi er Styret af frygt!
Kan vi klare os selv, ja selvfølgelig kan vi det!

Dennis Lyngbæk-Førsterling og Enriquo Longo anbefalede denne kommentar
Enriquo Longo

Lidt sjovt at tænke på når man i denoffentlig.dk kan læse om politikeres ta' selv bord med hensyn til tabt arbejdsfortjeneste.
Det er åbvenbart helt OK at skyde en arbejdsløs ned og frede en kommunalpolitier der svindler med offentlige midler.

http://www.denoffentlige.dk/ta-sagen-128-politikere-delte-9151197-kroner...

Sjovt land jeg bor i.

Karsten Aaen, Kim Houmøller, Dennis Lyngbæk-Førsterling, Anne Eriksen, Peter Hansen, Lise Lotte Rahbek, Filo Butcher, Rasmus Kongshøj, Søren Johannesen og John Christensen anbefalede denne kommentar
Enriquo Longo

Til webredaktøren

Nu er der igen lavet om på designet.

Ikke alt nyt er godt nyt og denne gang er det noget rigtigt skidt.

Jens Harder Vingaard Larsen, Karsten Aaen, Marianne Christensen, Torben Loft, Dennis Lyngbæk-Førsterling, Vibeke Rasmussen, Lars Bo Jensen, Torben Nielsen, Anne Eriksen, Lise Lotte Rahbek, Filo Butcher, Peter Taitto og John Christensen anbefalede denne kommentar
John Christensen

Det er krise til oprør - sig fra og gør det højt.

Sabotér deres planer om - at udstøde de ledige og syge.

Søren 2 Jensen, Marianne Christensen, Dennis Lyngbæk-Førsterling, Rasmus Kongshøj, Dorthe Jacobsen og Søren Johannesen anbefalede denne kommentar
Anker Nielsen

Kære Mette Frederiksen.
Du aner ikke hvad du snakker om!
Hvis du er interesseret, vil jeg gerne fortælle dig, hvordan det er ude i det virkelige liv.
Vh Anker Nielsen

Søren 2 Jensen, Dennis Lyngbæk-Førsterling, Thomas Tanghus, Filo Butcher, Rasmus Kongshøj, Søren Johannesen og Enriquo Longo anbefalede denne kommentar

Så længe der er mere divergens end konvergens, så vil den form for politisk ansvarforflytigelse, levere flere halvhjertede "luftskibe", end reelle bæredygtige handleplaner.

Dennis Lyngbæk-Førsterling, Anne Eriksen og Enriquo Longo anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Godt MF gør noget ved den ting. Gode lønnede job, ja men god løn forudsætter du har en god uddannelse, vil og kan noget. Det er så nemt for andre at sige skaf job, regeringen bestiller jo ikke andet, men det kræver altså også nogen fagkundsskab, uddannelse og kompetencer. De ting satser regeringen jo også på. jeg er ved at være ret træt af brok og surhed hele tiden, nu er krisen ved at være forbi, og i går sagde nationalbanken i går, at det går fremad overalt, bl.a fordi man har handlet med omhu. Det er de samme der brokker sig uanset hvad, så brokker man sig. Ø kan aldrig få 90 mandater i DK, de må som andre partier vise ansvarlighed og samarbejde, gør de ikk det, vil deres 10 snart være en saga blot.

Venner og bekendte kan for eksempel hjælpe til, foreslår beskæftigelsesminister Mette Frederiksen

Når det kommer fra Mette Hjort Frederiksen, så er min første association: nu skal ikke kun samleverne, men også venner og netværk bedes til kassen. Desværre plejer mine første associationer holde temmelig godt stik, når det gælder MF.

