Læsetid: 2 min.

Politikere kræver svar på kvoterejser

Udlændingestyrelsen afviser, at der har været et kursskifte i udvælgelsen af FN’s kvoteflygtninge. Men EL, SF og R undrer sig over, at kvoterejserne pludselig holdt op med at gå til muslimske lande
Flygtninge i en flygtningelejr i Uganda . Udlændingestyrelsen planlægger i år blandt andet en rejse til Uganda. Politikere undrer sig over, at kvoterejserne pludselig holdt op med at gå til muslimske lande.

Jakob Dall

26. marts 2014

Enhedslisten, SF og Radikale Venstre kræver nu en forklaring på, om Danmark – de facto – frem til i år har fravalgt muslimske flygtninge i forbindelse med den årlige udvælgelse af FN’s kvoteflygtninge.

LÆS: Danmark fravælger muslimske flygtninge

Kravet kommer, efter at en opgørelse fra justitsminister Karen Hækkerup (S) over målene for kvoterejserne det seneste kvarte århundred afslører, at muslimske flygtningelejre efter 2006 ikke længere optræder blandt Udlændingestyrelsens rejsemål.

»Det undrer mig, at man tilsyneladende er holdt op med at planlægge kvoterejser til lande med muslimsk befolkningsflertal. For det er jo desværre ikke sådan, at der for eksempel er kommet fred og respekt i lande som Irak, Iran og Afghanistan,« siger Enhedslistens integrationsordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

SF’s integrationsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt, undrer sig også.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu