Læsetid: 3 min.

Terrorekspert: Samarbejde mellem PET og imamer bar frugt trods dobbeltspil

Efterretningstjenestens samarbejde med en flok imamer under Muhammedkrisen var vigtigt og klogt, vurderer svensk terrorekspert. Naser Khader er uenig, han mener, det legitimerede imamerne, der kommer til at fremstå mere moderate, end tilfældet var
9. april 2014

Samarbejdet mellem PET og en række imamer efter Muhammedkrisen var både betydningsfuldt og positivt, vurderer svensk terrorekspert. Og det på trods af, at nogle af imamerne arbejdede med en skjult dagsorden som beskrevet i den tidligere imam Ahmed Akkaris nye bog. Her fortæller han, hvordan han og fire andre imamer rejste rundt i Mellemøsten for at hidse bl.a. ledere af Hamas og Hizbollah op mod Danmark på grund af Jyllands-Postens Muhammedtegninger.

I den givne konflikt gav det umådeligt meget mening at få både en dialog og et samarbejde op at stå med dem, der havde indflydelse i de muslimske kredse, mener den svenske terrorekspert professor Magnus Ranstorp fra Forsvarshögskolan.

»Samarbejdet med imamerne har båret frugt. Det blev begyndelsen til en god dialog mellem det muslimske samfund og politiet på flere niveauer. Jeg tror, at det har styrket forholdet mellem PET og de muslimske samfundsledere - uanset om nogle af dem spillede dobbeltspil,« siger han.

Ifølge Ranstorp har efterretningstjenester i både England, Sverige og Holland med succes benyttet sig af samme fremgangsmåde for at forhindre polarisering og radikalisering.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ok, og det var så sidste nyt fra den totalt ligegyldige og intelligensfornærmende sandkasseafdeling, som ingen ville høre noget til, hvis der ikke var offentlige midler i gevinst.

Go PET!

Helene Nørgaard Knudsen

Det er jo rart at vide at dem der skal passe på os alle sammen kan deres kram. Det her er jo netop noget overvågning burde have opdaget. Det gjorde det ikke. Stop overvågningen og fortæl os hvorfor i gør det!

Helene Nørgaard Knudsen

Og når man tænker på at Politiet gladeligt betaler 40.000 for at få en drug-deal sat op og PET gerne hacker sig ind på mistænktes computere og "piller" ved folks dokumenter er det skræmmende at tænke på at på trods af de beføjelser og magt får de så uendelig lidt ud af det. Hvad er der sker?

Her er et forslag: Drop kampen mod hash, skrot overvågningen og brug ressourcerne på at styrke PET og FE så de reelt kan beskytte Danmark. Det her viser at overvågning aldrig kan være en løsning på de virkelige sikkerhedsproblemer.

Helene Nørgaard Knudsen

Hvor er den sikkerhed vi burde have i stedet for den frihed vi mistede? Justits-ministeren skylder os svar på det spørgsmål!

Helene Nørgaard Knudsen

Kald mig bare koldkrigselsker og konspirations-tilhænger men jeg tror der er nogen der har framet Gotfried. En hacker af hans kaliber laver ikke begynder fejl som dem ved CSC hackingen. Hvor er beviserne?

Helene Nørgaard Knudsen

Manden har været med til at skabe piratebay og wikileaks. Han ved godt betydningen af at skjule sit ip. Og han kan helt sikkert finde ud af at gøre det.

Henrik Darlie

Dejligt at høre at forholdet mellem hemmelige tjenester og "de muslimske samfundsledere" er styrket. Det lyder da betryggende. Også rart at høre at det har 'båret frugter' - jeg ser frem til at høre om det var pærer eller bananer.

Endnu en gang har DRs proaktive medarbejdere lagt bolden op til vennerne fra Venstre og LA med "Akkari og Khader ...", som satte gang i denne "debat". Producenten fortjener at blive nævnt: Thomas "De Røde Lejesvende" Hedemann. Nice touch med en særlig DR-tak på rulleteksterne til Foghs mangeårige spindoktor, Michael Ulvemann, som hjalp Fogh til magten med sine svinske og uvederhæftige artikler i Jyllands Posten op til valget 2001. Koordineret med Venstres valgkamp, naturligvis. Åhja forresten ... Postens journalistiske chefredaktør dengang hed Ulrik Haagerup, nu DRs neoliberale propagandaminister (nyhedschef). Det var ham, der i 2008 knæsatte "konstruktive nyheder" som nyt "journalistisk" princip. Og en undskyldning til krigsforbryderen Fogh er da temmelig "konstruktivt". Der er nu noget ved den personkreds: I ledelsen af "Seniorfellow" Khaders Hudson Institute finder vi "Scooter" Libby, Dick Cheney's stabschef, som blev idømt 30 måneders fængsel for sin rolle i tilsløringen af løgnene omkring Irak-invasionen. Connections ;)