Problemet er vel at hun aldrig har haft en fod på jorden udenfor sit elfenbenstårn, og det kan en opvækst i fattige kår heller ikke lave om på.
Hun har heller ikke forstået at de fleste kontanthjælpsmodtagere der i dag er tilbage i systemet hverken er ressourcestærke selv, eller har ressourcestærke venner/netværk. Faktisk er langt de fleste kronisk syge, ikke så få psykisk syge eller på anden vis funktionshæmmede.
Hvad de har brug for er netop hvad Mette Frederiksen har taget fra dem: en ordentlig, sikker indkomst.
Hvis MF en gang prøvede at skulle overleve på samme vilkår som kontanthjælpsmodtagerne

Britta Hansen, Søren 2 Jensen, Karsten Aaen, Marianne Christensen, Torben Bruhn Andersen, Dennis Lyngbæk-Førsterling, Thomas Tanghus, Rasmus Kongshøj, Peter Hansen, Dorthe Jacobsen og Enriquo Longo anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksens sædvanlige newspeak. For at camouflere, at formålet med den "arbejdsmarkedsreform", hun har fået sin ministerpost for at lancere og implementere, er at "harmonisere" det hidtidige danske velfærdssamfunds tradition for at bistå lavtlønnede og socialt udsatte mennesker med at overleve med en smule menneskelig værdighed i behold, med traditionen i de Schengen-lande, hvor velfærdspolitikken administreres af "hattedamer" og religiøst anfægtede multimilliardærer med trang til at købe aflad for deres synder og pudse glorien i lidt fradragsberettigede almisser og "kristelig omsorg" for konkurrence- og klassesamfundets "tabere".

Velkommen i de omvendte synderes klub fru Mette Frederiksen. Nogen kalder det "harmonisering", andre kalder det "ensretning". Navnet skæmmer ingen, og hykleri har alle dage været de omvendte synderes cadeau til anstændigheden.

Jens Overgaard Bjerre, Søren 2 Jensen, Dennis Lyngbæk-Førsterling, Thomas Tanghus, Dorthe Jacobsen og Filo Butcher anbefalede denne kommentar

@ Filo Butcher,

Tænker at denne formodning, ikke kun omhandler MF, men samtlige politikker. De lever i en anden verden, end den virkelighed vi borger færdes i.

Dennis Lyngbæk-Førsterling, Rasmus Kongshøj, Dorthe Jacobsen og Filo Butcher anbefalede denne kommentar
Enriquo Longo

Venner og bekendte kan for eksempel hjælpe til, foreslår beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

Altså ikke længere gensidig forsørgelsespligt, men fælles forsørgelsespligt .

AHA

Er Mette Frederiksen er på vej til at indføre BORGERLØN?

Helge Berg,
muligheden for at arbejde i et andet EU land findes i forvejen, som du ganske korrekt siger. Og den kunne naturligvis gøres lidt mere kendt, hvilket umiddelbart ville være kommunens/sagsbehandlerens opgave. Men det ændrer jo ikke noget ved at langt de fleste kontanthjælpsmodtagere ikke er folk som leder efter et job, men folk som af en eller anden årsag ikke KAN forsørge sig selv som lønarbejdere på et arbejdsmarkedet i fri konkurrence.

Langt de fleste kontanthjælpsmodtagere er faktisk kronisk syge mennesker, der af en eller anden årsag ikke har fået fleksjob eller førtidspension. Hvis du interesserede dig lidt for hvordan proceduren for disse ydelser er i dag, ville du forstå at kun ganske få kan komme igennem udvælgelses processens nåleøre.

Resten bliver parkeret på kontanthjælp, stik imod service lovens hensigter, men det er den billigste måde at parkere de borgere som ikke kan integreres i arbejdsmarkedet på. Service loven er ved nærmere eftersyn faktisk ikke en lov ( i forstand af en juridisk bindende forskrift) men bare en anbefaling som kommunerne kan vælge at følge - eller lade være.

Nu skal de så skubbes over grænsen?

Det er nemlig det det ender med hvis man ville åbne for muligheden at kommunerne kan presse folk til at søge jobs i udlandet.

Jens Overgaard Bjerre, Rasmus Kongshøj, Marianne Christensen, Jakob Silberbrandt, Anne Eriksen, Lise Lotte Rahbek og Dorthe Jacobsen anbefalede denne kommentar

Torben Loft,
ja, der har du naturligvis fuldstændig ret.

Philip B. Johnsen

Fordi Den Nationalbankdirektøren har fået forårs kuller, behøver man ikke lukke øjnene eller bruge hoved, med alt respekt.

Danmark er en del af EU, (Den Europæiske Union), hvor mennesker i millioneralene i Spanien og Grækenland, lever i ekstrem fattigdom der er børn der ikke får mad nok og ikke har varme eller lys om natten.

Det er muligt begreb som Union og fælleskab ikke er så værdiladet for mange og derfor ikke betyder noget, men økonomisk har det betydning, hvilket Nationalbankdirektøren ude mærket ved.

Dertil kommer, at magtbalance økonomisk er flyttet, hvilket betyder verdens tidligere fattige lande (BRIK) mf., de kan selv, de producer alt billigere end Danmark og de vil sælge dig og mig alt du og jeg kan tænke på, men vil intet købe af os på sigt.

Kontanthjælpsmodtagere er generelt på bunden af samfundet, et demokrati kan måles på dets evne til at virke blandt andet på hvordan demokratiet behandler, de mennesker der er på bunden, de har ikke så høj stemme som bankdirektører.

Det danske demokrati har det svært.

PS.
Helle Walther
"nu er krisen ved at være forbi, og i går sagde nationalbanken i går, at det går fremad overalt"

Nej Helle der er lidt krusningers på overfladen, resten er forårs kuller.

Rasmus Kongshøj, Dennis Lyngbæk-Førsterling og Dorthe Jacobsen anbefalede denne kommentar
Dorthe Jacobsen

Her er 2 alternative forslag til brug af 23,4 millioner skattekroner !
1. Ankestyrelsen har så mange sager om førtidspension o.s.v. At sager der blev anket i januar 2013
Stadig ikke er behandlet så der er altså en kæmpe sagspukkel, der jo kun bliver større, fordi der jo er nye regler, der vil øge klagemængden, fordi flere med "power" bliver ramt af f.eks gensidig forsørgerpligt, der er ingen impowerment i at vente på Ankestyrelsen afgørelse i mere ende et år, for i den tid sker der intet i den enkelte sag, alt bliver sat på standby " mens vi venter på Ankestyrelsen" altså slug kamelen, og brug pengene til at ansætte folk nok til at få sags puklen væk.
2. Brug pengene til at ansætte "borgerjurister" i alle kommuner , så alle borger har en mulighed for at få det juridiske i egen sag vendt med en jurist , det vil " spare" både borger og kommuner for en hel del forkerte afgørelser, og der af klager til Ankestyrelsen , og det er så med til at den får omtalte pukkel ikke bare vokser og vokser!

Brian Klysner, Britta Hansen, Søren 2 Jensen, Rasmus Kongshøj, Enriquo Longo og Philip B. Johnsen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Hvis med alt respekt jeg må give regeringen to gode råd.

Stop med at piske mennesker der ligger ned.
Danmark har ikke brug for "business-as-usual", vi skal bruge "business-as-unusual" for, at holde sammen på det samfund, Danmarks borgerne elsker og vil beskytte, men ingen på Tinge, tør sige det højt.

Søren 2 Jensen, Rasmus Kongshøj, Dennis Lyngbæk-Førsterling og Dorthe Jacobsen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Fru Frederiksen har sit på det tørre. Skulle hun ryge af pinden som beskæftigelsesminister efter næste folketingsvalg, kan hun jo bare "bygge videre" på de kvalifikationer, hun erhvervede i sin ministertid, og trække på resurserne i det "netværk af professionelle", hun har passet og plejet, siden hun forlod Aalborghus Gymnasium med en studenterhue på hovedet i 1996 og påbegyndte sin videregående uddannelse i samfundskundskab med mere.

Rasmus Kongshøj, Peter Nielsen og Dorthe Jacobsen anbefalede denne kommentar
Mikkel Nielsen

Jeg giver op, hun er helt og aldeles tabt, at hun virkeligt ikke selv kan se at al det hun siger er komplet idiotisk er mig nu stadig en evig gåde. Hvordan kan et tænkende menneske overhovedet komme frem til en sådan ide og konklussion, om jeg forstår det.

Kære Mette det nytter ikke at trække på netværk når man intet har, eller et netværk som skrumper dag for dag og som ofte kun består af folk fra bunden af samfundet. Hvornår fatter vores politikere at hovedbestandelen af folk på overførsler kommer fra bunden af samfundet, de har ofte dårligt helbred, dårlig psyke og mange af dem har en eller anden form for afhængighed, det er også den målgruppe der ryger, drikker og tager flest stoffer, og en sådan målgruppe får det altså ikke bedre af straf, sanktioner og få at vide de selv er skyldige selvom der intet arbejde er at få.

Giv dem et værdigt arbejde via arbejdsdeling, indfør en løn for alle overførsler, ingen differenciering, sær regler og andet beaukratisk makværk, og dem der ikke kan eller ikke kan overskue det i en periode lade man være i fred eller giver en reel hjælpende hånd.

For lige nu gør i kære politikere ikke andet end at pisse på kontanthjælpsmodtagere og beskylder dem derefter for at lugte.

Søren 2 Jensen, Rasmus Kongshøj, Kim Houmøller, Dennis Lyngbæk-Førsterling og Dorthe Jacobsen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Jeg er stadig lidt rystet over tanken om,
at disse 1500 forsøgspersoner vil blive opfordret til at medbringe deres personlige netværk ned på et socialkontor, så alle kan snakke sammen om, hvor stort et problem klienten er.
Intet menneske kan holde til,
kun at beskæftige sig med hvad dette menneske IKKE har. (nemlig et lønnet job)
At inddrage de personlige relationer, hvor klienterne bare er 'Hanne, Ole, Peter, Lonnie, Nikolai' og ikke noget problem, det fortæller om så himmelråbende en mangel på menneskelig indsigt, at det er til at tude over.

Og kan vi så godt få det kommentarfelt udvidet igen, Tak.
Ellers bliver der sandelig ikke meget gods i kommentarerne fremover, når man kun har oversigt over 2 linier ad gangen. Man skulle tro, det var en SR-reform, som var slået igennem på Information.dk

Britta Hansen, Mads Kjærgård, Rasmus Kongshøj, Marianne Christensen, Peter Nielsen, Dennis Lyngbæk-Førsterling, Vibeke Rasmussen, Tue Romanow, Carsten Mortensen, Torben Nielsen, Peter Taitto, Enriquo Longo, Anne Eriksen, christel gruner-olesen, Dorthe Jacobsen , Mikkel Nielsen og Philip B. Johnsen anbefalede denne kommentar
Dorthe Jacobsen

Mit selvværd blev helt sikkert ikke styrket, af at blive "tvangsgiftigfiseret" eller velsignet af staten, den ligestilling der jo ikke ligestiller nogen, men tværtimod gør kærester afhængig af partners indtægt, gør jo at flere kontanthjælpsmodtagere må gå fra hinanden, og der med skrumper netværket , det betyder også at kontanthjælpsmodtagere, bliver nød til at tænke økonomi, før kærlighed, det betyder vel også at hvis man er enlig, så er det svært at finde en der både kan elske dig og betale, dine udgifter, og der med være med til at finde dig et job, hvis du er så heldig at du bare er arbejdsløs.

Rasmus Kongshøj, Lars Bo Jensen, Dennis Lyngbæk-Førsterling, Lise Lotte Rahbek, christel gruner-olesen, Mikkel Nielsen og Philip B. Johnsen anbefalede denne kommentar
Søren Johannesen

"Forsvarsminister" Mette F ?
- i Forsvar af alt eksisterende, specielt elitens økonomiske interesser
Vi har en Regering fyldt med lutter FORSVARSMINISTRE!

Det undrer mig at de ikke selv kan se det.
Men oprigtigt talt, så kan de være svært at stå i mod den syndflod af usandheder og løgne som tilflyder fra Natbanken, Danske Bank, Eksperter og et tjenstvilligt embedsværk .... de er omgivet af en illusion 24/7
De må hjælpes til at se sandheden, men hvordan?

Dorthe Jacobsen , Enriquo Longo og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

"Newspeak" - "New public management" og nu "enpowerment"! - Undkyld, men er alle konsulenterne udenlandske - eller lyder det mere smart og professionelt?
Vi har haft prof. spindoktorer længe - men nu skal alt evalueres og planlægges af udefrakommende "konsulenter" uden faglig baggrund til arbejdet - det gælder alt!
Politikerne skal sådan set bare betale ved kasse 1 - udvalg og kommissioner, diverse kampagner (og evaluering af disse i udbud) - og en evindelig procedure for at få "bunden" op af sølet (for det er jo forståelsen).

Det koster millioner og millioner, nå det der er brug for er jobs eller understøttelse/ førtidspension.
Da der stadig ikke vil være jobs at finde, så betaler man for ingenting - eller rettere sagt - VI betaler gildet...

Karsten Aaen, Dennis Lyngbæk-Førsterling, Lars Bo Jensen, Philip B. Johnsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
ellen nielsen

Lad borgerne bestemme selv, vi kan sagtens!
Hold jeres folk fra vores venner (netværk), ja hold jer væk!

Søren Johannesen.
Så må du være yderst tilfreds med den førte politik,
at bl.a. unge selv finder arbejde eller uddannelse....uden indblanding.

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/549006:Danmark--Nyttejob--Hver-...

Lars Bo Jensen

@Helge Berg 19. marts - 01:38.
Den mulighed for at søge jobs i udlandet gælder kun for dagpengemodtagere.
Kontanthjælpsmodtagere kan kun undtagelsesvis få tilladelse til at tage til udlandet, og der skal søges om tilladelse flere måneder i forvejen. Der er naturligvis ikke mange der overholder dette, men bliver du taget på vej tilbage til Danmark kan det koste tilbagebetaling af kontanthjælpen.

Jeg kan ikke lade være at tænke om dette måske er SF's fingeraftryk på reformen.
SF: Skal vi gå med til at skære milliarder på kontanthjælpen og bruge pengene på selskabsskattelettelser, vil vi også have en lille sejr.
Vestager: I kan få en lille pulje til noget med borgeren i centrum eller så noget pjat. Og hold så kæft mens jeg aftaler loven med Corydon, vi skal også kunne høre hvad Claus Hjort siger, han er på medhør.

Karsten Aaen, Rasmus Kongshøj, Felix Zelda Xavier, Dennis Lyngbæk-Førsterling, Peter Taitto og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Anne eriksen
Ja, det forbløffer også mig, at arbejdende skatteydere ikke protesterer højlydt imod at betale disse yderst pænt lønnede kommissionsnedsættelser og underlige forslag om hvordan man kan tilpasse mennesker,
så de lever op til erhvervslivets manglende interesse for dem.

Marianne Christensen, Rasmus Kongshøj, Jørn Petersen, Enriquo Longo, Dennis Lyngbæk-Førsterling, Tue Romanow, Rune Petersen, Dorthe Jacobsen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
manon alida enoch

Politikerne i dag er unge piger fra RUC og andre som aldrig selv har været ude på arbejdsmarkedet.

Anne Schøtt, Søren 2 Jensen, Karsten Aaen, Rasmus Kongshøj, Peter Nielsen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Bent Gregersen

Kære Fru Mette Frederiksen

De demokratiske valgte politikerer er ikke en flok selvfede udspekulerede personager. De er et tværsnit af den befolkning de er valgt fra. Dit gode hjerte og, som jeg vælger at forstå dig og din medfølelse med samfundets bund. Nu ny-defineret af din regering således at kontanthjælpsmodtagerne skal gøres egnede til job der desværre ikke findes, og med midler der logisk set er virkningsløse.

Det dybt tragiske er at de socialdemokratiske ”bevægelser” rundt om i verden og under forskellige navne, omkring begyndelsen af nittenhundredeårene, bevidst fravalgte den eneste relevante samfundsanalyse, nemlig den af gamle Marx, og i bytte fik politisk indflydelse som uden tvivl har bragt de lande der var styret af den demokratiske socialisme enorme fremskridt, men aldrig formåede at se på horisonter der lå udover det kapitalistiske markedet. Det eksisterede simpelt ikke. Det er fx ikke tilladt kommuner og stater at fremstille eller servicerer noget særligt. Det er en krænkelse af det ”frie” initiativ og den ”usynlige hånd”. Så derfor må sd- samfundene tilpasse sig i en uendelighed.

Det, dit gode hjerte nu skal bruges til er at stabiliserer den konservatisme, uanset for gemen den er.

Du er selv et offer.

H.C. (Hans Christian) Ebbe og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

"Jeg er ikke i tvivl om, at mange af vores udsatte borgere har mange flere ressourcer, end vi får øje på. For ellers var de bukket under for det hårde liv, de lever" siger Mette F.

Denne udtalelse udstiller reformerne som en sump af bedrag og propaganda. Man indfører altså de mest rabiate reformer overfor de svageste, og de som overlever eksperimentet, de er således ressourcestærke og skal derfor ud i et nyt eksperiment ?
Så senere, når man tæller de døde, vil man så forsøge at overbevise befolkningen om at der her er tale om tilfældigt opståede dødsfald ?

Mette F. tiltrækkes af reformer overfor de svageste, på samme måde, som gribbe tiltrækkes af et ådsel. Hvad er det hun forventer ? At vi skal stirre, uden at blinke på det der sker for de reformpåvirkede personer, indtil vi brækker os kollektivt og siger, at nu er nok mere end nok.

Rasmus Kongshøj, Dennis Lyngbæk-Førsterling, Anne Eriksen, Thorsten Lind, Lars Bo Jensen, Dorthe Jacobsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Danmark er et lille land. Alt for lille til at have sin egen standard for, hvad den til enhver siddende regering kan tillade sig over for den del af befolkningen, som ikke har andet at "sælge" end deres arbejdskraft.

Mette Frederiksen og socialdemokraternes dilemma er, at de skal tilpasse den danske arbejdsmarkedslovgivning til de vilkår, der gælder for "arbejdskraftens fri bevægelighed" mellem Schengen-staterne i "det udvidede "fællesmarked" eller" Unionen". Og det kan ikke lade sig gøre uden at ty til nye ændringer (reformer) af den danske Lov om social bistand, som socialdemokraterne fik gennemført i forbindelse med socialreformen af 1976.

Arbejdskraft er en vare som alle andre varer, og værdien af en vare bestemmes af udbud og efterspørgsel på det marked, hvor den udbydes og efterspørges. Så når håndværkere og ufaglærte fra de nye, forarmede medlemslande i syd og øst, må affinde sig med at leve en nomadetilværelse på vilkår, vi i Danmark ville kalde umenneskelige, for at skaffe tag over hovederne og brød på bordet til deres børn og gamle i hjemlandene, må danske håndværkere og ufaglærte omstille sig til at gøre det samme. Ellers er det nemlig konkurrenceforvridning og overtrædelse af de regler om arbejdskraftens fri bevægelighed, som EU-Kommissionen har vedtaget på demokratisk vis og fået konfirmeret i EU-parlamentet.

Grethe Preisler

Ganske som debattørerne i denne tråd må tilpasse sig de muligheder for at rette og redigere i deres indlæg, før de afsender dem, som IT-redaktionen finder mest tidssvarende ; -)

Philip B. Johnsen

Grethe Preisler implikationerne er enorme, foranlediget af, at den økonomiske magtbalance er flyttet.

Hvilket betyder for Danmark, at verdens tidligere fattige lande (BRIK) mf., kan selv producer alt, billigere end Danmark, og de vil sælge dig og mig, alt det du og jeg kan tænke på, men vil intet købe af os på sigt.

Hvis ikke danske politikkere tager den virkeligheden alvorlig, vil Danmark blive fattigt, på et niveau ingen i dag forstiller sig.

Slut med "business-as-usual", vi skal bruge "business-as-unusual" for, at holde sammen på det samfund, Danmarks borgerne elsker og vil beskytte.

Gustav Lindstedt

"Empowerment" är purt skitsnack. Det går i likhet med begreppet "employability" i linje med extremindividualismen som lastar den enskilde med ansvar för sin egen situation som egentligen ligger på samfundets bord. Det enda man ger "empowerment" är enkeltindividets totala anpassning till marknaden; vad som förstärks är bestämt på förhand och det måste stämma överens med arbetsmarknadens krav på flexibel arbetskraft som hänger med i fluktiationerna och som håller sig själv i trim.

Det gör att varje enskilds situation blir mer beroende av dennes tillgångar f.eks. ekonmiskt och socialt kapital (personliga kontakter som kan hjälpa med pengar eller arbete). Detta ökar ytterligare klassforskelle. En felaktig och skev bild presenteras av de utslagna som inte hänger med; de har sig själva att skylla för sitt misslyckande, de har gjort felaktiga val i sitt liv, de har fått chansen att påverka sin egen situation. Därmed kommer färre att se välfärdssamfundet som legitimt, och de kommer vara mindre villiga att finansiera det med skatt.

Detta är det yttersta beviset på hur socialdemokraterna villat bort sig från sitt mål under 1900-talet, och det är skamligt.

Mads Kjærgård, H.C. (Hans Christian) Ebbe, Karsten Aaen, Rasmus Kongshøj, Grethe Preisler, Enriquo Longo, Anne Eriksen, Dennis Lyngbæk-Førsterling, Dorthe Jacobsen , Lise Lotte Rahbek, Philip B. Johnsen, Thorsten Lind og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar
Torben Nielsen

McKinsey talk!

Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér

Det er meget forstemmende, at en beskæftigelsesminister kan udtale sig sådan.
Det handler grundlæggende om, hvordan indsatsen i højere grad kan tage udgangspunkt i borgeren i stedet for systemet. Og hvordan vi kan få ressourcer bragt i spil, som det enkelte menneske har
Hvad tror hun, at man har lavet indtil nu?
[...] sagsbehandleren kan lede efter, om »der for eksempel er et link til frivilligt arbejde, hvor borgeren kan komme ind i relationer sammen med andre mennesker [...]
Hvad tror hun, at der sker i processen?
Det kan godt være en skæv vinkling fra journalisten, men som jeg hører dette her, så foreslår ministeren, at man som noget helt nyt begynder at gøre det, der allerede udfylder den halvdel af en sagsbehandlers job, som ikke er administration.
»Har man haft en tilknytning til arbejdsmarkedet for en 5-8 år siden, hvor man var dygtig stilladsarbejder, selv om der måske er gået mange ting i vasken siden da? Har man kunnet noget tidligere, som man kunne bygge oven på?
Jeg har lidt svært ved at se den vejleder, sagsbehandler og jobkonsulent, der ikke undersøger den faglige baggrund for muligheder. Hvor langt væk fra sit arbejde skal man være for at ignorere den faglige baggrund hos den, man prøver at hjælpe i arbejde?
Men der er en forklaring på udtalelsen - hele scenariet er teoretisk, for det ser ikke ud til, at ministeren har omsat sin mastergrad i Afrikastudier til andre ansættelser end ministerjobbet.

Enriquo Longo, Rasmus Kongshøj, Sascha Olinsson, randi christiansen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Sider